- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
válasz kicsipapucs #32599 üzenetére
köszönöm.de nem vagyok elégedett a lappal.nem jó nem vált be le tesztelem
-
őstag
-
troll81
addikt
válasz kicsipapucs #32597 üzenetére
amit a lentebbi képeken látsz de most ujj defaultra az egész és most minden meg van ujjra default ra állitottm a biost és működik ez miért van? a lappal volt gond bios téren nem az első ilyen macerás helyzet vele ezt a tipust nem veszem többet elég macerás sok gond volt vele tesztelek egyet a frasz kiver az ilyen laptol
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz troll81 #32596 üzenetére
Ha meghalt volna benne mag, akkor a BIOS-ban engedélyezéskor hibát dobna a lap. El sem kéne indulnia, vagy belefagyni a bootba, ilyenek. A bios lehet bugos, vagy a win halt be.
Azért van csak háromig, mert az "all" az a mind, azaz a 4 mag.
Próbáld meg 3-ra rakni, akkor mi történik a windowsban, mit mutat a CPU-Z?Ujj az a kis kezeden van, 5-5 darab gyárilag.
Új az pedig a friss, nem régi valami.[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
troll81
addikt
válasz kicsipapucs #32595 üzenetére
ujj win ujj bios legfrissebb active pocessor cores all de ott 3 ig van csak a számozás és ez is érdekes lap sabertooth mark2 win ben minden jó elvileg semmi ötletem. vagy lap hiba vagy cpu a cpu elég érdekes darab ami itt van tuningot kapott 4.6 ghz en ment 1.232 V on az semmi szerintem max60 fok nem volt gyilkolva soha.és bios full rendben átnéztem ujjra
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz troll81 #32593 üzenetére
Menj be a biosba és ott nézz rá a magok számára, legyen az "Enabled Cores" All, vagy 4 és ne pedig 2.
Ha ez már alapból úgy volt/nem jött be, akkor a windowsban futtasd az msconfig.exe nevű programot a start menü keresés részéből a futtatás parancson át és ott Rendszerindítás/Speciális Beállítások résznél a Processzorok száma elől vedd ki a pipát, ha van ilyen.
Ha egyik sem jön be, akkor bios reset, illetve a processzor ki-berakása jut még eszembe. Ha mindent megpróbáltad és nincs hatásuk, akkor vagy valami nagyon nagy szoftveres/beállításbeli gubanc van, vagy hardveres hiba.
-
troll81
addikt
sziasztok.apró gondom akadt a 4790k meg halt eddig ugy néz ki 2 mag 4 szálon megy bármit teszek tettem vele.minden ötletre nyitott volnék és szívesen fogadom köszönöm előre is
-
ricsi8800gt
addikt
válasz kicsipapucs #32590 üzenetére
Amugy régi delid és a clu ilyen hosszú távon mikor használatba van.IHS belső felülete rendbe van
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
őstag
válasz ricsi8800gt #32589 üzenetére
Ajánlom az IHS belsejének megtakarítását CIF-fel.
-
Ferell84
tag
Igen amúgy tényleg nem lenne szabad megfolynia ez a 3. CLU és egyszer se folyt még meg csak a biztonság kedvéért kentem be.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Ferell84 #32585 üzenetére
Elvileg CLU nem mehet rá hisz nagyon nagyon minimális kell belőle.Én is a 4690K-ra nagyon keveset tettem és nem folyik le vagy akármi.De majd lehet én is meg teszem ezt a lépést amit te,az smd be húzni ahogy te
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Ferell84
tag
válasz ricsi8800gt #32584 üzenetére
Nem vezető pasztával nehogy véletlen rámenjen a CLU
-
Ferell84
tag
válasz kicsipapucs #32580 üzenetére
Ez sajnos nem ha lentebb veszem a feszt még csgo közben is kifagy. igen 400-600-800-1000-1200-1500-2000-2500 papírokon ment át a kupak is meg a blokk is. A kupak valamiért nagyon egyenletlen volt az alsó és a felső széle elég rendesen kiemelkedett. sokáig kellett csiszolgatni mire a közepe is besárgult. Amúgy mind 1 lenne a kinézet csak ne forrósodjon a cucc... de egyébként tényleg jól néz ki XD
-
őstag
-
nagyúr
válasz Ferell84 #32578 üzenetére
Nyertél 20-23°C-t.
