-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
Erről a kábelről mi a véleményetek?
Profigold 3,5mm jack 2RCA 1m
Vagy esetleg ezHangkártya-Presenter közé kellene.
[ Szerkesztve ]
X
-
bkercso
nagyúr
-
senior tag
válasz bkercso #9494 üzenetére
A Presenter nagyon csendes érzékeny fejessel is. (Kivéve, ha az irodánkban hallgatom, de az nem a táp hibája, hanem a rádióadásé, ami a bemeneten jön.)
A DACPortom USB-ről kapja a tápot, és próbáltam már IEM fülessel is, azzal is teljesen csendben volt. Ezzel dicsekednek is.
Szóval szakértelemmel sok mindent meg lehet oldani.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #9489 üzenetére
a kapcsolóüzemű dugasztápok tényleg zajosabbak, ha nem is annyira, mint egy PC-táp. A trafósak azonban nem. És ha megfelelően hidegítesz-szűrsz-hidegítesz, akor szerintem nem hallható a különbség. De ki tudja, mi hallható?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz imibogyo #9484 üzenetére
Megoldható, ezért is vannak kombók, mint pl. a Hud-mx1. De ezek nem ritkán kompromisszumosak, pl. Közös tápot használ a DAC és az amp stb. Aki variálgatni szeret, az meg külön veszi meg az egységeket.
De én se szeretem a kábeleket, DAC+amp kombót használok én is.
A tápot meg legegyszerűbb adapter formájában távol tartani. Sajnos a virtual groundtól sokan undorodnak, pedig teljesen jól meg lehet csinálni.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz imibogyo #9484 üzenetére
Megoldható, ezért is vannak kombók, mint pl. a Hud-mx1. De ezek nem ritkán kompromisszumosak, pl. Közös tápot használ a DAC és az amp stb. Aki variálgatni szeret, az meg külön veszi meg az egységeket.
De én se szeretem a kábeleket, DAC+amp kombót használok én is.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
imibogyo
veterán
válasz bkercso #9483 üzenetére
Akkor végülis ki is mondtad, hogy megoldható. Nem?
Amúgy meg ezért emeltem ki az árnyékolást.De még a táp a legkisebb bajom, az a Presenternél sem zavar. De a többi biztosan megoldható házon belül. És akkor csak egy tápcsati, meg mondjuk egy USB, vagy Coax menne a dobozba és meg is vagyunk.
-
bkercso
nagyúr
válasz imibogyo #9479 üzenetére
"Csak egy helyett két lemez választja el őket egymástól."
Ez a lényeg. Illik távoltartani a DAC-ot a nagyfrekis tértől - ami pl. mobilhálózatból stb. éri - az alacsony jitter érdekében.
A Presenter nem háklis az árnyékolásra, mert kompenzálva van nagyfrekin.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
contaxg
veterán
-
imibogyo
veterán
Nekem az a bajom, hogy nagyon szeretnék feljebb lépkedni a későbbiekben minőségben, de engem nagyon zavar az, hogy mindennek külön doboza van. Már a mostani rendszeremet is azért tettem bele egy dobozba, hogy ne az asztalon meg mögötte keringjen, lógjon a sok kábel. A Canalot-tal is ez a bajom.
Ezek szerint a lánc a következő lenne:
USB kábel --> HRT --> RCA kábel --> Canalot
Tápkábel --> Tápegység --> Tápkábel --> CanalotMindig mondjátok, hogy az egybe cuccok rosszabb minőségűek. De miért nem lehet megfelelő shield rendszerrel a fenti minőségi dolgokat egybeépíteni? Szerintem nem romlott semmit a minőség nálam sem, hogy a HRT + a Presi egy házba került. Mondjuk a HRT doboza természetesen bontatlan, tehát az is egyfajta pajzsként funkcionál.
Na jó a HRT cseréljétek ki gondolatban Dactilus 3-ra mondjuk, hogy házon belül maradjunk. De ez miben lenne rosszabb, mint ugyanezen eszközök külön? (hangsúlyozom megfelelően elszeparálva egymástól) Bár szerintem a legtöbb ember egymásra, vagy egymás mellé teszi ezeket, tehát nem sok értelme van a külön háznak, ebben az esetben. Csak egy helyett két lemez választja el őket egymástól.
Ráadásul így rengeteg plusz összekötő kábel szükséges, ami adott esetben sokat ronthat a hangminőségen, valamint anyagi kiadásban sem mindegy, mennyit kell belőle venni, cserélni...
Jó tudom, az én nyomorom, de nem tetszik ez a tegyél az asztalodra 8 dobozt 30 méter kábellel dolog.
SZERK: látom más is erre jutott mire leírtam...
A Junior 2 tápján az kapcsoló nagyon BKV-s hatást kelt. Akkor raktak volna legalább olyat bele, mint ami az MK2 házában van.SZERK 2: bocs a hosszú hsz-ért.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #9477 üzenetére
Nem is lehet a kettőt egy lapon említeni...
Shufny: Nekem az a bajom ezzel, hogy nem fogom megtudni, hogy hogyan szólna egy házba épített táppal, így könnyen át lehet verni az embert, mert "rosszabbul szólna".
Persze, ha lehetne meghallgatnám az Asgard-ot is külső táppal, ha lehetne valahogy, de a Lyr-re lennék a legkíváncsibb, annak a belsejének 2/3-a a táp. Lehet, hogy jobban szólnál két kasztnival, de lehet, hogy nem. Na most akkor mi van?![ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #9472 üzenetére
Nem értem bazzeg, hogy ha már egyszer ekkora a Junior kettő, akkor miért nem csinálják nagyobbra, és teszik be azt a szerencsétlen tápot a dobozba.
Tényleg nem értem. Inkább egy szebb, formatervezett doboz, mint egy viszonylag szép, meg egy ilyen rusnya téglatest. De egyébként nekem nem tetszenek külsőre ezek a Hivox termékek, de meghallgatnámThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bigmasterg
addikt
válasz baluka26 #9471 üzenetére
fi:zi'k-nél régebbi generációs canamp van, amiről nem tudni (legalább is én nem tudom), hogy teljesen megegyezik-e a hangja a most kaphatóéval.
szerk.:
Junior MKII külső táppal.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bigmasterg #9467 üzenetére
Remélem hamarosan kapok egyet mutatóba...
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #9467 üzenetére
Százkilencvenöt Mátyás király? Nagyon drága.
Bakker, a Kanna az mióta 95? Én olcsóbbra emlékeztem.[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
bigmasterg
addikt
válasz bajnokpityu #9459 üzenetére
-
baluka26
nagyúr
válasz bajnokpityu #9465 üzenetére
Csak ezért nem szedem szét az Asgardot, hogy bukjam a garanciát
-
bajnokpityu
félisten
válasz baluka26 #9464 üzenetére
ha rossz a táp elhelyezése,megszórja az elektronikát.meg lehet még egy kisit bűvészkedni a tápkábelekkel.de egy jó táp, jól elhelyezve semmilyen káros hatással nincs ha egybepítik.
nagyon egyszerű egyébként eldönteni, mikor visszarakod a fedlapját a cuccnak,változik-e a hang.a DIY dacomban egy 3-4mm vastag lemezzel le van választva a nagyfesz táp az elektronikától.
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #9458 üzenetére
Kaksi szimmetrikus.
Mi értelme van ennek a kétdobozos megoldásnak, ami a Canalotnál is van?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bigmasterg #9458 üzenetére
canalot.
-
contaxg
veterán
válasz bigmasterg #9444 üzenetére
Az über Canamp már kijött!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
baluka26
nagyúr
Lesz pár új termék januárig, ennyit tudok
-
Bodz
nagyúr
válasz imibogyo #9448 üzenetére
Olcsón kipróbálhatod a csöves világot. Segítsd slfln kollégát a nemes cél elérésében!
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Nektek nincs család, hogy még mindenki itt ül a gépnél?
Ha valakinek elfekvőben egy ilyen kis Little Dot, hozza át nyugodtan.
Szívesen meghallgatnék egy csöveset a Presenter után/mellett.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Little Dot MK VIII SE? Oké, tudom, kínai vacak
-
fi:zi'k
nagyúr
Hát ez megkoronázta a mai napomat.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
G@ß!
őstag
Szerintetek a mostani hangkarimat E-mu 1212m érdemes-e lecserélni egy Musiland Monitor 03-ra?
-
bigmasterg
addikt
válasz fi:zi'k #9442 üzenetére
Majd, ha valaki elviszi a CEC-et.
Meg megerősödik a forint (hacsak itthon nem kerül elő valami érdekesség).Miért? Amúgy kéne' ? Lehet. De addig jó, míg nem hallom egy még jobbról. (Errefele meg nem olyan egyszerű sok, jó erősítőt meghallgatni.)
guppy:
De milyen új erősítő? Írtam volna ilyesmit mostanában?
Ez amúgy szimpatikus lenne, csak nem valami olcsó és a CEC sem lenne egy könnyen eladható darab. (De ha még erre is rájönne vám+áfa, akkor már tényleg nagyon húzós ára lenne...)
Beta22 lehetne még elérhetőbb, de azt meg nem igazán kapni. Ahhoz kellene egy elszánt és hozzáértő DIY-er...Úgyhogy pihi van, ötletem sincs, hogy merre, szóval most semerre.
Baluka: Kedvenc emésztési végterméked nem akar kiadni valami szimmetrikusat mostanában?
Esetleg a CEC mellett elférhetne valami színezős, xlr be és kimenetes, erősen erősítőnek látszó doboz.
Valami überCanamp, vagy síííít, vagy mittoménmi'.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bigmasterg #9441 üzenetére
Mikor adod el jóárasítva a K1k-t nekem.Mikor fogsz a K1k alá új erősítőt tenni?
[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
titán
-
contaxg
veterán
Head Streamer-t? Persze!
Megoldjuk valahogy...
Na már megint a konkurencia...
[ Szerkesztve ]
-
-
Ákos97
aktív tag
Továbbá, hogy most tanácsot kérek, nem azt jelenti, hogy holnap meg is veszem, csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.
Tudni akarom, hogy addig is , miben gondolkodjak.
És, lehet, hogy max karácsonyra lesz belőle vmi, nagyon nagy befolyása alatt vagyok a szüleimnek, nem lehet tudni, hogy mikor engedik meg. Kicsit nyugodnia kell a légkörnek még.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Ákos,
1. Csak szólok, hogy én vagyok a HRT magyar képviselete és hamarosan úton esz pár MSII+ Budapest felé.
2. A lányommal nagyjából egyidős vagy, de sokkal éretlenebb...pedig Ő sem piskóta!
Egy picit szerényebb, és többször is kérdez...és egyenlőre ez így van jól.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
dudika10
veterán
Pont azért kardozunk, mert emlékszünk arra a fiatal korra, és tudjuk, hogy mi is hasonlóan hülyék voltunk.
A legnagyobb szájú (pláne, ha újonc) mindig rosszul járt azokban a társaságokban, amiknek én része voltam eddig.
De ha mutatsz Tőle 50 értelmes hozzászólást...
Na jó, legyen csak 45... 40 ... megelégszem 3-mal is.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Ákos97
aktív tag
Hogy a témához is fűzzek valamit, alszom rá egyet, nem tudok döntést hozni még.
Azért kösz mindenkitől a segítséget.
Az a legnagyobb baj, hogy mindig félreértetek engem, ha azt mondom, hogy mik a legjobb választások 1000$ körül, azt nem úgy értem, hogy holnap rendelk kettőt belőle, hanem csak szeretném az ismereteimet bővíteni.
Továbbá nem értem, hogy miért baj, hogy ha maximalista vagyok, nagyok az elvárásaim, és egyre csak nőnek. Tudom, hogy mi a jó.
Most hogy kéne mondanom?
"Üdv!
15k körül nézelődnék fejes erősítők után. Eddig a Presentert néztem ki."
Miért kéne a szarabbal beérnem, csak azért mert 14 vagyok?
És miért kéne, hogy meghúzzam magam, én csak tanácsot kértem, ha 500$-om van rá akkor annyi, nem 50.
Most csak azért vegyem meg az olcsóbbat, hogy ne tűnjek beképzeltnek?
Hát, kösz, nem.
Nyilvánvaló, később megbánnám, meg a szüleim sem biztos, hogy engednék, de az már az én bajom.[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Csak Ákosnak:
Szemét leszek és google-özd ki az aláírásomat.De greenfairy-nek [link] van, és p_adam-nak is érdekes dolgai vannak (de mintha lenne egy SR007-e is a Qualia 010 )
Úgyhogy jó gyűjtögetést.szerk.: De hogy legyen valami on is.:
2 hét alatt nem fogod rendesen kiismerni egy eszköz hangját, 'viselkedését'.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Csak nem állom meg...
Kedves Ákos! Azt viszont nagyon becsüld meg, hogy ilyen kulturált társaságba csöppentél. Az eddig elhangzott megjegyzések nemcsak a fejhallgatós témában hasznosak. Fogadd meg őket az élet egyéb területén. Továbbá legyél hálás, mert egy kevésbé toleráns közösségben verbálisan már darabokra szedtek volna. Amennyiben pedig ez egy valódi (értsd nem virtuális, hanem hús-vér) közösség lenne, akkor lehet, hogy igaziból is...
Nem tudom manapság hogyan formálódnak a közösségek a nagyon fiatalok körében, de régebben az újoncok egy társaságban (például egy edzés) meghúzták magukat, tanultak, nem szóltak bele mindenbe, nem nagyzoltak. Illetve volt aki igen, de őt akkor nem nagyon irigyeltük... Viszont normális hozzáállás esetén segítettek és tanítottak az öregek. Példabeszéd és közhely OFF.
A másik topikban a csajozós témát most kihagyom.
schawo: Szerintem ez nem ellene irányul, mindenki inkább segíteni próbál. Pont azért kell felhívni a figyelmét a hülyeségekre, mert fiatal, hadd tanuljon. Ráadásul szerintem tényleg elég kulturált a társaság.[ Szerkesztve ]
-
titán
Srácok, senki nem volt tizennégy éves? Ne vadítsatok! Ráadásul a legtöbb morgós nem is olyan régen volt annyi. Talán pont ezért is ágáltok ellene ily nagyon. Nyugi!
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
guppy
őstag
De ha mondjuk tudsz várni egy keveset (nem hiszem h a mostani rendszered már ismernéd, ez egy hosszú folyamat), akkor addig nézelődsz neten h mikor akad egy jó árban eladó - és nem fogsz bukni rajta pár hónap múlva.
"irigy" leszek - akkor akár adhatod is el a fülesed meg szüleid kocsiját, nem egy embernek van drágább fejese (az h jó jobb abba ne menjünk bele) a fórumon. -
majd eldöntöd mit akarsz, de ne minket szórakoztass, én nem vagyok kíváncsi a nyomorodra -
nagyúr
Legalább beismered, hogy értelmetlenül és nagyzolásból csinálod (ha csak részben is).
Na így aztán végképp felesleges.
Nem arról kellene szólnia, hogy kinek van drágább, ritkább cucca. Főként nem azért, hogy a többiek orra alá dörgölhesse.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Ákos97
aktív tag
Igen, ebben is igazad van, csak akkor, hogy ha megveszek mondjuk egy Audinst-ot, 47k-ért, 2 hét múlva, amire kiismerném, alig tudnám eladni 40k-ért.
És ugye nem 2 hétig használnám.
Az a baj, hogy bennem mindig is meg volt az a "kisebbségi" érzés, úgy értem, ha nekem mondjuk nincs olyan jó cuccom, mint mondjuk nektek, akkor "irigy" leszek.
Mindenkibe megvan ez, de bennem különösen.
De még csak 14 vagyok, nem érdems fejjel ugrani a falnak, később még jól jöhet egy kis + lóvé.[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
Én még mindig csak azt tudom neked javasolni h előbb szokd meg jelenlegi rendszered és utána mozdulj. Vmi DAC+AMP kombóra 40-50 körül. s ha azt is kiismerted megszoktad és kevésnek érzed akkor dobd külön. - nem verseny ez h ki tud minél több pénzt eltapsolni.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Nem akarok beleszólni (de bele fogok ) a "lustaságból tudatlan" dolog sem egy pozitívum. Mióta el kezdtél ide irogatni azóta mondják neked, hogy először csak figyelj, olvass, tanulj. Azután ha mondandód vagy kérdésed van, akkor alaposan gondold végig.
Hidd el, hogy nem személyed elleni sértésnek szánják, csak bosszantó állandóan tévhiteket és téves gondolatokat elhessegetni.
Mindenki így kezdte. Én is meg más is mond néha hülyeséget, vagy téved, de próbálunk nem ilyen %-os arányban.
Amúgy peace.
[ Szerkesztve ]
-
Ákos97
aktív tag
válasz dudika10 #9402 üzenetére
Igazad van, először olvasnom kéne, vagy inkább gondolkodni, ha már olvastam, és utána "beszélni".
Basszus, miért vették már meg slfln-től az MSII+-ot? Jó ára volt, csak akkor még nem gondolkodtam az ilyenekben.
Jól jönne.
imibogyo: Próbálok ezentúl alázatosabb lenni, mint már mondtam múltkor, és nem tartottam be.
baluka: Ilyen egyszerű, nem is hinnéd, mennyi mindennek utánaolvasok, csak az mind kirepül másnapra a fejemből, el kéne olvasnom újra és újra, mint az angol szavakat szoktam.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Bodz
nagyúr
Ákos97
50-be az MSII bőven belefér. Azzal sem jársz rosszul.[ Szerkesztve ]
-
Ákos97
aktív tag
-
dudika10
veterán
És ez 50k alatt marad. Értjük mi.
(#9403) baluka26: még nem találkozott azzal a szóval, hogy ÁFA és a VÁm is messziről elkerülte eddig.
Ákos, nem akarsz olvasgatni még egy picit, mielőtt össze-vissza írogatsz? Nem bántásból, senki nem úgy született, hogy mindent tudott, de Te még mindig magabiztosan állítasz hülyeségeket 5-ből 6 alkalommal.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest