Hirdetés
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audacity - hangszerkesztés
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Bittorrent topik
- Rendszergazda topic
- Kivásárolhatják az Ubisoftot
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
g4mer
senior tag
Én még mindig csodálkozok azért, hogy lehúztak még egy bőrt erről a szériáról. SE 2-nél még azt mondom, ok, biztos van erre igénye valakinek, tudom, hogy "céges " telónak jó lesz, de az átlag ember nem szeretne szerintem 5 éves designért ennyit kidobni.
Sic Parvis Magna
-
Piotor
tag
Éjszakai mód=NeuralCam. Tökéletesen működik este.
-
gt87
csendes tag
Nem mindenki a dizájnra megy. Én tavaly vettem SE2-t, egy 7-est cserélt. Tudja amire nekem szükségem van. Tartalmat fogyasztani ott az iPad-em, tartalmat gyártani meg az iMac-em. Ha meg komolyabb fotós vagy videós dolog kell, arra úgysem telefont fogok használni, mert akármit is hazudnak bele pl. a 13 PRO-ba (vagy akármelyik konkurens flagshipbe), érdemi fotós/videós munkára a körömhegyni méretű lencse miatt nem alkalmas egyik sem.
-
törölt tag
A számok nem hazudnak,bizonyosan megéri az Apple-nek gyártani az új SE-t. Én ezzel együtt úgy gondolom,h azoknak az "átlagfelhasználóknak",akiket a teszt írója is sorolt,jelenleg (2022-ben) bőven elég az A13 Bionic (SE 2020) teljesítménye,amellett a paraméterek mellett,amit ez a készülékház nyújtani tud..ha 200ezer Ft.- környékén keresnék iPhone-t,én biztosan a 11-et választanám.
Köszönjük a tesztet! -
Pro Koryak
addikt
Az az érdekes, a 12mini, 13mini nem fogy mégsem = nem jött be, mert kicsi lett mégiscsak, de ez a kijelzőhöz képest böszme nagy méretű SE meg kell. Igaz olcsóbb, de annyival bőven kevesebbet is tud.
#5 blazerk5
Persze megéri, az alkatrészek 99%-a már évekkel ezelőttről megvan, szinte semmi újat nem kellett hozzá tervezni.
Sőt, akinek 8-asa van, minek akarna váltani erre? Teljesítményben minek feljebb lépni, alap szolgáltatásokra az is bőven elég. Ja igen, mert ez újabb.
Akinek erősebb hardver kell és ki is akarja használni, az meg nem ezt a szutyit fogja megvenni.[ Szerkesztve ]
-
64GB tárhely nem elég?
32GB-os SE2016-ot használok... friss OS van, appok működnek, telefon nincs tele letöltött cuccal, tök elég. Képeket számítógépre mentem. A célközönségnek tök elég lesz a 2022 is."az SE ugyanaz, ami eddig is: egy tökéletes és megbízható telefon azoknak, akiknek csak alapfeladatokra kell mobil, de hosszú időre."
Ez az, amit csak az Apple tud most, akármennyire is borzalmas sok tekintetben a cég + az iOS... Egy 2016-os SE-re is van update a mai napig, sőt, még az 5S-re is. Androidra max. Lineage vagy AOSP-vel van ilyened, gyártói támogatás 6 évig semmire nem lesz.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
aujjobba
addikt
Nalam a fotok/videok foglalnak 21GB-ot, pedig ritkan fotozok, videozni alig-alig, azt is 1080p-ben max.
Ha valamirol tobb kepet keszitek, kivalogatom a legjobbat es csak azt tartom meg.
iCloud-ban szeretem tarolni ezeket, a szamitogeppel/HDD-vel barmi tortenhet, vesztek mar el dolgaim hibas HDD vagy epp SD kartya miatt.Naszoval igy most 50GB szabad a 128as telefonon, epp nem lenne mar eleg a 64-es.
A Fotoknak be tudnam kapcsolni, hogy optimalizaltan tarolja az anyagot (regebbi kepekrol csak kis felbontas), de akkor amint hasznalnek egy regebbi fotot le kell toltenie netrol a teljes valtozatot.Az appokat is torlom amit nem hasznalok, kicsit rendmanias vagyok.
-
tubeappma
kezdő
Hát nekem bőven megfelelne. Nem kell állandóan buherálni meg nem is nagyon lehet mint a droidot. Egyszerű embereknek való mint én aki csak akkor használja a telót mikor kell. Pl. havi szinten pár fotó meg pár naponta pár perc hívás. Viszont megbízható kis ketyere és nem is egy péklapát. Nos az ára azért kicsit egekbemászó
htc desire s, xperia mini, lg g2, lg 4x, xiaomi redmi 5a, xiaomi mi 9 lite, iphone xs, xiaomi mi 10 lite, iphone 13 mini, ipad 2017
-
xZer0kidx
senior tag
Valóban a mi szempontukból akkor "van" igazi értelme az Se-nek, ha ugyan annyi idő telik el a 20 és a 22 között mint a első generációs Se és a 2020-as verzió között. Ott jelentősebb volt a fejlődés. De gondolom a chiphiány miatt jobban megéri az új procit gyártattni mindenhol ahol ez lehetséges, mint az A13-al is foglalni a kapacitást.
[ Szerkesztve ]
"Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
"iCloud-ban szeretem tarolni ezeket, a szamitogeppel/HDD-vel barmi tortenhet, vesztek mar el dolgaim hibas HDD vagy epp SD kartya miatt."
Na, én pont a cloudot kerülöm A gépen meg backup van@tubeappma : A droidot se kell buherálni, miért kéne? Töb dolgomon van Lineage/AOSP, amire van official support, nincs túrva, csak használva van.
@sheratan : Részemről pont normális képeket akarok ilyenkor, nem telefonost -> ha kis méret kell, akkor MILC-et viszek (Meg az obik sem több kilósak hozzá.) A telefon kb. akkor jó, amikor lefényképezem a villanyórát, arra meg elég az egy kamera.
[ Szerkesztve ]
-
Thor71
tag
Bika proci kis akku kombó. Kb mintha 30 centis dákód lenne, viszont egy perc alatt véged
-
SkyLine3000
addikt
Bármikor egy ilyet (kinézet), mint akármelyik agyonkerekített, noccsos, lyukas vackot. A jelenlegi HTC U11-em kb ugyanez kinézetre és meg vagyok vele elégedve minden szempontból. Fotózásban főleg.
Biztos meg lesz a vevőköre az SE-nek. Nem félek, hogy keveset fognak eladni belőle.[ Szerkesztve ]
-
Egyáltalán nem érzem a késztetést , hogy lecseréljem rá a 2020-at .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Wesiz
tag
a 2020-as se-hez képest pont ott nyúltak hozzá ahol az előzőre semmi panasz nem érkezhetett (processzor) ott pedig nem változtattak ahol értelme lett volna.
volt egy gyenge akkuidő, ez megmaradt. kamerás teljesítményben egy tisztességes középszintet hozott és bár az új processzornak köszönhetően ez javult kicsit, de két évvel később ez továbbra is maximum egy tisztességes középszintre elég. a kijelző a kötelező minimumot hozza és semmi többet, egy oled szerintem elfért volna. a design 2 (4) éve is idejétmúlt volt, az alaptárhely továbbra is 64 giga.hülyén venné ki magát ha én megmondanám hogy ebbe a 200ezres ársávba mi kéne beleférjen mert a konkurencia ennyiért ezt meg azt adja. ez egy iphone amit sose volt értelme pusztán specifikációk alapján összehasonlítani más droidos vetélytársakkal, így én is inkább a saját 2 évvel korábbi változatához hasonlítottam és hasonlítom:
komolyan van bárki, akinek 2020as SE-je van és azt érzi újabbra kéne váltania? persze nem csak a 2020as tulajok vehetik az új SE-t, ugyanakkor miért a 2022es SE-t vegyem 200ezerért amikor 140ért (használtan újszerű állapotban 80-90ezerért) megkapom - gyakorlatilag - pontosan ugyanezt? ha egy átlagembernek titokban kicserélnénk a két telefont (sim kártyástól) szerintem észre nem venné a különbség több hónap használat után se.[ Szerkesztve ]
-
válasz Luck Dragon #16 üzenetére
Azt nem is hiszem, hogy érdemes.De az iPhone 7-et se szerintem. Az én SE2016-om helyett jó lenne... csak nem 200-ért
-
PuMbA
titán
"volt egy gyenge akkuidő, ez megmaradt."
[link] Nem, de erről több teszt is van, ha szétnézel a neten Ha valaki nem játékra meg 5G-zésre, hanem általános felhasználásra szánja a telefont, akkor az akkuidő jóval jobb és valljuk be ez a telefon nem a telefon nélkül élni nem tudó embereket célozza meg, akik képtelenek csak napi 1 órát nyomkodni egy telefont.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Aztán jön a valóság:
Az átlagos napokon (reggel 7 és este 22 óra között) való használattal 3 és fél óra képernyőidővel estére már lazán 20% alatt járt az akksi és kérte a telefon a töltőt. Amikor energiaigényesebb feladatok elé állítottam, például játszottam rajta a Call of Duty Mobile-lal, akkor akár napjában kétszer is töltőre rakhattam.
Jobb lett az üzemidő, de sokat nem kell tőle várni.[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
PuMbA
titán
Még egyszer írom, aki telefonfüggő, annak igen Nem tudok mit kezdeni egy ilyen nem reprezentatív teszttel, ahol úgy tesztelnek egy telefont, ahogy egy függő használja. Értem, hogy a tesztkészülék csak 1 napra szól és valamit virítani kell, hogy a tesztet meg lehessen írni, de ez egy nonszensz akku teszt. A valóságban az átlag emberek nem bújják a telefont napi 1-3 óránál tovább, főleg nincs annyi ideje, hogy játsszon rajta, hacsak nem tinédzser és időmilliomos. Nézd meg AnonimInc. SE 2022 youtube tesztjét, aki 13 Max-ot használ egyébként és 1 napot simán kibírt neki és elégedett volt az akksival.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
A videóban látható tesztre gondolsz? Mert úgy garantáltan senki nem fogja használni.
Eddig sem annak volt baja az üzemidővel aki nem használta a telefont. Aki használni akarja, annak továbbra is számolnia kell a napközbeni töltés(sekkel).
AnonimInc egy bohóc, komolyan ilyeneket nézel?
Igen én is láttam youtubert aki hangosan hangoztatta hogy 6-7 óra screen on time. Arról más nyilván mélyen hallgatott hogy milyen körülmények között. Mindent lehet találni csak keresni kell. A valóságban az átlag emberek nem otthon nulla fényerőn wifin böngésznek a telefonjukon.
Ne terjesszünk fake newst egy telefonteszt alatt.
Kb egy iphone 12 mini üzemideje lett 4g-n. 5g-n annyi sincs mint az előzőnek.Ebben a tesztben lévő üzemidő abszolút reális.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Aki használni akarja, annak továbbra is számolnia kell a napközbeni töltés(sekkel)."
Pontosan. De ezt a telefont pont ezek a felhasználók nem fogják megvenni, mert nem menő a dizájn, kicsi a képernyő Ez a telefon nem a power user-eknek készült, tehát pont úgy sikerült az akksiját letesztelni, ahogy a felhasználói nem fogják használni. Aki játszik meg filmet néz a telefonját az úgyis vesz egy nagy képernyős tepsi telefont, aminek az akksi ideje jóval nagyobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Folyamatosan bekapcsolt 5G-vel hasznalta a tesztelo, valoszinuleg ez sokat nyom a latba, bar gondolom anelkul se uzemidobajnok a keszulek.
'Folyamatos 5G kapcsolatra állítottam be a készüléket, a korábban említett üzemidőt így értem el, de van lehetőség arra is, hogy csak nagy fájlok letöltéséhez használja az újgenerációs hálózatot, böngészéshez, egyebekhez maradjon az LTE sávokon.'
Masfelol, ha az allando 5G az alapbeallitas, a celzott kozonseg epp nem fogja azt allitgatni.
Mi az alapertelmezett 5G opcio? -
PuMbA
titán
Jaja, ezért lett ilyen az akksiidő, mert 5G-vel lett csak tesztelve Az ország nagy részén nincs is 5G....szóval megint nagyon valóságos teszt. Ez a telefon teljesen jó, csak nem kizárólag úgy kell tesztelni, ahogy sose fogják használni: power user-ként. Akkor jönnek ki az ilyen féllábas tesztek. Egy Opel Corsát se úgy teszteled, hogy mekkora a csomagtartója és összeveted a 3x nagyobb csomagtartójú kombikkal.
[ Szerkesztve ]
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Az, hogy az 5G hálózatokat részesítse előnyben az iPhone (ott, ahol van lefedettség) alapból be van kapcsolva a rendszer beállításai között. Ha akarom, kikapcsolhatom, de abból indultam ki, hogy az átlag felhasználó nem fog a beállítások között turkálni és a negyedik almenüben ezt átállítani. (Szerk: #25-re reagálva: így nem is folyamatosan 5G-t használt a mobil, BP-n belül is többet volt 4G-n.)
Az átlagos 3,5 óra SoT olyan használattal jött ki, ahogy a saját 13 Minimet is használom a mindennapokban (némi böngészés, de több WhatsApp, mail, telefonálás, kb. egy óra zene streamelés Bluetooth fülhallgatóval, a macskáink fotózgatása ). A stressztesztekkel, erőigényes játékkal két óra alatt simán kinyírható az akku és akkor nem is 5G-t, hanem Wi-Fit használt a telefon.
Nincs rajta mit szépíteni, ez gyenge, ha egy átlag user elmegy nyaralni és egy városnézés során navigálásra, fotózásra, videózásra használja a telefonját, ő is ugyanúgy ki fogja tudni nyírni az akkut.
[ Szerkesztve ]
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
HujperPatrik
tag
Gondolom ez azoknak készült akik még mindig 6S/7/8 felhasználók. És ők nincsenek kevesen.
Szeressetek tettetés nélkül, irtózzatok a rossztól, ragaszkodjatok a jóhoz. (Róma 12,9)
-
PuMbA
titán
válasz viragdani01 #26 üzenetére
[link] Nekem nagyon furcsák ezek az anomáliák. Itt 3 órát tudtak kihozni játékokkal, maximum grafikán. Akksit tesztelni amúgy annyira nehéz, hogy én több nap tesztelnék, ami tudom, hogy lehetetlen a teszt keretén belül, de több órás különbségek vannak azonos telefonnál. És ez a felhasználókat csak összekavarja, nehéz műfaj. Ha megnézel 15db SE 2022 akksi tesztet, akkor 3 óra és 6,5 óra között mindenféle SOT eredményt fogsz látni. Na most ebből mit vonjon le a kedves leendő vásárló? Egyedüli konklúzió, hogy a tesztekre ne hallgasson és vegye meg a telefont, majd nála kiderül az ő használatánál, hogy mit fog bírni.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Akinek ez a telefon kell, az szerintem se fog Call of Dutyzni mobilon. (ami amúgyis wtf, de ez most mindegy).
Viszont szerintem ennek a célközönségnek a kibír egy napot ugyanúgy macera. Hiszen mivel pont nem bizergálja egész nap a telót, ezért talán a töltéssel se akar napi szinten foglalkozni vele. (főleg, ha alig használja).
Szóval bár kibír egy napot, a kevés használattal 2 napot bíró akku ideálisabb lett volna, és nem kellett volna ennyire megvágni az akku részt.Amúgy szerintem jó dolog az SE koncepciója. Anyósnak pl. tökéletes. És neki kell is a gomb, a nagyon gombmentes telefonokat ez a korosztály nehezen fogadja be.
Viszont ott van alatta a stabil iOS, baromi sok év support, szóval nem mindenévbenújteló techbuziknak, tehát az átlagembernek ideális. És az ilyenekkel bőven el lehet csábítani az embereket az Androidról, hiszen egy átlag középkategóriás Android teló 2-3 év után már nem ideális, supportot sem nagyon kap, és sebesség szempontjából sem jól öregednek. Az iphone-okkal ilyen problémát nem nagyon tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
3 és fél óra SOT nálam pl. nem nagyon van egy nap... Max. azért magas, mert a Google Chat értesítéseket dobálja a képernyőre. De 3,5 órát nem nagyon szoktam telefont nyomogatni (sőt, az az alap, hogy kb. semennyit sem, chatelni is számítógéperől szoktam, stb.). És az idő nagy részében wifin vannak a telefonjaim.
Nagyon eltérően képesek ám használni az emberek a telefont@BiP : Pontosan, bár azt nem értem, hogy esténként miért nem lehet bedugni tölteni, hogy másnap reggelre tele legyen. De mindenki arra hivatkozik, hogy macera neki
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Ne keresd másban a hibát (bocsi). 3 óra játék. Egy nap legalább 16 (aktív) órából áll. Szerinted mi lehet?
Az ilyen mítoszokat felejtsd már el, inkább mielőtt belinkelsz egy tesztet nézd meg és értelmezd! Tényleg semmi rossz szándék.
Nyilván ha semmi mást nem kell csinálnia egy telefonnak egy nap csak 100%-ról leveszed és lemeríted játékkal akkor szép érték jön ki. De ez egy mesterséges teszt, nem reális. Ezt a 3 óra (hardverigényes) játékot helyezd bele egy napi használatba, nem fog menni hidd el.
hcl: az átlag napi használat pedig 4-6 óra, minél több idő telik el annál több. Én megértem hogy te keveset használod, azt értsd meg hogy a többség többet
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Nem keresem másban a hibát. 28-as hozzászólásban leírtam, hogy az akksi teszt olyan műfaj, amit tesztben átadni nehéz, mert a felhasználóknál más lesz az eredmény. Az egyik felhasználónál 1,5 óránál több SOT lehet, mint egy másiknál, így viszont bele lehetne írni a cikkbe kiegészítésképp, hogy például általános feladatokra, netezésre, zenehallgatásra, navigációra 4G-vel az akksi idő teljesen rendben van. Ez egy javaslat a későbbi telefonos cikkekhez Legyen 2 féle megközelítés egy akksi tesztnél: power user és átlag felhasználó.
[ Szerkesztve ]
-
-
Noukoum
veterán
Amivel mindenki tisztában van. Most jön az a szint hogy ráérezz miért vannak különbségek.
Átlag alatti felhasználó inkább. Annak meg nem kell teszt, mert ők nem nagyon olvasnak teszteket. Főleg nem egy szakportálon.hcl: igen és azt is meg kéne érteni hogy az átlagnak nem jó ez a telefon. Az üzemideje gyenge, a belső tárhelye ma már kevés stb.
Nem a telefon ellen beszélek, ezek tulajdonságok.
[ Szerkesztve ]
-
Thor71
tag
Érdekes ahogy a hívők védik ezt a töltés dolgot. Oké ti így vagytok betanitva hogy az jó mikor egy cucc max egy napot bír. De a többség nagyon nem szereti ha figyelni kell a telora mikor merül le
-
PuMbA
titán
"igen és azt is meg kéne érteni hogy az átlagnak nem jó ez a telefon. Az üzemideje gyenge, a belső tárhelye ma már kevés stb."
Egyetértünk Én csak azt mondom, hogy a tesztben kicsit többet lehetne azon oldalával többet foglalkozni a telefonnal, akiknek készült, mert annak sincs sok értelme, hogy elkészül a teszt, aztán jönnek a kommentek a power user-ektől, akik amúgy sose fognak ilyen telefont venni, hogy csak 3 óra SOT, ez is szar, az is stb. Én, mint ennek a telefonnak a jövőbeli felhasználója, célközönsége, pont arra lettem volna kíváncsi, hogy mi az üzemideje nem power userként, 5G nélkül és pont ezt nem kaptam meg. Csak ennyi a konstruktív megjegyzésem és remélhetőleg a jövőben ez javul.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Véleményem szerint nem történt más, mint tovább gyártják a az se2020-at, csak az a13 ki lett vezetve és az újabb motorral szerelik. Az egyetlen baja tényleg az akku, de ekkora fér ebbe a házba. Az ára szerintem dettó a 2020-al, csak ennyit pusztult a forint két év alatt. Emlékeim szerint anno 170 körül nyitott, én szolgáltatótól kedvezményekkel 140-ért vettem.Amúgy ha elindulok reggel feltöltött telóval és tudom, hogy nem leszek konnektor közelben, bekapcsolom az alacsonytöltöttségű módot már reggel, simán kihúzom vele estig.
Azért ebben nagy az apple, ha lehetne kapni szifon hetest újonnan, bőven megfelelne mindenre, amire egy SE. Persze nem gyártják, mert akkor kivenne SE-t? -
Ja, OK, akkor nem az átlagnak, hanem a telefon célcsoportjának. De ez még mindig baromi sok embör.
@Thor71 : "Oké ti így vagytok betanitva hogy az jó mikor egy cucc max egy napot bír."
WTF, nekem senki nem tanította... de van ennyi agyam, hogy ha ilyen, akkor így használom. (Meg ha nincs lemerülve is felteszem esténként, mert ártani nem árt neki - a lítiumakku pont a lemerülést nem szereti - de másnap akármi jöhet, nem 60%-ról megyek neki a napnak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én ezzel nem értek egyet Pont most voltam "nyaralni" pár napra, ott volt nálam egy XT3 egy elég könnyű kitobival, és még így is majdnem duplázta a hátizsák súlyát, illetve elővenni sem kényelmes mindig mindenhol. A telefon szinte állandóan kézben van, mert azon nézem a térképet, azon vannak a busz/vonat jegyek, azzal bérlek bringát, stb. Sokkal jobban kézre esik, nem foglal extra helyet és akár azonnal szerkeszteni tudom vagy elküldeni a képeket valakinek. A 4 napos úton első 1-2 nap még fotóztam milc-cel, aztán kb semennyit.
Nyilván a milc sokkal jobb képminőséget tud, de kényelmi faktorban nagyon elmarad, még akkor is, ha egy ennél is kisebb vázat visz az ember.[ Szerkesztve ]
-
-
bostone
addikt
Ne tárolj tartalmat a mobilon.
Ne fotózz!
Ne böngéssz!
Felejtsd el az 5G-t!
Ne navigálj!
Ne játssz!
Védd a környezetet és 10 évente vásárolj új mobilt!
Facebook, Instagram, tik-tok, Messenger, E-Mail, YouTube kilőve!
Költözz egy szigetre, ahol havonta egyszer ellenőrzöd, érkezett-e sms a kontinensről!
Az autóval esőben, télen ne állj ki a garázsból! (Ja ez nem ide.)A "hagyományos" mobil felhasználók 10 parancsolata nem tiltja "hagyományos" készülék használatát.
Mindig a legfrissebb szoftverrel rendelkezik a készülék, mert azt a gyártósoron ráhegesztették.
Olcsó.
Több hónapos üzemidő.
Nem okoz függőséget.
Több idő marad a családra, sportra, művészetekre.
Betegségek kockázata csökken.
Teret enged a személyes közeledésnek.
Fegyvernek is lehet használni.
A papír alapú sajtó ismét teret nyerhet.
Fölösleges lecserélni, mert 5 évvel ezelőtt a jurta sarkában felejtették, de azóta sem kereste senki. -
törölt tag
Nekem is ott volt, de nem szeretem úgy hordani, ott himbálózik a nyakamban közel 1 kiló Plusz így olyan képeket is meglövök, amire nem emelném fel a gépet, mert "nem elég fontos téma", de utólag meg jó nézegetni a mit láttam egy kirakatban képeket is és egyéb random dolgokat.
-
zoo8800
veterán
64 GB tárhely nem elég... nekem a 128 GB-ból másfél év használat után még van 72 GB szabadon úgy, hogy nem szoktam letörölgetni semmit. Persze olyan is van, akinek az egy tera is kevés lenne.
rip and tear, until it is done
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz #16820480 #41 üzenetére
"... 1-2 nap még fotóztam milc-cel, aztán kb semennyit.
Nyilván a milc sokkal jobb képminőséget tud, de kényelmi faktorban nagyon elmarad ... "
Érdekes. Veszel egy komolyabb fényképezőgépet (aminek csak a váza 5-600e Ft), majd nem használod, mert kényelmetlen. Igen, az (lehet). A kérdés, hogy a sokkal jobb minőségre van-e igényed. Ezek szerint nincs. -
bigmasterg
addikt
Van fullframe fényképezőgépem, de ha kirándulni megyek akkor legtöbbször simán otthon hagyom.
Egy: az hogy cipelni kell, kettő: hogy annak a képeit még meg kell utómunkázni. Ha a kiránduláson csinálok több száz képet, akkor később otthon nagyon kell unatkoznom, hogy mindent megcsináljam, mindig az a vége, hogy max 10 jobbat csinálok meg az összesből. A többi csak ott áll raw-ban.Míg ha telefonnal fotózok, az rögtön felhasználható és megosztható. Közösségi médiára, filterzve meg bőven használható amit egy mostani csúcstelefon tud. Nyilván ugyanott, ugyanakkor fényképezővel jobbat lehetne. De kérdés, hogy megéri-e. Olyankor kirándulni, pihenni megyek, nem dolgozni.
De azt tapasztaltam, hogy ha van nálam ilyenkor fényképezőgép, akkor is elő-elő veszem a telefont is fotózni. -
Filtro
csendes tag
Írtátok itt többen, hogy ma már 64 giga tárhely nem elég.
Na ez egy f>55ág.
A telefonon tárhelynövekedését az emberi lustaság és a marketing indukálja.64 gigánál nagyobb tárhely az olyan embereknek kell, akik állandóan fotóznak / videóznak, de lusták törölni azt a több 10 gigás tartalmat, amit soha nem néznek vissza. Az átlag felhasználó szerintem fel se tudja mérni, hogy ha az 1 perces slow-mo videó, vagy a 4K-s videó mennyi tárhelyet zabál...
Havi 300 Ft-ért ad az Apple 50giga iCloud tárhelyet. Ha ezt 10 évig fizeted, még akkor is olcsóbb, mint a 64-es helyett a 128 gigás modellt megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPhone topik
- Miért csak a Nintendo vadássza le az emulátorokat?
- Motoros topic
- Windows 11
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Iphone 6s 32GB /// 27%-os Áfás számla! + 6 hónap Garancia
- iPhone X 64GB Silver Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3705
- iPhone 12 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 86%/p3703
- iPhone 12 Pro 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 86%/p3702
- iPhone 11 Red 64Gb + ajándék 5db Prémium tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen