- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
-
laychi
veterán
válasz balika55 #33278 üzenetére
Ha van a ramodnak xmp profilja,akkor azt állítsd be.
Tesztelj az összefoglalóban lévő progik valamelyikével és próbáld csökkenteni a core voltage feszültséget, ameddig stabil maradCPU/ring/GT voltage mode-ot vagy adaptív,vagy override módba lődd be.
Adaptívnál az órajellel együtt változik a feszültség,override-nál fix a feszültség.
Adaptívnál arra figyelj,hogy némelyik procinál a beállított feszültséghez képest elég sokat rádob a lap avx, avx 2 terhelésnél(ibt,linx,prime95)Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Alpi.
addikt
válasz kicsipapucs #33296 üzenetére
Jaja ! Hwinfo szepen mutatja az osszes fontosabb feszt csak lejjebb kell gorgetni, esetleg ki kell loni azokat a dolgokat, amik nem erdekelnek. Ugy egy kepen lesz minden, ami fontos.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
balika55
csendes tag
-
őstag
válasz Melorin #33293 üzenetére
Nem kell ötöt használni, nem mondott senki ilyet!
Az összes program, amelyik a screenshot-odon szerepel, a VID-et mutatja, nem hibás egyik program sem, csak ez egy szimpla szoftveres érték. Hogy egyszerűen fogalmazzak, ezt adja ki az alaplap "utasításba" a feszültségszabályzó áramkörnek, hogy "na gyerekek, ezt kéne megpróbálni előállítani, oké?", magyarán ez a terv feszültség.
A vcore-t a hwinfoban fogod egyedül megtalálni, ha lejjebb görgetsz a listában, illetve még a CPU-Z mutatja, de ez utóbbi sokszor összekavarodik és XOC módban mutat feszt, simában meg VID-et, pedig fordítva kéne neki.Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
bandi0000
nagyúr
az igaz, hogy játéka válogatja, de ott ahol pl egy 970-el vagy 280X-el 4 magos intel húzva is 90+%-on pörög oda azért kevés, nyilván ezek multik, meg nem sok ilyen játék van, de azt a procit csak azért tették húzhatóvá mert jubileumi, de biztos valahol lehet érezni
Xbox One: bandymnc
-
-
Melorin
addikt
válasz kicsipapucs #33284 üzenetére
-
bandi0000
nagyúr
válasz Ciccuka #33290 üzenetére
de most komolyan, egyrészt sztem nem sok értelme van húzogatni egy 2magosprocit
másrészt, ne csak a cpu-ra legyen már pénzünk, hanem rendes tuning lapra, jó hűtőre és jó tápra, ha ebből 1 is kiesik akkor minek tuningolni? Vagy csináld normálisan vagy sehogy, mert ha lesz valami baja a lapnak akkor meg az lesz szidva hogy milyen szar, holott Z-n kívül egyiket se tuningra tervezték
-
Ciccuka
veterán
válasz jolti05 #33287 üzenetére
Valakinek mintha Asus H81M-PLUS-al is sikerült (ez most 16k-ba kerül), azért érdeklődtem, mert hátha valamelyik olcsóbb Asrock alaplapban is sikerülhetne (Asus amúgy sem szimpatikus márka).
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Melorin
addikt
válasz kicsipapucs #33284 üzenetére
Így már szimpatikusabb Aida stresszteszt közben lőve:
-
jolti05
őstag
aero2zero + kicsipapucs:
Köszönöm a válaszaitokat. Sajnos még nem jutottam el oda, hogy babráljak vele, de szinte biztos, hogy a hétvégén lesz rá időm és járok erre
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz TeeBee73 #33285 üzenetére
Ezt nem lehet ilyen könnyen körül írni, én a legbiztonságosabbat variációt mondtam, ennél többet nem tudok tenni, eleve nem csak egyenesen mész, illetve bármi közbe jöhet.
Neked az is elég biztonságos, ha berakod a csomagtartóba úgy, ahogy van fektetve, akkor szíved rajta, de ha neki elpattan valami és utána jön, akkor én nem akarom kínosan érezni magam.Szerintem nincs mit beszélni tovább erről a témáról.
© asszongya'hogy
-
TeeBee73
veterán
válasz #Morcosmedve #33272 üzenetére
"Egy nagyobb kártya szépen ki tud lengeni."
Arra nem gondoltál, hogy oldalra fektetve szállítod a gépet?"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
őstag
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Csatlakoztam a klubhoz egy 4690K-val
Mivel még csak gyári hűtés van rajta, nem vagánykodok vele, de azért lefixáltam az órajelet a turbo sebességére, 3900MHz-re 1.1V-al.
Az lenne a kérdésem első körben, hogy az nem baj, ha a 4 mag nem ugyanakkora feszültséget kap valamiért? -
Pöttön
őstag
válasz MK VII #33275 üzenetére
Ezzel az egyetlen problémám csak a házam. Bele lehet tenni egy dupla 12cm-es kompakt vizet is, de akor bukom a vga-t, ha pedig csak 1x12cm-est teszek bele akkor még bele fér egy 17centis itx vga.
A gépház puszta méretéből adódóan, a torony hűtés, meg az épített víz alapból felejtős nálam.(#33280) hpeter10:
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
SOS gyors segítség kellene!
Az i5 4690k-nak a gyári hűtője ugyan olyan mint egy I7 4790k-nak?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
balika55
csendes tag
Üdv!
Az 1.hsz. alapján idáig sikerült eljutnom. Valamit még át kellene állítanom vagy jó lesz így?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Ciccuka
veterán
Pentium G3258-essel alapfeszültségen kb hány GHz-ig lehet eljutni egy olcsóbb lapban?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Puma K
nagyúr
válasz Pöttön #33274 üzenetére
Szerintem inkább dupla radis AIO-ra válts ha már játék víznél akarsz maradni.
Tavaly nyáron a Corsair H75 még egy i5 4460-ra téve ellátta a feladatát, de egy i7 4790K procit már csak úgy tudja lehűteni hogy alul kellett feszelnem, mert a gyári fesz mellett 90°C körül mozgott 100% terhelésen 4.4Ghz-cen.
Gondolkodom, hogy vagy maradni kéne még egy ideig a játék vizeknél és rárakni egy valamilyen dupla radis dögöt vagy kezdetnek építeni egy vizes kört csak a procira.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
CptAdamica
veterán
Köszönöm szépen. Gépházat valószínűleg a dobozában fogom vinni, még megvannak a kis szivacsok is.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
F e Z o
veterán
válasz #Morcosmedve #33270 üzenetére
Régen elég sokat jártam lanparty-ra, majdnem heti rendszerességgel, sose szedtem szét a gépet, mégse volt semmi baja sosem.
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz CptAdamica #33268 üzenetére
Simán berakjátok hátsó ülésre vagy a csomagtartóba a gépházat, nem kell leszedni a procihűtőt.
H2O über alles!
-
CptAdamica
veterán
Kicsit OFF: A jövő héten költözünk és a gépet is furikazzuk. A vga-t kiszedem az alaplapbol, kérdésem az lenne, hogy a CPU hűtőt érdemes leszedni? A hűtő egy arctic cooling freezer 7 pro rev.2 és egy i5 4570-es procko van alatta. Az út amúgy max 15 perc lesz és viszonylag jó az út.
[ Szerkesztve ]
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
Pöttön
őstag
Az miért van hogy a processzort fix 50 foknak érzékeli az alaplap (biosba is, és win alatt az aida is)
Ebből kifolyólag, meg nem tudok egyéni venti szabályzást megadni, mert nem pörgeti fel a ventit, a cpu core-ok meg szépen mennek fel az egekbe...
A másik kérdésem, meg az lenne, hogy miért van az hogy majd 20 fok átlagban a különbség a cpu core 1 és a core 4 között?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Úgy néz ki sikerült stabilizálni a cuccot, Override 1,150 vcore-al, a cpu venti silent 800rpm-en, így már lefut az Aida teszt stabilan.
De azért vicc, hogy a cpu hőmérségletet fix 50C- nak jelzi, a cpu magok, meg 100%-os terhelés alatt, 60-80C fok között ingáznak....A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
laychi
veterán
válasz Pöttön #33263 üzenetére
oc tweakerben van cpu vcore voltage mode,ott ki tudod választani,hogy hogy szeretnéd beállítani a feszültségszabályozást.
Override= FIX fesz
Adaptive=Aktuális órajelhez az aktuálisan szükséges feszt állítja
vcore voltage-nál alatta tudod beírni,hogy mekkora feszültséget szeretnél.Ramot is oc tweakerben tudod állítani XMP profil vagy DRAM frequency-nél meg tudod adni manuálisan,ha nincs xmp profilod a ramhoz,ez esetben a rajta feltüntetett időzítéseket manuálisan kell beállítanod a dram configuration menüpont alatt.
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A konfigomba (Asrtock z97m itx/ac 2x8gb ram ddr3 2600mhz ram, silverstone sx500lg táp) vettem itt hardveraprón egy i7 4790k-t, és sajnos azt kell tapasztalnom, hogy alapvetően nem túl stabil vele a gép, pedig egy Enermax Liqmax II 120s kompakt víz hűti (tudom, hogy nem a legdurvább hűtés, de azért ennek el kellene tudnia bánni szerintem ezzel a procival)
Alapvetően stabil is lenne vele a gép, 30-34 fokon tartja üresjáratban a hűtő a procit, de ha rányomom az aida rendszer stabilitás tesztet egyből felpörög a venti, a hőfok felugrik hirtelen 80 fokra, és újra indul a gép...A proci alapórajelen van, a biosba még semmit se piszkáltam, minden auto-n van.
Akitől vettem a procit ezt írta:
Nálam egy Deepcool Gamer Storm 240 játékvíz volt rajta. FIX 1.15V mellett 44x szorzóval a turbo órajelén, tehát 4.4GHz-en használtam. IDLE visszavett 800 MHz-re.
Aida szépen futott így, bár 90 fok fölé is felment. Ha nem nyúltál a CPU feszültséghez, akkor terhelés alatt 1.26V-ot kér magának 4.4GHz-hez, ami nagyon magas, szóval érdemes a feszültséget visszább venni.Hol tudnám beállítani a procinak a feszt?
Az oc résznél, vagy a cpu settings-be?
Továbbá, ha már 2600Mhz-es ramjaim vannak, akkor ezt hogy lehetne belőni, hogy ki is használjam?
A választ, segítséget előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
santa clause
aktív tag
válasz kicsipapucs #33256 üzenetére
Nincs elállítva sajnos, remélem hogy nem hw hiba...
-
juve600
nagyúr
üdv
raktam mégegy ventit a corsair h80i-re
igy az i7 4790K proci 4,4ghz-en max 61fok
az már elég jó ugye ? -
-
apollo12
veterán
heló játékok alatt 4670k 4.2ghz 1.2 volton magok 65-72cfok között üzemel játékok alatt ezzel a hűtővel [link] kupak alatt clu van, jó nak mondható vagy érdemes újra pasztázni a kupak alatt ?
-
őstag
válasz santa clause #33255 üzenetére
Az Energiagazdálkodási sémáknál nincs valami elállítva a Vezérlőpultban? Minimum processzor teljesítmény, vagy az egész séma teljesítménycentrikusra például?
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
santa clause
aktív tag
Sziasztok!!
Remélem jó helyre írok, adott egy i3 és az a bajom vele hogy valamiért "fennakadt" 1700Mhz-en a proci, eddig szépen levette 800-ra ha nem volt rá szükség de 2 hete ezt csinálja. (Toshiba laptop egyébként)
Biosba is be van állítva hogy dinamikus legyen, de ami furcsa hogy annyi a hőmérséklete mint mikor 800-on megy. Elképzelhető hogy rosszul látja a win és az aida is??Ha valaki tudna tippet adni mi lehet, azt megköszönném!!!
-
őstag
válasz jolti05 #33252 üzenetére
Az override a fix! A C-state-ek viszont ez esetben is működnek, a bekapcsolod őket, így bár a CPU-Z a biosban belőtt értéket fogja mutatni, az egyes magok 0V-ig is levehetik a feszültségüket és 0 MHz-ig az órajelüket, kvázi kikapcsolják magukat.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
jolti05
őstag
Köszi a hozzászólásokat!
Egyetlen egy értéket tudok konkrétan Fixed módba állítani, a CPU Input Voltage-t. Alapból 1.9V-ra állítja és Hint-ként az olvasható az UEFI-ben, hogy tuning esetén az 1.8-1.9V ajánlott (a minimum a 0.4V).
A VCore Voltage és a CPU Cache Voltage esetében csak Adaptive és Override mód van.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz Trailblazer #33235 üzenetére
Akkor auto helyett mindent állítsak át manuálisra?
-
Alpi.
addikt
Megvolt a 3258-as kompizása.
[XTU_5.1-en]https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
F e Z o
veterán
válasz jolti05 #33234 üzenetére
Ohh, elnézést, egy posttal fentebbre ment válasz.
(#33224) lanw : Kevesebb fesszel nem megy 4400-et az a proci? Én nagyon sokallom azt az 1,35V-ot.
(#33236) taknyí : Természetesen lehet, ki kell tesztelni, mi a legkevesebb fesz, amin még stabil a procid.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
taknyí
senior tag
I7 4790 procit szokták alulfeszelni? Előtte x4 955be volt, annak jót tett alapon, ha 1,35v helyett 1,25v lett adva, stabil volt és "hűvös".
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
jolti05
őstag
lanw + Melorin:
Köszi a kiegészítést, így értem, sőt, el is kezdtem gondolkodni a delidelésen (bár magam nem szívesen csinálnám meg).aero2zero:
Biosban minden feszültségérték Auto-ra van állítva.Ugye semmi tuningot nem csináltam még.
sephi:
Biztos nekem jött az üzenet?[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
-
jolti05
őstag
Esetemben van bárkinek bármi ötlete, hogy prime95 alatt, alap órajelekkel miért megy fel 80 fok fölé a 4690k-m? (Üresjáratban 35-40 fok, ha böngészek és tv-t nézek, akkor 50 fok körül van a cpu.)
Hűtőm: Scythe Mugen 4 PCGHA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
lanw
aktív tag
válasz jolti05 #33225 üzenetére
Kompakt zalman víz van rajta. Játékok alatt tartja a 60 fokot,viszont lehetetlen ilyen fesszel prime-ot futtatni. Ha lejjebb veszem a feszt akkor már be sem bootol a win. Nem tudom finom hangolni ezzel a lappal ,csak fekete ,és fehér van Ez már egy realbench után volt btw. 15 percet ment hibátlanul.
[ Szerkesztve ]
To be or not To be
-
törölt tag
I3-4360
I5-4690
I7-4790Skylake i5: 6400
Gamingre melyik proci lenne a legjobb?
-
Nagynozi
aktív tag
válasz MK VII #33221 üzenetére
Igazából úgy vagyok vele, hogy bátyám úgy se fogja terhelni annyira, hogy az aida64 tesztnél feljebb menjen a hőmérséklet. Ahogy nézem Witcher 3 alatt 60-65 fok között ugrál. Nekem csak azért furcsa, mert a 130W-os TDP-vel rendelkező Core i7 920-am 3,2 ghz-en gyári hűtővel nem ért el ilyen hőmérsékleteket, mondjuk azt alul tudtam feszelni.
-
Nagynozi
aktív tag
válasz MK VII #33218 üzenetére
Aida64 rendszerstabilitásteszttel terheltem meg, mivel Witcher 3-ból kilépve 60 fokot mutatott a CPU-nál és kíváncsi voltam, hogy akkor körülbelül mennyi is az annyi maximum. Bátyám számítógépéről van szó és mivel 3-4 havonta tudok csak ránézni, hogy minden rendben van-e, ezért voltam kíváncsi. Amúgy 1 éve szereltem össze a gépet elviekben azóta így működik. CPU hűtőt megnéztem stabilan a helyén....
-
jolti05
őstag
Köszönöm a választ, illetve elnézést, valóban tárgyalja az összefoglaló a tuningot.
A G3258-nál beállított értékek ebből a topikból származnak.
Egyébként ebből nem lesz tuning:
Üresjáratban a proci 35-40 fok között mozog.
Ráküldtem a prime95-öt és 80foknál azt mondtam, elég. Látszólag még ment volna feljebb. Ennyire gyenge lenne a Scythe Mugen 4 PCGH?Viszonylag koros hűtőpasztát tettem rá.
Szerintem eléggé meghúztam a hűtő rögzítését.
A lamellák közül nem áramlik ki forró levegő.
A ház szellőzésével szerintem nincsenek nagy problémák, 3db 14cm-es hűtő dolgozik összesen egy Aerocool RS-9-es házban.Any idea?
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Intel Core i3 4130 3,4 ghz-es CPU-nál gyári hűtéssel teljes terhelés mellett mennyire elfogadott a 70-71 fok? CPU hűtő 2000 rpm felett megy, igazából stabil a rendszer, de mégsem tetszik a dolog...
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Hardveraprón vásároltam a héten egy 4690k-t. Az iránt érdeklődnék, hogy mik azok a feszültségértékek, amik fölé semmiképp ne menjek.
G3258 esetében az alábbiakat javasoltátok maximumnak:
- Vcore Adaptive Voltage 1.3V
- CPU Cache Adaptive Voltage 1.2VKöszi!
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
Egy sima 4690-el bűvészkedni kell, hogy minden mag 3.9GHz-en járjon vagy alapból ennyire ugrik fel ha terheli pl egy játék?
Vagy esetleg jobban megérné ugyanolyan árban egy 4670K? Az eladó szerint 4.2G-n 1.17V-ot kér és úgy 70 fokos játékokban. Ez így mennyire számít jónak? -
válasz ricsi8800gt #33208 üzenetére
kis gtx 660assal alapon 3dmark11ben 7121 pont jött össze
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
válasz Kean_Sorbo #33198 üzenetére
Na meglett a megoldás, újra keleltt rakni a windows-t mert vmi órajel galibás kék halált dobált ki 100mhz-es emelésre is s ilyenem már volt a kis g3258assal, win7 telepítés után lefutattam s egyből 837 pontot adott szóval most már teljes a lelki világomXD
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
kicsit húztam a procit, de csak eddig mertem/tudtam a hő miatt, szóval mennyire jó rossz vagy közepes ez egy 4690K-val:
4200-1,13V stabilan
-
-
juve600
nagyúr
üdv
i7 4790K,alapórajelen,játék alatt max 65 fok,Corsair H80i van rajta
ez jónak számit ??
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest