-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrRL19
senior tag
válasz Norbi 72 #100699 üzenetére
helló
bocsi , hogy ide írok ... annyi kérdésem lenne van egy LG házimozim amihez akb37026813 távirányító meg adta magát hirtelen nem reagál semmire esetleg javítani lehet ?! ha igen Bp-n belül hol érdemes ami nincs ilyen ki eső pontokon 16 17 18 19 stb kerület mert néztem az új 8ezer és azért azt sokkalom
HA nem jó helyre írtam és van rá hely akkor írjatok
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Norbi 72
veterán
válasz lehasznalo #100697 üzenetére
Hangerőt kb.60%-ra,low pass maximumra,a vágást a vas végzi.Ott 120-ra állítsd.
(#100698) n3m3r3 Erre hasonlít.
[ Szerkesztve ]
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Az lenne kérdésem, hogy adott egy polk audio psw 125 sub és egy 5x3 m-es szoba.
Hogy állítsam be rajta a potikat és a kapcsolókat?
phase (180-on jobbat szól nálam), volume, low pass (most 90 körül van nálam)Köszönöm a választ, előre is!
az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
-
devil-k
nagyúr
válasz KisTücsök #100691 üzenetére
Tudod, a desing előrébb való volt, mint a jó hangzás. Ha fentebb ment volna a surround, akkor nem lett volna hely a képnek.
(#100692) n3m3r3
Üdv a klubban kolléga!
(#100693) Norbi 72
Tegnap előtt láttam, jó kis retro érzés volt. A hangzás az hulladék, a kép nem rossz, ahhoz képest, hogy milyen régi film.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Norbi 72
veterán
válasz Ragadozó #100690 üzenetére
Az könnyen lehet.
Moziban a Bolygó neve: Halál rendezői változat,felirattal.
(#100691) KisTücsök A hangfalelhelyezés már nem ment....mit akarsz kipróbálni?Sarokba tenni a tv-t?
[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
válasz Norbi 72 #100687 üzenetére
én is ezeket a képeket találtam meg, csak nem volt mind beillesztve...hát, nem semmi ház...még a páromnak is tetszik...igaz, a házimozis szobába a frász jönne ránk szerintem néha
devil-k: megnyugtatlak, én se szeretem a focit...de a sört igen de tömény is jöhet
Bocs a Predatoros témáért...engem túlzottan lázba hoz...szerintem érthető okokból
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
n3m3r3
tag
válasz ricsik #100673 üzenetére
Bizony visz mindent mint a piros hetes. Vicces, és bizony elszomorító. Itthon azért küzdünk kis költségvetéssel, hogy a maximumot hozzuk ki a lehetőségekből. Kis szoba, egy ruhás szekrény amit legszívesebben kihajítanál, forgatod a sugárzót össze-vissza, cserélgeted a kábelt ész nélkül. A minőségibb erősítő, hangsugárzó, és egyebek beszerzése valamint kiválasztása tele van kompromisszumokkal.
Ellenben "ott" jól látható hogy az esetek többségében adottak a körülmények, de a kivitelezésből jóval többet ki lehetne hozni.
Sokan megtalálják a topic-ot a mindenki számára közkedvelt ( ) bögreszettekkel/soundbar-okkal, remélve hogy jobb hangzást érnek el, viszont azt nem tudják hogy igazából nem nagyon van átmenet az AVR-ek világába, aminek sajnos ára van.
... de megéri ha megtalálod a jó választást ...
(eszmefuttatás off)[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Ragadozó #100681 üzenetére
Nem, semmi kétes eredetű és homoszexuális dologra nem vagyok vevő, ne is próbálkozz Ragadozó! Értsd már meg végre, hogy hetero vagyok.
(#100683) Norbi 72
Te is fiam, Brutus? Ez jelent valamit!
(#100684) regger
A férfiak tequilát isznak és vodkát, whiskey-t. Nem pedig sört "szopogatnak", mint a kisiskolások.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Mikisys
őstag
válasz xxlongikaxx #100637 üzenetére
A megépített mérőmikrofont mihez kalibrálod?
Érdekelne, mert valóban, egy mérőmikrofon nem olcsó cucc és vigyázni is kell rá.
Tudomásul kell azt is venni, hogy ez mérésre való és nem énekre, nem hangszerhez, nem hangosításhoz.
Sajnos, SAL-szetből még nem hallottam jót.
Viszont az is törvényszerű, hogy ha azonos hangsugárzókat használunk minden csatornában (szubláda kivételével) akkor kapjuk a legjobb, legegyenletesebb átvitelt, leginkább kiegyenlített hangzást, legjobb térézetet.
Valamihez viszonyítani is kellene egy rendszer hangját, Én a valódi mozi hangot javaslom, időnként egy-két filmet meg kéne nézni, kontrollként meghallgatni, aztán lehet abból is tanulni, tapasztalatot szerezni.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz #09634560 #100614 üzenetére
Ez "normál" potencióméter esetén igaz lehet, de a mai készülékek zöme elektronikusan szabályozza a hangerőt és ez nem mindig logaritmikus léptékű, inkább kvázi-lineáris, de ez magában nem is probléma.
A probléma az, hogy nem tudni egy hanganyagról, hogy az torzít már (túlvezérlés, illesztetlenség?), vagy direkt ilyen és ezáltal már viszonylag kisebb hangerejű műsorral is könnyen tönkretehető bármilyen hangsugárzó, főleg a magashangszórók. Ezért kell kerülni a hangszínszabályozók használatát is.
A hangsugárzó impedaciamenete a frekvencia függvényében nem egyenletes, persze ez gyártótól, tipustól is függ, de ez a laikus házi-mozi hallgatót nem érdekli, mert alapjában nem befolyásol semmit.
A jól megépített erősítőknek amúgy is el kell viselniük némi üzem közbeni anomáliákat, amelyik nem bírja, az előbb-utóbb kukába kerül és nem ajánlott vétel lesz itt a fórumon.Üdv!
-
föccer
nagyúr
Hi!
Hogyan tudom revánni a 50W805B tv-t, hogy ARC-on visszaküldje a hangot az erősítőnek? A kábel jó hozzá, megfelelő helyen vannak csatlakoztatva, mégis a tv hangszórója szól az erősítő helyett.
Köszi.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Dorian
félisten
válasz devil-k #100668 üzenetére
Pénz mellett igényszint kérdése is az egész.
Haver megkért, hogy 50ezre van rá, jobb hangot akar a Géniuszainál. Találtam neki CA A500 + JPW ml510-et ennyiért, odáig van. De hiába mondom, hogy szánjon rá még 30-at egy DAC-ra, annyit már nem ér neki a további javulás, inkább hajtja a laptop füles kimenetéről.
Másik haver meg egy szappantartós egybeszettet használ, amennyi igénye van ilyesmire, neki teljesen megfelel.
Ez nem jelenti azt, hogy ők ne hallanál pl. nálam, hogy létezik jobb hang, de megvonják a vállukat, hogy "és akkor mi van" Ill. ez kizárólag ebben a témában való igénytelenséget jelent, ami nem általánosítható. Pl. az egyik illető mindig új Avensis-szel jár és épp Lexust akar venni, a másik meg Jaguárnál nem adja alább. Nekem meg megfelel az Astra, ebben pl. én vagyok igénytelen, de kicsit sem érzem magam rosszul e miatt.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
n3m3r3
tag
válasz Ragadozó #100664 üzenetére
Tudod hogy van ez. Próbálja az ember kreatívan berendezni a szobáját.
Itt lehet böngészni, és elrettenni -
devil-k
nagyúr
válasz DjKoxi #100667 üzenetére
Manapság már minden információ adott, sőt, már-már túl sok információ jut el hozzánk. De, ettől függetlenül, kellő körültekintéssel nagyon jó rendszert lehet kiépíteni, akár kevés/kevesebb pénzből is, viszont van egy minimum amit érdemes megütni, mert egyébként egy helyben toporgás az egész.
- mozi bolondéria -
-
DjKoxi
senior tag
válasz devil-k #100655 üzenetére
"Eljutottam odáig, hogy amim most van pedig pár hetes! Látván a topikot sokkal többre vágyom! De ami most van az még tökéletesen megfelel játékra filmre. Zenére nem! Megtehetném, hogy vegyek 100k+ért Szettet meg erősítőt, de fölöslegesnek tartom mert nem használnám ki. És sajnálnám rá a pénzt!"
Ez egy kicsit ellentmondásosnak tűnik. Ha nem felel meg valami akkor az nem jó, nem örömmel használom, hallgatom. Én is sokkal többre vágyom mint amim van ( ki az aki nem?! ), de a lehetőségeimen belül addig keresgélek míg meg nem találom azt amivel elégedett vagyok.
Nagyon nem kedvelem az olyan hozzászólásokat mikor azt írja valaki hogy megtehetné hogy sokkal jobbat vegyen, közben meg siránkozik hogy nem az igazi a rendszere.Szerencsére minden topikban van pár segítőkész, tapasztalt, hozzáértő ember akinek a segítségével ( néha privátban üzenetben is ), mindig sikerül megtalálni a legjobb megoldást. Köszönet illeti Őket, nem pedig kritizálás. 20 évvel ezelőtt sokkal nehezebb volt jó döntést hozni.
-
-
Csabroncka
addikt
A PC-nél ekkora hely nem elég a normális térhatás kialakítására tehát ha filmeknél tetszett akkor hagyd így a csudába. Amit megtehetsz, hogy veszel egy normális sztereó fülest és egy megfelelő usb DAC-ot (a kettőt együtt használtan 60-80 ezerből megúszod) ezért olyan hangzást kapsz, hogy kihajítod az ablakon azt a kompakt szettet.
Az, hogy valaki HM-ben utazik, semmivel sem jelent igénytelenebb hangzást. A legtöbb olyan HM erősítő amelyik jó sztereón HM-en a földbe döngöl.
Egy kompakt szett arra lett kitalálva,hogy szóljon, semmi több!
Menj el valamelyik szakboltba és hallgass meg egy összerakott belépő hm rendszert (nem kell újonnan megvenni), át fogod értékelni magadban mindazt a tudást amit eddig itt olvastál, és talán meg is értet a végére.
A topic nem foglalkozik kompakt szettekkel!
"in medias res"
-
n3m3r3
tag
-
devil-k
nagyúr
válasz Valkűr #100658 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond. Nem is kell mindenkinek ajánlgatni, mert abból nem sok jó szokott kisülni. Arról nem is beszélve, hogy tényleg eltérőek az igények -ahogy írtad is. Csak sokan úgy gondolják tévesen, hogy vesznek egy 30.000 Ft-os 5.1-es szettet, hozzá erősítőt 70.000 Ft-ért és akkor szuper házimozi élményben lesz részük. Egyébként tényleg csak annyi, hogy helyén kell kezelni a dolgokat és akkor senki nem fog megsértődni. Engem is "fikáztak" a cikkem alatt, hogy minek ilyen "drágán" HTPC ház? Tök felesleges, pénzkidobás, há' jó a 10.000 Ft-os is táppal együtt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Valkűr
addikt
válasz devil-k #100657 üzenetére
Én pont ezért nem szeretek ajánlgatni semmit, mert nem ismerem az elvárásokat és az anyagi körülményeket. Az izlésről már nem is beszélve. Nekem a HM erősitő mellett pld van sztereo is, mert egyik mozis gép hangja sem tetszett, és mindegy volt, h Arcam, Denon, Onkyo vagy bármi, mert egyik sem hozta a sztereó erősitőm szinvonalát ami épp negyedébe került. Azt meg sem merem említeni, h a 150 ezer alatti HM gépek hangjától a falra mászok Uj árakról beszélek természetesen..Számomra azok mindenhogy szólnak, csak úgy nem ahogy kellene egy mozis hanghoz..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
-
Valkűr
addikt
válasz devil-k #100655 üzenetére
Pontosan, mindenkinek meg van a bogara...Van kinek a hifi, fotózás, kerékpározás vagy a PC és még lehetne sorolni...Nyilván mindenki arra fogja a több pénzt költeni amiben jobban örömét leli. Nekem nehéz a dolgom, mert bringázom, valamikor versenyeztem és az elvárás megmaradt, fotózni is imádok, plusz a hifi-házimozi is nagyon érdekel...Szóval nekem ez igy egyben, h kielégitse az igényeimet elég sokba van De erre azt szoktam mondani, h egyszer élünk, akkor pedig éljünk...
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
FID
őstag
Így látva a mostani hsz-eket:
Sokat okosodtam mióta olvasom ezt a topikot. Hozzászólni nem tudok mert nincs meg a tudás mi jó mi nem. De a linkeket tipusokat amik vannak mindig megnézem, mert érdekel a téma. Nem régen vettem egy creative inspire digital 5700 szettet:
Hangzással nagyon megvoltam elégedve filmnél. Zenénél nem! Hozza a Logitech z906 szintet. Pedig ez 10 éves cucc. Optikán megy bele a hang. Egy Logitech z506ot váltott. Hatalmas előrelépés volt hangzás terén.
Viszont a hangfalakat nagyon régiesnek találtam kinézetre, ezért elkezdtem kompakt dvd kombók hangfalait nézegetni. Vettem is 17k-ért egyet +1 centert 3k +2 frontot mert vol olyan hangfal ami a szettből nem tetszett.Így van egy számomra megfelelő szett ami filmeknél teljesen szépen jól szól. Zenére annyira még nem viszont már továbblépésnek számít, hogy meghallom melyik zeneszám undorító minőségű youtubeon, és vannak olyan hangok amit kedvenceimben eddig észre sem vettem.
Ezt az egész hangcuccot felfogom amolyan starter kit-nek. Mert tudom amik nektek itt vannak a közelébe nem ér. De legtöbben mi azért jövünk ide, hogy azért a pénzért ami nekünk van és amennyit rászánunk annyiért kapjunk lehetőségeket. Mert vagy nincsen rá több vagy nem akarunk annyit rákölteni. És egy olcsó pc szettnél még a legalapbab bögre szett is jobb. A legolcsóbb 15éves házimozi erősítővel.
Eljutottam odáig, hogy amim most van pedig pár hetes! Látván a topikot sokkal többre vágyom! De ami most van az még tökéletesen megfelel játékra filmre. Zenére nem! Megtehetném, hogy vegyek 100k+ért Szettet meg erősítőt, de fölöslegesnek tartom mert nem használnám ki. És sajnálnám rá a pénzt!
Egérre 40k, Vizhűtésre 300k+ azt nem sajnáltam egyszerűn minden ember más és legtöbben csak tanácsért jövünk ide.Mert a meglévőnél többre vágyunk. Én is ha meglátom az aranyközép utamat amibe hangcuccterén beleszeretek nem habozok megvenni és a mostani egérmozim majd mást fog boldogítani.
Sajnos ez a topik is kezd átmenni hifi topikba ahol csak azt látni, hogy vegyél genius 1250b-t.
De még egyszer leírom: Mióta olvasom a topikot többre vágyom mint ami van hangcucc terén és ez jó dolog!
[ Szerkesztve ]
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
Mooka-Miki
senior tag
Üdv fórumlakók!
Adott egy Onkyo TX-SR333 erőlködő és Wharfedale Diamond 121 frontok. Jelenleg csak 2.1 építésben vagyok, majd ha kész a placc akkor akarok 5.1-re bővíteni. Milyen ládát ajánlanátok a mélyekhez? Gondolom játszik a WD saját ládája szettbe illeszkedően de még?
(Azt olvastam ezek a frontok kicsit kevesek magasban, gondolom nem kell, hogy a láda olyan mélyre menjen vagy tévedek?)
A szoba paraméterei: 4,5 méter * 5 méter, a belmagasság 3,6 méter, nézési távolság 2 méter. Frontok a falra akasztva lesznek, láda elhelyezhető az "ideális pozícióba".Szerk.: Csak új jöhet szóba, keret olyan 70-80.
[ Szerkesztve ]
-
-
robi-k
őstag
Mától új szerelmem van zenei téren: Sonus Faber Extrema 30th Anniversary + Audio Research VSi60[link] csöves erősítő + NORMA CD lejátszó.
A hangjuk ... Na az valami mesés
-
törölt tag
válasz xxlongikaxx #100645 üzenetére
2 Ohmra is bizonyos frekvenciakon, es ha az adott forras eppen azon frekvencia korul mozog akkor erosen terheli a vegfokot
itt van a kutya elásva. mert nem mindegy hogy az adott frekvenciát néhány tized ampert vagy jóal többet, akár 20-30 ampert kell átnyomnia a végfoknak és az amper hangerő függvénye. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz #09634560 #100643 üzenetére
Frekvencia fuggo, hangero nem befolyasolja. A hangszorok TS parameteritol fugg, es attol hogy a frekvencia valtot hogyan illesztik. Viszont a gond az hogy ha adott egy 8 Ohmos hangszoro, vannak extrem esetek amikor bizonyos frekvenciakon leesik az impedancia akar 2 Ohmra is bizonyos frekvenciakon, es ha az adott forras eppen azon frekvencia korul mozog akkor erosen terheli a vegfokot.
Peldakent itt egy 8 Ohmos hangszoro model (nem Dali) Impedancia gorbeje az egyik Dali doksibol:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ZSZS-CMSC #100585 üzenetére
egyről biztosíthatlak, csak annyira egyedül álló, hogy még egy ilyen hűlye nincs az országba mint én aki így mozizna, vagy zenélne. Miért? - Mert magának a rendszerenek a megértéséhez is oldalak szükségeltetnek, mit miért... de ebbe már nem mennék bele
Mondjuk én XT vagy Béci de Dorian robi-k, robim Kittosz és Bajnokpityu -és van még pár név- is nem vállalnánk nagyot ha azt kérnéd tőlünk, vizsgáljuk meg rendszered és magyarázzuk el neked müködését, erős és gyenge pontjait.. és megértése lehet nem oldalakra hanem másodpercekbe se tellene.. bekötése vagy ujratervezése se napok alatt történne hanem rövid időn belül..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xxlongikaxx #100603 üzenetére
és a 8 ohm is leehet 1 vagy 2 oohmos.. tedd hozzá légyszi: ez frekvencia-hangerőfüggő..és remélem nem keversz valamit: ugxyanis a hangszórók ohmját a névleges frekvenciaátvitel, érzékenység, hangváltó, és TS paraméterek adataiból valamint a beleépitett alkatrészeket összeadva egyenletileg és ezekből kiindulva számitják ki és eredő azaz minden frekvencián egyenletesen dolgozva sulyozottt átlagot számolva adják meg. Az hogy te kiragadod az alsó határfrekvencia közelében levő értéket ezzel hamis (un.renormált) értéket kapsz minek semmi köze a valódi viselkedéshez.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz xxlongikaxx #100641 üzenetére
Jó, aztán majd építek magamnak atomerőművet a kert sarkába.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz xxlongikaxx #100637 üzenetére
A mérőmikrofont nem építeni, hanem venni kell, méghozzá sok pénzért.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz Ragadozó #100631 üzenetére
Sztem aki veszi a faradtsagot, utanna olvas, sot meregeti a rendszeret, ha nem is elsore de fog tudni epiteni egy turheto rendszert. En sem csak az vagyok aki megvesz egy SAL szettet es epit talalomra egy dobozt, en ugy kezdem hogy epitek egy meromikrofont
Egyebkent szepek lettek, milyen driverek vannak benne?
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz ZSZS-CMSC #100624 üzenetére
Idezet toled:
"Igen ebben teljesen igazad van, csak hát az a baj, hogy nem tudod Te sem, hogy milyen technikával rendelkezem, de egyről biztosíthatlak, csak annyira egyedül álló, hogy még egy ilyen hűlye nincs az országba mint én aki így mozizna, vagy zenélne. Miért? - Mert magának a rendszerenek a megértéséhez is oldalak szükségeltetnek, mit miért... de ebbe már nem mennék bele"
Te se fenyezed a rendszered......
-
Ragadozó
Ármester
válasz lemmy9 #100632 üzenetére
Itt a titok mert barkács...pl. én amit otthonra építettem, egész jó lett...hozzá MA MR szett szintjét...
A centerrel szívtam sokat, mire tetszett a hangja...végül új dobozt kapott, hangszóróban és hangváltóban is módosítottam..most tetszik...
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #100626 üzenetére
Tudom, de direkt a realisztikusabb, 8 Ohm, 20Hz-20kHz, 0.05%-ra megadott adatot írtam be.
(#100627) sixer66:
beszéld meg az eladóval, hogy letét ellenében elviszed 3 napra kipróbálni a sztereó erősítőt. Így nem kell az egész cumót cipeli és otthoni környezetben is tudod kipróbálni.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ragadozó
Ármester
válasz ZSZS-CMSC #100575 üzenetére
Miért ne lehetne jó frontokat építeni...ha körül nézel hifista körökben, elég sokan csináltak, gyártattak hangfalat maguknak...csak kell egy kis tudás is hozzá valószínűleg aki egy villanykörtét se tud kicserélni, az nem fog hozzá...
-
BBéci
legenda
válasz ZSZS-CMSC #100618 üzenetére
Hol divat ez, hol díjazzák, hogy beesel valahová, berúgod az ajtót és nekiállsz mindenki kioktatni? Mert itt nem! Visszavehetnél! Hacsak nem akarsz közutálatnak örvendeni, mert a felé haladsz.
-
sixer66
senior tag
válasz whatnot #100617 üzenetére
Mivel az Onkyo mögé lenne kötve, így azt is vinnem kellene magammal, de szép is lenne.
Még, ha frontokat vennék vagy hátteret, akkor az erősítőt elviszem, de a frontokat bepakolni az erősítvel....
Persze nem sokan hozzák házhoz az erősítőt, de valószínű csak ez lesz járható út, de annyira nem életbevágó, hogy ne várjam ki ezt a pillanatot. -
BBéci
legenda
válasz Dorian #100607 üzenetére
A Denon AVR-3808 kétcsatornás kimenő teljesítménye 4 ohmon körülbelül 180-190 W!!! Persze a szokásos 1 kHz-es jellel mérve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nrb263 #100619 üzenetére
Ezekről a kockaszettekről szerintem itt mindenki le fog beszélni... Véleményem szerint érdemesebb erősítővel egybekötött szetteket vásárolni, ha már mindenképp komplett szetten gondolkozol, azok sem sokkal jobbak, viszont árban kb egy kategória, és lehet őket fejleszteni, meg persze mindent rá tudsz kötni nem csak a lejátszóból kapott jelet erősíti ki.
-
nrb263
tag
Sziasztok hazimozit szeretnek vasarolni 80e a keret. Szerintetek ez? [link]
-
sixer66
senior tag
Ez a sztereó erősítő 30 körül megéri az árát ahhoz, hogy az Onkyo mögé kössem vagy csak a sz@rt gurítgatom jobbra balra?
Lényeg, ha zenét hallgatok többet kihozzon a Heco frontokból. Nem hangosabban akarom hallgatni, mert akkor feljebb tekerném az Onkyo potiját, hanem kicsit zeneibb hangra vágyom minimális befektetéssel. -
őstag
válasz vendingo #100599 üzenetére
Felismerem a privátban pocskondiázó fórumtagot, nekem is kifejtette pár válasz nélkül hagyott üzenetben, hogy mennyire f@stalicska az x2000-rem. Úgy látszik ez az élete értelme, de boldogok legyenek azok, akik ilyen kis életcéllal eléldegélnek.
Az itteni tanácsokról: legyek én egy példa. Nem hittem, hogy a fórum-összefoglalóban egyébként ajánlott Pioneer vsx423-mat kevésnek fogom találni a régi sztereó Denon erősítőm után. Nem hittem, hogy a szobaméretemhez kicsik lesznek a hangfalak, amiket venni akartam. Megvettem mindent, kb. 2 hétig nagyon élveztem, aztán elkezdtem észrevenni a hibákat. Lecseréltam a frontokat nagyobbakra. Jobb lett, de csak kicsit. Aztán elkövettem a lehető legnagyobb hibát, visszatettem a régi sztereó erősítőmet és úgy hallgattam zenét. Másnap meghirdettem a Pioneer erősítőt és megvettem a használt x2000-ret. Így, hogy nem hasonlítom össze a régi sztereó erősítővel nagyjából jó hangulatban tudok zenét hallgatni pár kábelpróba után. A szereót betettem egy kis szobába és az akusztikára és az ottani hangfalaimra fogom, hogy egy kicsit jobban szól. Ja és természeretsen keresem a center és hátsók utódját, de most már csak használtan, megfontoltan.
Egyszóval igen, néha sarkos a megfogalmazás itt, de ha megsimogatják első alkalommal a buksimat, hogy jó választás amit kinéztem kb. 120k-ért, akkor most az itt tanácsot adókat szidnám és nem magamat. Jogos, hogy ezt nem vállalják fel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #09634560 #100602 üzenetére
Ez egy max 60ezres erősítővel?
http://m.edigital.hu/Hangfal-szett/Onkyo-SKS-HT728-5.1-hazimozi-hangfalszett-p270674.htmlvagy
http://m.edigital.hu/Hangfal-szett/Yamaha-NS-PA40-5.1-hangfalszett-fekete-p357613.html
Ugyanebből a boltból ezekhez erősítőt 3 alter alternatívàt.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #100607 üzenetére
sztem erősebb ennél a 3808, egyébként azért mondja ezt, h létezik szűk keresztmetszet, mert csomó helyen hallani,olvasni. ahogy több más hifikufár-szöveget.
bécsi kiállításokon hallható Backes und Müller-ék a 40milliós aktiv dobozaikat 1000Ft méterárú Sommer mikfofonkábellel demózzák. Vettem a kábelből, amúgy tényleg nem rossz kábel,de valahogy a sonatam nem szólt olyan jól,mint Beckéknél a legnagyobb dobozuk, pedig jó eséllyel mindkét láncban az lenne a szűk keresztmetszet. ha lenne.
-
törölt tag
válasz Mikisys #100606 üzenetére
Köszi a segítséget!! Teszteléskor egy dts hd-hangot felvettem, 60-ra a 80-ból. Nem különösebben tapasztaltam semmit azon kívűl, hogy remegtek az ablakok, azért folyamatosan természetesen nem használom ekkora hangerőn. Viszont van olyan hangforrás ami már 50-nél torzít.
-
Dorian
félisten
válasz ZSZS-CMSC #100586 üzenetére
"A rendszered leggyengébb láncszeme rendszered maximális tudásával egyenlő"
Ez miért nincs így???Nincs így, ez csak lózung. Minden elem más-más fajta torzításokat visz be egy rendszerbe, amit a többi cucc bizonyos mértékig tolerál. Köss be egy milliós rendszert villanydróttal (ugye abban egyetértünk, hogy ez a kábelezés teljesen belépő szint). Mégsem fog a milliós cucc egy full alap belépő szintű rendszer hangján megszólalni.
"Teljesítményekkel kapcsolatban egyszerűen addig kell csavarni a hangerőt, amíg nem torzít be a rendszer, ennyi."
Azt a torzítást, ami alatt egy cucc tönkre megy, a félsüket is meghallja, mert elviselhetetlen.
A személyeskedésre való választ kihagyom, ezt ajánlom neked is, inkább azt mondd meg, hogy a Denon 3808-at vagy a MA GS20-at adjam el gyorsan amíg tönkre nem megy, mert a dobozok terhelhetősége 150W, a Denon sztereós teljesítménye meg 120W, ami nem a fele, amit te javasoltálKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Mikisys
őstag
válasz #98221312 #100605 üzenetére
Az a fél-hangerő nem mérvadó, mert függ a bemeneti jel nagyságától is.
Érezni, jobban mondva hallani, ha a hangsugárzó már sokallja amit kap, megváltozik a hang színezete, esetleg torzít a hangsugárzó, vagy furcsa mellékhangokat hallani belőlük.
A hangszínszabályozókat érdemes középre állítani, vagy kikapcsolni az erősítőben, akkor vélhetően tovább bírják a hangsugárzóid.Üdv!
-
törölt tag
válasz #09634560 #100601 üzenetére
Köszi!! Igazából abból indult ki a dolog, hogy meddig terhelhetem a hangfalamat, hogy ne károsodjon.
Eősítő 100w/ch, hangfalak max teljesítménye 150w, névleges 60w. Akkor ezek szerint fél hangerőnél ne nagyon vegyem hangosabbra, legalábbis nem folyamatos hallgatásra.? -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz Kaci84 #100592 üzenetére
A Pio szettet en anno megfogdostam meghallgattam, a hangszoro elegge gyerek sajna. A yamaharol anno olvastam tesztet, arrol nem irtak rosszat.
En 120-bol hoztam ki hasznaltan a HK AVR156 ot es egy bontott de nem hasznalt HKTS 9-et. A nemet ebayen a pio erositok hasznaltan elegge jo aron mennek.
-
törölt tag
válasz #98221312 #100597 üzenetére
8 ohmon kisebb torzittási értéket mérnek az alacsonyabb bemenő áram miatt.
4 Ohmig semi gond.
Ohmkülönbségek hatásai a rendszerre: kisebb ohm = hangosabb lesz a leadott hangerő és teljesitmény, hamarabb éri el a torzitási küszöböt melegebb élénkeb dinamikusab hangja lesz és az erősitő ennek hatványával egyenes arányban melegszik. De ettől nem kell félni mert: 1: van védelem és lekapcsol mielőt károsodna és 2: a kritikus alkattrészek 80-100 fokot is simán kibirnak csak szellőzés legyen megoldott!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic