-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #8896 üzenetére
Gotham GAC3 - nem egy csoda, de 20-30eFt ig könnyedén partyban van a kábelek nagy részével.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bajnokpityu
félisten
válasz -cobra- #8886 üzenetére
gotham gac3,mint alapszint,utána Pisti is csinált egy tök jó fonott litzét,asszem 5e Ft/1 pár 50cm-es.(hosszabbat nem lehet) utána excalibur IC használtan,majd néhai,valhalla, stb....
és valami miatt mindig visszatérek a kimber herohoz.1 pár ujonnan 55e.ezeket ismerem,hallottam,mindet ajánlom.
-
-cobra-
aktív tag
válasz bigmasterg #8889 üzenetére
Na jó, vannak ettől drágább és jobb kábelek is, de szerintem egy 15 ezres füles erősítőhöz meg egy huszonezres dachoz nem biztos, hogy megéri 10 ezerért IC kábelt venni. (De ez csak az én véleményem természetesen.)
-
imibogyo
veterán
válasz bkercso #8885 üzenetére
Gondoltam, hogy ebbe bele fog sétálni valaki.
Nem a DAC-AMP-om készült el (bár bizonyos értelemben igen), hanem a DAC+AMP dobozom. Természetesen a HRT és a Presenter hazásításáról van szó.
Még nem tökéletes sok munka lenne vele, de egyelőre így marad idő hiányában. Például valószínűleg (értsd biztosan) nem ez a doboz fog maradni. Amint időm engedi én fogok neki csinálni egyet. Picit szélesebb kell majd, mert a jelenlegi RCA kábel ki lesz dobva és közvetlen aranyozott, tiszta fém apa-apa RCA toldóval lesz a két eszköz összeillesztve. Ezzel lényegében megszüntetve az IC kábelt közöttük.
Ezen kivül is még rengeteg ötletem van (belső táp szeparált, árnyékolt részben), csak kevés az időm.
-
hotibi
aktív tag
üdv, ha valakit érdkel esetleg egy ilyen DAC [link] privizzen.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Tegnap elkészült DAC+AMP dobozom. Már csak le kell festenem. Ha többeket érdekel, akkor lesz logout bejegyzés is belőle.
Mondjuk még csak v1.0-nál tartok, de már most van rengeteg ötletem, hogy mivel lehetne tovább fejleszteni. Például belső RCA kábelek elhagyása stb.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Presenter árkategóriájában van még vmi alternatíva, ami pontos, tiszta, gyors hangú ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #8877 üzenetére
Ok, kíváncsi vagyok már a wolfira. Asztalira is köthető.
Van USB és koax bemenete, 16 bites USB résszel. Aztán DIR9001+SRC4192+PCM1794, aktív IV-konverter LM6172-esekkel. Kondi csak az IV-konverternél van a visszacsatolásnál és a differősítőnél, de ezek se sorosak. Ill. van benne egy Eta200 is, a crossfeedben is van kondi. Mindegyik MKT típusú.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
titán
-
krichd1
addikt
Helo!
ATH-M50-et hallgatok Creative X-Fi HD Usb hangkártyával, és amint a fejhallgatós topicban leírtam nem vagyok teljesen megelégedve az eredménnyel. Röviden lassú, pontatlan a basszus, nem elég tiszta a közép. Nem tudom hogy a fejhallgató alapból ilyen hangzású, vagy kevés hozzá az X-Fi HD. Azt ajánlották próbáljak ki egy Presenter erősítőt. Ezzel az lenne a gondom azon kívül hogy nem tudom javít-e a hangján, pluszban még akkor kéne egy USB-s DAC. Ahogy nézegettem ez még jó pár tízezres bár nem tudom, hogy a Presenter mit igényel pontosan. Esetleg hajtható lenne az X-Fi vonalszintű kimenetéről, illetve érdemes-e ? Füles csere is eszembe jutott, de fentebb lépéshez valószínű úgyis kéne a fejes erősítő + USB DAC. Várom az ötleteket, véleményeket.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-
baluka26
nagyúr
The USB input sounds better (clearer, hear more of the recording) than the optical input. Not light years difference, but noticeable. Both sound better than coax input through the V-Link."
Ezt írták a Bifrostos topikban. Érdekes.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bajnokpityu
félisten
nagy különbség,hogy én max akkor ajánlok másnak is eljárást,ha kipróbáltam és bejött.egyébként odairom,h xy szerint ez vagy az. olyat biztos nem láttál tőlem,h papirt rakjál alá,mert ez kurta jó,hiszen ki sem próbáltam ilyen dolgokat. de majd ha sok időm lesz,kipróbálom, elvből nem vetem el.
egyébként, bejött a naim klón.gyári tuningmentes állapotában is tetszik.valszeg hasonló lehet a presenterhez,leirások alapján.
-
kk831228
addikt
válasz bkercso #8863 üzenetére
Nem is vagyok annyira hülye
Nem keresek társakat és nem hülyéztem le senkit Bajnokistván csak olyanokat akiket nem bolondít meg teljesen a hifi bebeszélős hatása. Szerintem próbáld meg a rezgés csillapítást biztos óriási különbség lesz főleg ha hivox mondta. A tápkábelt meg ne rakd le a földre hanem rakj alá papír alátámasztást és úgy dugd be a konnektorba. Ja és a legfontosabb a dac alá tűláb elengedhetetlen!
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #8858 üzenetére
valamint hivox,aki nem a rossz füléről ismert ajánlotta,h a szuper ICimet még jobbá tehetném,ha egy köpenyt készitenék köré, amiben meg zsir van.gépzsir.gyakorlatilag ingyé ki lehet próbálni a kábelek rezgésmentesitését.nemtom,h nálam kijönne-e bármi előnye, de biztosan nem hülyézek le senkit ilyenért.namost nyilván boltban ezért a "trükkért" korrektül-eladhatóan biztos nem 2 fillért kérnek.
komolyabb kábeleknél sztem az anyagköltség nagyon pici. a sok kisérletezést, próbálgatást kell kifizetni.ha főd,hát főd.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz kk831228 #8856 üzenetére
Ha nem illesztett a digit kábel impedanciája (nincs megfelelően lezárva a küldő és fogadó oldalon), akkor reflexiók keletkeznek, aminek eredményeképpen késleltetve megérkeznek ugyanazok a jelek, "visszhangos" lesz a jelátvitel.
contaxg: hát sokaknál félig-meddig csak alap-lenne, legalábbis a hifishow és az eddigi negatív tapasztalatok alapján.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #8855 üzenetére
Szerintem az alap, hogy a műszaki tartalom megfelelő legyen, nem?
Persze, ha azt élvezed hogy tervezel és építesz az tök jó!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
kk831228
addikt
válasz bkercso #8851 üzenetére
Ez így van!! Egyszerre 2 dologra se tud az ember agya normálisan koncentrálni!! Érdekességképpen egy pár videó: http://natgeotv.com/hu/megall-az-esz/videok
Nekem a kábel téma addig tartott amíg földel kitömött kábelt adtak el nem tudom hányszoros áron ,na meg ugye a homok meg stb...!! Na meg a digi kábelek ugye azt se értettem sose hogy 2 digi kábel között mi a különbség összekeverednek az 1-esek meg a 0-ák??
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #8852 üzenetére
Itt egy kézzel tajzolt mórickaábra, ami a legtöbb fejlesztési munkára igaz, és szerintem az audiótermékek fejlesztésére is. A lényege, hogy kevesebbet kell dolgoznod, ha a műszaki tartalmat jól megtervezed. Ha a próbálgatásra teszel több hangsúlyt, több lesz vele a munka, és nem biztos, hogy jobb lesz (vagy nem lesz jobb). Az idő itt az építés folyamatát jelöli: tervezés, anyagbeszerzés, forrasztás, mérés és hallgatózás.
Ehhez jön még, hogy a hobbiban mindenki arra tesz nagyobb hangsúlyt, amit jobban élvez. Én is.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #8851 üzenetére
És ha valaki azt mondja, hogy ez és ez itt nem ok akkor mi történik?
A Presenter képes meghajtani egy 250 vagy egy 600Ohm-os fejest?
(ezt már nem én kérdem, hanem tőlem is kérdezik)[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #8849 üzenetére
Nem tudok közben megfelelően figyelni, ha szól a zene...
contaxg: Bemérni szoktam, nem behallgatni. Amúgy van elég ember, aki meghallgatja és véleményt mond róla.
Hogy m alapján szól rosszul? Ha 1 hétig hallgatok valamit, aztán cserélek, nemritkán határozottan érzek különbséget. Pl. dögunalmas, mosott vagy élő, pezsgő, élvezetes-e a hang. Mivel átviteli hibák nem szoktak lennei, ennél szofisztikáltabb különbséget nem tudok tenni, AB-ben meg sokszor hamar megszokom a 2 készüléket; és különben sem lelem örömömet abban, hogy azon izzadjak, mik a nüansznyi különbségek. El kell nézni nekem, inkább hallgassa meg más. Magamnak meg elég hetente eldöntenem, mi a jobb.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #8845 üzenetére
Meghallom, ha valami rosszulk szól,
És mi alapján döntőd el, hogy rosszul szól?
Milyen fejhallgatóval, rendszerrel "hallgatod be" a termékeidet?[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #8842 üzenetére
, bővebben ?
-
bajnokpityu
félisten
nah,mit hallgatok?
az uj füles erősitőmet.hude tetszik. -
contaxg
veterán
válasz bkercso #8835 üzenetére
alig hallgatok zenét.
Pedig az egész a zene szeretetéről szól és enélkül nem fogsz egy szinten túljutni. Sok-sok élő zenét és minőségi berendezést kell hallgatnod a megfelelő referenciák megszerzéséhez.
-
dudika10
veterán
válasz bkercso #8838 üzenetére
Az Xfi HD USB-vel szemben egyértelműen alul marad az USB DAC-ja.
Bár a Fiio E7 is gyengébb volt véleményem szerint, a kettő közti különbségről nem nyilatkoznék, mert annyi ideig egyik se volt nálam és elég sok idő eltelt a kettő közt...
Az erősítőjére valószínűleg jobb viszont.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bkercso
nagyúr
a Levyflightba "viccből" tettem egy élvezhető USB-s DAC-ot, hogy legyen nálad a munkahelyeden vagy a vonaton. Belépő szint; az analóg részen van a hangsúly ennél a készüléknél.
Mindenesetre elkelne már egy összehasonlítás a FIIO E7-tel, mert sokan kérdezik, de senki se tudja a választ.
A cuccaim amúgy fi:zi'k-nél is meghallgathatóak, szerintem az mindenkinek jobb lehet. Az én időm limitáltabb, de attól még szívesen állok rendelkezésre.dudika: Persze! Összetett a téma, és hasonlóan a világítástechnikához, biz. Szint után az ember az okosabb, finomabb mérőeszköz. Senkire se mondtam, h korlátolt. A fogalmaink viszont azok, sokszor nem tudunk eléggé emberhez illesztett fogalmakat, mennyiségeket definiálni, miket aztán mérni is lehetne.
Engem az ok érdekel a reprodkálhatóság érdekében, hogy olyan rendszereket készítsek, ami mindenki szerint túlszárnyal egy szintet. Aki a saját egyszem rendszerében csereberéli a kábelt a saját füle kénye-kedv szerint, az nem korlátolt, hanem számomra érdektelen a tevékenysége.
Akinek a sajátja helyett csak mások véleménye marad, az meg még tapasztalatlan. Ki is húzzák a zsebéből a pénzt sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz bajnokpityu #8830 üzenetére
USB-s műfajban a DACPort még szódával elmegy. Meg egy picit erősíteni is tud.
Egyébként az E10 megéri az árát. Az erősítője nem nagy szám,de a DAC része odaver bármilyen integrált analóg kimenetnek. -
bkercso
nagyúr
vagy mert az egyik analóg játék, míg a másik digitális. Ráadásul a szem nem fog át egyszerre olyan sok nagyságrendet. Továbbmenve pedig, alig akad olyan kijelző, aminek természetes a színe, pl. Fotózáskor ez kijön.
A humántesztek se egzaktak: a fül átfogása 120dB. Ok, de mekkora volt a szórás, hány emberen nézték, azok mennyit hallgattak zenét. Azokon nézték, akik ráértek ingyen elmenni a tesztre, mert nem volt rá elég pénz? Gyakran így megy.
Az se biztos, hogy nem tudnánk mérni, lehet, hogy csak nem túdjúk, mit kelle mérni.Fejlesztőént és fizikusként engem is jobban érdekel az ok, főleg, h alig hallgatok zenét. De elfogadom a hatást. Nálam is kihallanak az érdeklődők nüanszokat, amikről nem tudnak.
A placebo szerintem az, hogy drágán is rossz rendszereket árulnak. Nem baj, ha vlk hall vlm, az a baj, ha jónak hall egy vacak rndszt és milliókat ad érte, csak mert arany.
[ Szerkesztve ]
-
Smite
tag
válasz bajnokpityu #8830 üzenetére
Hmm, nem tudtam, hogy vannak nem USB-s DAC-ok. Mármint ilyen fejhallgatós célra. Gondolom utána külön erősítő kéne. Honnan veszi a nem USB-s DAC a tápfeszültséget? Vagy ezeknek nem kell ilyen?
-
guppy
őstag
-
titán
Tök jó a téma, tisztára mint a moziban.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
Smite
tag
válasz bajnokpityu #8828 üzenetére
Nem egészen értelek. Hogyha a digitális kimenetet használom, akkor is kell egy DAC utána. És a Creative X-Fi-k is USB-s DAC+amp-ok, nem? Az igaz, hogy használhatnám a notebook digitális kimenetét is az USB helyett. Ez jobb lenne? (mármint a digitális kimenetet használni jelkimenetként, az USB helyett?)
-
bajnokpityu
félisten
schawo utána csinált 7/7et,én első próbára hullafáradtan a canampos láncomon 6/6ot,és néhányan 10/10et.és ez már az uj-elvileg nagyon jó 3.99es lame volt.
aztán meguntam-elfáradtam.és ez csak a canampos lánc volt,az asztalimnak 10x ekkora a felbontása,de ott meg nem tudok vaktesztet csinálni.
ezen a szinten nem sok értelme van tápkábelekkel próbálkozni, még az analóg ICk hangi különbségét is alig venni venni észre-ezért cseréltem le a gotham gac3ra a tuningmentes roteles lánc ICjét.oda jó ez is,fölösleges a kimber.egyébként ha visszaolvasol,és sem mondtam ki egyetlen tápkábelemre sem,h jobb lenne. jobban oda illeszkedő, tulajnak jobban bejövős van csak. persze lehet,h sokkal drágább láncokon kijönne a fél millás tápkábel előnye is,nemtom.
[ Szerkesztve ]
-
Smite
tag
válasz bajnokpityu #8821 üzenetére
Elvileg a (zöld) kimeneti csatornán tud digitálisat küldeni.
A laptop ilyen multimédiás kivitel. Van az alján mélynyomó is de azért ez nem az a minőség. -
slfln
senior tag
Nem, mert képtelen vagy rá. Erről is készült tanulmány, mérésekkel.
Igen, a fül memóriája rendkívül pocsék ilyen összetett dolgoknál, arról nem is beszélve, hogy mennyire belebeszél a többi érzékszervünk a hallottakba. Ezért érdemes legalább a szemedet kizárni, ha komolyan össze akarsz valamit hasonlítani.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
Lewzke
őstag
Eltaláltad a lényeget, ugyanis az a kulcsszó, hogy más és nem az, hogy jobb.
Ami engem érdekelne, hogy mi van akkor ha nem hallasz különbséget és nem az, hogy összkép szerint nem tudok dönteni a két rendszer között. A-B vaktesztet próbáltam tömörített és ugyanazon felvétel tömörítetlenje között, ugyanolyan eredményre jutottam mint schawo, nem hallom a 320 kbps MP3 és a FLAC között a különbséget. Rendszerek között nehezebb megoldani, ugyanis rendkívül gyenge szerintem a hangzás memóriánk, és ami idő alatt megcseréled a rendszert addig elfelejted az előzőt, mármint nem tudod konkrétan összehasonlítani.
Az objektív-szubjektív dolgon nem vitatkoznék. Esetleg annyit mondanék még, hogy nem attól objektív, hogy van mérés hanem attól, hogy általánosított a konklúzió.Hamisan "elfogulatlan" lett azáltal, hogy össszevetették egymással az összes személy véleményét.[ Szerkesztve ]
-
Smite
tag
Sziasztok!
Superlux 681B mellé milyen DAC+erősítőt tudtok javasolni?
Eddig Fiio E10-zel illetve bkercso Levyflight-jával szemezgettem.
Jelenleg a laptopom ALC 888-asáról hajtom meg asio4all driverrel. Mekkora előrelépés lenne ehhez képest egy jobb usb-s DAC+Amp? -
slfln
senior tag
Nem. Objektív akkor lett volna a teszt, ha az eszközöket műszerrel megmérik és a kapott mérési eredményeket összehasonlítva kihozták volna, hogy az A rendszer technikailag felülmúlta B rendszert, ezért jobb.
Azért szubjektív, mert pont ellenkezőleg: Leültettek 38 tapasztalt embert, hogy a hallása után tegyen különbséget és végeredményében vagy nem hallott különbséget, vagy ugyanannyi részük találta jobbnak az egyiket a másiknál.Attól, hogy excelben csinálnak egy statisztikát a minta eloszlásáról, attól nem lesz objektív egy felmérés.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bajnokpityu #8815 üzenetére
Tudod igazolni vakon, hogy 'szubjektívan' jobb az eredmény, amit hallasz? Kipróbáltad? Ahogy Shufny is rám szólt: elképzelhető, hogy más lesz, de jobb is?
Én viszont megint azt kérdezem, hogy vért izzadva, ki tudol A-B-zni vakon bármilyen különbséget?
Sokan az 3-4%-os THD-t sem képesek ki A-B-zni. Vajon ettől nagyobb hatása van egy kábelnek? Pláne egy tápkábelnek.
Az ember sajnos nem az érzékszerveiről híres, hanem az agyi képességeiről. A fülünk se lóg ki, nem egy nagy szám. Itt már műszerek által mérhetetlen különbségekről beszélünk, a hallást már rég meghaladtuk.Gondolom arra akart utalni, hogy az életben egy komplex szerkezet sokkal összetettebben viselkedik a valós terhekre, mint papíron az idealizált modellre.
Ez rendben is van, de az analógia nehezen húzható rá erre az esetre. Papíron nem tudsz számolni a kilopott vassal, a gyengébb minőségű felhasznált cemenntel, a kihagyott adalékokkal és az általános trehánysággal. A végeredmény pedig tényleg eltér a számolttól, de ezért vannak a biztonsági tényezők, hogy ezeket az kivédje.
Mégis mi köze ennek az elektronikához? -
Lewzke
őstag
Azért lett objektív mert összesítették az eredményt és abból próbáltak konklúziót levonni. Miért, milyen ez a teszt ha nem objektív? Szubjektív az ha nem vonják össze az eredményeket és mindenki eldönti saját ízlése szerint magának, hogy most melyik a "jobb". Akinek az olcsóbb tetszett az örvendhet, olcsóbban megúszhatja a dolgot. Akik az X-ben voltak azokkal sincs semmi, nem tudtak dönteni a két hangkarakter összehasonlításakor (itt sok minden lehet, van aki nem hallott különbséget, van aki hallott viszont a két hangkép ugyanolyan élvezhető számára stb.)
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Szerinted az a korlátoltság, ha nem hiszek a húsvéti nyusziban?
tehát fel sem tételezed,h igaz, amit irok. miért is javitsam ki a HSZ helyesírását?Szerintem az a korlátoltság, ha nem hiszek csak a kimérhető dolgokban.
Dulácska irta, hogy a szerkezet jobban tudja a statikát, mint a mérnök. Ha megérted az analógiát szólj...
-
bajnokpityu
félisten
én is cseréltem le 55rugós ICt 2400Ftosra.egyszerűen azért mert abban a láncban nem volt különbség.vagy nálam pl a 12rugós hangfalkábel jobban szerepelt,mint a 30-35rugós.
de a 15rugós tápkábel ugyan jobb volt,mint a saját gyártmány 3rugós,de nem annyival,h akarjam.ez nem varázslat,hiába akarják a műszerfejűek ezt beállitani.
de engedtessék már meg nem placcebonak vélni,amikor meg az 50rugós ICtől fülig ér a szám a másik láncban... esélyét nem látom a mai hazai elterjedt műszerparkkal kimérni,milyen frekiátviteli,fázishibákat,helyesbitéseket okoz egy akármilyen kábel.
de részemről le zártam,úgy néz ki kivülről,mintha el akarnék adni valamit...
sfl:sajnálom,h koptatom a képernyődet.skippeld te is kérlek akkor,hisz sem tartalmilag, sem stilisztikailag nem tetszik, amit olvasol. pl vessző mögé miért kell space?
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Látod a két összekötő kábelt a tesztben, amit linkeltem?
Amúgy iszonyat gyenge minőségű kábelek és egy jó minőségű (7-10eFt) között hallok különbséget. Az olcsó szar teszkós kábelem rosszul vezető anyaga és szigetelése, gyenge csatlakozói miatt pl. sokkal halkabban, mosottan és tér nélkül szóltak.
Két jó minőségű kábel között azonos hangerőn nem vagyok képes különbséget tenni vakon.bajnokpityu: Szerinted az a korlátoltság, ha nem hiszek a húsvéti nyusziban?
Miért ne lehetne lemérni a tápkábel hatását a rendszerben? Mármint , ha lenne. Kérlek magyarázd el. 3D-ben nézünk 1080p-s felbontású filmet, a számítógépes animációk lassan úgy néznek ki, mint a valóság. Több milliárd tranzisztort be tudnak tenni egy bélyeg nagyságú chipbe... de a tápkábelt nem tudják megmérni... pfff... Nem lehet azért, mert nincs is különbség?A témát mellőzve.. tényleg ne haragudj, de ha mérnöknek mondod magad lehetnél valamivel igényesebb a külalakjára annak, amit ideírsz. Ékezetek, vessző, helyesírás, kis és nagybetű stb. Élvezhetetlen nagyon... Igénytelen, egyszerűen nincs kedvem elolvasni, amit írsz.
-
Lewzke
őstag
Ezekkel a tesztekkel egy gond van, hogy objektív, mert egy kalap alá veszik az embereket, amit hallasz pedig szubjektív élmény. Tessék rád ez nem vonatkozik. Az a 14 ember aki jobbnak hallotta az egyértelműen olcsóbb felszerelést, valószínű jobban szerette azt a hangkaraktert mint a drágábbikét. Nincs mit erről vitatkozni.
-
bajnokpityu
félisten
jó,de én képes vagyok elnézni a hozzáállásatokat,és tiszteletben tartani,akkor nektek föld kerek klubnak mért kell lenézni azokat,akik örülnek a zenének,kábelnek?
én inkább sajnálom az ilyen szememben szemellenzős/korlátolt szemléletet.hol tart a tudomány attól, h menet közben pl kimutasd a tápkábel hatását, mit csinál a te saaját ohhoni láncodban? amig ki nem mutatják, megfosztod magad? te dolgod... én inkább veszek 10-15rugóért egy uj tápkábelt,mint 50el többért egy erősitőt...
tudod azért furi amúgy a placebo leirásod,mert mi úgy csereberélünk kábeleket,hogy általában fogalmunk sincs áráról, általában nem is akarjuk megvásárolni. aztán ha valamiért beválik, onnastól lesz érdekes. szóval kapásból borul a definiciod.
-
slfln
senior tag
Placebo az audioban: Az újban, a drágábba vetett hit, amikor a javulást semmi nem magyarázza ténylegesen. A képzelt fejlődés csupán lelki, pszichikai okoknak tudható be.
A látvány, a külalak nagyban meghatározza a hallottakat. Amint ezt a problémát kiszűrjük azzal, hogy mondjuk letakarjuk a berendezéseket, a hatás megszűnik és már nem tudod megkülönböztetni őket.
Tanulmány erről.bajnokpityu: Én az okot akarom tudni, nem pedig okoskodni. Amíg nincs bizonyíték, nem fogok hinni se a lochnessi szörnyben, se az ufókban, se a télapóban. Igen, azok sokszor boldogabbak, akik feltétel nélkül hisznek valaminek. Engem ez így viszont sajnos nem hoz lázba.
[ Szerkesztve ]
-
patex1983
őstag
Üdv!
Tudnátok ajánlani jó minőségű jack-rca kábelt?
Egy Xonar D1 és egy (leendő) Presenter közé kellene. Milyen márkákat érdemes keresni? Debrecenben helyben beszerezhető darabok még jobban érdekelnének[ Szerkesztve ]
X
-
Bodz
nagyúr
Most vettem új ic kábelet, de le sem merem írni, hogy mennyivel jobb az előzőnél, mert placebóbal leszek vádolva.
De mire értitek amúgy a placebót, mert azt még nem írta senki. Tápkábel, usb kábel, ic kábel, koax, millás készülék alátétek?(#8801) bajnokpityu: A J.Rivert ne is akard lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
nézd,nem akarom megtudni miért.legalábbis pár mp-n felül nem tud lekötni a téma.és ugyanazt a tápkábelt hallottam már nagyon jól és borzalmasan rosszul is szólni.más láncban,persze.
rossz földelés? erősitőink zöme nem is földelt,és be sincs kötve a csati föld lába.és nem mondtam sosem,h a vastag jobb. ezt igy biztosan nem láttad leirva tőlem.
bár az,ami Doriannak annyira bejött pont egy 5x10mm2es kábel, de pl Tonyonál a tescos elosztóba téve az a kábel siralmasan szólt.veled ellentétben nyitott vagyok(nem korlátolt,szemellenzős) magyarázatra miért jó valahol valami és miért rossz,de ez már túllép az én tudásomon,elképzeléseimen. engem csak a végeredmény érdekel. alapvetően azért érdekel, mert hátha itthon még olyanabbat tudok csinálni.
veled és a föld kerek klub véleménye sem érdekel,hogy esetleg woodoo, vagy placebo. leszarom.de sztem pont ti lesztek akik hiába hallják majd a változást egy jó láncon, nem fogjátok később sem használni, mert nem fogod fel miért. engem meg nem érdekel miért,csak örülök,h jobb lesz..
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest