-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ja. Oké.
Na meg már ott megette a fene ezt az összehasonlítgatást amikor valaki hozzátol még +5dB-t a szubhoz meg 3dB-t a centerhez... ízlés szerint. Meg amikor benne maradnak +-10dB-es hegyek-völgyek a szub tartományban, amivel a gyári EQ nem tud mit kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Doriannak es neked sincs teljesen igazad. Relatív hangerőt használva egy rendesen kalibrált rendszer ugyanolyan hangosan kell szóljon mindenhol. Értem ez alatt, hogy megvolt az EQ, ugyanaz a mérőprogram és a mikrofon, illetve a teszt hang külső forrásból jön és ezért átmegy a DSP-n.
A referencia hangerő tekintetében sajnos van egy közkeletű tévedés, amit valamilyen okból a gyártók nem igyekeznek rendbe tenni. Ez pedig: a rendszert 85dB folyamatos hangnyomásra kell kalibrálni -20dB mérőjellel, ami azt fogja eredményezni, hogy a dinamika csúcs 105dB lesz.
A probléma csupán annyi, hogy ez az IMAX méretű termekre igaz, nem pedig a 20nm-es nappalira. Oda már csak 80dB-re kellene kalibrálni, vagy ha 85dB-re kalibráltunk, akkor hangerőt -5-re állítani.
Hogy legyen némi összehasonlítás alapunk a kívánt teljesítményről, tegyük fel a következőket:
- A hangfal érzékenysége 89dB/w/m
- A hallgatói távolság 3m
- A kalibrálás 85dB-n történt, -20dB mérőjellel
Ekkor a teljesítményszükséglet a hangerő függvényében:
+---------+-----------------+
| Hangerő | Teljesítmény(W) |
| 0 | 358 |
| -5 | 113 |
| -10 | 36 |
+---------+-----------------+Jól látszik, hogy -10-es hangerőt már bármilyen AVR teljesíteni tudja, míg a -5 már határeset.
Viszont ha figyelembe vesszük, hogy a hagnyomás csökkenésére használt képlet üres térre vonatkozik, ahol a távolság duplázása 6dB-vel csökkenti a mért hangnyomást, a valóságban pedig csak inkább 4dB-vel csökken a hangnyomás, akkor még a -5 sem tűnik elérhetetlennek. -
lenox
veterán
-
Dorian
félisten
Én nem tudom, hogy túltolod-e a mélyet, de egyszerűen az van, hogy zene esetében valós hangélmények miatt jobban meg tudjuk ítélni a helyes balanszot, így ha zene esetén valaki visszaveszi, valójában az lesz a pontosabb, forrásanyaghoz jobban közelítő állás.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Nyilván másképp szól. De milyen indok van arra, hogy filmeknél a valós forrásanyagnál több, zenénél meg kevesebb legyen a mély? Ha az egyéni ízlés a válasz, akkor viszont egy szót sem szóljunk az interpolálós vagy túlszaturált képmegjelenítésre, meg a full V alakú EQ-ra, hiszen egyesek ízlése számára azoknak is van értelme, ettől még részemről ez mind baromság.
Utoljára a full alap-olcsó mélyládámnál foglalkoztam ezzel, mert zenén nem viseltem el az alacsony minőségű túlzott dübörgést, filmek esetében pedig még elment.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Saughassy
aktív tag
Egy ilyen funkció nagyjából ingyen van, és jól mutat az extra listán. Végül is a legtöbb tévén is van Dynamic kép mód, meg a szuper smooth interpolalas is. Még a milliós, thx es mindenféle certified darabokon is. Ettől még értelmük nincs, de plusz vásárlói réteget vonzanak minimális befektetéssel. Mint egy rózsaszín Rolls. :)
A legtobb filmben még mindig bőven hangsúlyosabb a zene, mint az effektek, szoval én nem látom értelmét elkuloniteni, ráadásul a hangszeres zenéhez a legtöbbünknek van referenciája, egy robbanás/sfx pedig mindig művi lesz, így eleve nem is beszélhetünk arról, hogy is kellene szólnia.
-
VoidXs
nagyúr
Ez nem az ülőhelyről szól, hanem a két hangszóró interferenciájáról. Ha megnézed a Cavern eredményeket, nem épp a valóságot írja, hanem pár centis különbséget, mert keres két olyan értéket, ahol a frontfal nem rontja el a képet. Itt már ez a 3 mm annyit számít, hogy van-e torzítás vagy nincs, amit már bőven hallani. Próbáld meg egy beállítás után átírni a minimummal bármelyik késleltetést, nagy változás lesz.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
denesdr
addikt
Az XLS-en valóban nem lehet 30Hz alatti szűrést beállitani, de ettől még rakhattak a gyári FW-be ez alatti szűrést.
Az XTi-re +0/-1dB 20Hz-20kHz a gyári adat, hogyha 20Hz lenne a vágási pont, akkor minimum -3dB kellene hogy legyen 20Hz-nél, különben nem 20Hz a vágás, hanem az alatti, ahol a -3dB pont van.
Jó lenne látni egy rendes mérést. -
Dorian
félisten
Nekem nem kell HDR, elég, ha valami lekonvertálja, ha már az van, hogy a színek 4k-ból konvertálva jobbak. Mellesleg még ez is kicsit zárójeles, mert ugyebár ezzel lehetne a legjobb 1080p minőséget elérni, de valójában az általam nézett filmek zöme nem a legújabb akciófilm, hanem valamilyen dráma, ami sokszor több, mint 20-30 éve készült, és örülök, ha ezek egyáltalán HD-ben és bármilyen sokpontegyel "fent" vannak.
Erre meg jó nekem a kis sz@r Sim2 c3x 1080p isKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
ada19
senior tag
Hát pontosan ezért lehet szükséges rossz mert nagyon sokan régi nem 4K és HDR képes vetítővel filmeznek, és rá vagy kényszerülve az SDR konverzióra - a kérdésem annyi hogy itt ugyanazt kapod mintha eleve SDR lett volna, vagy itt is jobb a konvertált eredmény? Alig lehet olyat látni, hogy csak 4K, nagyon sokszor HDR-rel kéz a kézben.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
BBéci
legenda
4K HDR-ben is, ami mellett a legtöbb esetben ott van a Full HD változat. Gyors a netem és tárhelyem is van elegendő, de fel sem merült bennem, hogy 1080p-nél magasabb felbontásút szerezzek be. Régi, VLS tápegységes Dune a lejátszóm.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ada19
senior tag
Sokszor én is elgondolkozok miért erőltetem, mert a filmek 99%-át csak fullhd-ben nézem, a legtöbbnél alig érzékelhető javulás van 4K-tól a HDR meg inkább zavaró.
Nem tudnék 10-től több nevet mondani ahol megérte a 4K HDR, de egyet mindenképp ki tudok emelni: Planet Earth II egészen elképesztő.
Mégsenem
-
ada19
senior tag
A szűk keresztmetszet a 4K HDR lesz ilyen távon, nekem ott már a 8 vagy 10 méteres AmazonBasics is rosszalkodott. Valaki itt korábban írta hogy ez a fajta kábel bejött neki.
Mégsenem
-
spiky03
veterán
Vsz aki itt árulja ő is onnan szerzi, mert írta, hogy az angoloknál van kint egy haverja és ő hozza be az erősítőket.
Már vagy 3 710est el adott, ha jól rémlik 350 körül keltek el.Igen arra is gondoltam, csak az már picit húzósabb lenne árban.
Vagy esetleg a Marantz mögé egy végfok? Az hülyeség lenne?@AntonChigur
Most épp volt egy Dell 7030as 41ert az aprón, igaz tápegység nélkül, de az szerezhető hozzá.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
5.1-em van jelenleg, előtte 5.2 volt. Max ez lesz később is. Több csatorna nem kell mert nem tudom hova tenni őket.
Atmos sem hiszem, hogy lesz. Nem fér már hangfal kábel a csöbe.7012 ha jól emlékszem 385ert van most. Gondolom állítható.
520 az most 350.
710 most nincs eladó, sajnos amikor volt lemaradtam róla mert nem nem vitték el az én erősítőmet. Most van rá egy érdeklődő talán.
Amúgy a 710 360 ezer volt akkor.Az Anthemek mellett szól számomra az ARC, hogy akkor nem kell külön PC az EQ miatt.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
dobobazsy
őstag
Cavern + EQ APO és egy Audyssey mikrofon tudom ez nem a legalkalmasabb, de nem is olyan rossz ez kezdésnek szerintem egyszerúgyislesznekemisUmikom
amúgy mennyire kell félni az Onkyok HDMI nyűgjeitől? egy TX-NR906-ról lenne szó. van itt aki vélekszik a típusról? azok is megfőttek, amik nem voltak bezsúfolva?
-
VoidXs
nagyúr
Nem nagyon fognak lemondani az 500 dolláros licenszdíjukról, ami az Onkyo árának 3/4-e. Sosem látunk Diracot belépő szinten. Az is hozzásegít a nem használatához, hogy minőségben azért nagyon közel áll egymáshoz a 200k-s és 500k-s AVR, miközben a kalibráció adja a hangminőség nagy részét, amit próbálnak nem kimondani. Ha ingyen lenne se lenne az olcsóban Dirac.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
gab1ka
senior tag
Értem, akkor tényleg annyira volt ez naív felvetés, mint amennyire elsőnek is tűnt bennem, hogy ezek után sem fog az ember leemelni a polcról egyik évről a másikra egy 200e ft-os Onkyo AVR-t ami egy csapásra minden igényt kielégít úgy, mint egy most használtan is 500e ft-ba kerülő Arcam.
-
gab1ka
senior tag
Tényleg az, ráadásul a fizetős mobil app is vagy működik vagy nem, bár szerencsére az ingyen is elérhető (google).Az Audyssey-t régóta szidják a fórumokon, pontosabban értetlenkednek sokan hogy alapvető fejlesztéseket miért nem képes implementálni a gyártó.Azt a részét megértem hogy valamit nincs értelme tökéletesre csiszolni, mert akkor hogyan adják el a következő évben még egyszer más néven, illetve azt is, hogy a fórumok mélyén kinyilvánított rétegigények nem jutnak el a gyártóig, ha pedig mégis, akkor az összeladásokat nem ezek kielégítése változtatja meg, viszont szerintem illetve az eddigi véleményeket összegezve itt is meg máshol is, az igazán jó házi mozi élményt nem +1Watt csatornánként, meg nem a 7 helyett 8 HDMI bemenet dönti el, hanem a lehető legjobb szobakorrekció.Ebben persze lehet hogy tévedek, de kíváncsi lennék, hogy vajon egy nagyon profi pc-s szobakorrekció egy gyenge AVR-rel, vagy egy jóval komolyabb vason futtatott egyszerű Audyssey adja e a jobb végeredményt.
-
BIGi75
senior tag
Hát igen, 31 fix freki van, 15Hz-16k-ig, ebből választhatok csatornánként 7et (szubnál 4et) amit módósíthatok, nagy máknak kell lenni, hogy azt dobja a mérés korrekcióra, ami benne van a fix 31ben.
(Nem lehet ezeket vmi szervíz módban átírni vajon? Az megoldaná a kérdést.)
Na hátha szerencsém lesz bemérés után..
VoidXs;
Köszi a felajánlást, de sajnos YPAOból kimenteni és oda bemásolni peq-t tudtommal nem lehet, csak a saját beméréseit másolhatom át a manual módba, ha azokat szeretném finomítani. -
modflow
veterán
-
modflow
veterán
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nagyon függ attól, hogy milyen szubok vannak a rendszerben, hogy lehet őket elhelyezni stb.
De házimozis szinten én is úgy látom, hogy nem kell erőltetni a dolgot. Én nagyon kíváncsi voltam rá, ki akartam próbálni, ennyi. Jó volt, tetszett ... de maradok a hagyományos házimozis beállításnál. Az nálam "hatásosabbnak" tűnt.#172472 ctrlaltdel13: Igen.
[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
van audyssey, csak régi. Denon AVR 1909 az erősítő.
egyébként próbálkoztam, de nem kerek még valami.
a bemérések után eltérő polaritásokat mutat a cavern. de kb ahány próbálkozás, annyiféle eredmény. hol az egyik frontnál, hol a subnál mutat eltérést. illetve az EQ APO-ba beillesztést követően olyan halk lesz a sub, hogy rá kell adjak +12dB-t, sőt még a frontokból kell elvenni. meg amúgy az egész hang halk lett. hol a hiba?
hány Hz-nél kéne elkezdjen dolgozni a cavern? lehet, hogy optimista volt a 30Hz?ja és ugye 2.1-em van, de 5.1 bemérést lehet csak csinálni. a centerre is és a surroundokra is megszólalnak a frontok. ez nem zavar be?
[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
közben leesett, hogy is érthette. így már világos. tervben van a média pc irány egyébként. meg egy komolyabb AVR is majd valamikor.
gab1ka: van mikrofon hozzá. ezzel is működhetne a bemérő program? akkor gondolom mikrofon bemenet kéne hozzá a laptopra? mert ezen egy ilyen "kombinált" jack csatlakozó van, tehát egybe van a mikrofon/fejhallgató vissza kell térnem asztali PC-re.
köszönöm mindhármótoknak
tudja valaki, hogy meddig beszerezhető még az UMIK 1?
-
Saughassy
aktív tag
Az Arendalt Dony ajánlotta, ezért került képbe, eddig nem ismertem. És igaza is volt, reális alternatívának tűnik.
A 20 hz nyilván szempont, hiszen mostanában 80-20 arányban mozizunk minimum.
Ha külön dspt vennék, akkor felmerülne a kérdés, hogy minek is van nekem külön DACom zenét hallgatni. :) És az egy jó DAC, egy minidsp nyilván nem hozza a szintjét sztereón.
Ezért gondolkodom a csak subba rakott dsp vonalon. -
BBéci
legenda
Megelőztél, ugyanezt akartam javasolni.
A szubbasszus tartományt jelentősen javító kezelés nem biztos, hogy bele fog férni, de mindenképpen érdemes 100-150000 forintot arra költeni és a többiből megvenni a mélyládát.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
Hát egy 8-10 órás kisérlet volt. Nálam történt a nagy megmérettetés. A két rendszer azonos nálam és a jóbarátnál is Aria hangfalak vannak. Mikor elhozta hozzám a denont nagyon kiváncsi voltam mit tud. Első körbe a denont kötöttük be szépen be lett mérve minden be lett állitva. A hang nem volt rossz bár nekem hiányzott a tér, de csendbe vártam mondom majd az anthemnél megnézzük mi lesz a barát véleménye. A hiányzott a tért úgy kell érteni hogy az anthemnél jóval nagyobb kiterjedésű volt körülöttünk a tér. Azt hozzátenném hogy a denon külsőleg nagyon mutatós jó dizájn, a kijelző jól olvasható messziről is. Persze pár film teszt jelenetével kezdtük a tesztet majd jöttek zenék. Denonnál ami feltűnő a sub kezelés nagyon gyengén sikeredett. Valahogy nem volt az igazi. Aztán jött az én vasam mondanom sem kell a jóbarát arcán mosoly volt a denon után hogy milyen jó cucc. Az enyém már be volt állítva így ezzel nem kellett bajlódni. Majd jöttek a teszt jelenetek, és bizony itt a kedves barátom az állát kereste valahol a szőnyegen. Mad max Blade runner tipikus jelenetek meg voltak persze többször mert nem bírt magával . A nap végén eldöntötte hogy megy a denon és angliából szerzet egy 710 Anthemet. Szóval az arc jól működik és jól végzi a dolgát.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Kedves barátom vált meg denon csúcs vastól mikor hallotta az Anthemet nálam.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
lenox
veterán
Nem tudom ezt a kontextusban ertelmezni. A hangero ugyanannyira fontos, mint mi? Nem volt szo torzitasrol es erolkodesrol, Bass extension, accuracy, és dynamic range-rol volt szo. Csak ismetelni tudom: hangero nekem nem minoseg (hanem mennyiseg). En megertem, ha itt tobben referencia hangeron moziztok, de ki kene talalni a 'szanalmas minoseg'-nel egy szemleletesebb megfogalmazast arra, ha 100 dB ala esik valamilyen frekvencian a max hangero, mert ebbol nem hinnem, hogy mindenki erti.
-
VoidXs
nagyúr
-
nagyúr
Jelenleg egy 28 nm alapterületű nappali, 72 köbméterrel. Hangerő nem probléma, mindent leszigeteltem 6 éve, álló frontokat preferálok és nagyobb centert. Nem tudom mi az az LCR, hacsak nem a Left Center Right-ra gondolsz, de az ugye meg nem surround.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
spiky03
veterán
Azt tudom.
Azt is szeretnék majd venni a szubhoz egy mini dsp hdt.
Az app csak a többi hangfalhoz lenne.@Vikthor
Szerencsére engem a 4k nem mozgat így arra nem kell költenem.
Elég a mostani F22 projektor meg a pana plazma. Ha a plazma bedöglik akkor vmi olcsó LED/LCD lesz helyette mert az M2re meg a hiradora az bőven elég. Asszonynak meg mindegy min nézi a sorozatait. én meg csak a projektoronon nézek filmet/sorozatot.
Majd kanapé csere lesz nálunk is de nem mozifotelesre, hanem olyanra amin elferunk többen is mint 4en.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
xxlongikaxx
aktív tag
Nem Nemetorszag hanem annal sokkal meszebb, es angol nyelven elem az eletem szoval en eredeti nyelven nezek filmeket. Nalunk alapvetoen minden HIFI termek tul van arazva, ugyhogy a DIY is megeri (gondolkozom egy Rythmik servo zart dobozos epitesen.) Rendszerem, egy 65col Samsung QLED, denon 2312, Hamarosan update X3700 ra, allo frontok, center es SR, sajat magam epitett (minosegi, mert es tervezett epitesre kell gondolni nem sufnira, villamosmernok vagyok).
Szoval klipschben honnan erdemes indulni? Elerheto meg Focal, SVS talan Jamo es KEF. -
-
xxlongikaxx
aktív tag
Koszi, kozben a kiemenet megjavult, viszont erdekes ha a mero mikrofont bedugom akkor azonnal lekapcsol a vedelem es csak tap kihuzas utan jon vissza megint. Szoval elobb utobb tenyleg csere lesz.
Masik kerdesem, jelenleg 5.0 am van, viszont lenne lehetosegem betenni plafon hangszorokat Atmoshoz (3 vagy 4 db), erdemes ezzel foglalkozni, ad akkora pluszt a hangzashoz? Illetve ha igen erdemes Atmos plafon hangszorokat venni venni, vagy egy jobb kategorias Bose/JBL plafon hangszoro is megteszi?
-
BBéci
legenda
3,6 méterre. Ahogy írtam, talán a hallásom nincs erre kihegyezve. Amennyiben zavarna, biztosan csakis középen ülve nézném a filmeket. Ha lesz kedvem hozzá, mindhárom pozícióban meg fogom mérni a frekvencia-átvitelt.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
-
-KP-
addikt
Mindegy, már nem tudok rászerkeszteni. Nemrég láttam mérést pl. a méregdrága JBL HDI centerről. Ott is szépen látszott, hogy a vízszintes elrendezés miatt nagyjából +-10 fokon belül volt jó a frekimenete a centernek. Ami pont arra elég, hogy mondjuk egy kisebb szobában egy 3 foteles sorban a jobb és bal oldali személynek már ne legyen jó. Egy nagyobb szobába, nagyobb bázistávolsággal viszont még éppenhogy pont jó lehet.
-
python1
veterán
Pontosan így van ahogyan írod.
Jelenleg a kanapé teljes szélességében minden hallgató pontosan azt hallja mint a középső, de nálam más minőségi ugrást is hozott, meg folyamatosan toltad, hogy tegyem vászon mögé a centert, vagyis az egész LCR szettet, az hozott igazán előrelépést. az egész moziban. -
BBéci
legenda
A kisméretű állódobozok 90 centisek. Szerintem az átlag legalább 1 m, mert nem ritka a 110-115 cm magas doboz.
Számomra is egyértelműen fontos a centersugárzó mérete, kis állványost nem viselnék el hosszútávon.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mettek
addikt
Megváltam tőlük. Ugy indult a dolog hogy az rp600asakat akartam cserélni rp8000re de az eladó nem engedett az árból, ezért ráírtam az ahhoz képest másfélszeres áron hirdetett MA sikver 500ra és ott az eladó elég tisztességesen engedett így beleugrottam és akkor jött hozzá a többi is...center, hátterek.
Igy lett monitor audio.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BIGi75
senior tag
Az állódobozok már olyan rangban vannak nálam, hogy hozzájuk kell igazodni a többieknek.
A szekrény meg még egy korábbi koncepcióhoz készült, méretben már lehet most nem teljesen optimális. Viszont én csináltam a kis kezemmel fából, úgyhogy tiszteletből az is marad.
De köszönöm az észrevételt, csak olyan dolgot érintett, amin nem szeretnék változtatni, úgyhogy marad az 1 szub csere, szekrényen kívül.
Ez az egész mindenesetre arra jó volt, hogy most már biztos vagyok benne, hogy zárt szubot keresek,ami eddig eszembe sem jutott volna...
Azt hiszem, meg kell tanulnunk kompromisszumokat kötni az életben, különben sosem leszünk boldogok és elégedettek... -
alphamooncam
őstag
Amennyiben arra gondolsz, hogy egy jól csillapított helyiségben a még a magasabb hangnyomás sem olyan zavaró, mint ugyanakkora, de csillapítatlanban, akkor egyetértünk.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
-
BIGi75
senior tag
-
BIGi75
senior tag
Onnan ez a Triangle mánia, hogy először csak egy comet 902-es párt vettem egy sztereó rendszerhez. Aztán úgy megszerettem a hangját, hogy begyűjtöttem még a 2 állót meg a centert is.
Hát itt tartunk most...és a kérdés még nyitottabb számomra, mint tegnap volt.
Mindesnesetre köszönöm az észrevételeket és az építő javaslatokat, szélesíteni kell a látókörömet azt hiszem... -
BIGi75
senior tag
Szeretném összerakni az 5.1 szettet márkán belül.
Kissé stikkes vagyok, a stella is stellás porhárból esik a legjobban , egy rendszeren belül nem szertném keverni a márkákat, inkább kötök kompromisszumot paraméterekben, árban. A frontok, center nagyon bejött, így ehez keresem a mélyet..
Csak azt nem értem miért olcsóbb, ami papíron jobb a 2ből. Tales 340 vs Thetis 280. Ezért dobtam fel a témát, hátha valaki tudja a választ, vagy látja a paraméterekből azt amit egy "laikus", mint én, nem. -
Dudee
senior tag
-
spiky03
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Path of Exile 2
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...