Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Total Commander
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- OpenWRT topic
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
"Amúgy meg minek kellett egyáltalán kicserélni az ellenállst meg a razer diódát ha nem változott semmi?"
Nem is tudom. Talán mert elégtek? (az ellenállat biztosan, a dióda sanszosan)Ha ennek ellenére fennáll a probléma, keresgess tovább égett alkatrészeket, van még panel abban a dobozban. Esetleg még a csatlakozók forrasztásait nézd át, nem sérült-e valamelyik, utolsó tippem az IC-k lennének. Azok sem örök életűek.
Üdv. V. Körte
-
7om
tag
válasz Hujikolp #6793 üzenetére
Na beforrasztottam meg kicseréltem,először áthidalás nélkül használtam reménykedve, hogy visszajött a basszus a mélyládába de maradt minden ugyanaz, tehát áthidalva szól a linkelt rákötött hangfal mélye (így van csak mély).És annyit változott talán , hogy a hangerőt ha feltekerem recseg közben, eddig ilyen nem volt vagy csak nem tűnt fel?!Szal akkor nem ez a probléma, a többi kimenetet is próbáltam (front-surround) de meg se nyikkanak, csak a centerbe dugva szólal meg(output).Később majd megpróbálom rca kábelekkel összekötni a pc-vel, de szerintem kuka lett 10 év alatt.Amúgy meg minek kellett egyáltalán kicserélni az ellenállst meg a razer diódát ha nem változott semmi?
[ Szerkesztve ]
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek légy szíves.
Hasonló a problémám mint itt sokatoknak.
Nem megy rendesen a center és a Sub.
A filmek annyira nem érdekelnek, mert azt nem a gépen nézem, de zenéket szívesen hallgatnék.
Aki tudnak megoldást ajánlani, azt megköszönném.Üdv
Attesz
-
Hujikolp
őstag
Ha budapesti vagy, akkor ajánlom a Lomex-et alkatrész beszerzéshez.
Ellenállás: 09-03-85
Zener dióda: 18-00-75
Ezek a rendelési kódok, egy papírra felírod, odaadod az eladónak és máris tudni fogja, hogy mit kell adnia neked.A hangfal pedig azért lehet átkötve (áthidalva), hogy a mély is szóljon. Lehet kicsit tuningolni, például hangváltót beletenni, vagy külön meghajtani a mélyet. Ezekhez azért jobban el kell mélyedni benne.
[ Szerkesztve ]
-
Hujikolp
őstag
Igen, az ellenállás biztosan tönkrement. A mellette lévő zener dióda pedig lehet, hogy rossz lett emiatt. Érdemes együtt cserélni. (nem nagy összeg, de nem kell kétszer boltba menni, szétszedni stb...)
Szimplán csak alul van méretezve, ezért fűthette szét magát. Az én hangrendszeremnél is barna a nyáklap, de még működik.A hátulján lévő két csati pedig valószínűleg az egyik a mélynyomó, másik pedig a többi hangszóró lesz. Kép sokat segíthet, ha tudsz róla egyet készíteni
Ha csak a panelt viszed az nem jó, mert nem lehet róla leolvasni az értéket. A korábban megadott értéküt kell venni hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
7om
tag
válasz Hujikolp #6787 üzenetére
Az ellenállás mehetett ki?Egy darab ilyen van rákötve,(nagyon hangosan nem szoktam hallgatni) megvan a többi is csak az már sok lenne panelban .Még egy kérdés, ha ennek a hangfal nak a hátulján van négy csatlakozó és át lehet hidalni őket, akkor melyik verziót használjam, hidaljam át vagy ne?(sajnos totál hülye vagyok hozzá)
-
vadkörte
addikt
Ez nem mintha égés lenne, hanem konkrétan elfüstölt az alkatrész. Be kellene valahogy lőni az alkatrész -
ha jól látom egy ellenállás - értékét, elballagsz egy szaküzletve veszel belőle, kiforrasztod, az újat beforrasztod és kb ennyi. Én azért a mellette lévőt is cserélném.Üdv. V. Körte
-
7om
tag
Sziasztok, ez egy genius sw 5.1 3600-as panelja és valaki hozzáértő meg tudná mondani e hogy van e hiba a képen, én úgy látom a az r89 környéke mintha égett lenne (nem értek hozzá).Ki lehet e ezt cserélni és mennyibe kerülne, nem úgy szól a mély amikor még új volt, a center szól, a front meg a surround csak serceg ha rákötöm a hangfalakat.Ez lehet a probléma?A másik panelon semmi égésnyomot nem láttam.
[ Szerkesztve ]
-
Telda
addikt
válasz Hujikolp #6782 üzenetére
Köszi szépen, ma megpróbálom. Gyanús hogy a poti adta meg magát nálam is. De először ellenőrzöm a forrasztásokat, nem-e csak az a baja.
Ha nem akkor sajnos poti csere lesz .
Olvastam korábban hogy csere esetén át kell kötni a lábakat. Ez minden csere potméterre igaz vagy csak egyes típuskora? -
Telda
addikt
Hali!
Az előlapi panelt hogy tudnám kiszerelni?
Négy csavar fogja, azokat kivettem. De nem igazán akar kijönni csak max 1cm. Erőltetni meg nem akarom.
Hátulról kell először a csatlakozókat levenni róla? Mert akkor eléggé szét kell bontani az egészet. -
R3nts
senior tag
Adott egy Genius 6000-es rendszer.A speckó 3 pár 3,5 jack-RCA kábeleivel megy a PC-hangkártyájába 5.1-ben. A TV ideiglenesen a fülhallgató-kimeneti szintén 3,5 jack-ről megy a Geniusba a TV-részhez stereo kihangosításra. A tévén csak fülhallgató kimenetről tudom a jelet kivinni, RCA OUT nincs rajta,csak DIGITAL OUT,ami pedig a Geniuson nincs.Földhurok van nálam is, ha a TV is rá van dugva a jack-rca kábellel az 5.1-es rendszerre, van gerjedés. Van itthon egy szűrőm,régen a kábel tv-sek adták. Kérdésem az lenne, hogy jelen esetben megszűnik a zaj, ha a tv-be menő koax elé (oda adták anno)beteszem a szűrőt?Most még vennem kell hozzá egy icipici csavaros végű mütyürt,mert azt elhagytam a szűrőről,és így nem tudom most közbeiktatni a tv-be menő koax elé..A napokban beszerzem ami kell hozzá.Szóval az a kérdés,hogy ilyenkor földhuroknál a szűrőt a koax elé kell betennem,mielőtt a TV-be megy (szóval jó-e az amit a kábelesek adtak anno)vagy MÁSHOVÁ kell beiktatnom egy ilyen galvanizált leválasztó-szűrőt?
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Néha, ha bekapcsolnak valami elektromos eszközt, búgnak a hangszórók. De néha akkor is, ha nem megy semmi, legalább is nem találtam meg a forrást. Ha megy a zene nem idegesítő, de ha üresjáratban van, akkor eléggé. Hogyan lehetne javítani rajta?
Ha a jack dugót kihúzom a gépből, ami a rendszerre megy, akkor elmúlik ilyenkor a búgás.
szerk2: TV antenna itt megy el a rendszer mögött, azt kihúzva megszűnik az alap halk búgás
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Ha nem kel a távirányitó én elfogadom Ha adok a gépnek egy túlfeszvédős,kapcsolós egyes aljzatot,amit a hosszabbítóba dugok,ott kapcsolgatnám a táp helyett,mert a tápkapcsolója is elég gagyi sajnoos. Én igy csinálom, nem nyulkálok hátra.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Még egy olyan kérdésem lenne, hogy tudnátok-e valami konkrét alternatívát arra hogy a 6000-es SW HF-hez egy univerzális távirányítót betaníthatnék-e?A gyárija az valami katasztrófa... Egészében véve meg vagyok vele elégedve,szép,szépen is szól..remélem bírni is fogja sokáig,bár messze nem hajtom ki,félgőzön sem megy filmhez,és zenékhez (zömmel .flac)sem.Csak ezt a távirányítót kéne száműznöm,kéne valami alternatíva. Ha adok a gépnek egy túlfeszvédős,kapcsolós egyes aljzatot,amit a hosszabbítóba dugok,ott kapcsolgatnám a táp helyett,mert a tápkapcsolója is elég gagyi sajnoos.
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
R3nts
senior tag
Köszönöm szépen Mindkettőtöknek!ebből a sima piros/fekete hangfalkábelből milyen keresztmetszetűre cseréljem,ha a surroundokat (3 falon hosszában,rejtve+2m magasan)például 15m-es (darabonként!)hosszal kéne ellátnom? 2x1mm, vagy 2x1,5mm ? A frontoknak elég 2x5m, a centernek szintén 5m). A szoba 4x4-es, csak fal mellett kell végigvinnem kábelvezetős padlószegélyben. Ja,kérdés: a 2 frontnak,és a 2 surroundnak mindenképp egyforma hosszúnak kell lenniük az ellenállás/hang szempontjából, vagy lehet a hangszórók fix beállitásai után az adott eltérő méretre is szabni,ill. nem ajánlott? Pl Front L:5m, Front R:3m-es kábellel...?
Vagy teljesen mindegy,csak a vezeték fajtája,keresztmetszete megegyezzen?
Szóval az integrált Realtek-HD 7.1-el bajban leszek...?[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Annyi még hogy érdemes venni egy olyan elosztót amin van kapcsoló, és mikor nem használod akkor előtte teljesen lehalkitod és úgy kapcsolod ki.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
vadkörte
addikt
Az 5.1-es és a stand-by-t érintő kérdéseidbe nem mennék bele, szerintem ha analóg jelet kap bármilyen 5.1-es bemenetről működni fog az 5.1. A stand-by hiánya már más kérdés...
A technikai oldal.
Én a nagypapát, egy Genius SW-HF 3600 5.1-et használok, kb. 2003-2004 óta. Sajnos a master potmétert cserélni kellene, de még elvan. Majd ha nagyon zavar cserélem. A gyári vezetékei nem valami nagy eresztések egyik ilyen low-end kategóriás cuccnak sem, de szerintem nagyon high-end vezetékre ne pazarold a pénzed. Szerinted a belsejáben OFC réz, vagy tömör ezüst vezetékek vannak???
Ha nem felel meg a sajátja egy normál minőségű - piros/fekete - hangszóróvezetékre cseréld. Ennél komolyabb felesleges.Az hogy a teljesítménye mire elég, vagy kevés, egyéni preferencia dolga. A 3600 teljesítménye 45W + 5x15W. Az enyémen a master poti fél állásnál feljebb még nem járt, tartósan kb. 1/3-ig tekerem és már sok esetben az is sok.
Hangkártya. Ez egy elég fontos komponenes. Vista és W7 előtt egy Creative Live! 5.1-el hajtottam. A hangja a mai napig a fülembe cseng. Bársonyos közepek, komoly mély és csilingelő magasok jellemezték. Aztán egy gép és oprendszer csere után követte két alaplapi Realtek borzalom... Most egy zacskó dohány áráért vásárolt 6.1-es Creative Audigy 2 hajtja, ami W10-en elvileg nem is működhetne. Ehhez képest a vén vagy 12 éves hangkártya gyönyörűen teszi a dolgát. A Live!-hoz képest is brutális mélyei fülfájdítóan csilingelő magasai és továbbra is nagyon kellemes közép tartománya van.
Felmerült bennem, hogy a Genius-t elpasszolom és veszek egy felújítandó Creative Gigaworks 750-et. De amit meg tudnék kapni jó áron, arra a gatyám is rákölthetném, hogy hibátlan legyen. Esetleg ez helyett egy nagy Logitech Z-t. Ezeket meg elég borsos áron mérik. Mondjuk nem véletlenül.
Logikusan végiggondolva, a Genius-ra rá kell költenem egy 6 csatornás motoros poti árát némi munkaórát a javításra. Ez max 10E körül lehet.
A Creative-ot ha 25E körül megkapnám még legalább ennyit bele kellene feccölnöm és még akkor sem tuti a 100%-os kondíció. A Logitech alapból 50E körül megy, vagy többért.
Kihajtani, kihasznáni egyiket sem tudnám, a Genius-t 1/3-1/2 állásnál feljebb nem tekerem. Akkor meg minek...
Az öreg hangminőségéről csak annyit, hogy még ilyen legatyásodott állapotában - alig szól a jobb front - is meghallom a Two steps from Hell - Winterspell elején a zongora mechanikai részeinek hangjait (320 kBps-os MP3-ban).Üdv. V. Körte
-
R3nts
senior tag
Sziasztok,szép napot Mindenkinek!Hátha pörög még annyira ez a topic,hogy kapok választ mihamarabb.A napokban fog megjönni nekem egy Genius SW HF 5.1 6000-es (nyilván a standby nélküli EU-s v2 verziós) Egy régebbi 8-9 éves,de nekem filmnézésre,böngészésre kiválóan megfelelő PC-re lenne kötve. Az alaplap P5QL PRO,az alaplapi hangártya egy Realtek HD 7.1-es.
Erről a 6000-es 5.1-es Genius-ról jókat hallottam,bár nyilván nem egy erőmű azért.
A kérdéseim,amiben remélem tudtok segíteni : szólni fognak 5.1-ben a DolbyDigital 5.1, DTS 5.1, és a Dolby ProLogic I-II hangsávokat tartalmazó BD ISO-k,és .mkv-k a számitógépről (probléma nélkül MPCHC+MadVR) ??
Régebben egy ősrégi SA-HT500-asPanasonic kompakt házimozi AUX bemenetén stereo RCA-val volt csak csatlakoztatva a PC,szóval ez lenne az első "igazi" 5.1-es cucc a PC-hez. Remélem nem kevés neki ez a régi konfig,az alaplapi hangkártya 7.1-es,szóval elvileg jónak kéne lennie.Már megrendeltem a cuccot,remélem nem cs.szek rá... és nem kell külön még hangkártyát vennem.
Nekem nem kell őrületes hangerő,csak szépen szóljon sztereóban a zene,és 5.1-ben a filmek.
A gyári hangfalkábeleivel (egy darabig)érdemes-e egyáltalán összekábelezni,használni? Van egy elég vastag fekete/piros hangfalvezetékem hozzájuk,szerintem sokkal vastagabb,minrt a gyáriak.Talán 2x0,5.-ös vagy 2x0,75-ös lehet?
Szabad/ajánlott olyanokra cserélni a gyári hangfalkábeleit?A stanby hiánya,és a nem jól látszódó kijelzője megvan...van e még esetleg valami negatívum,amit megemlitenétek,tapasztalatból kifolyólag?
Csak a PC menne rá 5.1-ben,és esetleg(!) a tévé a másik forrásnál stereo RCA-n.
Köszönöm szépen előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Megnéztem jobban a jobb oldali sor nem reagál semmire sem, szétszedni meg nem lehet, lehet szétverem egy kalapáccsal, kurva ritkán használtam, ennyit birt.
-
Tiger.
nagyúr
Én meg ilyet nem basztam. Adott egy géniusz 6000es cucc, a távirányítón minden gomb jó, kivéve a mélyt se fel se le.
-
Hujikolp
őstag
Szia!
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Elért a vég engem is , recseg a potencióméter.Ki szeretném cserélni a lehető legkevesebb "mókolással" magyarán szeretnék típusazonos vagy legalább paraméterazonos potit. Van ilyenre lehetőség ? Nem gond ha ebayről kell rendelni de en nem szeretnék átkötni meg ilyenek vagy ha nagyon muszáj valaki meséljen mit hova és miért
ilyen van benne most: -
Hujikolp
őstag
http://pub.cateye.hu/Genius_SW-5.1_Home_Theater.pdf Ebből a doksiból, a végén van kapcs rajz. Ezekből a feszültségeket láthatod, hogy mit tartalmaz. Valójában amúgy nincs sok.
-
G@ben
addikt
-
Hujikolp
őstag
A hangerőt esetleg próbáld meg úgy, hogy az eszközön felveszed jó hangosra és a számítógépen pedig minimumra. Ekkor remélhetőleg nem fog még üvölteni, de mivel itt a potméter keveset járt, jobban kijön annak az esetleges kopása.
Ha így jó a hang, akkor a poti a gond.
Ha megmarad a hangkülömbség, akkor valószínűleg máshol lesz a hiba.
Ha táphiba, akkor kissebb feszültséget ad a kelleténél, így a végfok kevesebből dolgozik.
Van benne egy pár amit le kelle mérni. Ha gondolod a doksi alapján össze lehet szedni. -
G@ben
addikt
válasz Hujikolp #6755 üzenetére
Ez bonyolultabban hangzik, mint gondoltam.
Nem is tudom, mennyinek kéne lenni a tápfeszültségnek, hol kéne mérni, illetve nincs ónszipkám, sem ónharisnyám. Laikusként azt hittem, hogy elengedett egy forrasztás és azt kell javítani és kész is.
Hangerő növelésére sem hallottam változást, bár nem üvöltettem most, mert nem akartam zavarni a szomszédokat.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Hujikolp
őstag
Szia!
Ha van mulimétered, akkor én legelőször a tápfeszültségeket ellenőrizném, hogy azok jók-e. ha igen, akkor valószínűleg a kimeneti végfok szűkölködik. Ez visszafejthető a kapcsolási rajz alapján, hogy melyik kimenetet melyik hajtja meg. Szerencsére az IC nem drága bele.
Cserélni nem nehéz, jó ha van kézi felhúzható ónszipka és/vagy ónharisnya.Más hangerőn is fellép ez a hiba? Tekergetésre mennyire változik a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
Van egy ilyen rendszerem, amiben a hangkimenetek kezdenek tönkremenni. Egyszer elhallgatott a center kimenete, azt haver javította (nem tudom, hogyan) aztán pár évre rá ismét elhallgatott, ekkor egyszerűen kihúztam és a maradékkal hallgattam. Nem 5.1-ben hallgatom, hanem a mélyet kivéve minden hangszóróra ugyanaz megy (lehet dobálni, de nekem így jön be, illetve a szoba kialakítása miatt így jó).
Viszont most észrevettem, hogy az egyik hátsó sokkal halkabb a másiknál, de a kimenetekben a kábeleket megcserélve a hangszórók hangereje is megcserélődött, azaz a kimenet környékén van a gond.
Mi lehet a gond és javítható-e minimális forrasztási ismerettel?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
kiskacsa11
csendes tag
válasz kiskacsa11 #6752 üzenetére
Elvitték.
"Szörnyen sietnek, hogy eljussanak életük egyik unalmas pontjából... a nagy semmibe."
-
kiskacsa11
csendes tag
Sziasztok!
SW-HF 5.1 5005, sajna standby-ban beégett a vezérlőpanel.
Ingyen vihető, dobozában, BP, 10 ker, Örs."Szörnyen sietnek, hogy eljussanak életük egyik unalmas pontjából... a nagy semmibe."
-
Tiger.
nagyúr
válasz balazska92 #6749 üzenetére
Azt a hangkártyát dobd el jó messzire.
[ Szerkesztve ]
-
balazska92
senior tag
Sziasztok! llyen fajta 5.1-em van, 2 db is. [link]
Az egyiknél az a baj, hogy valahogy nem akar működni a hangkártyával. genius soundmaker value 5.1 hangkártya van a gépben, ha a leírás szerint dugom be a jackdugókat, akkor a center jó, viszont a sub abszulot nem szol. Ha a hangkártya programjában megcserélem a center/sub kimenetet, akkor ugyanez, a center jo, sub nem. Ha nem a leírás szerint dugom be a center/subot, akkor is ugyanez a helyzet. Az első és hátsó hangszórókkal nincs baj. Ha a windows lejátszóeszközöknél próbálgatom a hangszórókat, mindegyik jól szól, a center illetve a sub is. Tehát valahogy a hangkártya nem kezeli úgy ahogy kell a center/subot. Mit tudok tenni?A másik 5.1-el annyi a baj, hogy van egy alap zúgása, mindegy mivel dugom össze, ha csak be van kapcsolva, de nincs se tv se számítógép rákötve, akkor is zúgnak a hangfalak egy kicsit, és éjszaka alvásnál már picit zavaró. A trafó lefogatáson már túl vagyok, gumit tettem alá, csavarokat rendesen meghúztam. Ötletek?
-
7om
tag
kösz!!valójában csak ki akarom próbálni hogy ezen a bemeneten vagy kimeneten megnyikkan e a subláda basszus mert elment róla, és a hangfalat is csak úgy szólaltatja meg ha a mély hátulján a centerbe van kötve a hangfal (a többi néma)+a realtek hangkezelőben 5.1-hangszóró konfiguráció+analóg hátsó panel-rózsaszin csatlakozóra kattintva-első hangszórók kimenete van kipipálva, na ezzel a beállítással szól valahogy egy hangfal.
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
Ilyen kábel kell neked 3db.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
7om
tag
sziasztok!
Van egy sw-hf 3600 5.1-em ami 9pin-es kábellel csatlakozik a pc-hez (alaplapi hangkártyához), ami nálam az input 2 (ac3) namost az input 1 kimenetet is össze lehet kötni a pc-vel?ha igen valaki linkeljen egy olyan kábelt ami pontosan passzol ehhez,kösz!
linkelek egy képet innen.A pc-mélynyomó távolsága 3méter kábé.[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Mostanaban egyre surubben jon elo, hogy pattogo hangot hallani a hangszorokbol. Nyugalmi helyzetben is (amikor eppen nem szolnak, de be van kapcsolva), de legfokepp akkor jellemzo, amikor eppen szolnak.
Mire tippeltek, merre keressem a megoldast?
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Volkov
senior tag
-
Volkov
senior tag
válasz Hujikolp #6717 üzenetére
Sziasztok!
Engem is utolért a poti halála.
Rendeltem egy ALPS-t és a linkelt leírás alapján (meg kis méricskéléssel) megcsináltam a cserét.Elvileg a 4-es és 5-ös láb van felcserélve.
Ezek alapján én így kötöttem be:
S működik is rendesen ahogy kell neki
Kérdésem az lenne, hogy a 3-as és a 4-as lábakat Te miért kötötted össze?
(én azért hagytam ki mivel az eredetin az 5-ös ((ami itt a 4-es)) üresen volt hagyva, nem ment sehová)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
:)
-
313313
addikt
Nekem is olyanom van. Egy Creative Live usb-s kártyával használom olyan 10 éve kb. Ha beállítok mindent, akkor szépen szól nagyon. A mélyre mindent lehet mondani, csak azt nem hogy halk.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
Neked is 2db 5.1-es bemeneted van, egy rca és egy saját, olyasmi mint a "ps2". Ha mind a kettőt probáltad, és egyik se jó, akkor ott valami komolyabb hiba lesz, és ilyet még senki nem említett az elmúlt évekbe itt a fórumon...
-
asche
csendes tag
Van a mélyládán egy 5.1 bemenet ami a hangkártyából tudja venni a jelet a három jack dugóból. átalakítóval, nem tudom mi a neve annak a kábelnek, meg rca bemenetek vannak.
Ahogy a képen látható.
Remélem jó a kép.
Közben kipróbáltam az audigyvel is. Ugyan az a helyzet. Center és a mély halk. Annyi hogy az audigy kártya szoftverével meg tudom úgy csinálni hogy elfogadható a hangerő, ott több beállítási lehetőseg van.
Próbáltam mindkettő bemenetet. amúgy, de halk mindkettő.Most úgy használom hogy a mélyládát full hangerőre rakom, teljesen feltekerem a potit, a két első pár, és a hátsó pár hangszórókat lehalkítom a windowsban, a centert madnem full hangerőre rakom, a mélyládán a basszust full hangerőre, meg a windowsban ahol tudok adok rá basszust EQ, bassboost stb. Így van kb olyan basszusom mint a réginél ezek nélkül.
Valami az 5.1-es csatorna, basszus, center részével van tuti, mert azok egy csatornán vannak...Lehet hogy tévedek, de nagyon úgy tünik.[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
De ha jack bemenetről használod, akkor szól rendesen?
Hány 5.1 bemeneted van, nekem 2. Próbáld másikon ha van és van hozzá kábelod.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
-
313313
addikt
Pedig én az alaplapi hangkártyára gyanakodnék. Esetleg a film hangsávja.
Talán felcseréli az alaplapi kártyád a center/sub jelet. Annó gyárilag csomagoltak a rendszerhez egy adaptert ami ezt kikuszöböli.
Creativval mindenféleképpen teszteld le.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
asche
csendes tag
Alaplapi VIA HD Audio VLC-vel szoktam filmet nézni pl. Dolby DTS a hangsáv.
Szól minden csatorna a film alatt, pl Rogue One-al tesztelgetek.
A hangkártya saját programjában is ha tesztelgetek minden ok, az összes csatorna működik, csak a center meg a sub rohadt halk.
Az a gyanúm hogy mivel egy csatornán van a kettő, valami ott szállt el. Csak gőzöm sincs hogy van ez az egész megoldva.Van egy Audugy 2 zs hangkártyám csak nem használom mert nincs hely a gépben, de sztem azzal is ez lenne a helyzet, ha lesz időm kipróbálom azzal is..
[ Szerkesztve ]
-
-
asche
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Genius SW-HF5.1 5000-es rendszerem, nemrég vettem használtan mert a másik, Genius SW Home Theater 3600 potija teljesen feladta a szolgálatot
Az a gondom az "újabbal", hogy 5.1-be a center és a mélyláda nagyon halk, még teljes hangerőn is, főleg a mélyláda. Hangkártyán ráarakom a bassboostot, 12db-t akkor van valami kis basszus, a centert is full hangerőre rakom, akkor hallanai a beszédhangokat egy filmnél pl.
Hasonló a helyzet az 5.1-es RCA bemeneteknél, rákötöttem a telefenom egy jack-RCA átalakítóval a centerbe meg a bassba és teljes hangerőn simán lehet hallgatni a zenét mert egyáltalán nem hangos.
Kipróbáltam a többi bemeneten sztereó jellel, ott gyönyörűen dolgozik a mélyláda és a center is.
A régi 3600-ost visszakötve minden rendben van a centerrel meg a mélyládával is.Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond? Van egy külön 5.1-es része bent a mélyládában a paneleken vagy mi?
-
vamzi
senior tag
Köszönöm szépen.
-
vamzi
senior tag
Beszéltem az eladóval. Ajánlott alternatívát potira. Szerintem megrendelem. Addig is kiforrasztottam a gyárit és 33KOhm-os ellenállással fixre kötöttem a hangerőt és a forráson szabályozom a hangerőt. Most legalább mind a 6 szól. A potiban 1 vezetősáv el volt égve (jobb első). Ami érdekesebb, hogy a bekarikázott alkatrészek alatt a nyák megfüstölt. Vajon miért? Kiforrasztottam, hozzák a gyári értékeket az alkatrészek.
Végeztem a fóliázással is, mindjárt töltök fel képet milyen lett.
-
vamzi
senior tag
válasz Hujikolp #6721 üzenetére
Futok vele egy kört, de emlékeim szerint van olyan pozíció, amikor szól nagyon halkan. Ebből gondolom, hogy poti hiba. Most darabokban van a fóliázás miatt de összedugdosom doboz nélkül és méregetek.
10K-s potival nagyon érzékeny lenne a hangerő? A másik a 100k lehetne, ami még oké is lehetne, mert nem igazán van lehetőségem és igényem koppon járatni.
-
Hujikolp
őstag
Ha csak a jobb első nem szól, akkor lehet, hogy az erősítő IC-vel van probléma. Mérd meg a feszültséget rajta.
Hogy biztosan a potival van-e gond, úgy tudod megnézni, hogy a potinak azt a részét ami továbbmegy, leválasztod. Másik csatornának a kimentei jelét pedig a poti után kötöd. Ha így megy, akkor biztosan a poti a rossz.
poti. ehh, most látom, hogy nincs belőle, de egy mailt megérhet, hogy mikor lesz neki ismét.
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
válasz Hujikolp #6717 üzenetére
Szia,
Hol sikerült venni potit? Nekem nem dobja az ebay.
3 év után úgy döntöttem, hogy ismét összerakom és nem csak a mélyet meg a centert használom, ezeket is csak elrejtve. Sajna a színe nem ment a bútorzathoz (Sonoma tölgy trüffel), emiatt volt rejtve. Most viszont átfóliáztam és teljesen bútor színe van. De potit sehol sem találok, ami baj, mert a jobb első nem szól.
Köszönöm,
Ádám. -
Hujikolp
őstag
válasz interstate76 #6718 üzenetére
Köszi!
Azt elfelejtettem írni, hogy a végfok csere után (ha már úgyis ott vagyok) akkor újra pasztáztam, ennyit megérdemelt és persze a trafót is vissza csomagoltam a burkába.[ Szerkesztve ]
-
Hujikolp
őstag
3 évnyi huzavona után ismét szól a hangrendszer!
Lett benne poti csere, nyáklap átalakítással:
Ezen kép alapján, de kisebb munkával az alábbit csináltam:Ezután persze nem működött a 40V-os ág, jött a trafó szétszedés, biztosíték kiműtés az új állapot után:
Készítettem egy biztosíték tartót. Ha bármikor ismét tönkremenne, akkor könnyű lesz a csere Régi bizti 2 x 3.15A, én most 2 x 4A-ost tettem bele.
Kellett még cserélni a két erősítő IC-t is: TDA7269A, ~750Ft / db.
Ezután pöcc-röff és ment is
Köszönöm a segítségeket!
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
Hali!
Végre megvan az új topik. A régiben néha elő-elő fordultam.
Egy SW- HF 5.1 3600-at használok, már... nos elég régóta. Valamikor 2003 táján vettem, azóta is teszi a dolgát.
Sajnos úgy néz ki nálam is kezd előjönni a főpoti hiba. A jobb első dobozból eltűnt a hang. Illetve nagyon halkan még szól. Nem a dobozzal van hiba, mert felcserélve az elsőket ugyanez a hibajelenség. Kábelcsere sem segített, tehát valószínűleg az erősítő oldalon lehet hiba.
A dobozt szétszedve égésnyomra utaló jelet (korom, szag, stb...) nem láttam. Ebből illetve a hangerőszabályozó tekerése közbeni sercegésből tippelek a főpoti hibára.Mivel a motoros hangerőszabályozás nekem nem létkérdés, csak a linkelt verzióval lehet helyettesíteni, vagy, van alternatíva is? Lehet kapni itthon is ilyen potit, vagy érdemesebb külföldől rendelni?
Üdv. V. Körte
-
VIPowER
őstag
válasz Hujikolp #6712 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani hogy ezek nem véletlenül mennek ki. Nálam az egyik TDA7269-es zárlata miatt mentek ki, de ezt akkor nem tudtam (nem is gondoltam rá hogy először ellenőrizni kellene, ami fura), és miután átkötöttem a biztosítékot, majd vissza a panelba a kábelt, indítás után durrant az egyik TDA7269 (bizti nem véletlenül van azokban az ágakban).
-
VIPowER
őstag
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, mivel a trafóm tönkrement. A kék-fekete-kék pároson nincs feszültség, szakadás minden állásban. A trafóból a másik kimeneten van 1 x 13VAC (sárga-sárga), illetve 2 x 22VAC (piros-fekete-piros).
Alapból ugyebár 40V, 12V, 28V kellene lenni. A 40V most teljesen halott, a 12V még jó kb, a 28V pedig nem az igazi már.
Valaki megtudná mérni a nyáklapon a puffer kondikon, hogy a 40V-os ágból mennyi is az annyi? (kék-fekete-kék betáp panelen, a két puffer kivezetésén)
Illetve a másik panelen, ahol több betáp van, ott is a puffer kondik lábait.
Ha tudnám a puffereken a tápfeszültséget, akkor lehet, hogy építenék neki egy tápot külön.
[ Szerkesztve ]
-
peti005
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom hogy van egy genius 5.1 3600-asom és teljesen elszállt a mély.
Potikra nem reagál csak a nagy hangerő szabályzóra semmi másra. Potikat lemértem multival azok rendben müködnek. Az összes hangfal szól egyébként kivéve a mély. Merre kéne keresnem a hibát?
Látható hiba nincs már át vizslattam párszor a nyákot de nem jutok előrébb.
Előre is köszi! -
Vaanhool_
újonc
Üdv mindenkinek!
Genius SW-HF5.1 5000 hangfal-szettem mélynyomója bekapcsolás után berregő hangot ad, függetlenül attól, hogy bármi rá lenne kötve. Digitális modulációra emlékeztet.
Emlékeim szerint egy pattanást lehetett hallani és onnantól elkezdte adni ezt a hangot.Érdeklődni szeretnék, hogy mi a hiba oka? Több helyen olvastam, hogy nem egyedi eset az enyém. TDA7294 erősítő IC cseréje megoldhatja a problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest