Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Excel topic
- Milyen routert?
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Windows 11
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szentkuti11
addikt
válasz rbalint88 #19899 üzenetére
A Pirelli jól hangzik, ráadásul elég sok helyen lehet kapni, ami nekem előny, mert jelen esetben kicsit tartok az online vásárlástól - ha para van, lehet vitatkozni, hogy vajon gyári hibás-e a gumi, vagy a gumisok rontották-e el: ha egy helyről van minden, jóval egyszerűbb a dolog. Ha raktáron is van valahol, akkor ráadásul még vásárlás előtt fogom látni a DOT számot, mert hiába új egy gumi, ha jól túltárolják.
-
rbalint88
addikt
válasz szentkuti11 #19898 üzenetére
RE002 is van 20k alatt 205/55R16-ban. de csak hogy összezavarjalak, a Pirelli P7 cinturato is fasza gumi a passatomra azt vettem anno és meglepően jól tapadt. 18 körül lehet venni már.
-
rbalint88
addikt
válasz szentkuti11 #19894 üzenetére
abszolút értelemben jó gumi, csak nem sportoskodni való. csajom autójára simán felraknám. árához képest sokat tud, csak a magam(magunk?)fajta idiótának nem ez van kitalálva.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek picit, alufelnit nézegetek, de nem igazán vágom a jelöléseket...
15" -ost keresek 195/60 R15 gumihoz.
Opel Astra G Caravanom van, elvileg e táblázat alapján ezek mind jók rá?
Walking Dead
-
válasz rbalint88 #19893 üzenetére
Elég konkrétumok nélküli a videó. Replika felnit is többféle felnigyártó gyárt, az sem mindegy, hogy azok közül melyiket veszed. Nem mindegy, hogy egy jó minőségű replika vagy egyenesen hamisítvány. Én már mentem bele ilyen kátyúba az utángyártott felnimmel, még a centrír sem mászott el.
-
válasz #15490560 #19891 üzenetére
Ahogy írja is, ezek a GMP replika felnijei. Másik menüpont alatt vannak a saját designjai.
Nem üvegből vannak azért a replikák sem, de nem bírnak annyit, mint egy gyári, általában. A GMP szerintem nem olyan rossz márka, nem félnék tőle. Ha nem raksz rá nagyon peres gumit és nem hajtod túl gyorsan túl rossz úton, akkor nagy baj nem kéne, hogy legyen. -
törölt tag
válasz HussarF #19890 üzenetére
Ez hasonlít a legjobban a mostani gyárihoz. De akkor ez replika/utángyártott, vagy mi? Ezzel is szívnék, széttörne mint egy hamisítvány? Vagy ez egy jó márka aki utángyárt a gyárihoz hasonlót?
A 2db-ot eladom ami még rajta van és jó és inkább megvenném ebböl a 4db-ot mert jobban tetszik mint az X1 felnije amit még ajánlottak.
-
törölt tag
válasz rbalint88 #19882 üzenetére
Gumit újat kell vennem úgy is, a repedt felni kiszúrta az egyik elsöt, a többi meg alapból kopott, még a gyári gumi. Elvileg minden jó lenne, stimmelnek a számok.
Abszolút laikus vagyok a témában, azért is bíztam meg az átviszgálással a márkaszervizt.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz szentkuti11 #19879 üzenetére
Hangosabb, mint a ventus prime3, de nem zavaroan traktorgumis. Ha nagyon erdes a felulet, akkor jobban hangosodik az atlagnal.
Tomas86: replika felnit erdemes kerulni. Hasznalt gyarit vegyel vagy markas felnit, de replikat ne. Ha most csak az ferne bele, akkor majd inkabb jovore.
-
törölt tag
Sziasztok!
Replika felniböl mi a legjobb minöség? Milyen márka? 2013-as BMW-re kéne 18-as méretben, kövezzetek meg de az új több mint 100e/db, a mostani ami rajta volt használt-javított gyári volt és szétrepedt. Most vettem a kocsit használtan, ráköltöttem a kötelezö vásárlás utáni cserékre-javításokra így is a kocsi árának 10%-át (ami kalkulálva volt a vétel elött). Bevallom jól átnéztük, de a felnit a kinnti márkakereskedésben sem nézték meg (bevittem átvizsgálásra)
Sargagumi hu-t nézem, de nem látok márkákat, nem tudom mi a megbízható lehetöség.
-
rbalint88
addikt
válasz szentkuti11 #19872 üzenetére
Kollégám C5 kombiján volt, elég jó allrounder, szárazon jól fog. Mondjuk ha belefér guminként 20k, akkor nem ezt venném. Annyiból már van RE002 is
-
rbalint88
addikt
válasz MarKoo #19868 üzenetére
Ha ebből a kettőből kell választani, akkor a Dunlop inkább - persze ha pénzben belefér. Jó a Hankook is, nekem az volt tavaly. Sportos vezetéshez viszont nem az a jó megoldás. Mondjuk guminként 4e Ft elég jelentős különbség. Ha nem rángatod az autót, akkor tökéletes lesz a Hankook.
auto-stop.hu megbízható cég, árban is jók. -
MarKoo
addikt
-
spiky03
veterán
válasz kisgyerek85 #19864 üzenetére
Nálam is így van. Most épp a téli alussza a nyári álmát.
Nekem is járt hozzá takaró, de én nem takartam le, csak lemostam őket, meg gumiápolóval bekenetem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kisgyerek85
senior tag
válasz spiky03 #19863 üzenetére
Nekem is ilyen fix van. Lidl-be vettem amikor kapható volt. Talán 5e forintot kértek érte. Nyári gumik azon pihentek, most a téliek vannak rajta. Gumiápolóval le vannak fújva plusz le vannak takarva. A takaró járt az állványhoz.
Sokkal jobb így tárolni, mintha egymásra lennének pakolva. -
Kornel
veterán
BF goodrich all season 2?
Egész baráti áron megállna: [link] -
Gabis
őstag
Sziasztok!
A Vredestein Quatrac 5 még ajánlott vétel a kategóriájában? Előre is köszönöm. -
fcbarca
őstag
sziasztok.Opel Astra G-re milyen nyári gumit vegyek?jelenleg R14-es(alufelni) téli 175/80 m+s van rajta.
Rossz az út nagyon,ezért volt fent ez a ballonos gumi. -
Én azt nem értettem, hogy az enyémen 17"-on 2,5 bar kell előre is hátra. 18"-on előre 2,7 hátra meg még mindig 2,5. Miért nem ugyanúgy változik a kettő?
Mivel pályán megyek az esetek 80%-ában, így inkább 2,8-at nyomok előre, 2,6-ot hátra.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
-
Patrick
addikt
válasz szőröscica #19849 üzenetére
Nem vagyok egyik sem, de akkor sem fújnék 3 bar-t a hátsókba mert van +200 kg... de még 2,8-at sem. Igaz, nekem nem is kell, mert nekem 2,2 van ráírva. De, mint írtam, ez csak az én véleményem. Leírtam pár dolgot miért, google-ban megtalálhat mindent az ember. Majd a gumist megkérdezem mit mond rá, amikor viszem centríroztatni a CC-ket... kíváncsi vagyok.
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
bul07
nagyúr
Innen
A keréknyomás mindig attól függ, milyen autóra kerül az a kerék. Azaz minden esetben az autógyártó ajánlásait kell szem előtt tartani ebben a kérdésben.Akkor, ha a gyárinál nagyobb átmérőjű kerék kerül az autóra, ugyanezen gyári nyomásértékekből kell kiindulni. Nevezetesen meg van adva a 15"-os mérethez való érték. Általában működik az, hogy colonkénti felváltásnál 0,2 barral nagyobb nyomást kell alkalmazni.
Konkrétan, ha pl. a 15"-nál 2,2 bart ad meg a Suzuki, akkor a 16"-os kerékbe 2,2+0,2=2,4 bar nyomás lesz a jó. 17"-nál ugyanilyen logika szerint 2,2+(2*0,2)=2,6 bar a megfelelő érték.
Meg ég esetleg ez
[link][ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Patrick
addikt
válasz gabor9991 #19847 üzenetére
Igen, igazad van, akkor is, de ez ugyan úgy igaz arra is, amikor túl van fújva, mivel sokkal kisebb felületen érintkezik az úttal a gumiabroncs, hogy mekkora mértékben, azt nem tudom, de megnéznék ilyen teszteket azért. Valahol totalcar-on olvastam azt hiszem ezzel kapcsolatban egy cikket, de a fenéért sem találom.
Általánosságban elmondható, hogy sokan a meghatározott guminyomás érték alatt autókáznak.
Jah, igen, még annyi, hogy használat közben melegszik is a gumi és a benne lévő levegő és akkor 1-2 tizeddel többet mutat a légnyomásmérő. Tehát, ha valaki nyáron 3 barra fújja hátul, mert +2 személy meg 4 csomag lesz a csomagtartóban, akkor az egy autópályás kalandnál 3,1-3,2 bar lesz? Szerintem az borzalmasan sok egy személyautónak.
[ Szerkesztve ]
-
Patrick
addikt
válasz gabor9991 #19844 üzenetére
Mert akkor csak középen fog kopni, mivel nem érintkezik a teljes futófelülete a gumiabroncsnak az útfelülettel, persze ha elmész így a lidlibe, akkor nyilván az nudli. De mindenképpen sérülékenyebb így a gumiabroncs + jobban melegedhet nagy tempónál.
Rengeteg kép található a neten, sajnos nem tudom azok milyen évjáratú autók. És természetesen ahány autó, annyi szokás. Feltételezem a gyártó tudja, mit miért ír elő, a meghatározott gyári gumiabroncs méretekre, de én sokallom, de ez csak az én véleményem.
Nálam bármi van 2,2 ír elő, előre és hátra is. 1350 kg az autó alapból +95 ha beleülök és +70 kg még ha teletankolom. Ez így 1515 kg és a 2,2 elég neki, nyilván a súlyelosztás rendben van az autónál. Most csak a CC miatt 2,5 bar a nyomás a V mintázat miatt.
Amikor új gyerek voltam, hátra fújtam 3 bar-t előre 2,5-et. Autópályán érdekes élmény volt, amikor érzed, hogy még tapad az autó, de minta a hátulja máshogy reagálna a hosszú elnyújtott kanyarokban 130-140-nél. Pattogósabb tőle a hátulja, ugye keményebb lett ezáltal a rugózása és így kevesebbet csillapít az abroncs. (CC ebből a szempontból tökéletes) Persze én egyedül voltam, csomag nélkül, ha ültek volna hátul 2-en + 3 csomag, akkor szerintem nem éreztem volna.
Visszatérve erre a neten talált képekre, 2,8-2,9 bar hátra, szerintem sok. 2 felnőtt + hátul két gyermek + 4 csomag, szerintem 2,5 bar bőven elég hátra.
De még egyszer mondom, ez csak az én véleményem.
-
-
SPeti1984
senior tag
A véleményeteket szeretném kérni. Tudom nem épp téligumi vásárlási szezon van de most cseréltünk autót (ez egy olcsóbb futkosó autó lett csak) (Renault Megane II 1.4 98) és eladtuk a korábbi autóról megmaradt gumikat és szeretnénk ezt az összeget erre a Megane téligumijára fordítani. 205/55 R16 méret kellene mivel 16-os alufelni van a kocsin külön felnit meg nem vennénk rá. Árban olyan 14-15/db árban gondolkodunk. Ahogy néztem ennyiből ezek jönnének ki újonnan:
-Laufenn LW31
-Kumho WP51
-Debica Frigo 2
-Debica Frigo HP2
-Matador MP92
-Dayton DW510EÉn az első kettő valamelyikével szemezek inkább, szerintetek? Évente olyan 15-20 ezret futna az autó a téli-nyári szetten vegyesbe.
-
nesa
veterán
Nem találok ilyen kiszámolt hogy viszonyul egymáshoz?
6,5j 15" ET 40,5
7,5j 15" ET 27 -
tibbike01
őstag
Sziasztok,
2 hét múlva indulunk Horvátországba 2500 km oda-vissza 90% autópálya.
195/65 gumijaim most elől 2.2 hátul 2.1re vannak fújva. Milyen nyomásra állítsam át az út előtt?
Seat leon 1m. -
Gergőke88
addikt
válasz szőröscica #19824 üzenetére
Próbáld meg J Astrara hirdetni.
Ott ez a gyári méret. -
Kornel
veterán
Ugyanez a 225/45 R17 apollokkal.
50k-nal 0 hivas.
Ujan 100k. -
Qru
MODERÁTOR
Hol hirdetted? Érdemes a jófogásra és a racingbazárra is feltenni.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Probald Facebook gumis, felnis csoportokban hirdetni. Van vagy 100 féle, ott szerintem nagyobb sikerrel jársz.
-
alázógyík
addikt
Van Linglong 60-ért újonnan, szerinted?
-
szőröscica
addikt
Egy szett 2016-os 205/60 R16os dunlop bluresponse-ert sok a 60 rugo, amit kerek? 10 ezer km-t futottak, ujszeruek. Lejart a hirdetesem, de egy hivast nem kaptam sehonnan. Ritka meret, ez ujonnan legalabb 100k.
-
alázógyík
addikt
válasz Motion_Blur #19817 üzenetére
Faja.
Csak volt 1-2 márka, akiknek nem ugyanúgy teljesített a gumija más-más szélességben. Azért kérdeztem a 205-ös méretre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz pelenka35 #19811 üzenetére
Árukeresőn amelyiknél jó árat ad, eddig egy itthoni online boltról sem jött negatív visszajelzés.
Arra figyelj, hogy sok esetben nem a legolcsóbb a legolcsóbb mert van ahol külön szállítási díjat számítanak fel.
mod:
A Hankook jobb mint a Barum én Hankookot venném (magamnak is azt vettem).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
pelenka35
őstag
hankook 215,55,r17 guminál mit jelent a 98W ,94W?
Gamertag:Rob3rt75
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
185/55 R15-ös méretben tudtok ajánlani valami jó 4 évszakos gumit? Évi kb 10.000km ebből javarészt város.
Néztem a Michelin CC-t de ebben a méretben majdnem elájultam az árától.
Köszönöm.1.4 T-jet M32
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Projektor topic
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Hardcore café
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Microsoft Excel topic
- Lexus, Toyota topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest