Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
Magára a Drive-ra jönnek a kéretlen üzenetek (amin csodálkoznék), vagy a Drive-hoz tartozó e-mail fiókba? Tudomásom szerint a Drive-nak nincs külön jelszava, az az e-mail fiókhoz tartozik.
Az utóbbi időben nekem is nagyon megnőtt a spam üzenetek száma. Nálam eddig a Gmail spamszűrő 100%-ban működött, tehát minden kéretlen levél a spam mappába került.
Hogy honnan tudták meg a mail címedet? Feltehetően olyan helyről, ahova regisztráltál, pl, fórumok, és egyéb nyilvános helyek. Ha csak spam leveleket kapsz, attól még magához a Drive-hoz nem férnek hozzá. Ahhoz ismerniük kellene a fiókhoz tartozó jelszavadat.
Itt is megnézheted hogy érintett vagy, vagy sem. [link]Megjegyzem ez sem lehetetlen, mert az utóbbi időben feltörtek pár szervert. [link]
Sajnos ennek én is áldozatul estem, ezért jelszót kellett változtatnom.Ha biztosra akarsz menni, akkor kapcsold be a kétlépcsős azonosítást. Azzal már nehezen birkóznának meg.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Bal felső sarokban három párhuzamos vonal - Értesítések, majd jobb felső sarokban három függőleges pötty, Beállítások - Értesítések engedélyezése, ezt tiltsd le. Ha nem válik be, akkor nincs több ötletem.
Nekem a rengeted spam üzenet ellenére a Drive-on egyetlen üzenet sem volt. Tehát a két dolog (spam és Drive üzenetek) ezek szerint nem függ össze.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Még nem számít bele a tárhely méretbe. [link]
És a kevésbé jó minőségben feltöltöttek ezután sem számítanak bele. Egyenlőre nem találok róla adatot, hogy mekkora méret minősül kevésbé jó minőségűnek."Szerencsére a lépés a jövő június előtt "Jó minőségben" feltöltött fényképekre nem vonatkozik. Ezzel az opcióval a Google Photos a feltöltött, nagy felbontású fotókat 16 megapixelesre zsugorítja, a videókat pedig Full HD-re tömöríti - nagyobb felbontások esetén eddig sem volt elérhető az ingyenes, korlátlan tárterület. Attól tehát nem kell tartani, hogy a Photosban tárolt, sokaknál 15 gigabájtot jócskán meghaladó fényképmennyiség elveszne, vagy azért a Google extra díjat számolna fel, a jövő nyár elejéig feltöltött fotók a későbbiekben sem számítanak majd bele az ingyenes, 15 gigabájtos tárhelykeretbe."
"A június elseje előtt jó minőségben feltöltött fotók és videók ebbe még nem fognak beleszámítani, csak június elseje után indul a számláló."
"A 2021. június 1. után jó minőségben és expressz minőségben feltöltött fotók és videók beleszámítanak a Google-fiókod tárhelyedbe. "
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz SunMount3r #849 üzenetére
Szia!
Ez engem is érdekelne, már mindent kipróbáltam, minden engedélyezve van, de mégsem jönnek az értesítések. Nem tudtam rájönni hol lehet a probléma.
-
snowdog
veterán
Szerintem ez sem lesz jó neki, mert ez a program is letölti a local drive-ra az össze a Drive adatot, márpedig akkor a 2TB anyag megint csak nem fér el az 512 GB-os HDD-n. Nekem úgy tűnik ez nagyon hasonlít a Google asztali Drive-hoz.
"A RaiDrive a Dropboxhoz hasonlóan működik: a program telepítése után létrehoz egy fájlt a számítógépén a felhőben található összes fájl másolatával, amely automatikusan frissül, amikor feltölt egy fájlt. A szinkronizálás mindkét irányban működik, így akár a felhőben, akár a számítógépén módosít egy fájlt, a mappa automatikusan frissül."
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Félreértettél (vagy pontatlanul fogalmaztam), arra lennék kíváncsi, ha most akciós áron megrendelem, akkor mikor emelik az előfizetést teljes árra. Persze feltételezem a mostani rendelés lejártánál előbb nem. Tehát ha egy hónapra rendelem, akkor a következő egy hónapban biztosan ez marad, vagy ha egy évre rendelem, akkor egy évig ez az ár marad. De ez csak feltételezés, oda írhatták volna hogy is van ez.
Mint azt az előbb is írtam, ennek hiányzik a vége: "6 900,00 Ft/year ettől kezdve", aztán semmi infó. Tehát mikortól kezdve lesz 6 900,00 Ft/year?
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Köszönöm, igazad van, én voltam az értetlen.
Elindítottam a fizetést, és ott már megjelent az általam hiányolt információ:
"Ma az első hónapra 175,00 Ft
Kezdete: 2022. nov. 4. 6 900,00 Ft/év
Fizetési módodat ma megterheljük 175,00 Ft összeggel. 2022. nov. 4.-i dátummal kezdve fizetési módodat 6 900,00 Ft összeggel terheljük minden év után, amíg le nem mondod az előfizetést. Az ár módosulhat a következő dokumentációban leírtak szerint: Google Play Általános Szerződési Feltételek. További információ a lemondásról"Valójában puszta kíváncsiságból néztem rá, mert jelenleg négy fiókkal használok 4x15 GB-ot ingyenesen, és ez így nekem egyenlőre elég.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Nagyon meglennék lepve, ha ez így lenne, de azért örülnék a tárhely növekedésének.
Találtam róla infót, tehát lehet reménykedni.
[link]Persze azért az továbbra is kérdés, hogy Magyarország területére is vonatkozik-e a bővítés:
"It has been further reported that Google is expanding the availability of Workspace in a number of countries like the Philippines, Indonesia, Vietnam, Taiwan, Malaysia, Thailand, Portugal, the Netherlands, Belgium, Greece Argentina and Finland."[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest