Új hozzászólás Aktív témák

  • StLui

    veterán

    25-40 éves koromig szinte semmit nem sportoltam. Akkor elkezdtem teniszezni, azóta is imádom. Közben 44 évesen elkezdtem futni, fél év múlva félmaraton, majd a 4 évszak is összejött, 1h 33 és 1h 45 között futottam őket, van amit 180-as pulzus fölött szinte a rajttól. Elkezdtem edzeni a Spar maratonra, 2, 5 év alatt eljutottam az első maratonig, 3h 31-es idővel. Nagyon sok edzés volt, BSI edzéstervet futottam, azt hiszem 3:30-as célidőset.
    Két problémám adódott a jó két év alatt:
    A belső combtövem tudott nagyon kikészülni 20 km fölött, valamint, a tenisszel együtt nem bírta a lábfejem a terhelést, és reggelente elég érdekesen másztam ki az ágyból, de mindig bejáródott, sérülésem nem nagyon volt. Éreztem ennél többet nem szeretnék futásba beletenni, de tudtam így nem lesz jobb idő sem, elment a motiváció, vékonyodtam is rendesen, már ez sem volt cél, 183 cm, 75 kg-ig mentem le, 87 kg-ról. Egyre kevesebbet futottam, miközben két éve elkezdtem egy barátommal súlyzós edzésre járni. Elmúlt egy évben csak edzés előtt bemelegítés gépen 1,5-2km. Tenisz megy azóta is, és tavasztól szeretnék bringázni terepen, eddig csak túráztunk, akár 80-100km-t is.

    Súlyzós edzéssel nem vagyok kibékülve, valami mindig fáj, könyök, váll, csukló. De élvezem, hogy összeszedtem egy kis izomtömeget, de most is csak 78 kg vagyok.

    Szóval tavasztól a heti két esetleg 3 tenisz, és a rendszeres, hétvégi bringázás lesz a fő cél. Szóval szerintetek össze lehet rakni ezt úgy, hogy fussak is, van e értelme egyáltalán, és valami tömeg megtartó, növelő edzést is belepréselni, megtartani a mostani súlyzóst vagy nem tudom?

    Elnézést a hosszúért, abban sem vagyok biztos, hogy jó helyen kérdezem-e, vagy értelmes-e a kérdésem, lehet szimplán csak túl sokat akarok :R

    Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

Új hozzászólás Aktív témák