Viszont a feszhez képest még mindig sok az a hőfok.
De legalább már 70°C körül alakul,ami elfogadható,és nem igazán fogja semmi így terhelni a procit.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
colossal89
tag
válasz laychi #32576 üzenetére
Ez jó kérdés, a CLC szemben a másik kettővel harmad a hővezető képessége, gyári adatok szerint. Ami nagy különbségnek tűnik. De ez is csalóka lehet le kellene tesztelni. Azért mondom, hogy csalóka lehet mert míg a CLU nak magasabb a hővezető képessége, és vezet is a tesztekben durván 4.5Ghz ig a CLP-vel szemben, de magasabb hőterhelésre pl 4.8-5Ghz a tesztek többsége szerint jobban teljesít a CLP, ez saját tapasztalat is, én azért maradtam delid-hez a CLP mellett.
CLC 11.8 W/mK
CLU 38.4 W/mk
CLP 32.6 W/mk(Adatlapomon van a gépem)
-
laychi
veterán
Ez vajon jobb lehet a CLU-nál?[CLC]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
blu79
addikt
válasz hegegabi80 #32574 üzenetére
- 60-65 az bőven jó, ha néha felmenne 80-ig az sem lenne gond.
- a vmx : hwinfoban ha nyílal rámész akkor ott a megoldás (megtudod mi is az )¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
hegegabi80
addikt
És mennyi lehet a max hőfok? 72 a max? Ha jól emlékszem terhelés alatt nekem olyan 60-65 körül mozog.
Másik:
A procinál a vmx funkció mit takar pontosan? Csak mert amikor hwinfo-val néztem, volt amikor piros és volt amikor zöld színnel jelezte.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz hegegabi80 #32571 üzenetére
- a gyári hűtés elég kell hogy legyen. én i7 4771 procit használtam gyári hűtéssel jó pár hónapig, nyáron és simán elég volt
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
korcsi
veterán
válasz hegegabi80 #32571 üzenetére
Nálam az i5 4570-hez elég volt.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
hegegabi80
addikt
Az i3-4160 mennyire melegedős fajta? Neten mintha azt olvastam volna valahol, hogy a gyári hűtés nem biztos, hogy elég neki.
-
Puma K
nagyúr
válasz newwave0507 #32566 üzenetére
Szerintem egy Windows újratelepítést is nézzetek meg.
Továbbá ezesetben szintetikus tesztekkel terheljétek a processzort és ne játékokkal.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
newwave0507
aktív tag
válasz kicsipapucs #32567 üzenetére
Holnap megnézem ezt is, köszi! Aztán jövök a teszt képekkel.
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
őstag
válasz newwave0507 #32566 üzenetére
Szintetikus, csak processzort terhelő benchmark-okban hozza az elvárt értékeket a processzor?
Cinebench, LinX, stb... Vagy ott is esetleg ingadozó teljesítményt nyújt?Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
newwave0507
aktív tag
4790Kval fps van bőven, viszont sajna a gép ugyanúgy lassú. A nagyobb probléma az, hogy a 3258al sem szabadna beesnie 200 fps alá, de 30-40re is beesik, és laggol közben a játék. 4790Kval lagg nincs, és van fps is. Tudom, hogy ez nem egy 4790K , de akkor is jóval jobban kellene teljesítenie.., haver 3240el + 8800GTXel nem produkál 200 fps alatt.
Itt a conf.
Asrock b85 pro3m
G3258
2x4gb fury 1866
Gigabyte gtx 660Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
NFree
addikt
Sziasztok vagy 2 hete eladtam a G3258 as kis prockómat ami nállam szépen megyegetett. Most irt vissza a srác , hogy eddig azt keresték hogy hol a hiba ,
Idézem
"Amióta megvettem a procit , azóta teszteltük a gépet, hogy mi a gond.., és sajnos a proci a ludas..:/. Laggol tőle a gép sajna, nem is kicsit. Azt hittük a kártya, srác már visszakarta venni, de a proci volt végül"
erre nincs valami ötletetek?
Találkozott már valaki valami hasonlóval?vga
-
nagyúr
válasz MK VII #32491 üzenetére
Grat a delidhez.
Itthon vagyok,kicsit tesztelgettem a kis G3258-at,MSI H81 lapban.
Aida streszteszt (fpu bepipálva)majdnem egy óráig ment.
Ott azért nem volt ilyen mag hőfok.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-
laychi
veterán
-
Puma K
nagyúr
válasz Ferell84 #32554 üzenetére
Egyszerű módja a printscreen-hez BIOS/UEFI-ből:
Formázz le egy pendrive-ot fat32-re. Ha a BIOS-ba belépsz és az előzőleg leformázott pendrive-ot bedugod (vagy kis sem húzod) akkor F12-vel tudsz képeket csinálni a BIOS-ról amiket automatikusan ment a pendrive-ra.
-
Ferell84
tag
Köszönöm a válaszokat Sajnos fotó nem készült viszont azt hiszem került rá elég anyag 2x csináltam meg mert először nem hittem el hogy ennyire kiábrándító az eredmény szóval a kupakon is látszott rendesen hogy elég anyag volt alatta letisztítottam újra teljesen és megint beraktam . A feszültséggel kapcsolatban annyit hogy egy z97 Gryphon van a proci alatt adaptívra állítva és turbó órajele van 1.140 re belőve ebben elég kezdő vagyok az a helyzet viszont mikor teszt közben nézem a feszültség értékeket igencsak felugrik 1.180 környékére is hiába 1.140 van beállítva. Mindjárt mutatok képet a biosrol.
-
laychi
veterán
azt ő tudja ellenőrizni,de max a cpu feszültség növekedés tudja drasztikusan megemelni(adaptv mód/auto fesz).
az is lehet,hogy a hűtő van rosszul rögzítve...corsair vizeletes hűtésnél megesik...
de az is lehet,hogy a kenés is problémás[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
Ferell84
csináltam egy gyorstesztet
nem pontos beállítás,4.3ghz+~1,14V,ahogy nálad is fut
noctua nh d14 alatt kb 1000-1100rpm ventifordulatra leszabályozva a maximuma(enermax magma advance ventikkel)
2133Mhz-re húzott rammal max 60 fok,rég lett CLU-zva,még tavaly nyáron vagy előtte(passz)
proci,hűtő közt októberi kenésű arctic mx225 fokos gépház hőmérséklet(kb a szobahőmérséklet is ennyi)
[ Szerkesztve ]
-
Ferell84
tag
válasz kicsipapucs #32546 üzenetére
Igen mindent letisztítottam
-
őstag
-
Ferell84
tag
Sziasztok! Megtörtént a delid de nem túl meggyőzőek az értékek valami nagyon nincs itt rendben valakinek esetleg ötlet ? A kupak illetve a blokk polírozásával lehetne rajta segíteni ? Egyébként egy Corsair h75-el hűtöm. A kupakot nem ragasztottam végül. CLU került a kupak alá illetve TG Kryonaut fölé.
-
Puma K
nagyúr
válasz Plasticbomb #32543 üzenetére
Mint korábban írták semmilyen probléma nincs vagy legalábbis nem tudunk ilyenről ha IGP-t és dVGA-t használsz egyszerre.
Linkelj valami forrást vagy írd le pontosan mi a hiba.
Mert mint látod senki nem tudja és nem értik mire gondolsz. Fejtsd ki.[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz MK VII #32542 üzenetére
Akkor fussunk ennek mégegyszer neki. Nem játékra kell. Van gépem, ami nekem bőven jó játékra, ellenben OSX-et (Apple Max-ek oprendszere), erre a gépre nem tudok telepíteni olyan módon, ahogy én szeretnék. Azt csak Intel alapú válogatott alkatrészekből összeállított gépre lehet, amiben én nem akarok az adott oprendszer végett belefutni az IGP+GPU kombó lehetséges hibáiba. udom, hogy van mód, helyre pofozni, de én olyan gépet akarok összerakni, ahol a legkevesebb bukkanó fordulhat elő. Ezért gondolkodom Xeonban. Ha lenne benne jövő, akkor egy Intel Q6600 vagy Q9400 körül keresgélnék, viszont azok már nagyon elavult termékek, amikkel viszont azon oknál, hogy túl öregek, nem akarok annyira szórakozni. Szóval IGP nélküli Intel procikból keresek olyat, ami "támogatott", és nem fogoaz agyam is kivágni az ablakon egy egy esetleges megelőzhető kavarodás végett. És ezekből a nekem megfelelőek azok a Xeonok. Árban már belőttem, hova célzok, írtam is, és összesen információkat kutatok, hogy eldöntsem véglegesre, hogy melyikkel fogok alkotni. Tuningra sem azért kérdeztem rá, mert OCzni akarok, maximum UnderVolt, ami a későbbiekben érdekelhet.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
MK VII
veterán
válasz Plasticbomb #32541 üzenetére
Tuningot személyesen nem volt alkalmam kipróbálni.. Olvasgattam róla.. BCLK-val meg Turboval lehet játszani vele.. Egyébként konkrétan miért Xenon? Miért nem egy 4770K vagy egy 4790K? Szerintem sokkal jobban járnál vele.. Főleg, ha játékra kéne.
-
Plasticbomb
addikt
válasz MK VII #32540 üzenetére
Cumi alatt azt értem, hogy: OSX telepítéssel kell szórakozni, ezt engedélyezni, azt tiltani. Windows alatt gondolom, hogy rendben működik, az én AMD-s rendszeremmel is okés Windows alatt ez a funkció.
NO, ezt nem tudtam, hoyg forrasztottak, viszont arról a tuningról mesélnél?
A megcélzott darabok 200-300 €/$ között mozognak, de maximum plafonnak olyan 500 €/$ közöttit gondolok.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
MK VII
veterán
válasz Plasticbomb #32538 üzenetére
Üdv.
Milyen IGP+VGA cumira gondolsz? Semmi gond nincs vele..Xeonokat nem kell kupakolni, mert forrasztottak.
És, de! A Xeonokat is lehet tuningolni. -
F e Z o
veterán
válasz Plasticbomb #32538 üzenetére
3. kérdésedben milyen igp+dedikált vga cumira gondolsz? Többen használjuk egyszerre akár mindkét vga-t. dVGA monitor, IGP TV.
Egyébként nem drágák még a 1150-es Xeon procik?
H2O über alles!
-
Plasticbomb
addikt
Gondolkozom egy inteles gép összeállításán. No nem azért, mert a mostani AMDsem nem okoz elég megelégedettséget, csak Hacklit is szeretnék néha használni.
A kérdésem az, hogy Xeon procikat érdemes-e deliddelni, a lehető leghűvösebb üzemi hőfok a cél, tuningot nem tervezek, Xeont nem is lehet nagyon tuningolni, ha jól rémlik.
Amiért Xeonban gondolkozom: a lehető legjobban szeretném elkerülni az intel igp + vgaval előfordulható cumit, ráadásul az Intel IGP erőben csak idegelne. Jobb a nyugalom, béke.
-
őstag
-
apollo12
veterán
integrált vgat érdemes húzni ? pár hétig vga nélkül leszek és gémelni szeretnék vele
-
Lemaitre
tag
Sziasztok
Aláírásban lenne az alábbi konfigom. Jelenesetben kb. 1 hónapig az integrált gpu-val kell beérnem és az lenne a kérdésem hogy az igpu vram-nak miért csak 512MB-ot tudok beállítani maximum BIOS-ban? Én úgy tudom hogy 8gb rammal az 1gb-ot is be kéne tudnom de az valamiért nincs ott. Ebben kérnék segítséget hogy hol lehet még ezt állítani vagy szerintetek miért nincs ott nekem? Ramjaim: Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHzBrolex
-
tomas51
senior tag
válasz kicsipapucs #32526 üzenetére
Igen, ezeket próbáltam de hiába.
-
őstag
-
Balathruin
veterán
-
tomas51
senior tag
Vagy esetleg van külön Pécsi fórum?
Sajnos ezt nem tudom bocsi. -
tomas51
senior tag
Sziasztok!
Sos-be tudna nekem valaki segíteni Pécsen?
Szeretnék költsön kérni egy tesztig valamilyen 1150-es procit.
Vagy esetleg az én 4770k-mat ki próbálhatnám valakinél?
Sajnos szerintem megadta magát, mostanság állandóan fel vol forrva az agya 80-100ig fel ment alap 3.9-en.
Pedig kupakoltam kb fél éve jó is volt, de nem rég elkezdett feltűnően melegedni.
Most kapott egy új H110i hűtőt, és ezen alkalommal megint újra pasztáztam.
De ezek után is ezzel a hűtővel 80-85-90re fel ment alapon is.
Most már be se kapcsol a gép csak ki be kapcsol aztán csak ketyeg egy helybe.
Egszer belépett a biosba de le is fagyott.
Szerintem nem a lapnak van a baja mert azt nem piszkáltam, a procit viszont igen meg a melegedése sem utolsó.
Tudna nekem valaki segíteni?Köszönettel:
Peti -
laychi
veterán
válasz Ferell84 #32517 üzenetére
Olyan neutrális ragasztót,amivel minden anyagot lehet ragasztani,a fix all tökéletes.
Annyi,hogy majd a kupak szélére vékonyan kell csak felkenni.pl fogpiszkáló,gyufa,lepucolt fülpiszkáló megfelel a célra.
Aztán egy órát lesúlyuzni amég köt,utána mehet vissza a socketbe.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Puma K
nagyúr
Én 4.4Ghz-hez használok fix 1.115v-ot.
Igazán az a lényeg, hogy az átlaghőmérséklet ne menjen 85 fok fölé és lehetőleg 1.25-1.3v-nál ne kapjon többet a proci hosszútávon. Ha valami zöldséget írok akkor a tapasztaltabbak javítsanak ki.
Azért döntöttem a fix fesz mellett, mert hiába szerettem volna ha terhelés függvényében állítsa az órajel mellett a feszültséget is az alaplap túl magas feszt adott még úgy is. Ami meg a melegedés miatt volt problémás számomra mivel játék vízzel hűtöm és hiába van 1-1 ventilátor a radiátor 2 oldalán.
Nekem korábban lement 1.115v-al 4.5Ghz-cen is a Linx 10 körrel: [link]
Viszont akkor tájt meg a Windows-nak volt valami nyűgje frissen telepítve (alaplap csere miatt), amit véletlenszerű kék halálozásokkal jelzett. Akkor azt hittem a BIOS/UEFI beállítások miatt produkálja a rendszer. Így kapott még feszt, de ettől függetlenül ugyan úgy jöttek a kék halálok ismételten, aztán vissza raktam alap beállításokra mindent BIOS/UEFI-ben.
A részletesen beállított profilt nem mentettem el ami, amúgy jó volt és csak a Windows-t kellett újraraknom... végül ismét végigzongoráztam minden beállítást és így lett ez a 1.115v 4.4Ghz-cen, de lehet ma este megnézem mi az a maximum fesz amit 4Ghz-cen kér a proci ha már úgy is VGA limitem van.
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
Lehet fix feszt használni, sztem olyan 1,26v ig mehet neki 24/7 re ha tudod hűteni. a régebbi 4790K-m 1,269v al ment 4,6ghz en 24/7 re linx stabilan(4gb) soha nem volt vele baj. Annyi hogy nem fix volt a fesz hanem offset . tehát feszt s órajelet is visszavette ha nem kellett a kakaó.
Az általad említett fesz nem sok . belefér.[ Szerkesztve ]
vga
-
ÁdiBá
veterán
4,5 GHz hez lehet fix feszültséget használni, illetve olyan jellegű kérdésem lenne, hogy sok az 1,219 - 1,215V Linx 0.6.5 alatt?
Annyit vesz fel 4,5GHz-en, offset +0,001 - re állítva.ÁdiBá
-
Puma K
nagyúr
-
laychi
veterán
válasz TeeJay #32502 üzenetére
Nem tudni mikor keletkezett,de ahogy meg is lett osztva korcsi által,bizony van hézag.
Gyárilag a nyák hozzá van feszítve valamennyire kupakhoz.
Ha kicsit is rossz pozícióban van rátéve a kupak a socketben és a lefogatót rányomod sérülhet a die.
"die takarításakor"-normál esetben a die-t vagy fülpiszkálóval vagy egy zsebkendő/törlőkendő segítségével takarítja az ember,az meg nem hinném,hogy ilyen sérüléshez vezetne.
Vaagy a penge,ahogy írtad,vagy a kupak feszült meg rajta és megpattant...ezt nem tudjuk kideríteni.Tudom te az ellenkezőjét tapasztaltad,én is raktam vissza még a 3570K-mat úgy,hogy nem volt ráragasztva a kupak,sőt kupak nélkül is kipróbáltam. Szerencsére baj nem történt,de mindenesetre biztonságosabbnak tartom a visszaragasztott kupakot.
-
Puma K
nagyúr
-
Ferell84
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne ha delidelem a 4690k-mat akkor a későbbikben ha arra kerülne a sor hogy eladom milyen hatással lenne az árára? Veszít a proci az értékéből ebben az esetben?
-
Puma K
nagyúr
Köszönöm!
A napokban meg is nézem mire jutok.
A cache jelenleg 3.9Ghz, ezzel is menjek lejjebb vagy ezt hagyhatom így?
Nem egyértelműen fogalmaztam.
Az érdekel mi az a legkevesebb fesz átlagosan ami elegendő a 4790K-nak a 4Ghz-ces órajelhez.(#32510) Jorus :
Ahogy írod!
-
nagyúr
válasz ricsi8800gt #32509 üzenetére
Tekintve, hogy az az alapórajele. A kolléga szerintem inkább arra gondolhatott, hogy mi az a legalacsonyabb VCore, amin még stabil 4GHz-en.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Próbálta valaki maximum 4Ghz-cen járatni a 4790K prociját? Ilyen órajel mellett mekkora feszt kérhet?
Tudom magamnak kell kitesztelnem, de érdekel valaki nézte-e már....
Lehet házat és házszellőztető ventiket kell cserélnem hamarosan...
Érdeklődés képpen kérdem ezt is, hogy nektek milyen ventik vannak a házban amik a szellőzésért felelnek?Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
TeeJay
félisten
válasz laychi #32501 üzenetére
és szerinted az nem a pengézéskor meg a die takarításkor keletkezett?
mert szerintem nem akkor amikor a kupakot rárakod...
alapból a kupak belső felének nem szabad lentebb érnie mint a die magassága hiszen akkor nyomná össze és feszülne... nem véletlenül van a paszta hogy kitöltse azt a pát tized milliméter levegőt a die és kupak közt
ha simán berakod a lapba CLU-val lekenés után és csak simán ráteszed a kupakot tuti nem fog letörni a die az biztos...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
laychi
veterán
válasz TeeJay #32500 üzenetére
nem a pengézés a lényeg,én is pengésztem mind a 17-18 procit,amit megcsináltam,hanem a visszaragasztásról,mert ez sem volt visszaragasztva...és ez egyik képen látszik,hogy a die le lett sarkazva,lepattant a sarka[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest