Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz buca84 #23393 üzenetére
pedig nem ártana. mivel nem versenyautó, ezért nem lesz hátránya egy jó négyévszakos szettnek két középkategóriás télihez képest. nekünk ekkora futásnál 6mm körüli profillal kellett cserélni két autón is a gumikat elöregedés miatt. még a négyévszakos is előbb fog elöregedni, mint elkopni... télit el tudod adni felnivel együtt 20ezer körül, már megvan a gumiszett fele-harmada ára.
tessék: [link] -
buca84
őstag
válasz molnarpeter #23392 üzenetére
A mostani nyári szett már nagyon kopott. Idehaza lehet még kibírna egy szezont, de külföldön már lehet kikapnának miatta a forgalomból.
Téli van hozzá, az jó állapotban van. Most is az van fent.Négy évszakosban nem gondolkodtam eddig.
-
buca84
őstag
Opel Corsa C -re (2003) milyen nyári gumit ajánlanátok? 175/70 R13
Évi 5-6e km. Főleg városon belül lenne használva, havi egy két út közúton és évi két nagyobb kirándulás. Egy országon belül egy külföld.
Lemez felnim van.
Hankook K425 -öt nézegettem először, de abban ilyen méret nincs.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
semetka
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, modern felni most jött ki vele az autó
Azt olvastam hogy a fényezett felnik bírják, de hogy erősebbek a modernek ez új. Azért kérdeztem mert van egy nagyon jó ajánlatom ami a kapcsolódik a tegnapi gumis kérdéshez. Ha megveszem ezt a felnit gumistól akkor lenne 1 nyári szettem is alu-n meg egy téli is szintén alu-n. Érdekelt hogy télen bírják -e. Köszi mégegyszer==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Qru
MODERÁTOR
válasz semetka #23370 üzenetére
A régi alufelniket a só sokszor megmarta, érdemes lemosni őket ha sósak lesznek meg a régi aluk rideggé váltak a nagy hidegben, így sérülékenyebbek voltak.
A modern aluk már "4évszakosak" egyrészt olyan ötvözetűek ami nem válik rideggé hidegben sem másrészt a legtöbbön már van védőbevonat, hogy a só ne marja meg (ettől függetlenül érdemes lemosni ha sós lesz).[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
semetka
őstag
Van aki használja télen az alu-t? Érdekelne pár tapasztalat hogy mennyire bírják.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Qru
MODERÁTOR
válasz semetka #23367 üzenetére
Simán felteheted rá. Nálunk a Passaton 215-ös van gyárilag de 205-ös került rá mert jóval olcsóbb. Semmit nem venni észre a viselkedésén. Elvileg a keskenyebb jobb vizen cserébe szárazon kevésbé tapad de ilyen kis méretkülönbségnél nem fogod észrevenni a difit.
#nincsbennetarcsi
-
semetka
őstag
Sziasztok!
Van egy MK3-as Focusom amire most tudnék vadonatúj gumit.(nyári) A baj csak annyi hogy a mostanim 215ös, ez meg 205-ös. Ahogy láttam az újak csak 205-tel jönnek. Nem hiszem hogy komoly probléma lenne, szerintem a vezethetőséget se befolyásolja, laptoppal még át is tudnám állítani 205ösre s akkor az órám se csalna.
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
FRENK1988
veterán
válasz molnarpeter #23365 üzenetére
Bocsi akkor én ertelneztem rosszul
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz FRENK1988 #23364 üzenetére
Nem panaszkodtam rá Mikor nyári kellett, ez tűnt best buy túra abroncsnak, és grátisz még magyar gyártás is. Ár-érték arányban teljesen korrekt, puha az oldalfal, ami miatt inkább kicsit kényelmesebb és lazább kanyarban, kisebb úthibákat jobban csillapítja, mindemellett elég korrektül tapad. Szerintem kényelmes túra gumi, amivel neccesebb helyzetben sem esel le az útról, de ringre sem ezzel mennél ki
[ Szerkesztve ]
-
FRENK1988
veterán
válasz molnarpeter #23363 üzenetére
Ez a Ventus Prime olyan rossz?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz LurkerSheik #23362 üzenetére
Csak hülyéskedek Amúgy nyárinál tényleg az volt az egyik pozitívum a Ventus Prime mellett, hogy hazai gyártás, így GDP stb téli viszont lehet Barum lesz majd, ami eddig volt (Polaris 3) bevált, és elég baráti árban mérik.
-
senior tag
válasz molnarpeter #23359 üzenetére
12-ert van mar jo Hankook Petikem
Egyebkent tenyleg korrekt gumi a W452 az araert, 60k belegurult telen-nyaron pont 2 ev alatt es 4.5-5 mm-t hagyott Karacsonyra. Raadasul meg a jo magyar GDP-t is tamogathatja a vasarlasa.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
rbalint88
addikt
ha valakinek van 205/55r16 télije vagy CC-je, amit olcsón eladna, dobjon egy PM-et pliz. sógor vett egy focust, de nyári van rajta és ausztriába jár vele, szóval kell rá téli mindenképp.
köszönöm! -
molnarpeter
nagyúr
válasz LurkerSheik #23354 üzenetére
Plusz van, aki 12-ért vinné az Alpint
Nonstopgumi nekem is kicsit káosz hely látszatát keltette, mondjuk csak felnit políroztattunk, azt elfogadható minőségben és gyorsan megcsinálták. -
senior tag
válasz athomi #23352 üzenetére
Persze, tisztaban vagyok, hogy havas kornyezetbe celeszkoz kell, teligumi. En is olvasgatom a kulfoldi teszteket, ugyhogy nem feltem bevallalni. Egyebkent ez az elso 4S szettem mar csak probakepp is. ~20k/db-ert tuti nem vettem volna igy felaron baratibb a leanyzo hempergese.
Multkor torolte a bor Conversemet az emag 13k-ert, ugyhogy haragszok meg mindig, de szep probalkozas.Miutan itthon jarok vele, leginkabb palyan es gyakori meg telen is a +10 fok mint tegnap peldaul, igy teljesen helyt tud allni.
Azt az 1-2 napos gyengusz havat ami az utobbi evekben mar jellemzo, boven megmassza a CC.
Lealhattam volna vitatkozni, hogy hat de... Minek?
A szelepses mondat azert mar kivette a biztit.
Elobb utobb szuletik roluk is egy TC cikk, mekkora szarrago banda.2 eve Kwikfitnel voltam a vacin, keszsegesek voltak, meg a fenyszorot is beallitottak gratisz. Igaz az autoszerelo muhely, nem szimpla gumis.
Sebaj, jo aron volt a gumizas iden is
#focvis: Nagypapas R15” 195/65
[ Szerkesztve ]
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
rbalint88
addikt
válasz LurkerSheik #23350 üzenetére
Troger banda, de sajnos ha nem ersz ra munkaidoben gumishoz menni, akkor kenyszerpalyan vagy es mivel ok tudjak ezt, ezert sajnos megtehetik, hogy ezzel a mentalitassal dolgozzanak.
-
athomi
veterán
Nem tudom mit vártál tőlük, nagyban hozzájuk köthető az a télinek szánt gumis teszt, amit fagypont feletti hőmérsékleten végeztek el műgyantás úton, ami szerintük hasonlóan viselkedik a jéghez, amiből megállapították hogy az abroncs nem alkalmas havas úttesten való közlekedésre. Remélem érted a logikát, mert én sem.
Megnyugtatlak, külföldi teszteken jól szerepelt jégen és hóban sem teljesített rosszul. Bár aki sokat megy hóban, hegyes dombos vidéken, annak nyilván egy prémium téli a legjobb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A szerelési díj nem kimagasló Bp-en. Hányas felni?
A hozzáállás - sajnos - nem lep meg, hasonlót néztem ki belőlük. -
senior tag
Na felkerult nalam is az Emagos CC+ a kocsira, a rajta levo Hankookbol a 2 elsot a gumisnal hagytam 2 hatsot elhoztam majd elpasszentom par ezresert.
Nonstopguminal rakattam a Szentmihalyin vegul muszajbol, a kedves gumis megnyugtatott,
hogy havat ne lassak ezzel, 4 evszakos semmire se valo.
Nem tunt szakmainak a megallapitas.A hely sem tett jo benyomast, 1300-ra hirdeti a First stop a cseret.
Aztmondja a ficko 1700 mert ez gumi le-fel szereles, szeleppel... (igen ezt irja az oldal is 1300-ert)
Na mindegy nem akartam vitatkozni.
Vegul 9000 kertek mert 2 felnit peremezni kellett es szelepet is csereltek.
Mondom azt mindig csereltek nem? -csak ha muszaj
Mondjuk a jobb elsot megpatkaztam a multkori hoba, azzal foglalkozni kellett egeszen biztos.Kerdem a peremezes milyen aron megy / felni?
Szamlat nem tudott adni, azt bejelentkezeskor kell szolni...
Ment meg par szajtepes, de nem volt idom buziskodni sajna pedig maradtam volna, menni kellett kari ajandekokert meg delelott
Szoval dobott egy 1xgyujto 9000-es blokkot.
Bar a muhelyes fiuk jol dolgoztak, a szolgaltatasi resz lehuzos vagy zsebremegy.Egyelore jol fut, nem raz, bejaratas alatt vagyunk meg, de egy Bp-Eger oda-vissza tavot mar belegurultam.
Az Alpin 5 meg pihen a pinceben meg, meghirdettem de hat xbox-ra meg rotakapa cserelos fickok jeletkeztek eddig
2 ev alatt belepakolok ebbe is 60-70 ezret legfeljebb megmarad addig.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
nesa
veterán
válasz ginola #23348 üzenetére
Én hasonlóakat 185/65 amikor lehúzattam a felniről 2 perc múlva boldog voltam hogy valaki elvitte 500Ft/db áron, így nem kellet pakolgatnom jobbra balra... felesleges volt számomra azon a felnin volt amit télire vettem de a gumi ajándék volt vele, ugyan ez az alpin volt csak 6 éves.
-
ginola
addikt
-
raziel01
veterán
válasz ginola #23337 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy ha akarod kevésbé hozzáértőnek elmegy 4k-ért darabja simán ha van még rajta 5 mm profilmélység minimum. Az más kérdés, hogy valszeg én nem sóznám rá senkire, mert balesetveszélyes.
Illetve értelmes gumis fel sem szereli bármennyire is erősködik az ember. -
ginola
addikt
Sziasztok
Keveset futott 196/65 Alpin r15 2008. év végi mennyit érhet? -
veterán
válasz rbalint88 #23329 üzenetére
Az angolok a gyors kopásra panaszkodnak, főleg. 70 K / 4 db (S1 Evo 2)
S001 ugye volt, jól tapad, de hangos.
A Michelin PS4 tovább bírja, de mennyivel? ~29300 Ft Ausztriából, összesen 117 K/4db.Januárban tervezem fenyeztetni a 2 karcos felnit, a régi Dunlopot inkább eladnám róla.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Felnire szerelt, de soha nem használt gumi meddig őrzi meg az újkori tulajdonságait? " éves Michelin Alpinról van szó, amit a tél hiánya miatt nem raktam fel.....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz focvis #23249 üzenetére
Az Ignisre ma reggel rendeltem 4 db Kleber Krisalp HP3-at, rühellem a márkát, de 53 K igen jó ár a 4 db-ért.
Az ADAC 2017-es tesztjén 15-ből a 3. lett, vízen nem kiemelkedő; jóleszazúgy, óvatosan tessék hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
bump3r111
tag
7 éves de jó állapotú nyári Michelin 225/45 R17 gumit el tudom még passzolni pl. jófogáson vagy kuka?
Van erről valakinek tapaszalata? Gyári gumi volt Honda Civicen de már nem raknám vissza. 40e km van a kocsiban ennek kb felét mehette, jó állapotúak. -
Kornel
veterán
Első szakasz (Ózd irányából Zakopane) letudva, Szlovákiában átvitt pár hegyen, ahol kint volt a hólánc tábla.
Mondjuk hó is volt, itthon ilyet nem látni, mert ugye ott meg is marad. -
Kornel
veterán
Paraméterekből ítélve nem egy drága gumiméret mehet rá, vegyél rá 4 CC-et.
Különböző tapadású gumik télen jégen vagy hóban okozhatnak nagy meglepetést.Én egyszer majdnem összetörtem egy zsír új autót, csak előre raktam téli gumit, hátul nyári maradt, az első hóban megforogtam, csak szerencse, hogy nem volt szembe forgalom.
-
Use
újonc
Sziasztok!
Kellemes Karácsonyt!
Véleményeteket szeretném kérni: kis teljesítményű jármű (100 LE alatt) és évi 3-4 ezer km futás esetén (gyakorlatilag csak városban) lehetséges-e hátsó tengelyre nyári gumi, első (meghajtott) tengelyre Michelin CrossClimate gumi felrakása?
(Elvileg CrossClimate is nyári guminak minősül, igaz télen is használhatónak írják.)
Köszönöm!
-
kenguru99
senior tag
válasz Gergőke88 #23305 üzenetére
Az oldalán olvasható treadwear értéke 600 ami elvileg nagyon lassú kopást jelez. Majd meglátjuk, hogy mi lesz a gyakorlati tapasztalat. Valaki tudja, hogy sima cc-n mi volt feltüntetve?
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Noh nálunk is felment időközben az Emagon vásárolt CC+.
DOT 4017
Azt tudjuk, hogy miben változott a simahoz képest? Új keverék? A minta ugyanaz ahogy látom. -
ginola
addikt
válasz molnarpeter #23299 üzenetére
Hyundai i 30-ról van szó, amin nem gyári, hanem HRS H-125 alufelni van, remélem az jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest