Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    Volt valaki a budapesti Night Runon az este? Egész érdekes volt.
    Én nem vagyok meleghez szokva, és visszatérőben is vagyok 2-3 hete szóval különleges kínzásnak minősült. A részvétel szerintem egész jó volt, nem vártam ekkora tömegre.
    7k: 1208 résztvevő
    12k: 1449
    FM: 852
    M: 160

    Kíváncsi lennék mennyien léptek vissza vagy váltottak kategóriát maratonról, én is akartam de már nem lehetett. Ismerőssel voltam aki FM-t futott és megvárt.

    Amikor beálltam a sorba elég fura érzés volt, hogy nézem, innentől, idáig, ennyi a maratonista? Akkora helyen ami így pár sornak tűnt, olyan széles mint hosszú...
    Elvileg 5 percenként engedtek, a várból lejöttünk már a 7k-sok lökdösődtek, könyököltek rendesen, de hát na, dolguk volt elöl gondolom.

    A déli fordító (Lágymányosi híd környéke) lentebb volt a maratonistáknak, ott nagyon magányos lett a dolog, 100, de akár 300 méteren 1 ember. Lefele az ember pusztult meg a saját izzadságában, borzalmas volt. Fordítónál jobb lett, volt kis szél szembe amitől nehezebb volt futni, ellenben valamennyit szárított. De azért azt hiszem, volt olyan 28-29 fok körül szóval nem valami móka és kacagás, az ember izzadt csak a póló mintha felfele irányba kicsit veszített volna a súlyából.

    Szurkoló volt a belvárosi részen, gondolom sok kísérő, meg (fél)részeg turista. Tömegek voltak a rakpart tetején. Első kör felfele még rendesen biztattak is, olyan forest gump érzés volt, hogy nem tömegben fut az ember, még én éreztem hülyén magam, hogy itt né, hobbikocogok ezek meg ordítoznak, hogy hajrá meg tapsolnak.

    Északon a K híd környékén fordítottak. Az a rész is jó csendes volt, Árpád híd előttől már csak félhomály és 1 ember sehol a környéken kivéve a fordítót, egy rendőrautót meg valami éjjeliőr kinézetű fazont aki cigizgetett az út szélén és mérsékelt kíváncsisággal szemlélődött. Olyan sokat megélt idősebb embernek tűnt, szóval nem volt semmi csodálkozás a fején csak rezignáltan bámészkodott és lassú mozdulatokkal cigizett, többször láttam. Szóval elég sajátos hangulat volt ezen a részen.

    A frissítés szerintem nem volt rossz, féltem, nehogy elfogyjon a végére a víz. Elég sűrűn adtak ami volt, egy adott helyen banánt kerestem és nem volt csak valami bcaa shot meg szponzorált energiaszelet, az előbbi azt sem tudom mi, nem kockáztattam, de az a szelet borzalmas volt, alig ment le vízzel is, ragadt össze a számban... összesen 2 pohár hideg vizet is kaptam, na, az mindent megért. Volt jég pár helyen de valószínűleg nem volt ideje a víznek kihűlni.

    Az első kör végén az Erzsébet híd előtt elterelték a félmaratonistákat, ment a nagy tömeg jobbra ilyen 50 ember, én meg egyedül előre, az megint fura volt, egy kivételesen peches hősnek éreztem magam (ha már neveztem menni kell, de nem mondom, hogy jólesett). Az emberek jól megnéztek és volt pár biztató szó.

    A második kör eléggé eseménytelenül telt el, a várkert bazár alatt elhaladva felfele irányban olyan 25, 28km körül lehetett, már kedvem lett volna befejezni, onnan próbáltam hidakat számolni: a Margit hidat már látom, onnan 1 hosszú az Árpád hídig / az egy cca 3km a szigetkör mentén ahol néha futok /, onnan még 1-2km a pusztaságban, aztán visszafordulok és "célegyenes" amiben az az Árpád híd - Margit híd a leghosszabb darab és utána már szinte látom a végét, 2 kis híd távolság... szóval nem tudom más hogy szokta ezeket a dolgokat számigálni versenyen de én kb így gondolkoztam.

    Aztán a lassan szokásos számadás ment - 30km-nél alapvetően minden oké, csak uniform szarul vagyok, 35-nél erősebben szarul vagyok de még mindig semmi különös. Onnan már 37-ig eltelt, aztán a többi valahogy mintha hamarabb lejárt volna, rezignáltan mentem, talán kicsit lassulva de a terep sunyi - eddig sosem tűnt fel, hogy az alsó rakpart kicsit rollercoaster, hol fel hol le (nem csoda, autóm nincs, biciklivel meg gyalog nem járok ott).
    Helyenkint középen futottam a vonalon, jól esett, hogy ilyet lehet az alsó rakparton ahol máskor a 70-es táblára tolja mindenki ezerrel.

    A legvégén 17-es vagy milyen villamos vonaláról kicsit elkacskaringózott a pálya az utolsó km-en, már néztem, jó helyen megyek? Egy sorstársat hagytam le akit egy csaj biztatott, a srác próbált jönni utánam de hallom a csaj mondja, engedd el... szadista vigyor asszem kiült a képemre, hogy van még annyi kraft, hogy ilyenekkel szórakozzak. Láttam, hogy tán a 3:45 meglesz, csodálkoztam, hogy 3:43:08 lett a vége, de az órám szerint hiányzott 400m, szóval onlájn a hősiességem nem lett meg (maraton "rovátkák" az appokban).

    A pulzusom érdekes mód végig bírta, 140eseken mozogtam, csak a vége ment fel ahol kicsit megtoltam, helyenkint 140 alá is mentem. De mintha nem kaptam volna elég levegőt. Szóval mintha a tüdőm fáradt lenne de a szívem bírná, ilyet még nem tapasztaltam. A melegre eddig a pulzusom is ment fel, most valami más reakció jött ki, úgy néz ki... a 140esek az nekem egy komfortosabb tempó futáson jön normálisan elő, mármint hűvös időben, a normál üzletmenet az lett volna maratonon az eddigi tapasztalat alapján, hogy korán 13x, nemsokára utána 14x és aztán úgy felétől kínlódnék 150 alatt tartani, hogy ne purcanjak ki és a 30+ 150-155 stabilan és afölé esetleg 40 után ha megy.

    Ilyen lett.
    Garmin connect
    official

    [ Szerkesztve ]

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák