Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• K1LLMy53Lf

senior tag

válasz avl #191678 üzenetére

glicin, mint minden aminosav, azért több dologra is hat: [link] de alapvetően édes íze van emiatt sokan édesítésre is használják.

digezyme egy emésztőenzim komplex, ami 5féle enzimet tartalmaz: [link]
    én tabletta formájában nehezebb kaják esetén szoktam használni.

nem sokféle növényi fehérjét ismerek, így a puregold szóját sem. a növényi lassabban szívódik fel, ahogy ezt írtam. ízre elég széles spektrumon mozognak, ittam már nagyon rosszat, elfogadhatót és nagyon finomat is. Ostrovit cucca az utóbbi, számomra desszert kategória, ezért tartom meg éjjelinek. (cukrosként a tejsavó nem jó ötlet éjjelre, ez pedig normál szinten tartja a cukrom, mert a hosszúhatású inzulinom enyhén leviszi alapból, ez pedig kompenzáljal)

hogy szükséged van-e ilyesmire vagy sem. én a tápanyag 5-6felé történő elosztás híve vagyok, így jön ki ütemben (reggeli, ebéd, vacsora, emellé tízórai, uzsonna tejsavó, lefekvés előtt pedig a növényi)
    de én ~108kg vagyok, így ~200g fehérjét viszek be naponta.

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

• Flash Gordon

senior tag

A sarcopenia ellen elsősorban a súlyzós gyakorlatokkal lehet tenni.

Az extra fehérje bevitel kidobott pénz, ha nincs mellette edzés, bár vannak tanulmányok amiben 60 év felettieknek adagoltak, glicint, glutamint, lizint masszív adagokban kb. 30g/nap amivel megállították az izomvesztést, de ezeknek elég sokféle mellékhatása is lehet, pl. rákra hajlamosít...

De ha minden áron kell fehérje, akkor ízesítetlent vagy steviást vegyél, a szukralózos édesítőszereseket meg kerüld el, mert ezzel hosszútávon csak leépíted a mikrobiomodat. Persze ha amúgy is megeszel-iszol mindenféle édesítőszeres vackot, akkor nem szóltam.

Amúgy a testtömegindexed, a 2x napi étkezés, meg a leírt életvitelszerű bringa-futás stb. mellett én nem aggódnék a helyedben, mert ezekkel nagyjából ki is pipáltad a hosszú és egészséges élet feltételeit, ami a soványságot illeti az meg kb. okinavai style :D Az itt fórumozók, meg az emberiség túlnyomó része a kor előrehaladtával csak hízik, rottyon van az egészsége és baromira irigyelhetné a te problémáidat.

[ Szerkesztve ]

"...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz."

• nuke7

veterán

kell bizony, sokat segít nagyon. Minél idősebb vagy, annál jobban és nem csak az izomzatnak hanem az idegrendszernek is segít a legújabb kutatások alapján :K

https://youtube.com/user/nuke7

Új hozzászólás Aktív témák