Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz HKorn #60561 üzenetére

    Tegnap kipróbáltam a Deviate Nitrot. 11,2 km, ~54 perc, inkább cipőteszt jellegű, mint kimondott terv szerinti edzés, volt benne bemelegítés részeként egy közepesen gyors 1K, aztán 1K laza után 5x 500/500 váltogató, a gyorsak most talán túl gyorsak is lettek, inkább 3K tempó, a lassúk meg 5:00 körül. És aztán még pár levezető km lassulva, szóval nagyjából mindent érintettem az egész rövid sprintek kivételével.

    Hát, elég fura egy valami. Egy alkalom persze kevés megítélni, de kb. továbbra is arra tudom elképzelni, hogy hosszabb félmaratonos-maratonos tempókat, 1-2-több km-es résztávokat fusson benne az ember.
    Versenycipőnek dögnehéz (306 g a 10,5-es, Pegasussal, Floatride Energyvel van egy súlycsoportban), alap edzésekre meg túl merev a plate miatt. A Nitro hab puha lenne, csak tempónál keményedik fel, de itt a plate lassú kocogásnál is merevvé teszi a lépéseket.
    Illetve van még egy hibája, amit a legtöbb tesztben is említenek, hogy a saroknál nem igazán lehet rendesen fixálni a cipőt, kijárós marad a lábad, hiába passzol a méret máshol, sőt középtájon egész szoros, versenycipős jellegű. Mégis picit érezhetően mozgott a sarkam benne le-fel. Reméltem amúgy, hogy mivel ugyanolyan a kialakítása a sarokrésznek, mint a Liberate-nél, amivel nincs ilyen gondom, így ezzel sem lesz. De sajnos érezhető, valszeg ez is a plate miatt ilyen.
    A lemezt amúgy nem éreztem a futás végén sem, ennyi idő után az adizero pronál volt némi nyomás a talpamon midfoot tájékon. Itt nem.
    Fura volt egyébként, hogy bár a tömeg miatt nem tudtam olyan könnyen felpörögni benne, mint akár a Liberate-ben vagy az adizero proban, mégis tartani a tempót már nem volt gond. Ha sikerült egy jó ritmust felvenni, akkor egész kényelmesen tudtam cruise-olni 4 perc alatt is. Szóval nem olyan rossz azért összességében, de nem volt életem vétele.
    A totál színjátszós fényvisszaverős felsőrész mókás, meg biztos hasznos is, a vízlepergető tulajdonságát még nem tudtam teszteni. Mondjuk azzal mindig is szkeptikus voltam, mert ha kicsit nyirkos az idő, enyhén esik az eső, az normál cipőben se nagy gond. Ha meg ömlik, akkor vagy el se indulok vagy ha muszáj (mondjuk UB-n vagyunk), akkor meg oly' mindegy, hogy 10 vagy 20 perc után ázik el teljesen lábfejem. Aztán biztos sokaknak hasznos lehet ez a tulajdonság és van, amikor komfortosabbá teszi az edzést.

Új hozzászólás Aktív témák