-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz Pityu. #109419 üzenetére
Könnyen lehet, hogy fejlődtek azóta, hogy a 2.1-es eBay-es kiserősítőkről olvastam diyAudio-n.
Nekem egy Nobsound 2x50W-osom van, az is BT-os, TPA3116 chippel és nagyon jó hangja van, de abban nincs aktív hangváltó, csak sima 2.0. Így ott egy hibafaktorral kevesebb volt.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz Pityu. #109417 üzenetére
Működni működik (az a feladata), csak nem sok köszönet lesz benne. Egyrészt elég vacak hangminőségű szokott lenni a hangváltójuk, másrészt a sztereó árgól nem szikták leszűrni a mélyet, így ez nem igazi 2.1; inkább hívnám 2.0+0.1-nek.
Ha nem számít sokat a minőség, akkor jó lehet, csak köss sorba a szatelitekkel mondjuk 220uF/35V non-polarized kondit, ami leszűri róluk a mélyeket - amennyiben az eszköz valóban nem szűrné le (997%, hogy nem).
Ez 6dB/oktáv szűrés biztasít f=1/(2*pi*Z) törésponttal, ahol Z a hangszóróimpedancia.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
szaki58
aktív tag
válasz Pityu. #96164 üzenetére
Ember! Nem erről beszélek, beszéltünk!
Egy idős ember nem a másik szobából akar internetezni. El tudod ezt képzelni? Egy átlag felhasználó (mint én) ül a monitor előtt, mellette, vagy az asztalon a gépe, és nyomkodja a billentyűket, a már felsorolt, és akár kiegészíthető progikkal, amik ingyenesek, szerintem biztonságosak, és nem utolsó sorban könnyen kezelhetőek. Nekem a Windows egy káosz, természetesen aki azon nőtt fel, annak természetes felület.Miket is használ az úgy nevezett idős ember? Böngészik, Youtube nézés, képek (csládi) nézegetése, egyszerű szerkesztése, fil műveletek (ide-oda) levelezés (egyszerűbben, mint sok Windowsos ismerősöm tudatlanságukban teszik, de nem szólok nekik )... Sorolhatnám, nem teszem. Úgy érzem, nincs értelme, aki meg linuxol, az szép csendben mosolyog. Nos ezen programok közül szerintem sok könnyebben kezelhető mint Windows amúgy nekem káosz felületén.
Öregúrról beszéltünk most, alap felhasználóról, és nem másról.
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
válasz Pityu. #96179 üzenetére
Én mindig kikapcsoltam, hogy ne világítson.
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
kNG
senior tag
válasz Pityu. #96169 üzenetére
Úgy látom ASIO driver, emlékeim szerint egyszer próbáltam, nekem csak szétesett tőle a hang, utána nem foglalkoztam vele, inkább töröltem. Azóta bizonyára frissítették/javították, tegyél vele egy próbát. Extra funkciót adni nem fog, ha foobar-ról zenélsz, ne felejtsd el ott is beállítani (ahogy a videóban is tették).
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Dorien
veterán
válasz Pityu. #96167 üzenetére
Az E10-nél emlékeim szerint semmi ilyesmi nem volt. A Musiland 01 US 2012-nek volt jó kis DSP szoftvere, ahol globálisan lehetett EQ-zni a hangot 5 sávon:
Akkoriban magaskiemelős fejhallgatókat használtam, AKG, Beyerdynamic, Audio-Technica, Takstar, így ez sokszor jól jött...
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
-
kNG
senior tag
válasz Pityu. #96161 üzenetére
Szerintem ilyet nem tud a drivere, de tegyél vele egy próbát, veszíteni valód nincs!
-
szaki58
aktív tag
válasz Pityu. #96122 üzenetére
Nem kér kódokat. Nem kell telepíteni semmit, na jó néhány alap szoftvert esetleg tárolóból, amik szintén nem kérnek kódot.
Idős ismerős! Nem Dark netezik, csak böngészni akar - Firefox alapból - esetleg levelezni - Thunderbird alapból (egy kattintás, és ott az összes email) -, képet nézni - Gwenview telepíteni egy kattintással - Open Ofice alapból (nem tudom, hogy miért nem jó, nem is értem), Transmission letöltéshez,Krusader (Total Commander, de egyszerűbb), lemezkezelő.... és folytathatnám még.Átlag netezésre nincs jobb a linuxtól. Több, mint 20 éve használom, nekem a Windows bonyolult, hát még egy idős embernek. Letisztult felület, nagyon egyszerű kezelés, nincs tűzfal, nincs vírusirtó és nincs vírus, nem lassul be, kevés a hardverigénye.
Én megpróbálkoznék a régi gépen vele! Barátságosabb a winfostól.
No persze nem játékra való, de gondolom, hogy az idős nem játszani szeretne.
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
válasz Pityu. #96155 üzenetére
Hú, rég használtam, ha jól emlékszem, nekem gond nélkül felismerte a Windows, és onnantól kezdve nem foglalkoztam vele.
-
kNG
senior tag
válasz Pityu. #96151 üzenetére
Istenem de szerettem...még mindig megvan. Az első kis DAC/AMP-om, ezzel kezdtem a hobbit (vagyis először egy AD700X-em lett, aztán jött hozzá egy ilyen).
-
s4tch
veterán
Egy ubuntu elég barátságos, és egy netezős gépen semmit nem kell telepítgetni. Anyámnak egy időben azt tettem fel, megtalálta a firefox parancsikont azon is. Az OpenOffice nem vált be, ezért ment vissza a win10. De ha csak netezni kell egy gép, akkor ezerszer inkább valami pofásabb linux, mint win7.
Egyébként a 32 bites win10-nek elég 1GB ram. Ilyen gépet bárhol lehet találni. Persze ti tudjátok, ők tudják.
-
btraven
őstag
Nem rossz a linux - egy linux gurunak biztos nem rossz, aki örül ha bütykölgetheti.
Én linuxot használtam csak bankolásra. Egyszer egy update tönkretette a bootolást. Mire megtaláltam mi a hiba, meg parancssorból kijavítottam... Persze egy sürgős átutalásnál jött elő.
Meg mire beállítottam a böngészőt hogy használni lehessen.. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Pityu. #96092 üzenetére
Ezt dobta a sors. Gyerek korom óta beteges vagyok, 28 éves korom óta (30 éve) meg nagyon. Pár éve azért még motorozgattam, de idén már azzal is csak kb. 1200 km-t gurultam a szokásos 6-8 ezer helyett. Amúgy a fotózás a hobbim, de egyre kevesebb kedvem van kimozdulni ilyen sz@r időben. Ha szép idő van, akkor a kis kertemben dolgozgatok, ez a kikapcsolódás, meg most - 20 év teljes kihagyás után - ismét a HiFi barkácsolás és a zenehallgatás. Evvan, amúgy tűrhetően meg vagyok, nem kell sajnálni.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Dorien
veterán
válasz Pityu. #96004 üzenetére
Az X-Fi HD USB egy sztereó hangkártya, tehát eltekintve az 5.1-től, hasonló lesz a Xonar U5-höz. Itt is van gondolom valami virtuális 3D a játékokhoz a szoftverében, amit be lehet kapcsolni. A Fiio E10K meg egy sima sztereó DAC alapvetően zenehallgatáshoz tervezve, de ezzel ugyanúgy fogsz tudni sztereóban játszani vagy filmet nézni. A line out-ja függetlenül működik a potméterrel halkítható fejhallgató kimenettől, mindkét csatornán tolja a jelet, ha van rákötve valami. Én nagyon bírtam az E10-et, az a kis szálcsiszolt fekete alu doboz el lett találva. Annak a hangja sötétebb volt, az E10K elvileg a magasokat már jobban kiemeli. Itt is van bass boost kapcsoló a mélyben szegény fejhallgatókhoz.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz Pityu. #96002 üzenetére
Mindegyik előrelépés lesz ehhez a Realtek-hez képest. Az X-Fi HD az hangkártya, van mikrofonos része is (ADC/DAC). Az E10K az csak DAC, felvenni nem tud. Persze az alaplapi mikrofont ugyanúgy tudod használni, csak legyen engedélyezve felvételhez.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Pityu. #95978 üzenetére
Kb. egy kategória. Nekem a régi Wolfson chipes Fiio E10 megváltás volt az akkori alaplapi hanghoz képest. A fejhallgatók és a hangfal is rendesen profitált a DAC részéből.
Na még egy (majdnem) Hungarian Edition:
Béla Fleck And The Flecktones - Shanti"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Pityu. #95837 üzenetére
Pro-50-eshez nem érdemes a xonar-nál többet költeni. Alaplapiról már a nagyja tudását leadja. Én próbáltam Loxjie D10-en, meg Ifi Zen Dac V2-n, de szignifikáns különbség nincs. A Fiio-ra akkor költs, ha fejest is akarsz váltani.
Ha nagyon akarsz költeni rá, akkor egy kényelmesebb vezetéket keress. Azt se a hangzás miatt feltétlenül, hanem olyat, amit teszik, megfelelő méretű, stb.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Pityu. #95837 üzenetére
Több, egymástól független dimenzióban lehet jellemezni a hangot. A "karakter" az, hogy mennyi a mély, magas stb. Az információáteresztés ("átlátszoság"), hogy mi jön át. Pl. zajban is érthető a halk párbeszéd? A "minőség" vagy "természetesség", "hangszerhűség" pedig, hogy mennyire jó hallgatni. Beszélhetünk még "folyékonységról" is, de az már nem teljesen független a minőségtől, mert korrelálnak: szétdarabolódik-e a zene hangszerekre, vagy egyben van.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Pityu. #95834 üzenetére
Köthetsz fejeskimenetre erősítőt, ez a Musilandra is igaz, amit linkeltem (és mindenre).
Laikusként amúgy nem feltétlen egyszerű megítélni, mi a jó hang, mert van, ami részletesnek tűnik, de hosszabb távon kifejezetten fárasztó hallgatni. Az FX-Audio és a Musiland elfogadhatóak ebből a szempontból szerintem. (Messze vannak a jótól, de tudnak örömöt okozna, talán órákig; bár csak röviden hallgattam őket.)[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Pityu. #95832 üzenetére
Semmit nem kell, ám ha valaki ráérzett egyszer arra, hogy a rendszere mindig tud még jobban szólni, van, hogy rendszeresen agyal, mit lehetne tuningolni. Egy jobb RCA-kábel pl. értelmes kiadás, akár a későbbiekben is. Ebben a DAC-ban van potenciál. És szerintem ez alatt nem kapsz ilyen hangot akkor sem, ha a fejeserősítőt elfelejted.
Ez még jól szól: Musiland 01 US mark 2
teszt[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Pityu. #95830 üzenetére
Igen, olyan DAC-ot vettem. A másikról az égvilágon semmit nem tudok - nem vagyok járatos a témában semennyire sem. Az FXAUDIO DAC X6-ot ajánlották többen az olcsó kategóriában, így nem is keresgéltem tovább. Nem bántam meg, pedig a "feljavítása" (OPA-csere, analóg táp, stb.) csak ezután fog következni. Mondjuk én csöves erősítőhöz, hangszórókkal használom, így a fejhallgató kimenete annyira nem érdekelt (bár van egy ezeréves Sennheiser fejhallgatóm, de nem szeretek fejhallgatót használni).
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bkercso
nagyúr
válasz Pityu. #95811 üzenetére
Ezt érdemes venni: FX-Audio DAC-X6
Később kiegészítheted egy külső fejhallgatóerősítővel, akkor javul a hang, ill. egy lineáris táppal is, az is sokat dob rajta (a DAC részén is). Rég hallottam, de szerintem messze jobb a Fiioknál, határozottan kilóg az árkategóriájából.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz Pityu. #95726 üzenetére
Egyébként mi történne ha mondjuk egy DAC-on nem a line out-ra kötné az ember a hangfalat hanem a fejhallgató csatlakozásra?
Valószínűleg semmi. Esetleg lehet torzítás, amit talán nem is hallasz. Én utoljára olyan 15-20 éve kötöttem aktív hangfalat alaplapi zöld kimenetre, de az még más világ volt.
Annyi biztos, hogy a fejhallgató kimenet a vonalkimenethez képest egy erősített jel, lényegesen alacsonyabb impedanciával. Hogy szakmai szemmel ez mit befolyásol azt inkább skippelem, mielőtt hülyeséget írnék. Ha van lehetőség én biztos line-out ot használnék, de most már más is megszólalhatna a témában -
gianni85
veterán
válasz Pityu. #95694 üzenetére
Ha minden igaz ennek hangerőszabályozott az rca kimenete, de ha hülyeséget írok, akkor a többiek kijavítanak
nuforce udac3 -
gianni85
veterán
válasz Pityu. #95694 üzenetére
Ekkora kerettel érdemes lehet a használtpiacon nézelődni. Hardveraprón pl van egy sokak által kedvelt smsl sanskirt 10th dac, azt hiszem az tud hangerőszabályzást, cserébe nincs fejhallgató kimenet
Esetleg a többiek tudnak még valamit ajánlani, én annyira nem kísérem figyelemmel mostanában a belépő szintet, de lehet van valami 30k-ig ajánlott. -
gianni85
veterán
válasz Pityu. #95689 üzenetére
Az könnyen lehet, a line-out fix kimenetet ad. Hangerőszabályozáshoz kell előerősítő funkció (pre amp)
Amit tisztázni kellene a megfelelő termék kiválasztása érdekében…
- fej/fülhallgatóval is akarod használni, vagy csak hangfallal? Jó lenne tudni, ha van már hangfal az melyik márka/típus
- akarod hordozni, vagy fix helyen pc-n használnád?
- keret?
Talán van az elvárásaidnak jobban megfelelő eszköz is. -
gianni85
veterán
válasz Pityu. #95684 üzenetére
Fej- és fülhallgatóhoz biztos jobb a dual dac és szimmetrikus kimenet miatt, és rá lehetne dugni jack-rca kábellel aktív hangfalat is, de lehet nem lesz olyan jó/hangos mint egy rendes line-out. Az E10K-nak pont az az előnye, hogy viszonylag olcsón kapsz egy korrekt dac-ot rendes line-out interfésszel, de legérdekesebb a coax kimenet, kvázi digitális transzportnak használják sokan PC és usb-t nélkülöző források között.
Szóval attól is függ mi a célod? -
HELLAFLUSH
őstag
-
bkercso
nagyúr
válasz Pityu. #95024 üzenetére
A mikrofon-bemenet mögött ADC van. Amelyik készüléken van ilyen, az hangkártya, nem csupán DAC.
Ám használhatod az alaplapi miki-bemenetet is attól még, hogy a lejátszást egy külső DAC intézi. Nem kell ugyan abban az eszközben lennie a DAC-nak és az ADC-nek. Ha megdugod a gépet egy csak DAC-kal, akkor az ADC-t nem állítja át az alaplapiról.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest