Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • YAS-dude

    őstag

    válasz andrás47 #88368 üzenetére

    Fogyasztásban nincs konkrét adatom.

    Komfortban rengeteg előnye van az indukciósnak. Sokkal gyorsabban melegíti a főznivalót. Maga a kerámialap viszont nem lesz olyan meleg, csak annyira, amennyi hőt az edénytől visszakap. Emiatt nem ég le rá semmi és nem melegíti a konyhát még negyed órával a kikapcsolás után is.. Ugyanez miatt gyorsan lehet rajta a hőt szabályozni, ha lejjebb veszed, egyből visszahűl.

    Amire viszont oda kell figyelni, hogy indukciósból is vannak jobbak, meg kevésbé jók.
    Nekem pl pont egy kevésbé jó van (beko, anno erre volt pénz). Abban merül ki ez a kevésbé jóság, hogy pl. kevés (9) teljesítmény fokozat van és az is hülyén van kiosztva. 1-től 4-ig mintha nem is lenne, 5 az kb. "takarékláng", a 6 lenne a fő főző fokozat, de sütni kicsit kevés, viszont a 7 már sok, kéne egy fokozat a kettő közé. 8 sose használt, 9 vízforralás.

    Ráadásul ezeket a fokozatokat az egyszerűbb modellek úgy oldják meg, hogy lassan ki-be kapcsolgatják az adott lapot, és a kikapcsolt-bekapcsolt állapotok időaránya adja meg a melegítési fokozatot.
    Ennél komfortosabbak azok, amelyek tényleg szabályozzák a leadott teljesítményt (azok is ki-be kapcsolgatnak, csak sokkal sűrűbben, lásd pwm).

Új hozzászólás Aktív témák