Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
Ha minden nap aktívan játszol két választás van: Hagyod gyári állapotában:ekkor borítékolható hogy még gari időn belül tönkre fog menni és jön majd a herce-hurca,gariztatás,alkatrészek cseréje ami már csak toldozás-foltozás lesz mert a 100°C-tól szépen lassan majd minden megadja magát,vagy: még most új korában bevállalod hogy hozzá értő szakemberrel (pl.KillHates,kreten67 itt a fórumon) csinál egy kis tuningot a hűtésnek és bírni fogja a gyűrődést évekig.Ekkor viszont van esély rá hogy ugrik a gari.Sajnos nincs más opció
A throttling az,amikor a hőfok miatt a proci vagy vga vagy együtt mindkettő a hővédelem miatt visszaveszi az órajeleket.Játék közben ez drasztikus FPS csökkenéssel,akadozással jár.60-ról be fog esni 10-15 FPS-re,általában a legrosszabb pillanatban,nagyon idegesítő/kellemetlen dolog.Most téli időszakban lehet nem érzékeled majd annyira,de nyáron azzal a géppel jelen állapotában,normális játéknak nem igen kell majd nekiülni...[ Szerkesztve ]
-
Ursache
senior tag
Throttling (puritánul definiálva): A megfelelő szoftver (FirmWare) leszabályozza az adott eszköznek az órajelét, hogy kevesebb hőt termeljen, ezáltal vissza tudjon hűlni, kilépjen a kritikus hőmérsékletből. Majd újra visszaadja a kakaót. Ez eredményezhet például FPS droppokat.
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
Muerte
Topikgazda
Szia!
Nem tudom mennyire szigorú a Toshiba gari ügyben,de ha megtartod a gépet én a helyedben mindenképpen csinálnák/csináltatnák bele egy kis maszek tuningot a hűtésnek.Jelentősen kitolhatnád vele a gép élettartamát és sok bosszúságtól is megkímélnéd magad,mert a throttling játék közben
-
sith7
félisten
Köszönöm a válaszokat, ami igazából érdekel, hogy használhatom - e így, napi 1, max. 2 órára játékra, ilyen hőfokok mellett ?
-
Kasya
nagyúr
Sajnos normalis. A CPU throtling is megjelenik sokszor max teljesitmeny alatt. Kis bovebb info itt.
A laptop huto sokat nem segit rajta, mert a hatso szellozese nem nagyon megoldott, hogy hatekony legyen a ventillator.
(#4190) Muerte75: ferfiasan bevallom, na
(#4191) Mikulásbá: Ezert kell elobb a
torrentetdemot kiprobalni, aztan donteni. Sajnos engem se ragadt magaval[ Szerkesztve ]
-
sith7
félisten
Sziasztok
Nem kis meglepetésemre, kaptam egy ilyet karácsonyra: [link]
Kérdésem:
Az normális, hogy játék alatt felmegy a cpu hőfok 89 fokra ?
/gpu: 76 volt a max./Laptophűtőnek van értelme, vagy az csak akkor hatékony, ha az alsó borítás le van véve ?
-
Kasya
nagyúr
rossz topik
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
Én úgy látom a GT72-vel már elindult valami ami jó irányba halad,főleg a végre 2 ventis,2 körös hűtés ami nagy pozitívum.Az anyaghasználat,időtállóság még kérdés de nekem kezd szimpatikussá válni a cucc.
-
nagyúr
Boldog Ünnepeket a csapatnak!
Bátorkodom megjegyezni, mint öreg motoros a szakmában, hogy az Alienware-en és a Clevo-n kívül egy gyártó sem gyárt klasszikus értelemben vett gamer gépet. Értem ez alatt a bővíthetőséget es a szerelhetőséget. Bár, hozzá tennem, hogy az AW is kezdi ellehetetleníteni ezt a dolgot...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
whited
addikt
nekem mikor eladták a laptopszalonba a gépet, hogy ha ssd kell akkor ők szerelhetik csak be, különben ugrik a garanciám
kreten67: azóta arculatváltáson esett át a cég és igyekeznek sokkal minőségibb cuccokat gyártani mint korábban, nem a PR-s beszél belőlem, de volt már drágább gépem is, de eddig nem csalódtam ebben a masinában amióta megvan
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Casanova*
veterán
válasz Goblin12 #4181 üzenetére
msi gépet saját magad pasztázhatod,updgradelheted,a garancia nem vész el. asus gép,egy idő után ha túl melegszik még pasztázni sem nyúlhatsz hozzá. nem mindegy.
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
kreten67
senior tag
válasz Casanova* #4174 üzenetére
Én úgy szidom hogy már több is volt ,kezdve 2007-es első gamer próbálkozásaiktól.
A nem gamer szériáról meg inkább jobb ha nem is beszélünk.
Nem akarok én lebeszélni senkit sem az MSI-röl,de ami engem illet többé nem tud megfogni ez a cég.
Nap mint nap javítok átlagos MSI notikat (cx500,cx600 stb) a műhelyben,és egy rossz szavam sincs a tulajok felé,az ő választásuk volt ,az én dolgom hogy valahogy életben tartsam őket.Azért nem állítom hogy ne változhatna valami az MSI háza-táján!
--ja igen Boldog Karácsonyt és BÚÉK a gamer társaság és mindenki más számára! -
Casanova*
veterán
ide linkeld be nyugodtan. nekem is msi gépem van és imádom. sajnos itt a többség szidja,nem ajánlja az msi-t. pedig még nem is volt msi gépük...
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
whited
addikt
válasz Casanova* #4172 üzenetére
írtam 1 rövidebb tesztet róla, csak nem az itteni oldal csoporton van publikálva, így inkább nem linkelem be, de részletek írok és aki akarja az.....
Véleményem szerint nagyon jó a gép, nem is melegszik még játék alatt sem igazán.
Ilyenkor a venti hangja még éppen nem zavaró, a billentyű számomra nagyon kényelmes, magam a gép kellemes tapintást ad, az ára nem a legolcsóbb ez igaz, de mint mondtam abszolút nem bántam meg.Aki kéri a tesztet, privátban szívesen folytatok vele eszmecserét és természetesen be is linkelem.
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Casanova*
veterán
végre jókat olvasni msi-ről is.
(#4168) whited: jeleztem, ide írhatod a véleményed.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
válasz egyedülülő #4170 üzenetére
Van benne valami.
(#4169) Muerte75: Kínálatuk van bőven, bővítést is biztosítják, szal ja, már csak a supporton kellene kicsit változtatni, és nagyon szuper lenne minden.
[ Szerkesztve ]
-
gohannn
csendes tag
Most átnllítottam hogy csak a 860 menjem és egyből magasra dobta a gafikát lehet hogy az intel ment.
-
gohannn
csendes tag
Azt nem tudom nem én telepítetem hanem ismerősöm aki gépekkel fogl.ozik
-
gohannn
csendes tag
Sziasztok az asus g751jm típusú gépemen a wot minimális grafon megy és csak 2 fps el mi lehet a baj?Sürgős lenne!
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz albert8 #4158 üzenetére
ez a hirdetés itt van a HA-n is.
vannak ügyes notebook szakik, akik meg tudják csinálni az ilyen upgrade-et, de nem egy borzasztóan nehéz dolog, ha otthon magadnak csinálod sem. Egy upgrade ára attól függ ugye, hogy mennyi a hardver, itt meg kell jegyezni, hogy azért nem fillérekért dobálják utánad természetesen. Egy új 980m jelenleg 200e fölött van újonnan (ebay). A régit meg eladhatod. Procit ugyanígy cserélhetsz benne, akár az extreme i7 is mehet bele, persze csak az adott generáción belül.
Az esetleges dell szervizes vonalat nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
Hallottam már ezt, de pontosan mit is jelentene ez? Van x konfog benne és ha beviszem akárhova? vagy erre vannak kifejezett dell boltok?gondolom.. és kicserélik egyenként az alkatrészeket? Hova kerül ami benne volt? mibe kerül az ilyesmi? Garancia jár esetleg?
Most egyébként megint szerelmes lettem, vagy inkább még mindig...........[link]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Muerte
Topikgazda
válasz albert8 #4156 üzenetére
15"-ban egy AW M15x 680-ra upgradelve kijöhetne 200-ból Nagyon jó kis cucc.Volt itt nálam egy a múltkor upgrade-re meg pasztázásra és meglepően stramm kis gép,a ventik halkak még load is,a kijelzője szép és nagyon kis masszív darab,arról nem beszélve hogy még a 980M-et is fogadja tárt karokkal és megy is vele.
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
Pontosan ezt néztem ki elsőnek, csak újat, amcsiból ami megfelelne mindenhova. Sajna utána rájöttem, hogy annyit nem játszanék koliban , hogy megérje megvenni ezt a kategóriát, mert itthol meg nem kell laptop, ha hazajövök. Szóval max egy középút lesz a gondolkodásom alapján.
[ Szerkesztve ]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Muerte
Topikgazda
válasz albert8 #4154 üzenetére
Sajnos abból kell eleve kiindulni hogy 200-ért nincs laptop ami az említett két játékot normálisan tudná majd futtatni...a legalsó határ ami értelmes választás lehetne egy AW M17xR2 680M-re felupgradelve és extrém első gen I7-tel megtámasztva 250k környékén,de szivem szerint már azt sem ajánlanám mert 5 éves konstrukció.Vannak még jó példányok de nehéz kifogni.300 felett kezdődnek azok az AW-k,Asusok amik már 680M kategória és még felette... az a szint kell ami már nem csalódást okozna hanem örömet,csak hát ára is van sajnos.
-
albert8
veterán
válasz Mikulásbá #4148 üzenetére
Van egy ilyen amit találtam és még nem vitték el. Ez lehet megfelelne azt mondod?[link]
Muerte75: Nem akarom kimaxolni, egy közepes grafika elég lenne nekem. Igy is kevés lenne nagyon?
Grave444 Ez aztán üzletpolitika
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz albert8 #4147 üzenetére
Ha jó gépet akarsz,pláne hosszabb időre,ne sajnáld rá a zsetont!
Ennyiért nincs jó gép még használtban sem,ami van az már elég régi(az a G75 VW,amit linkeltél is a másik topikban)
A VX már jó lehetne,ha találnál.
Ahogy már írtam,a keretet kellene bővíteni![ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
Helló urak! Megkérdezném itt is tőletek, hogy mit ajánlanátok ilyen kritériumok mellett.
Egy notit keresek ami 200-300 közt lenne, de egyre jobban 200 felé hajlok. Főleg használt gépek jönnek ki ilyen kategóriában ennyiből, de újra is jöhet javaslat. Tehát 17" kellene nem szeretnék kisebbet, mert nem férek el rajta rendesen. Egy gyengébb i7 minimum 8gb rammal 500gb hdd-vel minimum. ssd nem létszükséglet, de nem is baj. Minimum egy 600-as széria kellene szerintem főleg witcher 3 és gtaVre készülve, de talán egy 500-as is elég lenne, Nem tudom egyelőre eldönteni. Szerintetek nagy különbség lenne teljesitményben?
Főleg az alienware, asus gépeket néztem, de az alien már kezd kiesni ahogy az áron változtattam, szóval asus g széria főleg előnyben.
-
Muerte
Topikgazda
válasz robertkollar #4145 üzenetére
Szia!
Az unlocked vbios nem növel a teljesítményen csak kiiktatja a boost-tot ezért nem fog ugrabugrálni az órajel hanem a maximális boost értéken megy mindig load,ezen kívül alacsonyabb feszen fog menni mint a gyári ezért kicsit hűvösebb lesz tőle a kártya,de 680M-nél nem nagy a difi,főleg M18X-ben aminek jó a hűtése.Még annyi előnye van hogy kitolja a tuningolható értékeket,de én nem javaslom hogy húzva használd hosszútávon.Játékokban nem igazán fogsz látni látványos javulást én is csak max. egy-két benchmark erejéig szoktam tuningolni,játékokban sosem.Ha több kraft kell tudok segíteni 780M SLI upgrade-ben vagy vársz még hátha végre kijön a Dell is a 980M-mel és majd arra váltasz később,bár kétlem hogy jövő nyár előtt értelmes áron bel lehetne majd szerezni.
-
robertkollar
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Alienware M18X R2 notebookom, NVIDIA GTX680M 2 db 2GB gpu-val, es szeretnem a video kartyak teljesitmenyet novelni. Azt hallottam hogy van egy Vbios amivel ha flash-elem a kartyakat akkor az megnoveli a teljesitmenyuket. Valaki tud nekem ezzel kapcsolatosan segiteni?
Elore is koszonom a segitseget![ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz Mikulásbá #4139 üzenetére
Jo tanácsként mondom, hogy ne hirdess (foleg tobb topicba), mert a modik tolla vastagon fog Inkabb tedd ki alairasba...
Amugy gyonyoru eger, de az en szivem mar elrabolta egy G302. Sajnalom, hogy rad maradt(#4141) Mikulásbá: OKsa, ugy legyen. Engem azert moderaltak minap itt, mert kiirtam, hogy "apron akcios egy AW gep". Erre "kozvetett hirdetesert" figyelmeztettek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Eladó egy profi gamer egér,ASUS ROG GX1000,feket,nemrég érkezett,de nem nekem,akié lett volna visszamondta,így eladó!
Az apróhirdetéseknél meg lehet nézni!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz egyedülülő #4135 üzenetére
Szerintem itt azok a tervezőprogramok is lényegesek,hogy milyen hardvert kívánnak meg.
A gamer laposokban is komoly procik vannak,de lehet neki egy erős quadro lenne a legjobb+erős GPU,ami már játékban sem rossz.
Melyik a fontosabb,el kell dönteni,így megkeresni azt a gépet,ami a legjobb lehet.
A keret akkor is kevés lesz-szerintem. -
Casanova*
veterán
-
conqver
aktív tag
-
valeno
tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem,hogy milyen gepet tudnatok ajanlani ?
Jellemzok:
•kb. 180.000 Ft ,nagyon max 210.
•15,6-os kijelzo
•sulya mindegy
•kijelzo matt legyen
•fontos hogy a tervezoprogramok jol fussanak rajta( pl.Inventor 2014/Solidworks 2014), illetve az ujabb jatekok is( pl.Fifa 15,BF4,AC Unity/Black flag)
•ssd nem kell bele max kesobb(ha van termeszetesen nem baj)
•jo lenne ha minosegi lenne bar azt mondtak ennyiert ne varjak aztde a remeny hal meg utoljara :-DElore is koszonom a segitseget :-D
-
nagyúr
válasz redbulz #4126 üzenetére
Ne úszkálj,hanem gyűjts zsetont!(vagy a meglévő pénzed fog elúszni hülyeségre)
Karácsonyra kérj pénzt,kevesebb cigi,pia,nők,fű,stb.
A "milyen laptopot vegyek" topikban mindennapos a kérdésed,ott olvasgass,van egy minimális gépigény,de természetesen minél több kincset tudsz ráfordítani,annál komolyabb gépet lehet nézegetni.
Akár alig használt gamer is jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
redbulz
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, remélem jó helyre fordulok. Van nekem egy Packard Bell (nem ér röhögni! ) Easynote TV F6243-HC-845HG gépem Intel B980+GT 630M kombinációval. World of Tanks amit a legszívesebben játszom, ezt olyan 20-30 fps között viszi el időnkénti fps eséssel, buta grafikával. Van szerintetek olyan gép/típus 80-100k HUF közötti értékkel amire érdemes lenne lecserélni teljesítmény szempontból az előbbi játékhoz, szigorúan használtban gondolkodva? (sejtem persze, hogy inkább még gyűjtenem kellene, de tudjátok...a reményhal úszni akar )
-
Goblin12
őstag
OMFG ez szép
-
Muerte
Topikgazda
phg fórumtársnak,meg akiket még majd érint: R4/980M upgrade instrukciók: [link]
-
nagyúr
válasz psion2101 #4107 üzenetére
Asus G751JM-et itthon hivatalosan nem forgalmazzák,tehát magyar lokalizációs nem lesz!Minden további csak szürke importos lehet,átmatricázva,stb.
Ha csak 330 ezer van rá,akkor használt G750JH vagy JZ,de ha többet is rászánsz(ez ajánlott),akkor 400 ezer körül van új G750JZ,ami nagyon jó gép.[ Szerkesztve ]
-
psion2101
tag
A Radium oldalán láttam ezt a gépet.Szerintem megbizható bolt lehet,de ha nem akkor mondjátok
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Amazon Fire TV stick/box
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Le Mans Ultimate
- Házimozi haladó szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- De mennyi az annyi?
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Dell Inspiron 8.gen I5 + Radeon 530 2GB VGA
- HP ProBook 640G5 Core i5 8.gen notebook
- Garanciás Acer Predator I7 - 32GB - RTX 3070 - 15.6" QHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest