- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Házimozi erősítő vétel előtt állok.
A következő szetthez szeretnék egy erősítőt Rubicon RP 16.
[link]
A cél 5.1-es, ha lehet "olcsón" 7.1-et ám legyen, bár még nincs meg a kellő mennyiségű hangfal hozzá. Kérdés érdemes-e 5.1 helyett 7.1-et venni.Szeretnék 100e ft. alatt maradni, ha lehet akkor 80 körül max.
A TV - Samu 6100 LED 40"
az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Ehhez a szetthez, milyen erősítót javasoltok?
Samsung 6100 3D Tv
Rubicon Rp 16 szett
Dune Hd TV 101
Samsung Story Station 1.5 TB.Én egy Yamaha RX-V371-et néztem ki magamnak, mi a véleményetek?
Köszönöm előre is választ.az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
-
lehasznalo
tag
A Saturnban leakciózták a H/K AVR 158-t 79.990 Huf-ra.
Illetve ugyanitt most 99.999 Huf a Denon AVR 1612.
Melyiket éri meg jobban megvenni egy Rubi Rp16/Dune101/Samsung 6100 szetthez?
Köszi a választ előre is!az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. (Lehet, hogy eleve rossz a kérdés )
Denon 1912 esetén, 5.0 rendszerrel használva nem nagyon találom a Dolby PL IIz-t, mint választható hangzást. Hol kellene állítanom az erősítő setupján belül?
Csak akkor lehet kicsikarni az erőlködőből a IIz-t, ha valóban fel van szerelve a mennyezet alá a hangsugárzó?
A 1612-n alapból lehetett állítani a IIz-re, ezen viszont nem. (Valószínű, hogy azon véletlenül benyomtam valamit amire nem emlékszem.. )
Köszönöm a segítséget
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Sajnos nem tudok csatlakozni az internethez a Denon AVR 1912-vel.
FW-t akartam frissíteni és nem ment fel.
Majd pedig, a wizardban akartam újra beállítani és ott ugye rákérdez, hogy hallom-e az internet rádiót szólni és sajnos nem!
Mi a teendő ilyenkor? Amikor megvettem még szólt a teszt után, most 1 héttel utána, kicseréltem a kábelt, átdugtam másik portba stb...DHCP on/off?
Proxyt kellene (át)álllítani?az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
-
lehasznalo
tag
válasz Ed Parker #13171 üzenetére
Feldobta lehetőségként, hogy FW elérhető, először nemet nyomtam, aztán már többször is felugrott és rákattoltam.
Az authenticating-nél áll meg a FW frissítés.
Jelenleg nem megy fel a netre, mert kapcsolati problémát ír ki és ellenőrizzem a kábelt és az internetszolgáltatót. Kábelt cseréltem, és a átdugtam egy másik portba a kábelt.Amikor először kapcsoltam be, akkor ugye a wizardban a networkot is teszteli és rákérdez, hogy hallom-e a netes rádióadást, akkor ok volt, most meg tök kuss... :-/
[ Szerkesztve ]
-
lehasznalo
tag
válasz Ed Parker #13186 üzenetére
Most már tudok csatlakozni a netre a Denon 1912-vel.
De a fw frissítés még nem okés, de arra is rájövök majd
A hitelesítéssel (authenticating) van a problémája.
Találtam vmi katyvasz leírást a neten, de nem teljesen világos. Ott is a netes rádióval kell sz.rakodni.A brit Denon hozzáállása a problémához egyébként az volt, hogy csere aztán a cserével is hasonló volt a helyzet, így küldtek a felhasználónak valami helpet, ami nem tiszta még nekem, de utána ok lett neki.
Szóval ha a későbbiekben másnak is gondja akadna ezzel akkor a help:
A setup wizards-ot végigfuttatjuk és a végén jön a network, ami megakad mert nem halljuk a netrádiót.
Itt jön a lényeg, a Denon gyárilag rosszul nevezte el az előre beállított rádiót vagy elé berakott különböző karaktereket: pl " * " ami értelmezhetetlenné teszi a készülék számára.
Bekapcsoljuk az erősítőt, a távon átkapcsolunk NET/USB-re és keresünk egy ÚJ internetes állomást. Amit lementünk mondjuk A1-re, preset 1-2-3 valamelyikére.
Utána elmentjük a memoryval.
Vissza a wizardsba és lefuttatjuk ismét, aminek a végén jön a halljuk-e a netes rádiót, ez után OK lett.
[ Szerkesztve ]
-
lehasznalo
tag
válasz KisApám #13650 üzenetére
Én maximálisan meg vagyok elégedve vele, csak a fw frissítéssel akad probléma, amit gariban frissítenek a szervízben.
A többire (internet rádió) megoldás a hozzászólásomban található leírás.
Nekem jellemzően nincs szerencsém a műszaki cuccokkal, így nem merek venni használtat, pedig az éri meg jobban -.-
Amúgy a MM-ban kb. 1 hónapja 140.000-ért adták a 1912-t, a Saturnban 99.999-ért a 1612-t.az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Nem tud valaki használt, eladósorba került Polkaudio PSW 110/125 aktív sub-ot.
Ami volt fent avx-en, arról lekéstem :-//
[ Szerkesztve ]
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Denon 1912-n szeretném átállítani a vágásokat 5.1-re/2.0-ra, mert amit magának állított be az Audyssey az egy kalap k...
A mélyet 7 méterre írja, holott csak 3-ra van, levette -12db-re -6ra szeretném visszatenni kb.
A frontokon levette a hangot 63hz-nél -15db-re, gyakorlatilag semmi mélye nincs, a következő 120hz-nél -5db-re állította magát.
Ezt már a szub megvétele előtt is eljátszotta, hogy ennyire levette a mélyet, sztereóban zenénél borzalmasan nincs mély.
Ezeket a beállításokat hol tudom elvégezni az AVR-en, mert jelenleg minden csak megtekinthető és nem belenyúlható.
Köszönöm előre is a segítséget.az őszinteség az egyszerű emberek luxusa
-
lehasznalo
tag
válasz #09634560 #27382 üzenetére
Ha a netes rádióval van problémád:
A hitelesítéssel (authenticating) van a problémája.
Találtam vmi katyvasz leírást a neten, de nem teljesen világos. Ott is a netes rádióval kell sz.rakodni.
A brit Denon hozzáállása a problémához egyébként az volt, hogy csere aztán a cserével is hasonló volt a helyzet, így küldtek a felhasználónak valami helpet, ami nem tiszta még nekem, de utána ok lett neki.
Szóval ha a későbbiekben másnak is gondja akadna ezzel akkor a help:
A setup wizards-ot végigfuttatjuk és a végén jön a network, ami megakad mert nem halljuk a netrádiót.
Itt jön a lényeg, a Denon gyárilag rosszul nevezte el az előre beállított rádiót vagy elé berakott különböző karaktereket: pl " * " ami értelmezhetetlenné teszi a készülék számára.
Bekapcsoljuk az erősítőt, a távon átkapcsolunk NET/USB-re és keresünk egy ÚJ internetes állomást. Amit lementünk mondjuk A1-re, preset 1-2-3 valamelyikére.
Utána elmentjük a memoryval.
Vissza a wizardsba és lefuttatjuk ismét, aminek a végén jön a halljuk-e a netes rádiót, ez után OK lett.[ Szerkesztve ]
-
lehasznalo
tag
a speaker setup/front sp setupba be sem enged lépni...
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
Az lenne kérdésem, hogy adott egy polk audio psw 125 sub és egy 5x3 m-es szoba.
Hogy állítsam be rajta a potikat és a kapcsolókat?
phase (180-on jobbat szól nálam), volume, low pass (most 90 körül van nálam)Köszönöm a választ, előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest