-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz szellem #107531 üzenetére
Fura egy DAC-chip ez. Áramkimenetes, de nincs referenciaáram lába. Márpedig kell legyen ilyen bemenete (a DAC-chipeknek is van analóg bemenetük: a referencia), csak ezek szerint nem vezették ki. Ez nagy hiba, mivel a referencia minősége kritikus a hang szempontjából.
Általában kivezetik (nem láttam még ellenpéldát szerintem), aztán az adatlapra rátosznak egy ellenállást. Oda egy jó áramgenerátor kell és életre kel a chip.
Na itt ez a láb nincs kivezetve... Csak a referenciafeszültség, de az más.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-NoVa-
addikt
válasz szellem #107537 üzenetére
Ugyanaz a ROHM chip becsomagolva, körítéssel így a legolcsóbb, egy dongléért azért kicsit fáj ennyit kiadni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz szellem #107531 üzenetére
Én "kispályás" DIY-er vagyok, és az R2R DAC-ban hiszek mostanság (nincs annyi magas és mélyhang, nincs annyi részlet mint pl. egy tuningolt Sabre hangjában, viszont ez - hangszóróval legalábbis - simán adja azt a jelenlét érzetet, hogy "ott vagyok, nekem játszanak" a zenészek...) Tegnap rendeltem meg egy 4 db paralel R2R modulból álló egységet, ami a 9600 dolláros ROCKNA High-end DAC koppintása - persze filléres kínai alkatrészekből összerakva. Állítólag betyár jól szól, csak baromira kényes a tápokra. Na, a jó táp már itthon várja "önagyságát": 5V/1,5A LT1085-tel elkövetve, és 2 db független Studer 900 csinálja a 2db 15V-ot neki. Persze nem én volnék, ha az analóg szekcióját nem váltanám fel valami csöves cuccal....
Tegnap az akkor érvényes kuponkóddal 68 ezer jó magyar forintért lehetett megcsípni.
A bemeneti fokozata egy Accusilicon oszcillátorokkal feldobott, minden egyes áramköri részletet külön stabilizátorral tápláló Amanero kártya lesz. Ezt csak akkor fogom megrendelni persze, ha amúgy a cucc már működik és hozza is az elvárt hangot a mostani, "fapados" Amanero-val.
Dobozolva, tápokkal, mindennel együtt úgy 200k-ba (meg sok munkába) fog fájni a cuccos.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
decoati
aktív tag
válasz szellem #107114 üzenetére
(nyírtam már így ki fejest, maradjunk annyiban. Egy mérés, egy driver. Miafasz. Még egy mérés... másik driver (megboldogult HD480-II-m Meg sem tudtam javítani.) Tudni kell, hogy az automata méréshatárú műszerek belső rutin alapján, ált. uA - es szintről emelik lépcsőzetesen az áramot addig, amíg a rajtuk eső feszültséget meg nem tudják mérni a lehető legnagyobb pontossággal. Ez néhányszor 10 Ohm-nál már akkora áram lehet, ami lazán kinyírja a drivert. Persze ez műszerfüggő, de én azóta ilyesmit csak laborműszerrel...)
[ Szerkesztve ]
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
bitrograde
senior tag
válasz szellem #107114 üzenetére
Pillanatokra érinted hozzá, nem hiszem, hogy rezsóként működne, de majd valaki kiszámolja az ellenállásból meg a multiméter áramerősségéből a teljesítményt.
Az eltérő ellenállás szerintem nem azt jelenti feltétlenül, hogy cserélték az egyik drivert, hanem hogy eleve nem válogatták össze. -
bkercso
nagyúr
válasz szellem #104731 üzenetére
Az lesz az.. Én anno visszafejtettem a kapcsolását az eBa.yes hirdetés képeiből (nem tudtam erről a topikról) és utánépítettem. De hogy, hogy nem, nem lett olyan, mint a Champ.
Tantált is hallgattam bemeneten és kimeneten is, de nem tetszettek. Persze a fóliák még annyira se, ez igaz.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz szellem #104320 üzenetére
Persze hogy van, mindegyiken van - szerintem egyszerűen nem megkerülhető. Hogy aztán milyen minőségű (mekkora zavarású) az már biztosan csak a gyártótól függ. De jelenleg nemigen lehet a proci 1,000V körüli magfeszültségét 50-100 A áramerősséggel más módon előállítani. Ez van sajnos...
#104323lapalapa: én is erre kezdek rájönni, de a megfizethető árúak tele vannak árulással, pont mint egy asztali PC.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Sinesol
veterán
válasz szellem #93635 üzenetére
Nem hiszem, hogy sok értelme lenne, de ha nagyon költeni akarsz, akkor inkább vegyél egy felső kategóriás PC tápot, azok tisztább, stabilabb feszültséget adnak, mint amiről bármelyik tápszűrő álmodhat, egy top seasonic kb. űrtechnika vs kőbalta ezekhez a "hifis tápszűrő" cuccokhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz szellem #91696 üzenetére
Nem valószínű, mert általában a kapcsolóüzemű erősítők is hidaltak, mivel kis feszültségről járnak.
Szerk.:
Na mégse hidalt, de a kimeneti szűrőt nem tudják széles impedanciatartományra igazán jól megcsinálni, így nem hiszem, hogy fejeserősítőnek is ezt használnák.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
szellem
csendes tag
válasz szellem #86709 üzenetére
#86713 :AMF: Nem jeleztem a gyártónak, fogok még rendelni tőle, talán majd akkor szólok, mert amikor rakta össze felhívott közben hogy tudna bele komolyabb kondit, de akkor csak 10V-ig tudna szűrni, nekem akkor ez így nem volt jó, mert máshoz is használtam, pl p20, meg tervben volt/van egy class D erősítő is, oda kellene majd a nagy feszültség szűrése
Ma már csak m300-hoz használom, itt viszont azonnal hallható az alaplapi usb tápjához képest a javulás ( Az MW táphoz képest is talán, de az már lehet csak képzelet )
Lehet érdemes lenne belerakatnom a tuning kondit, és lemondani a nagy feszültségről, egyébként a tekercs lett duplázva, ezért eshet a feszültség, bár követelményként én jeleztem hogy rpi4-hez is szeretném használni ( ezért akartam nagyobb ampert ). a feszültség esést én sem gondoltam volna hogy bajt okoz, ezek szerint a gyártó sem.Régebben mértem mennyit veszít a feszültség, 5V bemenetnél 0.2V-nál többet, de azért egy egészet nem, 12V-nál már kevesebbet veszített ( nincs most nálam a mérőm).
-
Sinesol
veterán
válasz szellem #84727 üzenetére
Hát nem tudom, elvileg THX AAA888-ra épül az sp200, ami dual mono design, szal elvileg szimmetrikus. A monolith THX 887 is szerintem ugyanaz lehet csak fantázianéven, ugyanis olyan névvel elvileg nincs is THX desing. Mondjuk a modern, ultraalacsony torzitasu cuccoknál a kimeneti teljesitményt leszamitva tul sokat nem jelent, hogy balanced vagy single ended valami.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz szellem #81728 üzenetére
Ja ismerem , hifikavics + audiofil sata kábel és kész is. Nézd, én is gyártanék ilyet ha úgy alakulna, hisz valaki ezt is megveszi. Ezzel a termékkel ez az egyetlen gond, hogy nem én találtam ki.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
bkercso
nagyúr
válasz szellem #78979 üzenetére
Nem kell diszkrét OPA: OPA2140, vagy olcsóbban OPA1642. Van belőlük single és quad is a dual mellett.
De küldhetek priviben kb. 35 alkatrészes fejeserősítőt, ami leveri a legtöbb hasonló kategóriájút.Kondiból olcsón Rubycon ZL vagy Panasonic M (hu.farnell.com), csatolókondiból meg szigorúan NP0 (100nF 1210 SMD-ben kapni ugyanott).
[ Szerkesztve ]
-
aerosmith
őstag
válasz szellem #72377 üzenetére
SMSLből most jöttek amúgy újabb verziók, gondolom azért lett leárazva.
USB tápnak eddig nem látom hátrányát, egy jó kábellel nem lesz gond.
Optikát nem használnám a helyedben mert nem tud nagy mintavételezést.
Szétválasztással akkor foglalkozz ha hallasz bármi zajt benne de szerintem nem fogsz.Maga a DAC jó, nekem fura hogy DSD lejátszás alatt semmi más hangforrás nem hallatszik FLAC alatt meg igen de ez lehet valami beállítás dolog.
60k-ért nem hiszem hogy jobb balancedes DACot találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest