Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
ozzy711 #1709 üzenetére
Régen a lineáris volt a hifi netovábbja, zajosak, alacsony frekisek, gyerekbetegségekkel teli voltak az smps-ek, ugyanúgy, mint a D osztályú erôsítô modulok.
Azóta feljött mindkettô, ez magának a kapcsoló technológiának fejlôdésén múlt, gondos tervezés, sokkal többmindenre kell ügyelni, sokkal komplexebb, tehát otthon DIY-ban kérdéses, mennék-e vele, rengeteg idôt és matekot és vakarózást igényelne, de ha ezt 1x megszülte valaki - lásd a matekzseni Bruno Putzeys - akkor gyártani viszont egy komplex tervezés után olcsó, mert csak ontja ki a gép magából, alkatrészeket rádobja az ember (vagy szintén gép) és viszlát. Erre Kína beáll, és az irdatlan kihozatal miatt apróért megy (máramelyik) és már az is megfelelô sokaknak, nem is kell, hogy Hypex SMPS legyen, Hypex D osztállyal.
A lineár hogy ki fog-e kopni a minôségi kapcsolóüzemûek hifis (további) terjedésével, nos, passz. Szerintem várható fordulat, de eltûnni nem fog, ahogy az LP, csô sem teszi. A többi màr talán tényleg szubjektív megítélés.
Meg sok design, ami 20+ éves, azért lineározik, mert hangra csak az adott anno kiváló eredményt. Ha ma jönnének ötletek egy erôsítôvel kapcs.-ban, cikk, terv, akármi, simán számolhat a tervezô smps-el is hozzá.
Amit én építek OTL-t, azt megcsinálta az eredeti lineártól eltérôen smps-ekkel egy észt srác és oda van a hangjáért. Fûtés, anódfeszek, minden megoldva, pedig még -450V-ra is le kellett tenni 1-1 táp ág potenciálját az eredeti terv szerint, megoldotta: levitte a teljes smps-t oda, floating-ban, tehát nyilván neki az a föld, nem a tényleges 0V GND vagy urambocsá, a sasszi. Jól elszigetelte mindentôl és ollé. Mûx.
Ha én is így mentem volna, most nem rokkannék bele, mikor megemelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest