Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- DIGI internet
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Total Commander
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cobaltum
újonc
Sziasztok!
Sajnos ugyanaz a problémám. Genius dht-510 és bedöglött a potméterem. Amiben sajnos tanácstalan vagyok, hogy melyik potit kell vásárolni és egy az egyben ugyanúgy kell bekötni, mint a régit, vagy kell valamit variálni. Ha igen, akkor tudnátok ebben segíteni? Előre is nagyon köszönöm!
ezekre a potikra kerestem e-bayen:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Alps+RK168+-+732T+50KAX6&_from=R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XAlps+RK168.TRS0&_nkw=Alps+RK168&ghostText=&_sacat=0
-
IgorMohan
újonc
Sorry for mistake my e-mail address is igormohan@gmail.com
-
IgorMohan
újonc
Sorry i don't know Hungarian. Can anyone tell me how to fix my Genius sw-5.1 Home Theater 3600. I need to replace potentiometer soundwell b503 50kohm bx6 because my right channell is losing. PLEASE i see that is an old forum but can any one HELLP. My e-mail adres is igormohan@gmai.com thanx alot.
-
fenergie86
tag
válasz fenergie86 #6296 üzenetére
megtaláltam a ládában az elszállt kondi (ami a szétégett IC- TDA7294 mellett dolgozott közvetlenül) köpenyét, ami 25V 22µF.. ha valaki más is így jár (de ne így legyen!!)
Nem hiszek azoknak, akik napokig képesek vérezni és nem halnak bele. Ez boszorkányság...
-
fenergie86
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Van egy Genius HF-5000-es cuccom,és a mélynyomó IC totál elszállt (TDA7294), és a közvetlenül mellette lévő kondi is, aminek a paramétereit sajnos így nem sikerült beazonosítani. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy ha valaki tudja a kondi tulajdonságait, legyen szíves megírni nekem. Ha valakinek pedig lett volna már ilyen problémája, akkor adhatna tippet,hogy mi végezhette ki a végfokot.
A válaszokat előre is köszönöm!!!Nem hiszek azoknak, akik napokig képesek vérezni és nem halnak bele. Ez boszorkányság...
-
gotz
tag
Sziasztok!
Keresek SW HF 5000-hez mélynyomónak működő panelt vagy olyan személyt, aki jártas a javításában!
Üdv,
gotz -
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Genius 5050 v2-es szettem. A szatelit sugárzókról el szeretném távolítani a porvédő előlapot, de olyan mintha oda lennének ragasztva a dobozhoz.
Távolított el már valaki porvédő előlapot erről a típusról? Ha igen, leírná hogyan?
Köszönöm!Csak konstruktívan! ;)
-
Tiger.
nagyúr
Nekem 6000 es van és zúgott rendesen, meg húztam a csavarokat amit Kayman kolega mondott, és azóta csöndben van.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
kayman
senior tag
válasz hentes555 #6288 üzenetére
Ugyan a topic már kihalt, de átnézve sok ötlet van és válasz a kérdéseidre : TUNING
Búgás lehet a fellazult trafó, a sub alján van 4-6 süllyeszésben lévő csavar, azokat húzd meg. Hajlamos fellazulni.
Legjobb ha inkább hátlap le, a trafó alá teszel valami zajcsökkentőt és úgy húzod meg azokat a csavarokat.Optimális kábelvastagság passz, de belül is nagyon is van értelme cserélni.
De a linken olvass utána elöbb.HyperTransport az úr!
-
hentes555
senior tag
Üdv!
Van egy Genius 5000-res hangrendszerem, aminek most a "fejlesztésén" gondolkodom. Arra gondoltam, hogy veszek hozzá kábeleket meg a mélynyomó belsejét kibélelem. Valamint szeretnék egy hangkártyát/erősítőt/ USB DAC-ot venni forrásként az alaplapi cucc helyett.
Először is van egy problémám, hogy van egy búgó hangja, ami megszűnik, ha a potmétert arra a szintre tekerem le, ahova bekapcsolás után automatikusan beáll. Egyszerűen megfogalmazva ha 0-ra letekerem a hangját, akkor megszűnik a búgás. Ezt mivel lehetne orvosolni?Páran írták, hogy hallható különbséget lehet elérni a kábelek cseréjével. Itt pontosan milyen kábeleket kellene cserélni? Amik a hangszórókhoz mennek kábelek vagy esetleg valamit a belsejében?
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
gotz
tag
Sziasztok!
Héten megadta magát a rendszerem. Biztosíték elolvad, azt hittem csak túlfeszkót kapott, de az újat is kicsinálta. Leszedtem a hátlapot és a bal oldali nyákról lehúztam a tápot, új biztosíték, bekapcs, megy. Kondenzátorok nem púposak, nem büdös a cucc. Táp vissza a lapra, zúgás, mélynyomó hangszórója is bezúg, puff, biztosíték ki.
(Előzményként még annyit, hogy amióta nálam van, folyamatosan van egy zúgása a hangszóróknak
Valakinek ötlet, esetleg találkozott már hasonló problémával? Trafóra gyanakszom.
Üdv,
gotz[ Szerkesztve ]
-
Hugo85
aktív tag
Na megcsinálták a szervizben a 3600-ast. Táp problémája volt, 7.000 volt. Jó is, szépen szól, de kontaktos a center. Ha hátul megnyomkodom a subot, birizgálom a biztosítékot, akkor szól, néha elhallgat, minden 3 bekapcsolásra szól.
Az a baj nincs kedvem/időm visszavinni, nem esik épp útba -
Krisinto
őstag
Udv.
Van egy fadobozos 5.1-em es elszallt a woofer.
Volt egy hifiszerelo sracnal es azt mondta hogy valamelyik IC elszallt benne de nem tudja javitani..
Valaki esetleg tud egy kapcsolasi rajzot kuldeni a belsejerol?
Vagy esetleg ismer valaki olyan embert itt a PH-n aki javit ilyeneket?
10-ert vettem akkor a bolti ara volt 30 korul...szoval erdemes lenne javitani?[ Szerkesztve ]
-
-
MATEO6600
őstag
Köszönöm a segítséget!
Tényleg nem ártana erről egy cikk
Minthogy a "mélnyomó tuningról se", mikor kibéleljük belülről.
Arról van cikk, csak sajnos a képek már nem elérhetőek, anélkül meg inkább nem vágnék bele, hogy látnám hogy kell kinéznie.
Szerintetek annak a tuningnak van értelme? -
kayman
senior tag
válasz MATEO6600 #6273 üzenetére
Én már évek óta nem dolgozom ott
A fő potméter csere segít, olvass-keress vissza mert sok infó van erről.
Alternatív potméter vásárlása lesz a megoldás, ezt már elérhető áron a Genius se csinálná meg.
A potméter beszerzés és átforrasztás témája ennél a típusnál a fórum egyik alaptémája, legalábbis az utóbbi két évben biztos.Lassan már kell egy összefoglaló cikk a támáról Logouton
[ Szerkesztve ]
HyperTransport az úr!
-
Tiger.
nagyúr
Ezt nem értem.
Hol találom meg a trafót az belül van mit kell ki csavaroznom?Ott ahol vannak a bemenetek azokat a csavarokat kéne meghúzni?[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
ACAB95
tag
Üdv
Szeretnék vásárolni egy Genius 5.1 5200 -as hangfal szettet. Egészében jó minőségű? Mik a hibái? Előre is köszönöm!"Ami nem öl meg, az megerősít."
-
Pikaa
aktív tag
Egy olyan problémám lenne hogy csak a mélynyomo működik es a hangszorók nem Genius 5.1 5005 ről van szó. Mi lehet a probléma?
-
Tiger.
nagyúr
Az normális ha be van kapcsolva de nem hallgatok semmit néha be bug nem hangosan de ha nem szól semmi akkor lehet hallani.
BuékIntel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Shingen
addikt
BUÉK!
風林火山
-
-
Tiger.
nagyúr
Egy kérdés a genius 6000esnél a tápkapcsoló mellett van egy gomb szerűség Fuse ez mi?
-
MATEO6600
őstag
válasz VIPowER #6249 üzenetére
Most egy ilyen van közvetlenül a gitárba dugva, majd ebbe megy a jack To RCA kábel jack része, az RCA pedig a Genius mélnyomójának hátuljába. Faszán szól, szerinted így tönkre mehet a hangrendszer?
Ha kihúzom ezt a fejhallgatóerősítőt, és közvetlenül a gitárt kötöm a Geniusra, akkor az elektromos gitár hangzása megmarad, vagy azt ez a fejhallgatóerősítő "csinálja" ? -
VIPowER
őstag
válasz MATEO6600 #6248 üzenetére
A gitárodnak biztosan nem lesz baja, viszont ehhez kellene egy előerősítő a gitárhoz. A Genius már más, mert nem erre lett tervezve. Alacsony hangerőn elméletben nem lehet baja, de nagy hangerőn egy erőteljesebb pengetésnél már akadhatnak gondok. Vagy valamelyik hangszóró hal meg, vagy a végfok, rosszabb esetben mindkettő. Szóval csak óvatosan ezzel.
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Egy SW-3600-as hangrendszerre szeretném rákötni a gitárom, vettem is ehhez egy Jack-2-RCA átalakítót.
Kérdésem, hogy nem "b*ssza-e" szét a gitárt/hangrendszert az esetleges túl nagy teljesítmény?
Vagy ilyentől nem kell tartanom? Megkérdezem, mert nem értek annyira a témához, és inkább óvatos vagyok.Köszönöm, ha tud valaki segíteni!
-
Solad
addikt
A rezonancia nem okozhat gikszert a TV-ben? Vagy a centerből túl magas frekvenciatartományban van ehhez?
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
313313
addikt
válasz LordAxwell #6238 üzenetére
Én is a center hangszóron tartom a 60cm-es tvm, már lassan 1,5 éve.
Nem lesz a hangszórónak semmi baja, van benne anyag...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Shingen
addikt
válasz LordAxwell #6240 üzenetére
Szívesen.
7 kg simán ki kell bírnia a fadoboznak.[ Szerkesztve ]
風林火山
-
Shingen
addikt
-
LordAxwell
senior tag
Helló ismét.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a center hangszóróra rárakhatom a kb 7 kilós tv-m szerintetek? hosszú távon nem lesz baja a hangszórónak?
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Hugo85
aktív tag
válasz Shingen #6236 üzenetére
Lol, azt hiszem már körülbelül 8 ha nem 10 éves, ennek már nem csökken sehová az értéke. Egyébként meg ha a Genius szerviz megjavítja miért menne tönkre 1,5 év múlva?
Nyilván mérlegelem majd a javítás költségeit, de nálam a megjavítom vagy kidobom a két lehetőség (esetleg eladom 3 ezer forintért de az is iszonyú macerás mert nagy és nehéz).
Ha "kidobom" nem veszek másikat mert megvagyok hangrendszer nélkül (nem most ment tönkre hanem vagy2 éve) viszont ha működne használnám. -
Shingen
addikt
Ha most megjavítod és műkszik mondjuk 1.5 évig, azután már csak " Ahhoz túl nagynak és értékesnek tűnik"
Tényleg csak értékesnek fog tűnni.
Ha javítás után megadja magát és nem tudod olcsón megjavítani, akkor kénytelen leszel kidobni.
Ennyi idő alatt sokat fog majd a kínálat változni.
Akkor már csak max alkatrésznek veszi meg vki, ha megveszi egyáltalán.風林火山
-
Hugo85
aktív tag
válasz LordAxwell #6232 üzenetére
Nekem is 3.600-asom van én holnap viszem be a szervizbe (villámcsapás utáni csend szindróma), egy próbát megér. 8.000 Ft-ot még ki is fizetnék érte, remélem az enyém sem lesz drágább.
-
-
313313
addikt
válasz LordAxwell #6230 üzenetére
Elvileg rá van írva, hogy a gyár melyiket melyiknek szánta.
De a nagyok a frontok, a kicsik a hátsók.
Sourrand Left SL - bal hátsó
Sourrand Right SR - jobb hátsó
Front Left FL - bal első
Front Left FR - bal hátsó
Amúgy jobb-balt felcserélheted nincs belőle baj.Szerintem megérte megcsináltatni, a 6000-es széria új ára 40-50k között mocorog...
[ Szerkesztve ]
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
LordAxwell
senior tag
Lenne olyan kérdésem, hogy amúgy melyik a front és a hátsók? a két nagyobb a front és a két kicsi a hátsó? Az gondolom mind1 melyik van a bal-jobb kimenetre dugva, felcserélhetők?!
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
LordAxwell
senior tag
Ma mentem vissza a mélynyomójáért (csak azt kérték el) és 8000ft-ért megcsinálták, a tápon kellett valami csinálni/cserélni és a satelit vevőn a végfok erősítők meg voltak halva, az az egész panel cserélve lett, és adott a szervizben a csávó 5db kábelt is hozzá, amivel össze is kötöttem a hangfalakat a mélynyomóval, szépen szól minden hangfal cd/dvd kimeneten, de amúgy stereoban, örülök neki, remélem sokáig fogja bírni, és hogy ennyiért még megérte megcsináltatni. Már csak rca kábelt kell vennem 3-at, hogy menjen az 5.1.
-
Tiger.
nagyúr
A használati útmutatót nem értem, a kikapcsoláshoz én vettem a mediában 990ft egy t elosztót amin van kapcsoló is azt használom.
[ Szerkesztve ]
-
ekjepo
csendes tag
Sziasztok!
a minap vettem egy genius sw-hf 6000-es hangfalat, és mivel használtan vettem, használati útmutatót nem kaptam hozzá. valaki nem tudna küldeni 1 linket, hol lehet letölteni?
Illetve itt a kijelzője igencsak irritáló, nem tudom, hogy kell stand-by ba kapcsolni -
Tiger.
nagyúr
válasz Flowtation #6221 üzenetére
Sztem egy wd40 en segithet legalábbis az x540nél segitett.
-
Flowtation
őstag
Sziaztok!
De jó hogy rátaláltam erre a fórumra.
Van egy genius sw5.1 hangfal szettem, 3600-as típus. Most üzemeltem be újra, és olyan gondom van vele, hogy egyrészt kicsit recseg a hangerő állító poti, másrészt bizonyos hangerő alatt, kb negyed állás alatt nem szól a jobb első hangszóró, ha picit tekerek rajta akkor minden rendben. Nem tudom érthető e így ahogy leírtam.Másik fórumon azt a választ kaptam, hogy tipushiba és ki kell cserélni a potit. Elképzelhető ez is, vagy esetleg sima kontakthiba? Ha poti gond akkor mivel nem mai darab már, lehet még ilyen potit venni?
Egyébként egyelőre csak raspberry pivel van összekötve, sima jack-rca kábellel, a két frontot és a centert használom, addig amíg nem lesz erősítő hozzá.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv!
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
flexxx
tag
Hétfőn viszem Genius szervizbe, csak előtte gondoltam rákérdezek itt is, hogy van-e valami tippetek. A hangerőszabályzó potira is gondoltam, de akkor csak kéne néha-néha recsegnie annak az oldalnak, nem? Egyik sem recseg, se semmi, egyedül a mélynyomó némul el, ha a poti rosszalkodik. Viszont bekapcsolásnál meg se moccan magától, az nagy gond?
-
313313
addikt
Mintha hasonló gonddal küzdöttek volna már páran, a hangerő potméter cseréje oldotta tán meg.
Esetleg egy hozzáértő embernek mutasd meg, valami elektronikai hibája lesz.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
flexxx
tag
-
313313
addikt
-
flexxx
tag
Sziasztok!
Hozzám vágtak egy Genius SW 5.1 Home Theater-t (hogy melyik verzsön, arról fogalmam nincs). Összeraktam, mindent bekötöttem, viszont valamiért a jobb hangkimeneten nem ad hangot, csak nagyon-nagyon halk magasat (azaz a front jobb hangszóróján csak a felső kicsi magas sugárzó megy), hiába tekerem a hangerőszabályzót, hangosodni hangosodik, de elnémítani nem tudom, mindent végigpróbáltam, a kimenettel lehet csak a gond. Nem tudjátok esetleg, hogy ez mi lehet, és hogy mennyiért lehetne ezt orvosolni? Mert egyébként iszonyat jó cucc, ami szól rajta az nagyon fasza, csak hiányolom a jobb oldalt. (Hangkártya: AC97, egy ABIT AI7-es lapon, ha ez fontos)
fleX
-
kayman
senior tag
[ Szerkesztve ]
HyperTransport az úr!
-
DeNOx
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül megmondani, hogy milyen frekvenciájú a Genius SW-HF 5005 típusú home theatre subwoofer hangszórója? Bedöglött a régi és szeretnék bele egy újat venni, de csak annyit tudok egyelőre róla, hogy 75 wattos és 8 ohmos. Előre is köszönöm a segítségetek!
-
kayman
senior tag
-
kayman
senior tag
-
LordAxwell
senior tag
-
kayman
senior tag
Legfontosabb, hogy az RCA kábeleket (meg legjobb ha minden kábelt) teljes áramtalanítás után dugdosol.
Ha nem így történt, akkor lehet te nyírtad ki. De lehet hogy eleve hibásan vetted.
Egy biztos, a végfok ic-k párban vannak : frontok, hátsók, center-mély.
Szerintem van pár elpukkant végfokod akkor...HyperTransport az úr!
-
LordAxwell
senior tag
Most megpróbáltam abban is, a gépre be van dugva a rendes hangfal bemenetbe a Zöldbe a kábel, a mélynyomóján a geniusnak be van dugva a másik vége a tv kimenethez a pozitív/negatív. A hangfal viszont csak a center kimeneten szólal meg, a többin nem! Mi lehet a hiba?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Amiga A500 - A régi barátnő
- Anime filmek és sorozatok
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Asszociációs játék. :)
- Milyen digitális videókamerát?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- HDMI topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest