- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- KábelszatNet-2002 Kft.
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz bombibmw #31690 üzenetére
az a baj szerintem hogy a Gigabyte B85M-D3H lap nem tuningoz Zxx lap
és nem tudom hogy lehet benne feszültséget állítani...mivel tudom lecsekkolni hogy jól megy-e a feszültség vagy hogy mitől melegszik ennyire?
AIDA64-ből milyen képet mentsek hogy valaki meg tudja nekem mondani?
nem nyomtam be a windows alatti tuning progit mert tudnám 4,4GHz-en tolni terhelés alatt mind a 4 magot
csak akkor gondolom nagyobb a fogyasztása meg jobban melegszikMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Modst3R
senior tag
válasz #Morcosmedve #31695 üzenetére
tök jó vettem negyed milláért egy vgat és a fél áramkört használtam
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
Modst3R
senior tag
válasz #Morcosmedve #31692 üzenetére
ln2 biossal nem csinálja
-
Modst3R
senior tag
Hali!
M7F Q-code b2!
Mi lehet a probleme, probáltam rágooglezni, néztem user guide-ba...Legacy option rom initializition!
Köszi előre is
-
bombibmw
veterán
Nekem 1,2V volt a maximum, amit az ilyen lapom engedett adni.
Ennyiben van maximalizálva elvileg a fesz.
4,4GHz-en járattam a procit benne.TeeJay:
Lehet csökkenteni, de 1,2V fölé nem tudsz menni.
Hiába ilyen alacsony a fesz, ha xar a paszta, nem tudod lehűteni semmivel.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Gigabyte B85M-D3H lapom van
minden AUTO mód BIOS-ban, semmi tuning semmi egyéb
annyi hogy windows alatt lehet rajta tuningolni, a Giga programmal be tudtam azt is lőni akár hogy full terhelés alatt is minden magot 4,4GHz-re tud tekerni, meg a GPU részt is tudja emelni
bár persze én mindent hagytam alapon mert 4,2GHz-en is túl komolyan tekeri a hőtnem tudom lehet-e a feszültséget csökkenteni ebben a lapban de inkább csinálok pár ezerből mindkét procin Delide-t hogy legjobb módon védekezzel a hő ellen, aztán ha annyival jobb lesz betolom 4,4GHz-re az összes magot full terhelés alatt hátha bírja a hűtő
feszültséget nem akarok emelni már ez is bőven +5% extra
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blu79
addikt
válasz N.Ferry #31686 üzenetére
Ha állandóan a magas feszt kapja értelemszerüen nagyobb a fogyasztás idle állapotban, én pl 24/7 tuningra úgy állítottam be hogy ha nincs terhelve akkor visszavegye a feszt. Tesztekre szoktam általában fix feszt használni. Van aki a fix feszt kedveli van aki meg nem. Én úgy tartom hogy ha visszaveszi a feszt az a jobb választás . De extrém tuningnál fordítva.
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
N.Ferry
senior tag
Erre valaki?
Walking Dead
-
RMZ250
senior tag
-
blu79
addikt
válasz shteer #31682 üzenetére
Tuti nem alu a kupak mert akkor a clu megenné! Clu-t alura soha!!!!! Írja is a clu utmutató!
Rézre szabad.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
tag
Sziasztok, úgy döntöttem, hogy beszerzek a 3570k-m helyett egy 4690k-t, mivel meghalt az alaplapom, és nem éri meg 40E-ért most másik alaplapot venni már az Ivy-hez. Szóval a kérdésem, hogy ti a felsoroltak közül(max ebbe a 37.000-es árkategóriába, mivel innen egy fórumtárstól veszem, és mind ilyen 34-37 között van nála):
ASRock Z97 FATAL1TY KiLLER
ASRock Z97 EXTREME3
ASUS Z97 -K vagy -M Plus vagy -C
GIGABYTE GA-Z97X-GAMING 3
MSI Z97 GAMING 3Mindenképpen egy "relative" magas (4.5-4.7 GHZ) overclockot akarok elérni vele stabil működésben. A hűtést persze megoldom majd.
Válaszotok előre is köszönöm, s ha esetleg tudnátok indokolni a választásotok, megköszönném!
never say never
-
RMZ250
senior tag
válasz TeeJay #31675 üzenetére
Az a fecskendőnyi "folyékony fém" lehet 12 procira is elég lenne Nézz videókat róla hogyan használják, nagyonnagyonagyon kevés kell belőle. Talán még egy fél rizsszemnyi se kell.
A kupak meg nem alu hanem acél
Néztél egyáltalán vidiket a delidről. Ha alu lenne hogy fognák be a satuba
A hűtő alá meg MX4 az ajánlott paszta.
[ Szerkesztve ]
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
MM
őstag
válasz TeeJay #31675 üzenetére
Azert en a helyedben megneznem a feszeket is, hatha csak tulkuldi a lap auto modban...
A vietnamiak kozt jopar akad, a mi 1,1v alatti VID-el rendelkezik, ellenben 1,1-1,15v kozott siman ketyeghet 4 maggal 4,4 Ghz-en, es ehhez nem nagyon kell delid...
Ha 3 ev garral vetted, egy probat azert megerne szerintem...Vagy ha tartos terhelese kell, ahogy irtad, akar egy fix fesz, vagy turbo off.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
köszi
bepróbálkozom vele nem tűnik megoldhatatlan dolognakebből a folyékony ezüst szerű pasztából 1 fecskendő elég ugye 2 procira?
másik kérdés, nem eszi meg az alu procikupakot?
illetve harmadik kérdés hogy ha a kupak már a procin van kívülre a kupak és a hűtő talpa közé milyen pasztát ajánlotok?
tuning sosem lesz nálam csak annyi hogy max terhelésen fog menni kb. napi 8-10órát és azt jó lenne ha vinné gond nélkül nyáron 32-33fokos panel lakásban isCooler Master N200 házam van elől a két gyári 12-es venti max 1200 fordulattal 800RPM-re szabályozva
hátul és felül pedig két Cooling Swif 120P ami le van szabályozva 1000-1200fordulatraMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
arnoldito
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezeknél a prociknál miképp befolyásolja a tuningot, ha mondjuk 4x4Gb ramot használna az ember. Egy Z97-Pro deszkába, egy 4770k van most.
Üdv
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Oc-nál mi a jobb "választás" ha mindig az emelt feszt kapja a proci, vagy ha csak terhelésre?
Walking Dead
-
Laraxior
titán
válasz TechN7ne #31668 üzenetére
Az én legolcsobb Kingston ramjaimra is lehet pluszba ~600MHzet pakolni, de vannak itt 1600-as ramok amik 2400on mennek...
Ugyhogy szerintem a gyarilag 2400-as ramok is mennek 3000 felett, mas kérdés hogy gyárilag szinte felesleges ilyen magas orajelut venni.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
noby
aktív tag
Valoban szép ramok én is kiváncsi lennék a lap hogy kezeli ill dob e valamit sebességben kérlek majd ird meg ha megvetted
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
Venyera7
senior tag
válasz ricsi8800gt #31662 üzenetére
Persze tudom csak hatha valakinek megtetszik.Meg erdemes-e berakni?hoz valamit a konyhara?
-
Venyera7
senior tag
Errol a ramrol mi a velemenyetek?Erdemes lenne beruhazni ra?
-
laychi
veterán
válasz RMZ250 #31659 üzenetére
Így van ez a ragasztó jó,én a crystal változatot tettem rá.
Azért nem árt visszaragasztani.(#31650) rocketry23 Ez is függ a proci adottságaitól(mekkora fesz. mellet mekkora frekvencián képes menni a proci).Illetve attól,hogy te milyen órajelen szeretnéd járatni.
A Currentlimit hatására throttlingolhat a proci nagy terhelés mellett,ha egy adott órajelhez kevés a limit,amit beállítassz.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
RMZ250
senior tag
válasz TeeJay #31657 üzenetére
Fontos, hogy ecetsav mentes legyen a ragasztó pl. ez is jó: [link]
Viszont van aki nem is ragasztja vissza, én se tettem[ Szerkesztve ]
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
TeeJay
félisten
odahaza ha jó a kézügyességem nehéz mutatvány egy procit delidelni?
van két darab i7-4790K-m egyik ugye már üzemel egy gépbe és furcsán gyorsan melegszik
meg van egy másik még dobozbanyoutube videókból láttam hogy nem kell nagy tudás hozzá csak finom kézügyesség
meg valami ezüst lötty paszta amit mindenki a kupak alá nyöm
illetve valami fekete sűrű ragasztó amivel visszaküldik a kupakotszabad tudni mi az a két cucc amit szerezni kell hozzá mert akkor megcsinálom magamnak szép lassan
-
FullGas
aktív tag
válasz shteer #31654 üzenetére
Tehát akkor ha jól gondolom jobban megéri befektetni a 4790-re. 1-2 évig elegendő lesz az ereje ha jól sejtem, illetve ez mellé be lehet rakni erősebb kártyákat is ha a szükség úgy hozza
Gondolkodtam hogy váltok Skylake-re, de nem igazán éri meg a lap+proci+ram csere. Annyival nem tudna többet, mint amennyit rá kéne fizetnem. Így maradok a proci cserénél.[ Szerkesztve ]
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 4460 + GTX 970 van a gépemben. Viszont a procit szeretném erősebbre cserélni, hogy jobban ki legyen hajtva a VGA. 4590 hozna érdemi előre lépést vagy inkább 4790?
-
laychi
veterán
válasz rocketry23 #31650 üzenetére
semekkorát,hagyd auto-n és akkor amit el tud érni,azt eléri,ha limitelni akarod,az meg proci függő
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
Egy 4690K-nak mekkora power és current limitet érdemes beállítani?
-
bombibmw
veterán
válasz TeeJay #31647 üzenetére
Vissza kell rá tenni akupakot, ha nem akarod lesarkazni.
Vagy csak simán rárakod és leszorítod a lap pántjával, vagy visszaragasztod delid után.
Sapka nélkül semmilyen körülmények között ne rakj rá hűtőt!
Én először megpróbálnám gariztatni, esetleg elállni a vásárlástól, ha még 14 napon belül vagyok. -
TeeJay
félisten
tuning nincs
Gigabyte B85M-D3H lapban van F15 BIOS kiséretébeni7-4790K made in Vietnam
Alpenföhn Brocken Eco hűtővel ami azért elég komolysima AIDA64 teljesítmény tesztnél kúszik fel ilyen hamar a hőmérséklet
"stress CPU" módban 90fok alatt marad
de ha "stress FPU"-t nyomom be mocskosul sokat zabál a proci és forrósodik keményen
GPU-t nem is nyomtam mellé mert az még pár wattot rádob
mindezt 22fokos szobában, szóval nyáron 30fokban izgalmasabb leszés még el is hittem volna hogy ez normális hőmérséklet ha múlthéten nem rakok össze
egy ismerősnek egy ugyanilyen házba ugyanilyen alaplappal meg ilyen procival egy gépet
és abban meg csak egy gyengébb Raijintek Themis Evo hűtővel mégsem ment 70-75fok fölé ugyanilyen tesztelésselpersze a procit nem boltban vettem hanem itt hardverkeden bontatlanul
úgy nem tudom tudok-e raklamálni vagy egyből keressek valakit aki delidelnimivel még egy ilyen gépem lesz és már megvan a proci bele, lehet pesten keresek a végén valakit aki lekapja nekem a kupakot és fasza pasztát tud alá kenni mert ez így gáz
bombibmw : van megoldás arra is hogy kupakot lekapva legyen rá valami keret amivel nem lehet lesarkazni?
mert akkor lehet azt csinálnám meg és úgy raknám rá az említett bika hűtőmet jófajta pasztával[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
valami gáz lehet egy i7-4790K procival ha a rajta lévő Alpenföhn Brocken Eco hűtővel pillanatok alatt 85-90fokra melegszik egy jó minőségű házban?
múlt héten egy ugyanilyen házba raktam ugyanilyen procit de jóval gyengébb Raijintek Themis Evo-val az meg mégse ment 70fok fölé...lehet kifogtam egy gyengébben pasztázott példányt?
-
sisu2
aktív tag
Üdv,
Szerintem a cerka Celeron G1820.
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Melyik a legolcsob proci, amelyik minden 1150-es lapban elfut, bios update nelkul. Hasznalt lap tesztelese lenne a feladat.
Koszonom! -
MM
őstag
-
Laraxior
titán
válasz MK VII #31633 üzenetére
165W TDP... Fordul a kocka, a processzorok többet fogyasztanak majd mint a VGAk?
Mondjuk egy tisztességes tuninghoz alaplap is kell alá, hogy ne ingadozzon be semmiféle feszültség terhelésen.... meg hűteni is kell valamivel. Max gyárilag vizet adnak mellé, volt már szó régebben róla...
Mondjuk az AMD se kutya a 200W+-al...[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
MK VII
veterán
Láttátok már?
Nem bízták a véletlenre. Remélem lesz belőle valami. Kíváncsi lennék rá, hogy mit tud.[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
-
sisu2
aktív tag
válasz SoulReaver #31622 üzenetére
Nekem 4.2 Ghz ment 1,04 V 1.2 v kezdtem nagyon melegedett linx alatt és vettem el a feszből 1.1 v 1.05v és 1.04 lett a vége .
-
zalman90
őstag
75 ért 4790 vagy 85 ért 4790K ?
nehéz döntés
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
sebixxx
tag
Igen, bocs a kép minőségéért valóban nem túl jó finoman fogalmazva...
Igen 4ghz-re felviszi az auto OC ami nekem jelenleg elég is...
A kérdés az volt azzal kapcsolatban, hogy a fesz amit ad alapból neki az akkor jó igaz? Jól veszem ki, hogy nem adott plusz feszt auto OC-val és így akkor teljesen biztonságos?Csak azért kérdezem mert azt olvastam itt forumon, hogy az Auto OC nem jó mert túl feszeli(vagy túl feszelheti? ) a procit... Vagy nem minden lap feszeli túl ahogy talán az én esetemben is alap feszen viszi a 4ghz-t Auto OC-n?
Szóval, ha most így az Auton belőtte nekem ezt a 4ghz-t és még a feszhez sem nyúlt akkor probléma megoldva nekem egyenlőre megfelel teljesen...
Előre is köszönöm!
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
kriszbon
őstag
válasz SoulReaver #31624 üzenetére
Igen elég pocsék a kép, de ránagyítottam jócskán, és úgy bogarásztam én is ki, azt hittem te is így tettél.
A tanácsodat viszont megfogadhatja, ha még tovább is akar menni, mert a következő lépcsőben az auto tuning már nem biztos hogy jó feszt állít be, bár ezt őneki kell megnéznie első körben.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz SoulReaver #31622 üzenetére
Nem értem miért írod ezt, mikor ott az első kép hogy megy neki 4GHz-en 1.215V körül, ami ha jól gondolom nem sok nála.
Neki meg a cél most csak 4GHz lenne.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
SoulReaver
veterán
válasz sebixxx #31621 üzenetére
Sajnos nem csak annyi, hogy felrakod magasabb órajelre és megy vígan a proci..
Fesz emelés nélkül kizárt, hogy menjen többet.
Alap órajel, ha jól tudom 3.5 ghz.
Nekem anno a 4670k ment 4.4ghz en, 1.268V -on
Nálad látom alapon 1.200V
Első lépésnek, kapcsold ki a turbó módot.
Aztán állítsd a mag feszt manualra, legyen 1.200V, ha már ezt adta a gép, és akkor szépen lassan viheted fentebb a mag órajelet, teszteld pl Intel Burn test progival, ver high beállítással és ha eléred azt a pontot, amikor lefagy, vagy nem indul el a gép, akkor egyszerűen csak adsz neki egy kis feszültséget. No, de nem eszetlenül..
Itt felül a téma összefoglalóból sok okosságot meg lehet tudni. Én az alapján állítgatok.
Szerintem 4Ghz -hez elégnek kell lennie 1.2V -on.
[ Szerkesztve ]
-
sebixxx
tag
Üdv!
Van a gépem amit szeretnék kicsit tuningolni, de sajnos teljesen béna vagyok hozzá, nem tudom, hogy álljak neki...
Felmerülhet a kérdés akkor minek vesz a hülye gyerek olyat amit nem tud "használni rendesen", nos hát valahol el kell kezdeni és mivel a procim annyiba került mint a sima nem tuningos akkor gondoltam már inkább ezt veszem és mellé ajánlottak itt egy lapot ami elvileg elboldogul a tuningolással...Ez előtt 775-ös Q9300 volt aminél csak az fsb-t kellett állítanom ha jól emlékszem az 3ghz-en ment gond nélkül, mást nem is kellett állítanom rajta elvileg...
Na de ez teljesen másképp néz ki, amúgy eléggé sokat olvasgattam már a tuningról vagy 3 hete olvasgatok amíg vártam a gépem, hogy megjöjjön, de konkrét dolgokat, hogy mit/miket és mennyire kéne állítanom arra nem kaptam választ... :/
1-2 dolgot nagy vonalakban kiszűrtem, hogy pl az a jó, ha megnézem mennyi a legalacsonyabb fesz amin megy a proci stabilan és úgy finomhangolni, hogy a kívánt mhz-et a lehető legkisebb fesszel elérjem?
Feszt mondjuk nem szívesen állítanék egyenlőre örülnék, ha alap feszen menne 4ghz-en aztán majd egy kis idő múlva jobban belemélyedek akkor ráfekszem jobban..Szóval igazából azt szeretném megtudni, hogy mely értékeket kell állítanom a proci húzásához...
Ez a konfigom :
I5 4690K + Cooler Master Hyper 212 EVO (tudom nem egy tuning hűtő, de talán 4ghz esetleg maximum 4,5ghz-hez még elég lesz)
MSI Z97 GD65 Gaming
Kingston HyperX Beast 2x4gb ddr3 1600mhz
MSI GTX 580 Lighting Twin Frozr III 1.5gb
Kingston 64Gb SSD + Samsung HD103SJ 1TB 7200rpm 32MB
Seasonic S12-II 620W 80+ Bronze
Ház : CIT Vanquish RedWin 7 64 Bit az oprendszer
Mellékelek 1-2 képet a Biosról úgy talán könnyebb segíteni...
Egyébként, ha jól sejtem a "CPU base clock-ot" kéne állítanom feljebb ami jelenleg 100-on van auton, a gond viszont az, hogy nem lehet változtatni...
A CPU ratiot kéne kivenni autoról arra gondoltam, de nem lehet átállítani, hogy ne auton legyen a Ring Ratiot se lehet autoról átállítani...Nem tudom mennyire hasznosak az adatok amiket leírtam, ha kell valami akkor írjátok és megpróbálok válaszólni rá..
Ui : Azt olvastam , hogy az autó OC felejtős mert túl feszeli a procit...
Kipróbáltam felviszi 4ghz-re , de az alap feszt nem emelte meg... Lehetséges ez? Mert, ha igen akkor végülis hagyhatom ezen is?
Arról is küldök képet, mit mutat, ha jól veszem ki akkor a fesz rendben van..A BIOS
Gondolom felül az Advanced opciót válasszam...
Előre is köszönöm a segítséget és bocsi a regényért!
Ui: Egyenlőre a 4GHZ lenne a cél!
[ Szerkesztve ]
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
MK VII
veterán
válasz kicsipapucs #31619 üzenetére
Nem ugráltál semmin... Jogos.. Csak úgy kezdted a mondandód a hozzászólásomra reagálva mint ahogy egy alkoholista kezdi a mondandóját a köpködőben.. Szerintem normálisabban is lehetett volna nyitni..
"Azért reflektáltam rá (így), mert benéz ide a topikba a a "kis egyszerűje", meglátja a képet, nincs kiemelve, hogy ez nem feltétlenül ajánlott, ránéz, ó nekem "erős" léghűtésem van (lásd: hyper 212 és tsai csodák), akkor haccójon a mezítlábas Hynix BFR-nek, meg NANYA-nak a 2V."
Aki egyből nekiugrik 2V-tal a memóriáinak, mert lusta informálódni az meg is érdemli erről ennyit..
De teljesen igazad van.. Nem volt kifejezetten hülye biztos a hsz-em...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz MK VII #31616 üzenetére
Nem ugráltam semmin és nem várhatod el, hogy olvassak más/minden topikot is, amiben esetleg kommentálsz.
Azért reflektáltam rá (így), mert benéz ide a topikba a a "kis egyszerűje", meglátja a képet, nincs kiemelve, hogy ez nem feltétlenül ajánlott, ránéz, ó nekem "erős" léghűtésem van (lásd: hyper 212 és tsai csodák), akkor haccójon a mezítlábas Hynix BFR-nek, meg NANYA-nak a 2V.
TL;DR: nem elég hülyebiztosan írtad, amit.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
MK VII
veterán
válasz kicsipapucs #31614 üzenetére
Már ne is haragudj, de ki beszélt itt a mindennapokról? Maximumok ezek.. Senki sincs kötelezve rá, hogy használja. Különben is olyan dolgokon ugrálsz amit, ha olvasod a ramos topikot akkor fel sem merül benned, hogy én ezt úgy hoztam fel, hogy márpedig használható..
Volt egy kérdés, hogy nem lesz-e baj abból, ha a proci szernit 1,5V-os modulokat támogató konfigba 1,65V-on üzemelteti a ramokat. Erre válaszoltam, hogy az a még pont belefér kategória, de nem kell félnie, mert magasabb, akár 1,9 voltig is el lehet menni Haswell processzoroknál teszt erejéig.
Sehol nem írtam olyat, hogy ajánlott a használata.. -
eldiablo
addikt
válasz kicsipapucs #31614 üzenetére
1600 CL11 mindenre elég, akár 2V-al is!
-
őstag
válasz MK VII #31611 üzenetére
Persz'!
24/7-re az a VRIN sok, VRING sok, SA viszont lehet több is, nem lesz baja, PCH-nak tök fölösleges adni, nem vinyót tuningolunk, DRAM is borzasztó sok daily géphez. Bár 2Gbit Samsung kitek bírják akár mindennapra is a 2V fölötti értékeket, nem tudom kinek lehet szüksége 2800MHz CL9-re hétköznapokon. PSC-k meg elhullanának 2V-tól, nem bírja se a chip, se a nyák.
Erre gondoltam én.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
#Morcosmedve
veterán
válasz MK VII #31611 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogyha valaki beadja akár csak az elso oszlopat a tablazatnak, az nagy esellyel hamar elkoszonhet egy vagy tobb komponensetol, plane, hogy Air Cooling ra. Szerintem itt 1.3V nem hutheto mar egy i7 eseteben rendesen.
Szoval ovatosan a szamokkal,ez mar nekem extrem OC tablazat.
© asszongya'hogy
-
MK VII
veterán
válasz kicsipapucs #31610 üzenetére
Meg is indoklod, hogy miért annyira durván szar? Hogy a szavaiddal éljek...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
MK VII
veterán
válasz laychi #31607 üzenetére
Persze, hogy nincs garancia semmire 1,65 volt felett... Csak az ottani topikban a válaszom igazából egy megnyugtatás volt, hogy 1,65 volttól nem kell megijedni.
Ez alapján a kép alapján egy Z87-es alaplapban a maximum 2,15+ voltig is lehet menni tuning terén.. Természetesen tesztek erejéig és nem minden esetben.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz MK VII #31606 üzenetére
- én mindenképp xmp nélkül tuningolok ramot, de az az 1.9v naggyon sok, megnézem a biosban de szerintem 1.9-nél már nem is pirosat hanem lilát jelez. , én ugy tudom hogy 1.65v fölött nem nagyon ajánlott használni, e fölött csak rövid tesztekre
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz MK VII #31606 üzenetére
Talán az összefoglalóban szereplő képre gondolsz?
1,65V-nál kisebb vagy egyenlő XMP profil esetén(egyébként 1,5V 1600MHz az ajánlott,efelett overclocking,nincs garancia sem a stabilitásra,sem másra)... erről szól a fáma.(#31608) blu79 Vagy inkább feketét
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
MK VII
veterán
-
blu79
addikt
Sziasztok , a ramos topicban egy kolléga azt állítja 1.9v simán viszi a memóriákat a Haswell, ez mennyire állja meg a helyét?
-
Grave_444
nagyúr
válasz baritz1995 #31602 üzenetére
Legolcsóbban Asrock H81M-HDS R2.0.
Asrock H97M Pro4 inkább. Valaki szidta az Anniversary-t, hogy több hibás belőle stb, mondjuk ettől függetlenül magamnak simán venném.Különben egyszerűbb 4440 + b85m pro4.
[ Szerkesztve ]
-
baritz1995
tag
Sziasztok
tervezek egy i5 4460-as proci vásárlást,ehhez való lap kellene
nem igazan tudom hogy inteles fronton melyik lapok jók,egy gtx 960 menne még bele,átlag felhasználással kis játékkal.Az asrock h97 anniversary lapot néztem ki,ez jó hozzá?
ebben kérnék segítséget.Előre is köszi a tanácsokat
-
RMZ250
senior tag
Szerintem meg igenis vannak gondok vele. Delid nélkül soha senki nem fogja megtudni milyen erő lakozik benne, mert egyszerűen nem lehet hűteni. Persze ha nem nyaggatják akkor jó úgy ahogy van, de akkor meg minek a K.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Warhammer 40.000
- Elden Ring
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Házimozi belépő szinten
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest