Hirdetés
- Linux haladóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 10
- Bittorrent topik
- Sweet.tv - internetes TV
- VoIP telefonálás
- Zyxel NAS326
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
ne tevesszen meg a 4 memoriamodul, attol még nem lesz 4 channel.
Bár a ddr4 utan a ddr5 trukkos, mert ha jolemlexem, akkor 2x32 bit per modul, es ugy mar lehet rajta vitatkozni, hogy mennyi az annyi.majd idovel en is cserelni fogom az AM4 -et, de egyelore nemlatom ertelmét, mert az 5800X -et sem hasznalom ki ; nalam a 4 magositott 3 magos Phenom kihuzott ~10 evet ; ha nem rohad ki alola az alaplap, akkor nem tettem volna ide az orrom ele az AM4 -es lapot, ami akkor egy melo miatt mar ~2 eve megvolt.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
"de elsikkadt a legfontosabb tény: miért nem alapértelmezett, hogy veszek egy (bármilyen) terméket és az működik???"
na ez a jogos kérdés, bár nálam az R7-1700 kivételével ( ahol belenyultam a "na ezt pont ne" ramba ) mindegyik simán összerakva elsőre működött.
-
hokuszpk
nagyúr
igen. pl. 7200 -as ram. Minek ? Nem fog menni annyit. Lehet az Intel megy, az AMD nem megy, mert más a felépítés. A cég be is mondta launchkor, hogy 6000 cl 30 az optimális.
de rápróbáljuk, mert csak. Aztán a Fabric mutat egy fityiszt, és ennyi.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
"bambano: nem tudom mi bajod a ryzennel."
az Intel onlyaknak 99% -ig az a baja a Ryzennel, hogy nem pont úgy működik, mint az Intel.
de ez nagyjabol a socket 7 (?) utan megszunt ; az AMD mésik alaplapot, chipsetet és socketet igényelt. Köszönhetöen az Intel kavarásainak.
Viszont szoktam mondani, hogy ha pont úgyműködne, mint az Intel, akkor az lenne ráirva, hogy : INTELElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
"x670 volt az első alaplapom 32gb 7200 rammal, eladtam az alaplapot, lett a 650e-e, azzal se ment a 7200mhz, "
hát. Az AMD annó #define, hogy a 6000 az ideális.
"kapott 6000mhz es ramot, azzal se megy, 64gb 6000-et is kapott, azzal se megy. Közel 200000 ft buktam már az AMD-vel."
A 64GB az 2 vagy 4 modul volt ? Mert az se mindegy, Intelnél is ígyvan, hogy 4 modullal alacsonyabb a hivatalosan elérhető freki, mint 2 modullal.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
ha megnézed a Summit Ridge ( 1xxx ) topicot, én alaposan belenyultam annó ; sikerült pont azt a ramtipust venni, ami nemigazán passzolt a Zenhez ; szenvedtem vele jó félévet, meg kijött 5-6 bios mire stabilizálni tudtam ; azóta a sokadik Ryzenemet nyűvöm ( 1700 - 2700 - 2700X - 3700X - 3800XT - 5700G és most az 5800X ) és -- igaz nem 7800X3D -- bios default + xmp -- ha épp nem hibás rammodullal sikerült párosítani -- mindegyik jó volt.
* most hirtelen megnéztem, a hibás ramok dobozát, 6 darab ddr4 modul van benne ; és ezek tényleg hibásak, az Intel i7-6700 mellett is elhasalnak memóriateszten. *szóval lehet rossz az AMD, de hosszú pályafutásom alatt azt megtanultam, hogy ilyen rejtélyes hibákat a tápegység meg a memória tud okozni. Ritkábban hibás vga vagy vga driver. ( utóbbiak szoktak jönni ilyen "megszunnek a kepi hibak a ... jatekban megjegyzéssel )
** Asszem elég régen kezdtem ; sajna az első pc alaplapomról ( XT 8 Mhz Intel 8088 cpu ) nemtalálom a képet, viszont pl. ezek a procik pl. annó mind használatban voltak nálam :és egyik sem volt instabil -- csak hogy a topic ciméhez is passzoljon a hsz --
*** Volt Cyrix 486 Dx2 66 -os is, na az instabil volt ; de idővel ( ~ 2 hónap ) rájöttem, hogy kevés neki a gyárilag ráragasztott borda ; applikáltam egy kis ventit, és jó lett.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz roadrunner64 #32 üzenetére
"Lehet ezt még fokozni?"
lehetne peldaul az a cim, hogy "időnként stabil az Arrow Lake, de ez a normális"
-
hokuszpk
nagyúr
lófaszt mama !
a bétatesztelés soha nem lesz normális, hiába próbálják lenyeletni a néppel.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest