Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupii
tag
Sziasztok.
Lett egy kis problémám az SW-HF 5.1 5000-emmel, mégpedig, hogy még nyáron belekent a villám, füstölt szegény mély minden irányból, ám mikor bekapcsoltam, TÖKÉLETESEN szólt, azt az apróbb hibát elnézve, hogy a mély megsem mukkant, és füstszag volt. Elvittem szerelőhöz, meg is javította nekem, ( nemrég volt időm elvinni, és most került vissza ) de azonban a cucc nem olyan hatékony, mint azelőtt. DVD, TV, GAME résznél mintha halkabb lenne az egész cucc. Ezt úgy tudnám leírni, hogy pl.: a "Baleset" előtt félállásban szólt úgy a mély, mint most max-on. CD/MP3 részen meg olyan, mintha minden nagy jelszintet kapna, és zene alatt recsek, vagy inkább torzít az összes hangfal a basszus leadásakor. a mélynyomó szintúgy, és ez így elég zavaró.
Szerelő végfokot cserélt benne, + a főhangerő potiját + motorját ( legalábbis ezt mondta ) . Van valakinek esetleg valami tippje, hogy mit érdemes megnéznem, vagy hogy mit lehet vele így kezdeni? Esetleg egy kapcsóolási rajzot tudna valaki adni nekem, hogy ellenőrizhessek pár dolgot?
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Csupii // Bíp, bííííp!
-
PH-User
addikt
Nem tudok jobbat mutatni.
Csak annyit tudok hozzátenni, hogy nálam egy 9 éves LG 5.1 házimozi teszi a dolgát, igaz én készítettem hozzá egy érzékenyebb mélynyomót, de nagyon jól elvagyok vele.
Mondjuk ez 47.990Ft volt akkor.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz PH-User #5493 üzenetére
A legjobban az eladót sajnálom ebben a szituban, állítása szerint használatból került bedobozolásra..csak akkor nem értem, hogyan jutottunk ide Beüzemeléskor amperszag nem volt és rögtön a fent említett hibatüneteket produkálta..ergó ilyennek kellett lennie már akkor..nem feltételezek semmit, de nincs is ~20km hibás motyókra..
Cimbimnél van egy 5000res rendszer, közel 3 éve, rendszeresen meghajtva, hibátlan..biztosan úgy van, ahogy írod, ha értesz hozzá, de sokan használják elégedetten a topik tanúsága szerint..szerettem volna ide tartozni magam is..hát, bukta -
PH-User
addikt
Ezek mind ilyen kulák, sosem vennék ilyen szettet. Alul méretezett trafó, gyenge minőségű kukába való alkatrészek. Változó, hogy melyik meddig megy, de egy idő után bedöglik, nagyon kevés kivétel van... Ami nálam volt, abban a trafó és két végfok IC halt meg, de már előtte is volt benne cserélve.
Fél óra alatt komolyabb, stabilabb áramkört hoz össze egy hozzáértő.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Sanya
nagyúr
az enyémen is el volt törve a nyák, kondik elfüstölve. Munkatársam megjavította. A nyáktörést megragasztod, a vezetékelést újraforrasztod. A kisült kondikat újakra cseréled. Ha nem te, akkor keresel egy személyt, aki tud forrasztani.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
'újfent!
Megvolt a szétszedés, szemrevételezős hibakereséssel..elkeserítő 8(
A lényeg: az egyik nyák ~4x1.5cmes területen kormosra sülve figyel..
A másik nyákon pedig ~1.5cmes repedés van, 3 vezetősáv szakadva.
Részemről keresztet vetnék rá, de egyébként javítható szerintetek..?
Fene megegye..pedig mocskos szimpatikus szett, igényes kivitel :S -
Speed®
HARDVERAPRÓD
'estét! ;p
Tegnapi nap folyamán került a tulajdonomba crus90 kolléga jóvoltából egy fekete 3600 (DHT-510, polgári nevén) rendszer, ma meló után hazaérve nekiálltam beüzemelni, de kellemetlen meglepi fogadott..
Konkrétan forrástól és bárminemű variálástól függetlenül a front és surround kimeneteken némaság van, ami forrásból érkező hangra értendő, cserébe jó hangos búgás hallható állandóan, hangerőszabályzótól függetlenül.
A center/sub kimenet ugyanakkor hibátlan, ennek segítségével sorra ellenőriztem a többi hangszórót, mind szépen, tisztán szól, a sub is teszi a dolgát.
Namost..fentebbi üzemmód kevésbé elfogadható számomra, szóval, ha valakinek esetleg lenne tippje, ötlete, véleménye, ne fogja vissza magátElőre is
-
Csupii
tag
A problémám nekem is volt, szervízben meg is csinálták, egy hibás hőérzékelő volt a ludas. ( nekem legalábbis ezt mondták ). Attól, hogy szétrázódik a cucc, nem kell félned, kivan találva úgy, hogy ne legyen baja. Nem tudom, úgy max hangerőn próbáltál-e egy pohár vizet a tetejére rakni?! Mert aránylag amilyen vékony anyagból van, elég jó a rezonanciateljesítménye, (nekem az 5000-esem) -en alig remegett a víz.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Csupii // Bíp, bííííp!
-
centwo
csendes tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy van egy genius sw-hf 5.1 5050 v2 hangfalszettem kb 1 hónapos. Amióta megvan úgy 5x csinálta ezt a jelenséget.
Használtam normálisan, nem bömbőltetve, majd másnap kapcsolnám be, és se kép-se hang nem csinál semmit, nem reagál semmire, leszedtem róla a hangfalakat hogy visszateszem a dobozába és majd lecc vele valami, de még este újra megpróbáltam bekapcsolni és meg javult.
Összeraktam jó volt 2 napig, majd megint ugyan ez, csak annyit csináltam vele, hogy kikapcsoltam kihúztam a konnektorból, és nem mozgattam, másnap megint jó.
Már vagy 6todjára csinálja és már megelégeltem.
Most beszélgetek a céggel a garanciával kapcsolatban, hogy valamit csináljanak vele.
1 Kérdés:
Nem tudja valaki mi lehet a problémája?
2Kérdés:
Valaki ismeri ezt a fajtát aki szedett már szét hasonlót, hogy lehet szétszedni,mert a hátulján csak a csatlakozópanelt lehet kiszedni de le van vakítva és így nem lehet látni az erősítőt vagy a hangszórót,mert azon gondolkodom ha megcsinálják gariba, szétszednénk és beraknám a hangszórót egy külön ládába, mert igy az a baj, hogy a mély szétrázza a berendezést és így mindig el fognak romlani benne a kütyük, sajna nem annyira nyerő széria mintha csináltak volna az erősítőjének külön dobozt. -
golyani
őstag
válasz PH-User #5481 üzenetére
nekem anno a mélynek IC-je durrrant az 5000-esembe. kérésre küldtek kapcsolási rajzot, mert egy ellenállás még megperkelődött. kicseréltem, ment 2 hónapot, majd megint elszállt, utána az újabb csere nem hozta helyre. majd hosszas állás után a rossz IC-t áthidaltam egy 100W-os erősítő kittel (lásd visszább) és most újra szól
-
PH-User
addikt
válasz golyani #5480 üzenetére
Az a baj, hogy annyit szerintem nem ér, nem is az a csoda-hangzású szerkezet.
Nem az enyém egyébként, csak javítani hoztam el.
Mondtam a tulajnak, hogy a trafó tuti rossz, bontsam-e szét?!
Azt mondta bontsam nyugodtan.
Megírtam neki mi a szitu, erre jött a válasz, hogy neki nincs annyi pénze stb.
Vigyem vissza majd a bátyója megnézi.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
PH-User
addikt
válasz golyani #5478 üzenetére
2012.07.23-án ezt a választ kaptam a Genius-tól:
Transzformátort még tudunk rendelni, az ára bruttó 6350-Ft.
A trafó javításával mi nem foglalkozunk.
A potmétert és a kapcsolót sajnos már nem tudjuk beszerezni.Csak maga a trafó legalább 7850-8350Ft lett volna postázással.
Aztán még a panelek is ott vannak.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
golyani
őstag
válasz PH-User #5477 üzenetére
ez a 3600-as így első blikkre, trafója az gondolom hasonló, mint az 5000-es sorozaté(csak kisebb teljesítményű, akkor 3 feszültséget ad szekunder oldalon: 12V, 27V (mély nyák), és 14V (másik nyák). de ez rá is van írva.
ilyen trafót nehéz lesz találni, sztem a genius forgalmazót/szervizt érdemes megkérdezni, de kizártnak tartom, hogy 10 alatt megúszható lenne. ha meg panelt is kell cserélni akkor meg inkább 20.
vagy pedig bontott trafó (és/vagy panel)
de ez erősen szerintem.
-
PH-User
addikt
válasz PH-User #5476 üzenetére
KYE SYSTEMS CORP.
Model No.: SW-5.1 HOME THEATERAhogy írtam is, a trafója az döglött, valahogy úgy szeretném megoldani, hogy az egész megmozdulás ne kerüljön többe 5 ezer forintnál. Jó lenne letesztelni a két végfokpanelt és az előerősítőt is valahogy.
[ Szerkesztve ]
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Van itt olyan, akinek kisujjában van ennek a változatnak a működése, felépítése stb.
Van nálam egy hibás, a trafója halott, segítség kellene megállapítani a többi összetevőt...
Fontos lenne.Köszönöm előre is!
Jöhet ide is vagy privátba is a segítség.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Jofi81
őstag
válasz Knobber #5472 üzenetére
Alapból nem volt ilyen, amikor megvettem, azóta történt vele valami. Az enyém nem torzít, vagyis ez még nem derült ki, mert soha nem hallgatom nagyobb hangerőn, általában alapbeállításon használom. Ha nem kopogna bizonyos mélyeknél, akkor teljesen meg lennék elégedve vele.
-
Jofi81
őstag
Mi lehet az oka annak, hogy a mélynyomó erőteljesebb mély hangoknál "kopog"? A hangszóróval magával lehet gond, vagy valamilyen elektronikai probléma?
-
czanga
őstag
Fogtam magam, és kicsavartam az SW-HF5000-es hátán lévő csaavrokat, majd óvatosan ki billentettem az elekronikát. Mivel nem mertem belül le-alufóliázni, így visszaraktam, és becsavartam a csavarokat.
Eredmény: eltűnt az öblös mély a hangzásvilágból. Alacsony hangerőn is lehetett normálisan hallani, és most a negyede sincs meg...
Mitől lehet ez?
-
Knobber
aktív tag
válasz bulgesz777 #5466 üzenetére
Igen, ezek mind nálam is megvannak az 5050V2-ben.
Youtube: Knobber
-
bulgesz777
tag
Sziasztok!
Vettem egy Genius SW 5050 V2-t.
Ha lehalkítom teljesen 0-ra, halkabb lesz ugyan, de akkor is szól belőle a zene. Teljesen lenémítani csak a mute gombbal lehet! Másnak is így van? Nagyon idegesítő!
Ja és hangerő állítás közben mormogó, dörmögő hangot ad!
Kérlek írjátok meg, hogy ezek egyedi problémák, vagy gyárilag ilyen elcseszett? -
Knobber
aktív tag
válasz golyani #5462 üzenetére
Jó kérdés, mert most estére kihúztam a hálózatból hangcuccost és most ismét működik Ezentúl ki fogom húzni mindig a konnektorból ha nem használom és remélhetőleg eldöcög egy ideig. Nem vacakoltam szétszereléssel, mert még alig van egy hónapos a ketyere és megvárom amíg teljesen elromlik inkább. Külföldről vettem, és a gari is oda szól, Genius márka szerviz meg 10e alatt bele se szagol ( írtam nekik már ezt a hibajelenséget ). Így várok amíg lehet. De most ennyi pénzért, fa hangfal... Ha elromlik, és értesz hozzá és meg tudod csinálni akkor gondolod belenézhetünk. Persze a jutalmazás nem maradna el
czanga: Hát először nézzük meg a teszt eredményét. Én a 6000-es vettem annó kábelt, de csak azért mert a gyári rövid volt. Bementem az első villamossági boltba [link] , kértem kábelt, mondtam hogy a jobb fajtát és meg vagyok vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
-
Knobber
aktív tag
Ha meguntad a búgást, akkor szerintem szervizbe kell vinni. Nekem van egy Genius 6000-em is és az is rágerjedt a telefonra de csak a közvetlen közelében(Ergo nem 1 méter hanem kb 1 centi, vagy max 15cm...) és csak akkor ha hívás vagy SMS jött... Nézd meg hogy ha kihúzod a kábeleket és csak a mélyláda van bekötve akkor is rágerjed-e. Ha igen, akkor kábelcsere. Ha nem akkor viszont el kell vinni szerelőhöz...
[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
válasz gerzsol #5456 üzenetére
Huh nekem most újra elromlott... Remélem megjavul holnapra
Ha igen, akkor többet csak akkor lesz bedugva hálózatra, ha használom, mert szerintem a hátulján levő kapcsoló nem úgy néz ki nem éri el ugyanazt a hatást mint ha kihúzom teljesen a konnektorból.
-
gerzsol
aktív tag
válasz bigfree #5455 üzenetére
Hello, nekem egy 5050 V2-m van. a hátsó hangszórók recsegni nem recsegnek én inkább valami sistergésnek vagy zúgásnak mondanám, ha kb 15-20cm-re hajolsz a hátsó hagszóróktól akkor hallod hogy zúg, még ha nem is szól rajta semmi. Én kicseréltem ah agszóró kábeleket és a jack rca kábeleket is minőségibbre és azt kell mondjam szinte alig hallhatóvá gyengült ez a zúgás. Nagyobb hangerőn, ha nem szól semmi cuccon, akkor kb 3-5cm-re kell hajolni a fülemmel hangszórókhoz és akkor esetleg hallok valami halk zúgást.
Persze ha neked "recseg" a két hátsó akkor lehet hogy teljesen más a hibajelenséged és nem oldja meg a kábeltuning. -
gerzsol
aktív tag
válasz Knobber #5454 üzenetére
Hello,
Nos mielőtt megvettem a hagszórószettet elég rendesen olvasgattam a fórumokban és eléggé elrettentett milyen sok minden hibát írtak le, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy számomra még elfogadhatóan elérhető áron csak ez a Genius hagfalszett van. ezért- e mellett döntöttem. Az általad leírt hibát is olvastam a már a fórumon és a csodás megjavulást is.
És láss csodát. tegnap délután észlelte barátnőm a hibát, én is próbálkoztam életre lehelni a cuccot, de nem sikerült. kíhuztam a hálózatról és ma délután barátnőm bekapcsolta a cuccot és láss csodát működik..
Ugyan az történt mint nálad.
Nem tudom mi lehet vele, de eléggé aggasztó hogy ilyen hibák vannak ezzel a konstrukcióval. Kicsit elrettent, hogy mi lesz ha lejár az 1 év gari.Valaki esetleg tudja hogy mi okozhatta ezt a problémát?
üdv gerzsol
-
bigfree
csendes tag
Üdv! Van egy Genius SW-HF5.1 5000-es hang rendszerem és az a problémám vele, hogy a hátsó 2 hangszóró recseg (elég zavaróan) akkor is ha csak be van kapcsolva a cucc és semmi zene nem megy, a többi hangfal tökéletes! Valaki találkozott már hasonló problémával? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Knobber
aktív tag
válasz gerzsol #5453 üzenetére
Ezt nekem is csinálta, amiután előtte való nap kihajtottuk egy picit. Én pihentettem 24 órán át, és azóta megjavult. Bár nem tudom neked is lesz-e hozzá ekkora szerencséd. Én azóta minden nap hálát adok, hogy bekapcsol a cucc
Én úgy tudom csak a fő egységet kell vinni, ha van rá gari a Genius márka szerviz megcsinálja ingyen. Telefonon egyeztess velük, mielőtt beviszed.
-
gerzsol
aktív tag
2012.december 15-én vásároltam egy Genius SW-HF 5.1 5050 fa hangszóró rendszert. Amely a mai napon meghibásodott. A főkapcsoló felkapcsolására rövid zúgás hallatszik, mint egyébként amikor működött is ezt lehetett hallani, majd semmi. Sem a kijelző nem működik, sem hangot nem ad hiába küldök rá jelet.
Ilyen esetben mi a helyzet?
Ehhez a meghibásodáshoz szükséges az egész hangfalszettet bevinni s szervízbe vagy elég a fő egyésget bevinni ami a meghibásodott rész? A szállítása elég nehézkesen oldható meg a nagy csomagméret és a nagy tömeg miatt.Mi lehet a hibajelenség?
köszi a segítséget. üdv gerzsol
-
Knobber
aktív tag
válasz Olyasmi #5450 üzenetére
Ezt eddig nekem sem sikerült kiküszöbölni. Azt szoktam, hogy először a hangfalat kapcsolom be, majd aztán a DVD lejátszót. Így van idő átállítani a hangot Vagy ha lusta vagy tekerd le a DVD lejátszó, Számítógép hangerejét mert az legalább megjegyzi nem úgy mint ezek.
-
Olyasmi
aktív tag
Sziasztok! Valaki rájött már ,hogy ha bekapcsolom a Genius 5.1-et akkor ne 20-as hangerőn ordítson egyből?
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Olvasgattam a topicban, hogy sokaknak gerjed a cucc. Nos nekem egy ezer éves SW-HF 5000 (kép a link alatt) van, és sajnos 1m-es körzetébe helyezve egy telefont azonnal gerjed. (ne nézzetek hülyének, tippukus: ti-tiri ti-tiri hangok )
Arról nem is beszélve, hogy a fürdőben bekapcsolt hajszárítóra ráerősít, de ez gondolom egy hálózati zajszűrős elosztóval megoldható lenne.Az első problémára viszont kellene valami hathatós segítség, mert évek óta visz zavar stabilan a dolog. A gyári kábelekkel van összeszerelve ha ez számít valamit.
Előre is köszi minden tulajnak a segítséget!
-
golyani
őstag
hát én híradástechnikai boltokban jutok hozzá ilyen cuccokhoz. vagy pedig ott az internet.
-
KisCobiii
aktív tag
Amugy az általad leírt IC-ket honnan tudom megvenni majd?
"nincs olyan hogy lehetetlen, csak tehetetlen.."
-
golyani
őstag
válasz KisCobiii #5444 üzenetére
így ahogy mondod. meg kell nézni az IC adatlapját (gugli) ott írja h melyik láb micsoda. mivel sztereó van két bemenete, két kimenete. ezekből csak az egyik van használatban. fentebb linkelt pdf-ből ki is derül h az egyik IC-nek a 2,10,11-es számú lábai nincsenek bekötve.
-
KisCobiii
aktív tag
válasz golyani #5443 üzenetére
Na te jobban értesz ehez.. , de értem mit mondasz, szóval a tda7269-esek azok a sztereó ic-k, és a center is egy ilyenre van rákötve csak 1 lábon?, Már kíváncis leszek holnap, hogy megtalálom-e azt az ic-t.
Legutobbi szerelésem emlékezeteim szerint, van 1 ic külön, az lesz a tda7264-es és van 3 ic azok pedig a tda7269-es sztereók lesznek, és azok közül a center szálhatott el és amiatt zúg a többi csatorna?
Ha jól mondom...
-
golyani
őstag
válasz KisCobiii #5442 üzenetére
az nem 4558-as az nem tda. de az nem lehet hibás mert az a mélynél dolgozik, nem a centernél. az egy műveleti erősítő, és a tda7294-esnek erősít a jelen. ilyen 4558-as a másik panelon nincs. de majd ha belenézel látni fogsz mindent tisztán.
fotó alapján eléggé nehéz. de ha a kapcsolási rajzot nézem amit linkeltem fentebb, ott látszik, hogy ezek a tda7269-es IC sztereó cuccok. amelyik a centert hajtja ott meg csak az egyik oldal van bekötve. tehát azaz IC amelyik a centert hajtja, annak +2 lábának szabadon kell lennie (nem vezet hozzá a nyákon vezetősáv)
[ Szerkesztve ]
-
KisCobiii
aktív tag
válasz golyani #5441 üzenetére
Igen nekem a mély az szuperül szól, csak az első, hátsók zúgnak, de akkor a második verzió lesz szerintem a jó, vagyis a (TDA4558)-as vagy a 3 szatelit IC közül valamelyik...
Holnap fotó alapján megtudod mondani nekem, hogy a 3 szatelit ic-ből melyik mit hajt?
-
golyani
őstag
válasz KisCobiii #5440 üzenetére
így ahogy mondod. készen kapsz nyákot+ alkatrészeket. összeforrasztgatja az ember, ad tápot jelet, meg ráköt egy hangszórót azt slussz.
5000-esbe egy ilyen tda7294 hajtja a mélyet ezelőtt van még egy műveleti erősítő (4558) is, a szatelliteket pedig 3db tda7269-es hajtja.
még azt ki lehet próbálni, majd ha nekiállsz forrasztani, hogy amikor kivetted a center IC-jét, anélkül bekapcsolni, és h akkor is zúgnak a frontok vagy a hátsók, akkor máshol lesz a baj.
[ Szerkesztve ]
-
KisCobiii
aktív tag
-
golyani
őstag
válasz KisCobiii #5438 üzenetére
nem pont ilyet rendeltem de nagyon hasonlót (Baji elektronikától), csak más a nyák lap. postával asszem 3000ből megúsztam. az eredeti nyákról vettem neki jelet meg tápot felcsavaroztam a hűtőbordára és voilá. az új gyári panel valami 10000körül lett volna áfával +posta.
előtte ellenőrizd milyen ic-t kell cserélned, mert nem biztos hogy az amit én mondtam(én 5000-esről beszéltem, nekem az van).
Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
saját felelősségre mehet. nem biztos hogy megoldja a hibát
nekem anno a mély ic-je makkant meg kicseréltem aztán 2 hónapig ment majd megint elhalt. utána IC csere nem segített. így vettem egy TDA7294 kit-et összeraktam kerestem hozzá jelet a nyákon majd megoldódott a gond.
-
KisCobiii
aktív tag
-
golyani
őstag
válasz KisCobiii #5434 üzenetére
hát kimérni szerintem elég nehéz lenne. nekem az tűnik valószínűnek, hogy elhalt a center IC-je és bezavar a másik kettőnek.
innentől szerintem vagy szervíz, vagy esetleg meg lehet próbálni egy IC cserét ami nem nagy költség (~1000), de elég macerás mert sok lábú jószág.
-
KisCobiii
aktív tag
válasz golyani #5433 üzenetére
Valahogy kitudom mérni őket?
Vagy ha küldök fotót akkor megtudod rajta mutatni melyik az amit néznem kell?
ui.: Ha be van kapcsolva de nincs rá kötve hangszoró, akkor nem zúg, csak ha rákötsz a 2font 2surround közül valamelyik csatárnára, mert a centrálnál egyáltalán nincs is kimenő hangjel.
[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
válasz KisCobiii #5432 üzenetére
nehezen.
annak sztem kicsi a valószínűsége, hogy a center/front/rear végfokok (TDA7269A) egyszerre halnak meg. de mivel ezek egy panelon laknak az lehet, hogy meghalt a centeré és bezavar a másik kettőnek.
nem tartom kizártnak, hogy esetleg valamelyik bemenetválasztós IC pusztult meg (PT2258 & PT2323) esetleg a vezérlő front panelen valami.
ha akkor is zúg amikor nincs rákötve eszköz akkor lehet még a táp brumm jelenik meg. ez lehet rossz IC, rossz trafó vagy rossz egyenirányító áramkör.
[ Szerkesztve ]
-
KisCobiii
aktív tag
válasz golyani #5431 üzenetére
Szia!
Ha lehúzok róla minden (hangszoró kábelt, akkor nem zúg és a mély is tisztán szól!) Viszont a center sugárzóra nem reagál semmit, nem szól és nem is zúg rá, a többire amint rákötöm egyből zúg.
Kipróbáltam és igen mindegy, hogy mp3, tv, vagy dvd-n van akkor is ugyan ugy zugnak a kis hangszórok, de ettől függetlenül zene az szól belöle, csak mellett olyan hangosan zug mint ha hegesztenének.
Tehát a centeren kívül minden zúg, kivéve a mélyt ami tisztán szól.
Hogy tudom meg, hogy melyik IC-t vagy melyik alaktrészt kel cserélnem?
-
KisCobiii
aktív tag
Sziasztok!
Lenne nekem is egy Genius SW HF 5.1-es hangrendszerem és robbanásszerüen egyik pillanatrol a másikra nem szólt a center sugárzó és a 2 első és 2 hátsó csak hangosan zúg. Ha lehúzom a 2 elsőt 2 hátsót, akkor attól függetlenül mély az tisztán és szépen zúgásmentesen van, de amint rá akarok kötni egy első vagy hátsó párt már is zúg és nagyon halkan benne van a zene is.
Belenéztem az erősítő részébe, de mivel anyira nem értek hozzá így csak anyit láttam, hogy a kondik nem púposak és nem láttam semmi megégett dolgot.
5letek? valaki?
-
Goose-T
veterán
Ha a Windows hangbeállításainál be van állítva az 5.1 surround mód, akkor a Youtube-nak is mennie kell 5.1-ben. Nekem pl. ez a videó szól az összes hangszórón. Azt nem tudom, hogy ehhez 720p-be kell-e rakni a videó felbontását, de úgy tutira jó volt, most próbáltam. Esetleg még az lehet a baj, hogy ha Chrome-ban nézed, ott lehet, hogy a beépített Flash plugint használja, nem az Adobe-t, ez még okozhat gondokat. Nem árt frissíteni sem a legújabb Flash verzióra.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
ityam
őstag
Hát az SB liveomhoz csak ez a KX projektes driver ment fel. Sajnos azzal recseg vagy cicereg a hangfal ha úgy használom hogy minden hangfal szóljon. Ha csak stereora rakom akkor az megy rendesen recsegés cicergés nélkül. Ezért inkább az Integrált hangkarira kötöttem a cumót. Sikerült nagyjából beállítgatni hogy jól szóljon a zene is meg a film is. Mostmár csak azt nem tudom hogy a youtubozgatást hogy kell megoldani hogy az összes hangfalon kiadja akkor a hangot. youtube alatt még mindig csak az első 2 hangfal szól.
Integrálthoz a realtek oldaláról van leszedve a legfrissebb driver. -
313313
addikt
válasz Knobber #5425 üzenetére
Hangkártyáknál egy kicsit másképp megy ez a driverozgatás, pláne ha normális hangfal van rákötve...
Amúgy nekem is vista driver van fent win7 64 bit alatt, meg is fagy tőle néha-néha a gép, de cserébe jól szólHP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Nekem mikor 5.1-re tértem az volt a tapasztalatom, hogy nem mind1, hogy milyen hangkártyával hajtom meg. Minél komolyabb volt a gépbe, annál jobban szólt a hangfal.
Sb live kártya szerintem elég régi ahhoz, hogy normális win8-as drivert találj hozzá, ami érdemben meghajtaná a kátyát.
Alaplapi hangkártyák meg megintcsak nem mérvadóak. Én azt figyeltem meg, meg valahol olvastam is, hogy amennyiért vettél hangfalat, közel annyiért kell hangkártyát is, hogy jól szóljon...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
ityam
őstag
válasz Knobber #5422 üzenetére
youtubeon is most 20 ason hallgatok valamit és éppencsak hallani.Felveszem 30ra akkor sem fordul meg a fejemben hogy felébrednek az ősök.Sőt 40 en sem fognak. így már azért lehet hallani de szomszéd szobába nem hiszem hogy nagyon áthallatszana.
Szal az a a 200 watt nem tudom hol rejtőzködik.Win8 X64 van fent. a realtek oldaláról szedtem le a legfrissebb hangkártya drivert. Elejinte a régi SB live hangkártyámmal próbálkoztam de azzal pattogott a hangfal ezért dugtam át inkább az integráltra. A hangerő viszont az SB live al sem volt hangosabb.
Holnap kipróbálom a 32 bites win 7 emmel is[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
-
ityam
őstag
Sziasztok. Ma vettem egy Genius HF 6000 est. Nem rég raktam össze és az első ami feltűnt hogy nagyon halk. Az anyu a szomszéd szobában alszik de 30 as hangerőn tuti nem fog felébredni. Én azt hallottam erről a hangfalról hogy baromi hangos. Csak most hogy megvan valahogy nem veszem ezt észre. létezik hogy 50 es hangerő körül kéne filmet néznem hogy rendesen hallható legyen a film? Még nem küldtem fel maxra a hangerőt. Megvárom amíg nem alszik senki itthon.
Ez normális hogy ennyire halk vagy ennek 50 esen már a házat is össze kéne döntenie?Természetesen végignéztem a windowsban a hangerőszabályzókat és minden maxon van.
[ Szerkesztve ]
-
highstore
csendes tag
Hello Sziasztok
Van egy GENIUS SW 5050 v2 aminek megadta magát a sub TDA ic sajnos egy kontár nyúlt hozzá és felszakadt a fólia a nyákrol így az egész alaplap kuka
Tudna valaki segíteni hogy lehetne egy komplett egységet bele szerezni.
Köszönöm
-
gerzsol
aktív tag
válasz Knobber #5413 üzenetére
Tegnap megjártam a beszerző körütam, meglettek a hangfalkábelek és az RCA Jack kábelek is.
Nem vártam csodát de azt kaptam.. Érezhető a javulás még így is hogy dupláztam a kábelhosszakat.
Eddig a PC-n a hangerőcsúszka 95%-ra volt állítva, most levettem 85%-ra és így is annyit dobott a hangerőn (jelerősségen) hogy a hangszórószett 30-as skálázású hangerőjénél, most 5-tel kevesebbre állítom és ugyanolyan erővel szólMegérte az átkábelezés.
Jelenleg amíg nem találok megfelelő konzolt, addig a következő módóon használom a háttérsugárzókat, de így is "kiadja az élményt".
-
gerzsol
aktív tag
Konzolok? Gondolkoztam rajtuk, de az még +15e és ugyan 4 hangszórót fel tudok rakni, de a negyedik a falon pont úgy lenne, hogy kitakarja a szekrény. Szélre, mellé nem tudom rakni, mert ott meg már ajtó van. Csak akkor tudom megoldani, ha csináltatok egy polcot, arra a 25-30cm-es helyre ami a szekrény és az ajtó között van. annak az egyik kb. fejmagasságban lévő polcára feltenni. de szerintem az meg már nem 45-60fok lenne hanem 90 fokban lenne elhelyezve egymáshoz képest a két hangszóró a tv mellett, az meg úgy már sok.
Jelenleg a szekrény tetejéán kb 45-50fokban van elhelyezve a két Front és picit meg is döntve, hogy a hallás pozíció felé mozgassam.
Lehet 4 álló hangfaltartót kellene venni és oda teszem őket szobában ahova akarom, amikor meg nem használom elvannak a sarokban.Bár elég költséges, így is benne vagyok már 27e (hangfalszett) + 14e (új kábelezés) + még konzolok...
kicsit sokat költöttem a saját karácsonyi ajándékomra, ahhoz képest hogy csak egy mezei kezdő felhasználó vagyok.A lényeg, hogy ma megjön a 35 méter hangfalkábelem és a jobb minőségű RCA Jack kábelek.
2 Front + center 5-5-5 méter, a két rear egyenlőre 10-10 méter kábelt kap..
Ha felkerül minden a helyére, akkor meghallgatom milyen lett. Ha nem az igazi akkor el lehet gondolkodni az állványokon.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Knobber #5413 üzenetére
Az a cikk pöppet már elavult, 20 éve még igaz volt.
Manapság azért már fejlődtünk és kicsit előrébb járunk, az elvek hasonlóak, de az új filmek hangjait már sokkal precízebb technikával keverik. A hátsó hangszórók már nem csak diffúz, háttér hangokat állítanak elő, hanem pontosan elhelyezett térhangokat is.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz gerzsol #5412 üzenetére
De,elég gáz, ha nem fülmagasságban vannak a hangfalak. Szerintem használj konzolokat a frontok és a hátsók elhelyezéséhez is.
Ezekkel be tudod majd kicsit a hallgatási pozíció felé dönteni is.
Használj vastagabb hangfalkábeleket a gyáriaknál. Itt kapsz méterre.
Jack-RCA kábel: szintén van ugyan itt akár 5 méteres is, Tényleg jobb lenne minél rövidebb, de ha másképp nem oldható meg, akkor marad ez a megoldás.
-
-
gerzsol
aktív tag
válasz Knobber #5411 üzenetére
Kérdés: Az nem gáz ha a túl magasan van a hangfal? egyébként nem veszem észre, beszólja a teret, csak nekem ugye kb 210cm magasan van. És az nem baj ha a Center nem egymagasságban van mint a frontok és a rearok?
Én azt hallotam ez az ideális elhelyezés és fejmagasságban: De ehhez külön Tv-zős szoba kellene..
A másik kérdésem, hogy nagyon nagy veszteség, ha rca Jack kábelt kellene vennem kb 3-3,5 métereset, a 3 méteres pont netces hogy elég, de 3métereset nem találok jó árban jó minőségűt. 5 méteresbe találtam csak ilyet. Sok az a kábelveszteség ha 5 métereset lakalmazok 3 méter helyett? Tudom hogy minnél rövidebb annál jobb, de a gyári 2 méteres helyett csak jobb minőségű mélgha hosszabb is 3 méterrel.
Ezt néztem ki: [link]
vélemény?
Má csak az a kérdés hogy a 3 jack csatlakozót be fogm-e tudni dugni egymás mellé a hangkártyámba vagy túl nagy a feje és nem fog odaérni..[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
válasz gerzsol #5410 üzenetére
Tipp: Én még a Genius 6000-be raktam csavart annó, és azt is felfogattam a falra
[link]
Nem igényel nagy sebészeti beavatkozást, és minőségromlást se tapasztaltam. Ellenben tökéletes surround hangzást értem el azzal, hogy mind a 4 hangfal egymagasságba került!Youtube: Knobber
-
gerzsol
aktív tag
válasz Knobber #5409 üzenetére
A centert a TV-m felé akarom tenni kb 120cm magasan van a földtől. A két front pedig kb 210cm magasan van a szekrények tetején kétoldalt. Sajnos elég nagy a magassági különbség a center és a két front között, de nincs lehetőségem máshova rakni. Azokkal szemben akarom majd a két Reart is feltenni a falra.
Jelenleg a két rear kábelét használva tettem fel a szekrényre a két frontot, így a két hátsó nincsen normálisan elhelyezve, de valóban, jó minőségű kábellel javulást érhetek el és remélhetőleg nem csak a kábelhosszban.
Sajnos RCA --> jack kábelből is kellenek a hosszabbak, mert a TV-m pont szemben van a PC-vel, a szoba ellenkező falain, PC-ről hajtom meg a hangfalat, de a TV-t használom kb. 95%-ban filmnézésre ezért a köré építem fel az 5.1-et.Na meglátjuk egyenlőre nem tűnik rossznak.
-
Knobber
aktív tag
válasz gerzsol #5408 üzenetére
Ha nem 5.1 ( a cuccon DVD néven ) dugod rá a kábelet, hanem összes többin ( TV, CD, MP3, Game ) akkor a 2.0-ból keveri ki a többi hangfalra. Húzd ki, ha zavar hogy mindegyik hangfalat használja stereo jel kikeverésénél, vagy a távirányítóval le tudod szabályozni a felesleges hangfalakat és még a subwooferen is állíthatsz. Mivel ez egy 5.1 szett, ezért akkor adja jársz jól vele, ha ki is használod, és 5.1 forrást kötsz rá.
A hangerő a kimenettől is függ, nekem az alaplapi integrált stereo hangkártyán ha 90%-ra felrakom a hangot egész élvezheető 3-6 hangerőn is...
Kábelből meg vásárolni kell hozzá jó sokat a bótba és megcsinálni rendesen. A hátsókat a falra érdemes fellógatni az elsőt is valami tuti helyre berakni.
-
gerzsol
aktív tag
Sziasztok,
Na megvettem a Genius 5050 V2 hangfalszettemet.
Próbáltam TV-re dugva, DVD lejátszóra dugva, még Set-top-box-ra dugva is. Mindenhol ugyanazt csinálta, azaz a sztereo jelet kitette mind az 5+1 hangfalra. doboz hang, mélynyomó beszéd közben rezgett, stb..
Ezen módokon nem lehet ezzel a hagfalszettel élvezhető módon semmit cisnálni, emiatt nagyon csalódott vagyok..
Ami visszahozta az életkedvem az az amikor a PC-mre 5.1-re dugtam a hangfalszettet. Itt már kezdett magához térni és értelmes hangokat is kiadni. Viszont itt sem érzem túl erősnek a hangerőt. PC-n 90%-ra van állítva és a hangfalszett 15 környékén kezd el szólni, noha azt hallottam bejáratás környékén 7-8-asnál ne használjuk többre állítva.
Sajnos a kábelei nagyon rövidek így ha nem egy előre felpolcozott csak mozizásra kialakított kis 2,5x2,5 méteres kis zugban használod akkor nem tudod elpakolgatni őket megfelelően.
Amit kijelenthetek ez egy tökéletes PC hangfal.
Még nézegetem is egy kicsit és ha sikerül elhatároznom magam hogy nem viszem vissza a boltba akkor, hétfőn veszek hozzá vezetékeket és elhelyezem a megálmodott helyeikre a szobában és megnézem úgy mit képes kihozni magából a hangfalnak, pl egy BD film alatt. Film alatt egyébként meggyőzőnek tűnt nagyon. Számomra sem a hátsó hangszórók zúgása, sem a mélynyomó hangosításkor kiadott dörmögése nem zavaró, sőt ha nem figyelek rá külön, szinte észre sem venni. A távirányítóm nem hülyéskedett, semmi hibát nem vétett, sokan arra is panaszkodnak.A PC-s szoftveres beállításokkal "bogyorgászok".
Ugye ezt ennél a hangfalszettnél érdemes kikapcsolni?Egyenlőre ennyit tudok.
-
mimey
tag
válasz barbi020 #5401 üzenetére
Nem ismerem a hangkártyád, de nekem ezt kellett beállítanom az integrált hangkarin.
-
mimey
tag
Sziasztok!
A 3600-asom a földhurok miatt búgott, és 960,-Ft-ból megoldódott:
földhurok leválasztó/izoláló-galvanikus szűrőHa a PC-re kötöttem a 6 RCA-val az 5.1-et, nem volt gond.
Amint stereo-n rákötöttem még egy eszközt, azonnal irgalmatlanul búgott. És ez nem a trafó standby-ban illetve működés közbeni alap búgása, annál rosszabb!
Egyébként a PC - 5.1 egy elosztón; a tv - dvd - média lejátszó pedig másik elosztón.Itt van a cikk is, amit előttem szerintem már linkeltek, és ezúton köszönök szépen:
Földhurok, avagy mit csináljunk mikor minden zúg?Üdv: mimey
-
Knobber
aktív tag
válasz gerzsol #5400 üzenetére
Nekem is dörmög egyet, ja ( na és )
A mélyláda zúgás olyan, hogy ha standard értékeken hagyod akkor nem hallani. Ez egy huszon párezres szett, ha komolyabbat akarsz vedd meg a 6000-est tízezer forintal többért.
Én nekem második nap ( egy egész napig ) be se kapcsolt, be voltam sz*rva rendesen hogy mivan most. Bár lehet azért mert előtte este maximum hangerőn halgattuk meg ilyenek
Nem tudom mi a cél, ha most egy szoba-félszoba van ahol kell egy térhatás neked a filmhez ahhoz tökéletes 25 ezer forintért. Az újgazdagék a rózsadombi villába meg vehetnek 100-300e-ért komoly szettet ami "nem zúg". Persze nyilván ahhoz 3D-s tévé is dukál...barbi020: Vagy letöltöd Youtube-ról a videókat és olyan progival nyitod meg amiben egy Dolby Pro Logic decoder átkeveri 5.1-re a hangot. És akkor youtube 5.1
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz barbi020 #5402 üzenetére
Az integrált hangkártya szoftvere nem képes arra a funkcióra, hogy sztereó forrásból (YouTube) 5.1-re keverje fel a jelet.
Megoldási lehetőségek:
1. Egy külön hangkártyát kellene a gépedbe tenni. Ez a legdrágább módszer.
2. Nem YouTube-ról hallgatsz zenét és olyan programot választasz a lejátszáshoz, ami szoftveresen ki tudja keverni a sztereót 5.1-re.
3. Fogod a PC-den, a hangkáryta zöld jack csatlakozójába dugott jack-2RCA kábelt és az 5000-es szetten egy olyan sztereó bemenetre kötöd, ami alapból kikeveri a sztereót 5.1-re. Próbáld ki, valamelyik a 3 közül ilyen. Ez a legolcsóbb megoldás.
-
barbi020
csendes tag
Azt elfelejtetem hogy windows 7 van a gépemen.
-
barbi020
csendes tag
Hello
Assus N2M sli deluxe alaplapom van, amiben integrált hangkártya van ami nVIDIA nForce 570 SLI (MCP55P) - High Definition Audio Controller PCI és nem tudom hogy állítsam be hogy a youtube 5.1 -be szóljon.
A genius 5000 hangfalamon.
Szeretném ha valaki ebbe segítene.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest