Új hozzászólás Aktív témák
-
K Nándor
tag
válasz
TOTAL LOKI #199 üzenetére
azt én se tudom
beállítod a jelszót és boldog lessz mást nem tudok mondani
-
K Nándor
tag
válasz
TOTAL LOKI #197 üzenetére
Az User Manger ben beállitasz a haverodnak egy felhasználónevet és egy kódod rákatintasz a felhasználóra és tallozod a filest amit hozzáakarsz rendelni ez után Add to Root és kiválasztod ,hogy mijen jogot adsz hozzá tehát ,hogy törölhessen belőle vagy csak letölthesse vagy esetleg fel is tölthessen.
Total Commanderben ftp kapcsolat--> új kapcsolat-->itt kitölti haverod az első kettöt tehát a te ip-címed vagy valami hasonlo utána a felhasználonevét jelszót --> ok utána kiválasztja a listából és kapcsolodik elképzelhető ,hogy így ip szerint nem fog müködni ezért van még két lehetőség no-ip nél regelsz letöltöd a programot hozzá és akkor már nem dinam ip-d lessz hanem állandó és ezután kell domain név http://www.co.cc itt tudsz keresni még nem foglalt ingyenes domain nevet kiváasztod regelsz és beállítod a részleteket és akkor a haverod a kiszolgáló névhez elég ha a domain nevedet írja be de elöször próbáljátok meg a saját ip-d el hátha úgy is tud kapcsolodni és nem kell vacakolnod ezekkel.
üdv!
Nándor -
TOTAL LOKI
tag
válasz
K Nándor #196 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Amiket leírtál, az sikerült. De van kérdés
1. A havernak úgy szeretném a cuccokat adni, hogy mikor elindítja az ftpt- csak egy mappát láson, és abban lenne a cucc. Ezt hogyan lehet???
2. Akkor ha jól értem a kiszolgáló név az a cím amit be kellett írni a firefoxba, tehát ahol kéri a nevet és jelszót???Egyelőre ennyi.
-
K Nándor
tag
válasz
TOTAL LOKI #195 üzenetére
A #182 hsz-t idézve: nekem nagyon jól müködik a dolog az lényegtelen ,hogy honnan hova kinek mennyit stb... én xp-n próbáltam de valószinüleg vistan is futni fog egy minimáli angol tudással és egy kavés kreativitással gond nélkül menni fog
"Szia!
Elöször is feltelepítesz egy ftp szerver programot:
pl ezt: (otthonra ingyenes)
http://www.cerberusftp.com/download.htm#downloadEngedélyezed a tűzfalon a program .exe -jét (fel kell venni a kivételek listájára)
ha van egyéb tűzfal programod, azokon is engedélyezni kellvégigfuttatod a varázslót (kérni fog admin nevet, meg kódot, root mappa pedig lesz az ftp szervered főkönyvtára)
ha valamilyik beállításra nem tud mit írj, kérdezz vagy hagyd alapon, több mint valószíbű, hogy jó lesz úgy ismiután ezeket beállítottad, elindítod a szervert, majd beírod a böngésződbe ezt:
ftp://localhost
localhost helyére írd a WAN ip cimed (www.whatismyip.com pl kiírja, ha nem tudod)
tehát pl: ftp://87.229.6.33
és ha mindent jól csináltád akkor már kérni is fogja a nevet és a jelszót a böngésződ.
(innentől már az ftp klienset gyerekjáték beállítani, pl total commandert, stb)Üdv
Csontikka" -
TOTAL LOKI
tag
Segítséget szeretnék kérni! Nagyon nem vagyok FTP ügyben otthon. Tehát szeretnék ismerősöm és az én gépem között egy FTP kapcsolatot létrehozni, hogy több gigányi adatot tudjunk "mozgatni". Ő soproni, míg én debreceni. Nekem Vistam van, 64 bites, míg neki Xp. Sajnos tanácstalan vagyok, hogy hogyan kezdjem. Az adatok elsősorban az ő gépéről érkeznének. (Ezt csak azért írom le, hátha fontos.)
A segítséget előre is köszi!
-
K Nándor
tag
Hahó!!!!
-
marcias
őstag
Üdv!
A Titan FTP-t használom, egy viszonylag nagy kiterjedésű hálózat (koli). Egy gépet tudtam hozzá kapcsolni, egy másikat viszont valami miatt nem. Pingelni tudom, és vissza is, ugyanakkor kapcsolódásnál time out. Mi lehet a probléma, köszi. -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!!!
Segítséget szeretnék kérni egy otthoni FTp server elkészítésében.A szervergéphez minden dolgog meg van ami a szerver géphez kell.Erről az FTP-ről le és feltölteni szeretnék...és ebben szeretnéksegítséget kérni h-h érdemes meg csináni...vagy legalább valami programot tudnátok-e ajánlani -
Cane
őstag
regisztráltam tárhelyet és felpakoltam amit kellett. a gondom az, hogy ha megpróbálom elérni a web böngészőben, akkor 404-es hibával kiszáll. index.html file-t nem csináltam, de ha csak ez lenne a probléma, akkor nem tudom azt hogyan kell megcsinálni, mit kell tartalmazzon. tudna valaki ebben segíteni?
-
netboy
senior tag
Szerintetek mi lehet a baj, ha helyi hálón kapcsolódok a serverhez amin server-u softvare fut és 1500kbyte-nál nem tudok többel másolni?
Holott gigás hló és hálózaton 58MB/sRáADÁSUL NEM IS TUDOK RÁTÖLTENI SEMMIT MERT AZ ÁTVITEL NEGHYEDÉNÉL FELÉNÉL MEGSZAKAD:s
Error receiving file d:\shared\html\2008.11.07.zip, aborting (93.6 kB/sec - 40922582 Bytes, error decompressing data streamEz mi?:S
-
Wallz
tag
válasz
tupacamaru #187 üzenetére
Nem ez volt a baj hanem a passzív módnál a portokat kellett külön tartonányba rendezni és aztán azt is forwardolni most müxik.
-
Wallz
tag
Miért van az hogy ha FTP servert akarok nyitni akkor csak a 21es porton müxik jól?
nagyon elegem van ebből
Tomatom van.. Linksys routerem port forwardingolás ok.. -
dekac
tag
Üdv:
Azt szeretném kérdezni, hogy miért csak az első 2000 fájlt listázza ki a totalcommander, mikor belépek ftp-n keresztül egy szerverre??
találtam egy ilyen topicot [link] de nem értem még mindig:S
aki tud, kérem segítsen!
köszönömSzerk: upsz úgy látom Agostino kollégának is ugyanez a gondja...
-
edyna
csendes tag
Nekem egy olyan kérésem lenne hogy aki tudna nekem mondani olyan ftp címeket amelyekről lehetőleg ingyen lehet filmet, sorozatot tölteni az kisegíthetne... eddig torrentről töltöttem de a koliba ezt letiltották szóval egyáltalán nem lehet torrentes dolgokat tölteni az ftp-hez meg nagyon értek...
előre is thx
(emailem: m.edy@freemail.hu) -
Agostino
addikt
Üdv.
Azt szeretném megkérdezni, mivel kerülhető meg az, hogy FTP-n egy mappában max 1999 file lehet, különben kezelhetetlenné, tallózhatatlanná válik? Vagyis akármivel akarom nyitni, TC, FX nem akarja. Az a helyes kifejezés, hogy nem akarják kezelni. Létezik erre valamiféle orvosság?
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Mr.Magoo #181 üzenetére
Szia!
Elöször is feltelepítesz egy ftp szerver programot:
pl ezt: (otthonra ingyenes)
http://www.cerberusftp.com/download.htm#downloadEngedélyezed a tűzfalon a program .exe -jét (fel kell venni a kivételek listájára)
ha van egyéb tűzfal programod, azokon is engedélyezni kellvégigfuttatod a varázslót (kérni fog admin nevet, meg kódot, root mappa pedig lesz az ftp szervered főkönyvtára)
ha valamilyik beállításra nem tud mit írj, kérdezz vagy hagyd alapon, több mint valószíbű, hogy jó lesz úgy ismiután ezeket beállítottad, elindítod a szervert, majd beírod a böngésződbe ezt:
ftp://localhost
localhost helyére írd a WAN ip cimed (www.whatismyip.com pl kiírja, ha nem tudod)
tehát pl: ftp://87.229.6.33
és ha mindent jól csináltád akkor már kérni is fogja a nevet és a jelszót a böngésződ.
(innentől már az ftp klienset gyerekjáték beállítani, pl total commandert, stb)Üdv
Csontikka -
Mr.Magoo
csendes tag
Hali!
Lenne egy kérdésem.Van egy gépem amin xp van....
Van internetem...
Router az nincsÉs szeretnék a c meghajtomból egy servert csinálni amit elérhetek bármilyen más gépről is...
De FTP-n keresztül...Ezt hogylehet megcsinálni?
Ha valaki tudja akkor írja meg...thx
-
shtml
őstag
Eddig "okosított" SmartFTP klienst használtam, de mostanában rendszeresen nem tud kapcsolódni a szervereimhez, nyilván az okosítás során rontottak el valamit.
Ki tud olyan ingyenes FTP-klienst, amely képes a többszálú letöltésre és ismeri az XCRC (vagy hasonló) parancsot, mégpedig nemcsak egész file-ra, hanem részlegesre is. Én csak a CoreFTP-t ismerem, de annak az ingyenes verziója csak 1 szálon tölt le.
-
azbest
félisten
mplayer -rel csibnáltam ilyet, bufferméretet kellett beparaméterezni és persze az ftp címnél a felhasználót és jelszót is megadni... ja és persze most
mplayer.exe ftp://nev:jelszo@szerver.hu/fajlnev.avi -cache 2048
persze ott a bibi, hogy az avi fájl legvégén van az indexe ami alapján lehet tekerni és hasonlókat... régen ment... egy viszonylag friss mplayer-rrel és másik ftp szerverrel most nem sikerült elindítanom, azt írja mplayer:
Warning streams need a type !!!!
Cache fill: 0.00% (0 bytes)
AVI file format detected.
[aviheader] Video stream found, -vid 0
[aviheader] Audio stream found, -aid 1
[ftp] read timed out
[ftp] Server didn't abort correctly:
Seek failed
[ftp] read timed out
Seek failed
AVI: Missing video stream!? Contact the author, it may be a bug
[ftp] read timed out
Seek failed
Exiting... (End of file) -
Atlantis
veterán
válasz
Winner_hun #174 üzenetére
Igen, oda. Megpróbálom, kösz.
Sikerült, köszöntem még egyszer.
-
Atlantis
veterán
Lehet, hogy nagyon amatőr dolgot kérdek, de hogyan tudom a Extra oldalra feltöltött anyagomról egy linket kinyerni, amit elküldve mások is letölthetik?
-
Lejszi
senior tag
Sziasztok!
Tud vki olyan olyan oldalt a neten, ahol be tudok ingyenesen regisztralni es a kesobbiekben lesz egy FTP tárhelyen mondjuk olyan 100-200Mb-os?
-
Attila14
aktív tag
Hello!
arra lennék kíváncsi hogy tudok letölteni az extra.hu tárhelyemre más oldalakról (ha egyáltalán lehetséges)! Mivel a feltöltésem 16 kB/sec ezért ezzel elég nehézkes lenne feltölteni 100 mega feletti fájlt!
jó lenne ha sikerülne mert a gportálos oldalamon a letöltéseket ide szeretném átirányítani! (tudom, hogy a gportal 1 szar, de mivel nemvagyok weblapfejlesztő csak erre telik)
-
dany27
őstag
sziasztok
beüzemeltünk egy servert BIXbe felraktam rá SerV-u-t de egy olyan gondom van hogy nem csinálja meg a Chmodot hiába írom be neki h 777 és kattintok az Ok-ra akkor is marad 666!
Ez mitől lehet?? -
poffsoft
veterán
válasz
Cerebellum87 #165 üzenetére
Lehet tévedek, de a dmz nem a tűzfalat kerüli meg?
-
Cerebellum87
csendes tag
válasz
Cerebellum87 #164 üzenetére
Hali! Firmware frissítéssel rendben. Csak ha más is ilyen gondba ütközne ;)
-
Cerebellum87
csendes tag
Sziasztok! Egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok,hátha ti ismeritek a megoldást
Évekig gond nélkül FTP-ztem, hol a ReGet Deluxe beépített lehetőségét, hol a SmartFTP-t, hol a FileZillat használva. Sosem volt gond, több router (Gigabyte, SMC, Linksys) is volt már a rendszerembe iktatva. Viszont mióta megvan a Linksys WRT54GL-em, és felraktam rá az egyik legnépszerűbb firmwaret (DD-WRT), olyat csinál mindegyik kliens, hogy egy file letöltése után fennakad, és nem ugrik át a következő-re,leállítom a várólistát,elindítom és újra megy. Nincs semmi gond sem a csatlakozással, sem pedig a könyvtárlistázással, sőt Total Commanderben megy a dolog ilyen jellegű gond nélkül. Már próbáltam portot forwardolni, a FileZilla hálózati beállítást segítő varázslóján is végigmentem, elvégeztem a port range forwardot (A teszt a végén sikeresnek értékelte a beállítást...), de a letöltés csak megakad. Mikor DMZ-be raktam a routert ment kiválóan. Nincs véletlen valami ötletetek ezzel kapcsolatban, mert egy kicsit kiakadtam
Előre is köszönöm.
-
-
djyuri
őstag
Üdv
ha egy szerverre FTP-n keresztül töltök fel,de mindig megszakad...ámbár egyik feltöltővel ettől függetlenül feltölti a fájlokat,akkor mi lehet a gond? (semelyik ftp progi nem járt sikerrel)
amúgy ez egy torrent szerver,ami magától letölti a torrent tartalmát és seedeli...de ha fel akarok én tölteni ,akkor megszakad mingid.
A másik,hogy szerintetek netes rádiót lehet sugározni róla?
THX
-
nthz489
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha ftp-ről töltök le akár total commanderben, akár Smart Ftp-vel, akkor a letöltés akadozva megy, azaz felmegy maximumra letöltési sebesség majd lemegy majdnem minimumra és újra fel és újra le és így tovább, sőt néha mintha abszolút megállna, majd megugrana és megint megáll..... Tehát nem egyenletesen tölt, ami eléggé lelassítja az egészet. A kérdésem az lenne, h mi lehet ennek az oka és mi a gyógyír????Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok!! -
K.Gergely
csendes tag
Megoldottam... Xlight FTP server!
-
K.Gergely
csendes tag
Sziasztok!
FTP szervert szeretnék létrehozni. Router nélkül, tűzfal kikapcsolva, guild ftp programmal. Addig jutottam, hogy a kliens be tud jelentkezni, csak a könyvtárlistát nem tudja megjeleníteni.
Mi lehet a gond?
-
gyurman
tag
Szervusztok! Vannak teljesen amatör barátaim és nekik kellene ftp-n küldeni fájlokat.
Hogyan tudok küldeni?
Valami bolondoknak való valami kellene.
Olyan mint az sfx kicsomagoló program.
Tehát egy exe, amit megnyom és megkérdezi, hova töltsön le. Tudtok ilyet? -
Csontikka
aktív tag
Halihó!
A következő a probléma / megoldandó feladat:
Van egy video file, mondjuk AVI, de lehet bármi más is, szeretném úgy megnézni a filmet, hogy közben nem töltöm le!
Jelenleg az ftpDrive programot használom rá, de az a problémám vele, hogy sokszor megakad, még nem is lenne vele baj, csak az X-edik hiba után feldob egy ablakot, és nem megy tovább automatikusan.
Szóval ismereteim szerint még hasonlót tudhatnak:
Webdrive: Kipróbáltam, viszont azt vettem észre, hogy ez a progi nem képes arra, hogy FTP-ről nyisa meg a filet, hanem először mindenáron le akarja szedni az egészet és csak utána inditja!
Ez meg nekem nem okésSftpDrive: Ez a progi elvileg tudja, de a gyakorlatban nálam nem hajlandó menni, lehet a rendszeremmel van a hiba, de nem húznám újra, max akkor ha valaki megerősít benne, hogy ez a program tudja ezt, vagy esetleg használja is.
A lényeg az lenne, hogy a progi be tudjon linkelni egy FTP szervert mondjuk X meghajtóként és arról lehessen nyitni fileokat, akár részben is! Tehát hogy bele tudjak nézni a filmbe, belehallgatni az mp3-ba anélkül hogy leszedném!
(Video Streaming megoldások nem érdekelnek)
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
Csontikka -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne.. 1 Ftp tárhelyet használunk adatmegosztás, vagy máshonnani elérés céljábol, a feltöltött dolgok 1 gép kivételével mindenhol láthatóak.. Ez az 1 gép rendesen csatlakozik az Ftphez, viszont üresnek látja, miért lehet ez szerintetek? (Total Commandert használunk)Köszi Előre is!
-
escie
őstag
nem, nekem nincs semmifele kulso dolog, csak a lan. ehhez kepest jol bekavart, hogy mindig varialt valamit a dns-sel, es egy perc volt, mire kvtr-at valtott. a lenti koddal ez megoldodott.
ilyen vacak nem lehet a wifi, ha egyszer 54Mbittel csatlakozik, tokeletes a jel (90%+). intel csipek, az egyik ipw3945, a masik iwl4965. az ember azt hinne, az ilyen markas, tamogatott cuccok jol mennek.
6.75Mbyte/sec lenne az elmeleti max, ennek a harmadat hozza.
az nem lehet baj, hogy tul kozel van egymashoz a ket gep es a router? olyan 3 meter amtmeroju koron beul
-
g4dg3t
senior tag
10/100-as switch port-ok miatt a ~9MB/s savszel teljesen rendben van kabelen...WiFi-n kicsit kevesnek tunik a ~2.5MB/s, de talan a notik vevojenek minosege okozhat ennyi lassulast. Lakotarsaim notijai eleg kulonbozo savszelt produkalnak (szinten WRT54GL - DD-WRT firm).
a belso IP-s kapcsolodast azert kerdeztem, mert jartam hasonlokepp en is:
regeltem egy no-ip-s host-ot, es a routeren beallitottam, h a 21-es port-ot forwardolja adott gepre. ez csak azert kellett, hogy kivulrol is konnyen, host alapjan erjem el az FTP-m...a gond ott volt, h akkor is host alapjan csatlakoztam (belso IP helyett), mikor otthon voltam, helyi halon belul...igy a csomagoknak nagyobb utat kellett megtenniuk es a savszel messze elmaradt az elmeleti max-tol.
-
escie
őstag
annyi fejlemeny van, hogyha mindket ket gep kabelen csatlakozik a routerhez, akkor 9MByet/sec az atviteli sebesseg, ha valamelyik, mindegy, melyik wifin csatlakozik, akkor 2MByte/sec.
ez egy WRT54GL router, gyari firmware, WPA-PSK.
egy szobaban van mind a ket noti, mind a router.szerintem mar nem is ide tartozik a problema, hanem valami wifis topikba, de hatha...
-
escie
őstag
uhh, valamiert eszembejuttatad, hogy volt mar ilyen problemam, es ez
UseReverseDNS off
IdentLookups offvolt a megoldas a lassu konyvtarvaltasokra.
az atvitel meg mindig lassunak tunik nekem. ket vadiuj notebook kozott ugye nem 2-2.5Mbyte/sec a legnagyobb atviteli sebesseg?!
kiprobaltam, kabel, wifi, mindegy...
-
escie
őstag
nem tudom, jo helyen kerdezek-e, de mitol lehet, hogy toklassu az ftp atvitel, az itthoni lanomon? (1Mb/sec)
mindket gep teljes sebesseggel csatlakozik a wifire, wrt54gl-en keresztul, Linuxok futnak. -
hbruce000
tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, ezért szeretnék némi infót kérni!
Olvastam a topicot, de mindenki már haladó szintű problémával írt.
Nem tudnátok esetleg valamilyen összefoglaló "hogyan kell" oldalt linkelni,
ahol érthetően össze van foglalva az ftp-zés (kezdetektől a felhasználásig)?
Amit szeretnék: van 1 asus wl500g permium routerem + 250 gb os merevlemez,
a lemezt közvetlenül a routerre csatlakoztatva szeretnék külső elérést biztosítani a tárolt adatokhoz, a pc től függetlenül.
Remélem tudtok segíteni. előre is köszönöm -
tzscske
tag
Nem hinném,hogy egy ilyen fórumon kapni fogsz akár tippet is,hogy hol érdeklődj ilyesmi után.
(#141) macy:Gondolom a php nuke hozta létre magának a fileokat és nem te vagy a tulajdonos.(módosítsd a fileokat vagy mappákat úgy,hogy minden jogod meglegyen és akkor tudod törölni)
(#140) methyl:Valamiért 2 szálon akar tölteni és az ftp szerver neked csak egy kapcsolatot engedélyez.Más nem tudja a jelszavad?Mert akkor szokott ilyet,ha más belép ugyanazzal a felhasználó,jelszó párossal.(sok helyen !felhasználónév segítségével ki lehet rúgni a belépett (beragadt) szálat és lehet folytatni a töltést)
(#139) Zomby8: azért a másolás dátuma van mert az a létrehozás dátuma (a te vinyódon),Biztos van rá beállítás de nem ismerem a filezillát.(total commanderben: a file eredeti dátumának meghagyása vagy valami ilyesmi opció van erre)
-
Jarod1
veterán
Tud valaki fizetős, címeket FTP ahonnan lehet letölteni?
-
macy
addikt
Sziasztok.
Volna egy kis gondom. Van egy tárhelyem az extra.hu-n. Phpnuke volt fent és most nem tudok törölni néhány mappát. Miért van ez? -
methyl
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő, és én nem tudom rá a választ, mert nem rég óta FTP-zek.
Gondolom Ti már találkoztatok ilyen problémával.
Miért van az hogy egy darabig jól megy a FlashFXP, majd idővel (1-2óra, 3-5óra múlva, vegyes), azt írja ki hogy Transfer failed, You have reached your maximum simultaneous downloads allowed???
És itt megáll a letöltési tudomány, van amikor újraíndítom a klienst és akkor elkezdi folytatni, de van amikor nem....
Próbáljak másik verziót??? Ez most 3.3.8. build 1133mellékelek képet is egy ilyen hibajalenségről:
http://kepfeltoltes.hu/view/071103/FXP_error_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpglégyszi ha van vmi ötletetk szóljatok...
-
Zomby8
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon luzer kérdésem, de sehogy sem tudom megoldani. FileZilla-t használok FTP másolásokra, de nem tudom sehogyan sem beállítani, hogy egy átmásolt file módosítási dátuma ne a másolás időpontja legyen hanem pl. a létrehozásé. Van egy ilyen opció, hogy preserve date and time, de azzal sem csinál semmit!
Ha esetleg valaki tud segíteni azt megköszönném!
-
lúzer
veterán
És miért van az hogy látom a weblapomat a t-online-n, de ha más felhasználóként lépek be akkor nem.
De ha belépek a ''http://www.t-online.hu/webtarhely/.....'' szolgáltatásba, akkor onnan megnyitja az index.html fájlt a böngészőben, ahogy addig is kellett volna.
Ha kilépek a t-online-ról akkor megint nem látom
a forrás pedig ez:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC ''-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN''>
<HTML><HEAD>
<META http-equiv=Content-Type content=''text/html; charset=iso-8859-2''></HEAD>
<BODY></BODY></HTML> -
lúzer
veterán
Szevasztok!
Adott egy t-online tárhely, total commanderrel elérem, mappa és fájlműveletek oké.
Az attribútomokhoz kéne segítség, azt hogy tudom állítani?
Illetve hogy egy fájlt pl. usernév/password párossal lehessen elérni? -
Kicker
őstag
válasz
enamessias #135 üzenetére
adnál egy linket, esetleg pár hasznos tanácsot, ilyet nem csináltam még, illetve azt a megaupload-ot használtam most, de le kell tölteni a toolbarját, és nem is valami gyors...
-
Kicker
őstag
hello
lenne egy kb 1 gigás video és fotó pack-om, az esküvőmről... és ezt kéne kb 1 hónapig valahova felraknom, hogy tudják tölteni a rokonok stb. ha nagy cécóval jár akkor inkább kiírom dvd...
netem munkanapokon 8-16óráig 50K körül tud produkálni. érdemes bérelnem egy szervert egy hónapig? előre is THX -
Fauszt
senior tag
válasz
támogató #132 üzenetére
pedig az ott leírtak helyesek, az alapján mennie kell, bár te a #166-ban még a 22-es portról írtál, de az FTP szabványos portja az a 21 ahogyan az a cikkben is szerepel. Szóval fuss végig mégegyszer rajta, hogy mindent jól állítottál-e be, ill. ha az aki csatlakozik router/tűzfal vagy valami hasonló mögül próbálkozik, az okozhat gondot, ilyenkor célszerű passzív módban elérni a szervert.
-
támogató
tag
De ha esetleg tud valaki egy progit amivel tutira fut......
-
támogató
tag
Szasztok! Pár hozzászólással lejjeb írtam a problémámról. Azóta annyit változott a helyzet, hogy a TC-ben a saját FTP-met elérem, tehát nekem bejön a könyvtár. Kívűről, tehát nem a routerremmel öszzekapcsolt géppel sajna nem elérhető a megosztott mappa. A Win tűzfalon engedélyeztem a port-ot és a router(SMC) beállításaiban szintén megadtam az ip-t és a port számát. Valaki segítsen! Nagyon sürgős lenne!
-
shev7
veterán
Ennyire azert nem bonyolult
HA letoltesi listahoz adod hozza, akkor nem kezdi el tolteni, csak osszegyujti egy txt fileban a fileokat amiket kesobb le akarsz tolteni. De ha elinditasz egy letoltest a hatterben, majd kijelolsz egy masik filet amit meg le akarsz tolteni, majd a kis ablakban megnyomod a + gombot, es az ''add selected item for downloading'' pontot valasztod, akkor belerakja abba a listaba... -
Fauszt
senior tag
miért nem? A kiválasztott fájl(ok)t áthúzod, bejelölöd, hogy adja hozzá a letöltési listához, OK, bepipálod, hogy a célútvonalat is mentse a listafájlba, OK, elindítod a letöltést böngészel tovább a szerveren és az újabb kiszemelt fájlokat áthúzod a kívánt hely(ek)re úgy, hogy azokat is adja a letöltési listához ill. a célt is mentse listafájlba.
-
Mr X
veterán
Sziaszok!
Lenne egy kérdésem. Mostanság sokat FTP-zek, és kipróbáltam pár klienst. Többek között FileZilla, Total Commander, FlashFXP. De az a gondom, hogy ha megy a letöltés, nem tudok a távoli könyvtárban ''turkálni''. Csak az adott mappában lehetek. Ez azért rossz, mert így nem is tudok új letöltést hozzáadni a listához, míg az előző nem ért véget.
Az a kérdésem, hogy ez minden klienssel így van, vagy van-e olyan, aminek ez nem gond. Ha van, akkor szívesen fogadnék pár programnevet.
Előre is köszi. -
támogató
tag
Sziasztok!
Elősször is szeretném leszögezni, hogy teljesen amatőr vagyok ezekban a dolgokban melyekhez a kérdéseim kapcsolódnának. Tehát egy haverommal szeretném megosztani a gépem vagy annak egy mappájának tartalmát persze csak jelszavas védelmen keresztül, ha ez számít valami is. Win. Xp prof-ot használok a gépen. Addig jutottam, némi olvasgatás után, hogy a felügyeleti eszközök Internet Information Services-ben már látszik az FTP-helyek könyvtár. Persze csak ha azelőtt nem látszott volna. Ott megadtam egy mappát, gondolom ez lenne a megosztás helye. IP-nek megadtam a kiosztott ip-t(192.168.2.100) van valami port is: 22.
Tehát mivel ill. hogyan lehetne a mappámhoz kapcsolódni, mert a totalc. -ben kicsit több adat kell (új ftp kapcsolat alatt)amikről semmilyen fogalmam sincs. Ha esetleg valaki tud egyszerűbb vsgy célszerűbb megoldást azt is megköszönném! -
Patrick
addikt
Köszi, már csak be kéne lépnem...elég rég használtam, asse tom mia felhnév meg a jelszó
-
Patrick
addikt
Üdv all.
Egyik havenak szeretnék egy nagyobb cuccot átnyomni, dc-n nem sikerül, msn alapból kizárva, nincs vmi olyan progi, ami csak a két gép között teremt kapcsolatot, vagy valami hasonló?
Új hozzászólás Aktív témák
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest