Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
"A google drive most beújított és már lehet merevlemezről bizonyos mappákat szinkronizálni."
Remek megoldás, nagyon örülök neki! Hihetetlen, hogy nekik is csak most jutott eszükbe ilyen formában megcsinálni, miközben ez a legésszerűbb verzió. Az összes PC-s klienssel rendelkező felhőnél (beleértve a OneDrive-ot is) ugyebár egy adott mappába kellett bemásolni/menteni a dolgaidat. Így szerintem sokkal jobb, h bárhol lehet a meghajtódon a szinkronizálandó mappa.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
válasz default. #305 üzenetére
PC-n a Biztonsági mentés és szinkronizálás része szerintem a Google Drive, tehát elérhető az újabb szoftverből a régebbi úgymond. Nekem a Drive fel volt telepítve és az jelezte, h frissített az új verzióra. Nem tudom, h ha magát a szinkronizáló klienst szeded le, akkor a Google Drive mappa is megjelenik-e a gépeden.
-
tylerddd
veterán
Ha minden igaz, lelövik jövő év tavasszal a Drive-ot és ez az új megoldás lesz helyette. A Drive-on lévő dolgokat manuálisan kell majd áttenni vagy beleolvad a Backup & Sync-be?! A Drive-ból megosztott linkek pedig meghalnak?! Tud valaki erről valamit?
-
tylerddd
veterán
Hello! Ha Backup & Sync-ben lévő, PC-ről szinkronizált, folyamatosan szerkesztett Excel dokut egyszer egy mailben linkel átküldtem, akkor a címzett ugye mindig az aktuális, frissített dokut éri majd el?!
Tudja-e szerkeszteni ezt?! Elvileg nem akarom, h szerkessze! Köszi!
-
tylerddd
veterán
Hello! Jelenlegi laptopomon a Biztonsági mentés és szinkronizálás-t használom, két mappa van bejelölve, amiből kúszik fel a cucc a felhőbe. Jövő héten új gépre költözöm. Mi lenne a legegyszerűbb módja ilyen szempontból a költözésnek a Google Drive szempontjából. Ugye az érintett két mappa rákerül egy új meghajtóra, feltelepítem az új rendszerre a Biztonsági mentés és szinkronizálás-t és ugye elvileg újra bejelölöm a két mappát a beállításokban. De így ugyanazokat a dolgokat elkezdi újra feltölteni egy második számítógép mappába. Amikor nyáron SSD-t cseréltem, béna módszerrel letöröltem a GD-ból az adott mappákat és újraszinkronizáltam, ami nem kevés idő volt
Nem tudom érthető-e, hogy mit szeretnék?! Ebben szeretnék segítséget kérni, mert ugye ezt nem tudom kipróbálgatni, hogy rájöjjek. Elveszni nem fog semmi, mert ott lesz minden a régi HDD-n és a felhőben is.
-
tylerddd
veterán
Win 10 alatt úgy jelzi a beállított mappákat, hogy egy zöld pipa van a mappa bal alsó sarkában. Ha szinkronizál, akkor kék nyilak körvonalban. De ha felmész weben a Google Drive-ba, akkor a bal oldali menüben van egy Számítógépek menü, abban meg tudod nézni, hogy ott van-e a fájl.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Ghostman78 #552 üzenetére
Természetesen igen. Le kell szedni PC-re a csodálatos nevű Biztonsági mentés és szinkronizálás a Google-tól-t és abban be lehet lőni a Google Drive menü alatt.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Ghostman78 #554 üzenetére
Pedig ott kellene lennie. Csinált egy Google Drive mappát a gépen, azon belül van egy Google Fényképek mappa és ott vannak a telefonnal csinált képek. Mondjuk nekem eredeti minőségben mennek a fotók (a 100GB tárhelyemből eszi a helyet), nem tudom, hogy ha a kiváló minőség van beállítva, mikor korlátlan tárhely van, akkor leszedné-e!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Frissítettek valamit a Backup & Sync működésén? Azt tapasztalom, mit korábban nem vettem észre, hogy a gép bekapcsolásakor induló szolgáltatás végigpörgeti a több ezer fájlt, ami a gépről ment fel, gondolom, hogy összehasonlítsa esetleges változásokkal. Ez így volt eddig is és nekem nem tűnt fel?
-
tylerddd
veterán
válasz Speeedfire #564 üzenetére
Köszi! Nekem néhány perc alatt végez, csak feltűnt, hogy valami dolgoztatja a vasat és eddig ezt nem vettem észre.
-
tylerddd
veterán
válasz Speeedfire #566 üzenetére
Laptop, i5 8250U, szintén 16GB ram és egy NVMe SSD, ~17.000 fájlt ellenőriz a gép indulásakor. Ez teljesen vegyes, videó, zene, képek, dokumentumok. Ezek két mappában vannak a gépen és ezeket szinkronizálja folyamatosan, ha kell. De eddig nem tűnt fel, hogy átpörgeti az összeset induláskor.
-
tylerddd
veterán
válasz Speeedfire #569 üzenetére
Ez valóban érdekes, ráadásul azt nézem, hogy neked össz-vissz ezek keveset is foglalnak a Drive-ból, nálam ~30GB az a 17.000 fájl.
Tehát nálad is le van PC-re töltve a Backup & Sync és be vannak jelölve azok a mappák, amiket felszinkronizál?! Ide ha bementesz valamit, akkor teszi fel vagy ha módosítod, akkor cseréli stb. Weben pedig a bal oldali oszlop, számítógépek alatt tudod megnézni ezeket. Csak azért írom le, hogy tényleg ugyanarról beszélünk-e!
-
tylerddd
veterán
válasz Speeedfire #571 üzenetére
Hmm, nem foglal helyet? Akkor neked a Google Fotókba tolja a dolgokat? Nekem nem, nálam ezek a beállítások. Elképzelhető, hogy a Google Fotók esetében macerásabb a dolog és ezért lassabb?!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Speeedfire #573 üzenetére
Igen, a kiváló minőség kiválasztásakor korlátlan a tárhely úgy tudom, de ilyenkor nálad nem az eredeti minőségben teszi fel a képeket, ami viszont valszeg esetenként jobb, mint az, amit a GD kiválónak nevez. Telónál is sokan alkalmazzák ezt, főleg, akinek csak alap csomagja van.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
A Biztonsági mentés és szinkronizálás úgy működik, hogy kijelölsz mappákat a gépen és azokat szinkronizálja fel, ha belemásolsz/mentesz oda/már egy meglévőt módosítasz stb. Pl. vannak Munka, Filmek, Képek mappáid, amiket kijelöltél neki. Ha a gép elszáll, akkor a Google Drive-ba ezek meglesznek, de ha feltelepíted a Bizt. mentés és szink.-et, akkor azt várná az ember, hogy a program onnan leszinkronizálja neked a mappákat a gépre úgy ahogy volt, egy kijelölt meghajtóra. De nem. Manuálisan leszeded a gépre és ezeket elpakolgatod megint egy újonnan készített, logikusan ugyanúgy Munka, Filmek és Képek elnevezésű mappába. De ha ezeket kijelölöd a Bizt. mentés és szink.-ben, akkor feltolja megint a felhőbe ezeket a fájlokat, amik ott vannak már, mert ez előbb szedted le onnan. Tehát onnan a felhőből le kell törölnöd mindent és újra megcsinálni a felfelé szinkront, mert nem ismeri fel, hogy azok már ott vannak. Így a felhőből való törlés nélkül már két eszköz lesz a számítógépek menü alatt.
Nálam emiatt pl. gép újrateleptésekor, amikor a Bizt. ment. és szink.-et is újra kellett telepítenem, el kellett játszanom azt, hogy a D: meghajtómról szinkronizált mappákat le kellett törölnöm a felhőből és a programban újra bepipálni a mappákat, majd ezeket újra feltöltötte. Érdekes, hogy ki-belépésnél a PC-s kliensből, összeveti a felhő és a gép tartalmát, de ugyanezt nem tudja egy programújratelepítésnél megcsinálni. Tehát ha újratelepített Windows és PC-s kliens esetén újra kijelölöm a szinkronizálandó mappákat a gépen, amik már a felhőben vannak, akkor feltölti ugyanazokat egy újabb számítógépként, nem veti össze a fájlokat/mappákat, hogy van-e már olyan fent.
Én nem találtam erre megoldást, lehet én vagyok a láma ... Ugyanakkor ettől eltekintve csak ajánlani tudom, a legjobb ilyen jellegű szoftver szerintem PC-re és nagyon korrekt a 100GB-os tárhely ára is. Ha ilyen gépújratelepítési/tönkremeneteli mizéria nem jön elő sűrűn, akkor álom a működése, én nagyon szeretem.
ui: elnézést, de nem tudtam rövidebben, érthetőbben leírni, bocsi, ha zavaros
-
tylerddd
veterán
Igen, értem, amit ír, csak az értelmezés nem megy Ha volt 100GB-od, de nem volt még 15GB sem rajta, akkor a lemondás után is max. 15-ig tudsz feltölteni. Ha többed volt, mint 15, akkor meg értelemszerűen megint nem tudsz feltölteni többet lemondás után, mert visszaáll 15-re. És a leírás ez utóbbi esetre van, hiszen elég furcsa lenne, ha 100-as csomagban csak 12GB-d lett volna és lemondás után azt sem tudnán szinkronizálni. Arról nem ír semmit, ami itt fontos lenne, hogy meddig lehet a 15-on felüli adatmennyiséghez hozzáférni? Mert nem hiszem, hogy azt örökre megőrzi nekünk a Google. Ha törli X idő után, akkor mi alapján törli a 15-ön felüli adatmennyiséget?!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Én még azt sem találtam meg, hogy a Drive-ból hogyan töltesz át a Photos-ba!
Nekem inkább az a rész hiányzik, hogy a PC-men a Google Drive mappába mostmár nem szedi le a Google Fényképek mappa tartalmát. Én szerettem, hogy a telefonom képei felmentek a felhőbe és onnan le a PC-re automatikusan. Ez most elvileg már nincs, de kellene (előfizus vagyok)
-
tylerddd
veterán
Az viszont feltűnt, hogy mióta elkülönült a két felhő (Drive/Fotók), azóta androidon a háttérben futó fotók valóban feltölti a képeket a Fotókba. Eddig nálam két telefonon is úgy ment, hogy csak akkor töltött fel, amikor megnyitottam az app-et, ami meg ugye ratyi, hiszen be volt állítva az automata mód.
-
tylerddd
veterán
Hello! A Drive és a Fotók különválása óta a Fotókba felment tartalmat ha letörlöm a telefonról, a Fotókból is törlődik?! Mert ugye eddig ezt oldotta meg, hogy Google Fotók mappába átkerült minden a Drive-ba is.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! 200GB-os csomagom van telóhoz és Bizt. mentés és szink.-hez. Két mappát kell szinkronizálni a PC-ről folyamatosan. Most más ok miatt újra kell raknom a Windows-t és így a szoftvert is. Van-e arra már valami megoldás (mert eddig nem volt), hogy ilyen esetben ne kelljen törölnöm a Drive-ból a gép ezen szinkronját és újra feltöltenie a gépről a mappák beállítása után? Miért nem tudja ellenőrizni a fájlokat a rendszer, hogy azok már ott vannak, és ne töltsék fel újra? Mert így eddig duplikált, ugyanazt feltöltötte még egyszer ilyen esetben. Köszi!
-
tylerddd
veterán
Hello! A Google fotók középső csomagja, a "Jó minőség" esetén azt írja, hogy a fotók 16 megapixelre lesznek tömörítve. Tehát ami ennél nagyobb, azt leveszi ekkorára. Ez okés. De mi van a kisebb képekkel? Azok megmaradnak eredetinek vagy azokon is tömörít valamit? Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Google Drive-ból hogyan tudok úgy megosztani Office fájlt, hogy le tudják tölteni azok, akik megkapták a linket és ne a Google dokuszerkesztőiben nyíljon meg a linkre nyomva?! Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Feltöltöttem egy pdf dokumentumot a GD-ba. Hogyan tudnám úgy megosztani, hogy A link birtokában bárki / Olvasó opciók legyenek beállítva, de ne tudják letölteni, csak megnézni, ott átolvasni. Tudom, tud képernyőképet lőni vagy lefotózza, de mégis érdekelne ez a lehetőség. Köszönöm!Esetleg más megosztónál ilyen lehetőség?!Király! Megtaláltam! Nem a link lekérésével kell megosztani, hanem a megosztáson keresztül elindulni.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Katona Gábor #895 üzenetére
A Google Drive már egy ideje gyakorlatilag meghajtóként használható a Windows-ban. Szóval innen szerintem tudsz parancsikont csinálni az asztalra a kívánt mappáról.
-
tylerddd
veterán
Üdv! A laptopomat (Win10) alvó módból ébresztve a Google Drive megjelenik a tálcámon, mint egy futó program. Rákattintva nem történik semmi, csak bezárni tudom. Sajna képet most nem lőttem. Találkozott valaki hasonlóval? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Be**arás! Se a webes felületen, se a mobil applikációban nem tudom megnézni, hogy adott mappa mekkora adatmennyiséget tartalmaz. Létezik ilyen vagy én vagyok a béna?! Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Tyűűű, ma megállt bennem az ütő! Egy elég sok munkaórát igénylő ppt-ből sikerült jó néhány diát kitörölni (parancsikonok, névegyezés stb. nem részletezem hogyan és miért) és úgy elmenteni. A Drive-ba persze nyomban szinkronizálta, így ott is a rövidebb verzió volt már fent. Gépen sajnos semmilyen előzményfájlt nem tudtam elővarázsolni. Totál pánik...Drive-ba fel. Nézem a fájlt, jobb klikk, hátha...hát nem ott vannak az előzményfájlok!!! Atya ég, a bénázásom végül jól sült el, megvan az eredetei fájl.
-
tylerddd
veterán
válasz Sirandrish #1086 üzenetére
Tudsz egyébként feltölteni dolgokat? Tehát ténylegesen él a tárhely? Talán nincs szinkronban a hibaüzenet a tárhellyel?! Várj esetleg néhány napot, aztán írj a supportnak.
-
tylerddd
veterán
válasz gyuri81 #1092 üzenetére
Biztosan nézted a kukát többször is, de azért jelzem, hogy nem minden esetben ürít ki mindent. Tehát elvileg ürítesz, kitöröl X mennyiséget, aztán kilépsz-belépsz és van benne ugyanúgy cucc, hiába választottad a végleges törlésüket. Ugyanez van az összes fájl kijelölésénél is: bejelöli az ember, hogy mindent jelöljön ki adott mappában és ilyen ca. 200db-ot tud csak kijelölni. Ha tovább görgetsz, akkor alatta ott a millió másik jelöletlen fájl. Néhány hete és is szabadítottam fel helyet, szedtem le dolgokat offline-ba és akkor tűntek fel ezek.
Készülékek biztonsági mentéseit nézted?!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Hiába néztem, de nem láttam ilyet: androidos telefonnal nem lehet olyat beállítani, mint a Windows-os verzióval, hogy kijelölök egy mappát a készüléken és azt szinkronban tartja? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Androidos mobilról megy minden Drive-ba, a Fotókba is, eredeti méretben. Be van állítva, hogy a kamerán kívül melyik mappa/alkalmazás képei menjenek fel. Korábban csináltam azt, hogy pl. egy képről eldöntöttem, hogy nem kell a felhőben lennie (Fotókban pontosabban), akkor a Fotókból töröltem, de a telefonon maradt a kép. Ma azt vettem észre, hogy ha ugyanezt megcsinálom, akkor a telefonról is letörli, sőt, engedélyt is kér rá. Ha a Tiltás-ra nyomok, akkor nem törli ki. Eskü nem vagyok hülye, évek óta ezt csináltam a korábbi telómon, az újon is ment, kb. egy hónapja van meg. WTF?!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz dabgergo #1151 üzenetére
De ez honnan és mikor jött?! Pl. most amit szintén rettentő zavarónak érzek: rákerül egy kép (tök mind1, hogy fotóztam, letöltöttem stb.) a telóra, ez megjelenik a Fotókban. Ha a képet átnevezem és áthelyezem egy saját mappába a kéezüléken, a Fotókból ha kitörlöm, a telefonról is eltűnik. Ezt megint hogy? Azok a képes saját mappáim, amikről nem készül bizt. mentés, szintén módosíthatóak a Fotókból.
Olyan, mintha a Fotók egy galéria app lenne (persze, az is, tulajdonképpen), de eddig rohadtul nem így működött és rettentő zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Mivel teló mellett a PC-m is Google Drive-ba backupol, gondolkodtam, hogy benevezek a 2TB-os tárhelyre (jelenleg 200GB-os van). Amit pluszban ír a 200GB-hoz képest, az a Workspace. Van valami leírás, amiben megnézhetném, hogy mi az, amivel többet kapok így átlag userként? A Google marketinges leírásait már néztem, de valami objektívebbre lennék kíváncsi. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Már Win10-en, de most néhány hete is, mióta Win11-en vagyok, alvóból ébresztve a laptopom ez fogad a tálcán [kép] Azon kívül, hogy bezárom, nem tudok vele semmit csinálni, tehát bal klikkel sem jön elő semmi, nem olyan, mint egy tálcára helyezett ablak. Találkozott már ilyennel valaki? Mi lehet ez? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
válasz BigManus #1275 üzenetére
PC-n nekem nagyon tetszik, hogy bárhol lehet a mappa a gépen, ha bejelölöd, hogy töltse fel, akkor csinálja. Legutóbb, amikor néztem az OneDrive-ot, ott egy OneDrive mappába kellett bemásolni, amit fel akartam tölteni, ez nekem nem szimpatikus. Nem tudom, a OneDrive-nál van-e ilyen, de a GD pl. engem mentett meg úgy, hogy a feltöltött ppt korábbi verzióit megőrzi és így hiába írtam felül a gépen és szinkronizálódott a GD-re a legújabb verzió, ott volt a régebbi is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest