- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
A Flipnél is csökken a 4ezer az áfa miatt?
-
4Grider
nagyúr
válasz
Oxy.kiraly #498 üzenetére
A flip az ilyen extra szolgáltatásoktól megtisztított, ezért sokkal olcsóbb Telekom digitális tv és internet.
-
Oxy.kiraly
tag
Hali!
Főként a volt Telekomos fórumtársakat kérdezem, miszerint ugye a Telokomnál van egy olyan funkció, hogy három napig visszanézhető kb 30 csatorna bizonyos műsorai. Az a kérdés, hogy a Flipnél ez megvan?
A visszanéző funkció nem összekeverendő a felvételes Set Top Boxal.
köszi -
-
kircsike
tag
Sziasztok!
Megrendeltem egyik ismerősömnek a Flip-et és az IPTV (Tatung stb-3112 cda) vevőjének pontos méreteire lenne szükségem, mert egy polcot szeretnék felszerelni a fali konzolon lévő TV alá és ehhez készíteném.
Segítsetek legyetek szívesek!
Előre is köszönöm.Ui:
Illetve az UTP kábelnél milyen bekötést csináljak?
T568A az jó lesz? -
itg
tag
Néha belépek a flip.hu-ra nézelődni.
Eddig engedte (volna) a 120-as net helyett a 250-est, most viszont nem engedi.
Kivezetik, vagy helyfüggő lett? (optikám van, 120/55-öt simán visz) -
Remekelek28
őstag
válasz
sarkanyolo2 #490 üzenetére
Küldtek is valamilyen emailt,hogy regisztráljak,akkor majd ott átállitom köszi
-
viktorhu
veterán
válasz
Remekelek28 #487 üzenetére
Megkérdezheted, hogy le lehet-e tiltani az emeltdíjas számokat. Ha meg nem teszel oda telefont, akkor esélyes, hogy eszébe sem fog jutni a dolog. Miért nem iratod az albérlő nevére az előfizetést, ha attól tartasz, hogy tartozást csinál neked?
-
viktorhu
veterán
válasz
Remekelek28 #485 üzenetére
Mit értesz kiiktatás alatt? Ha nem dugsz be telefont a routerbe, akkor nincs telefon, és kész. Ha mégis szeretnéd esetleg használni, akkor vegyél egy filléres vezetékes telefont.
-
Remekelek28
őstag
Nem tudjátok a telefont ki lehet iktatni? Illetve ha mégis használni szeretném,van olyan kábel,amivel mobillal összekötve lehet használni?
-
viktorhu
veterán
válasz
Remekelek28 #479 üzenetére
Képcsöves tévé (ha van rajta scart) vagy HDMI-s monitor is jó.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
Remekelek28 #479 üzenetére
Persze.
Van rajta hdmi és scart is a boxon.
Flip telekomos jelet használ, ezért irtam, amolyan fapados szolgáltatása a telekomnak a flip.
-
Remekelek28
őstag
válasz
FreedomHUN #478 üzenetére
Köszi. Telekom nem volt. Digi volt és flip.
Régi képcsöves tv is jó lehet? Mert ha hdmi s boxot hoz,nem biztos. -
FreedomHUN
senior tag
válasz
Remekelek28 #477 üzenetére
Optikai kábel, attól függ hogy mi van a lépcsőházban, ha koax, akkor úgy is újat fog húzni, mert nem optikán jön be.
Ha telekom előfizetésed volt, éz azon volt az optika, akkor jó az a kábel.Tv viszont kelleni fog, bert be kell ütni az aktíválókodot a boxba, addig nem fog működni.
Vigyél addig oda bármilyen tv-t, amig a szerelés zajlik. -
Márton
nagyúr
válasz
Remekelek28 #475 üzenetére
-
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #474 üzenetére
Közben van egy sejtésem,hogy optikai kábel lehet. De ez vajon mihez kell? Az ajtó mellett jön be. És korábban ebbe a lakásba volt flip.
-
flegga92
senior tag
-
yetmanus
tag
válasz
flegga92 #470 üzenetére
Akkor földim vagy XD Az invitellel én is összefutottam párszor, de amikor 5 és 15 megás netekkel akarnak operálni DSL-en, amikor T koax és digi optika van a területen, az már a vicc kategória... Mindegy is, ez már másik topic téma lenne.
A flipnél ugye 120/10 és 250/20as a net, nincs bekötési/szerelési díj, és a routerével sincs bajom, sőt! Igaz a sagemcomot a T szolgáltatáshoz használom, de ki vagyok vele békülve.
Amúgy hacsak nem a 'felhőben' élsz, 10 és 20Mbps feltöltés is elég, szinte már mindegy hogy 250 vagy 500 mega a teteje XD Jövőre jön a spíler és a natgeo HD, ugyh 106sd és 26HD-ra módosul a csatornakiosztás. Innentől csak azt kellen eldöntened hogy mire használnád a netet, és mit néznél szívesen -
flegga92
senior tag
válasz
yetmanus #469 üzenetére
Békéscsabán lakom. Most kezdtem jobban beleásni magam a témába, meglestem mik vannak.
Kiderült, hogy van Digi is csak hűséget akartam elkerülni. 99+28 HD csatorna 100/100-as net 1 év hűséggel 4640 Ft ha kérem az 500/200-as netet 5040 Ft. Ennél többe kerül a mostani is, jóval gyorsabb a net a mint a Flipnél. Ha jól tudom itt nincs set-top box és HGW se szerencsére. (bár az 5 Ghz wifi jól jönne mert panel, jó hülye voltam, hogy anno nem ilyet vettem) Kérdés, hogy van e bekötési díj.
Invitel kilőve a hozzáállásuk miatt meg 5/1 ADSL- netet adnának kb ennyiért
Szóval árban egyforma a Flip és a Digi, előbbinél jobb csatornák vannak és nincs hűség, utóbbinál jobb a net és a Digi Online.
Kár, hogy a helyi szolgáltató kivette pár éve a Discoveryket mert korrekt árak vannak. Amikor szóvá tettem annyit mondtak rá, hogy ez van helyette, ugyan azok a csatorna tematikái...
-
yetmanus
tag
Hát itt minden technológiának megvan az előnye és a hátránya
A koaxnál 10 és 20Mbps a feltöltés, viszont AC-s routert adnak, optikánál 50 és 75Mbps feltöltési profilt adnak, viszont a routerben csak 2,5 GHz-es wifi freki sáv van. Az a mende-monda az lehet, hogy a Telekom saját magának már bevezette az uj Sagemcom AC-s ONT-t pár hónapja, hátha majd jövőre átszivárog a fliphez isflegga92: ahogy nézem azért sokkal többre jössz ki a helyi szolgáltató+Mytv-vel... Ha koax, akkor 120/10 és 250/20Mbps lehet a sávszélesség. Itt azért 4 discovery csatit kapnál, egyiket asszem HD-ban. Jövőre a natgeo is HD-ban jön, ugyh 106 + 26HD-ra modosul majd a dolog
Melyik településen is vagy? -
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Erősen gondolkozom a flipre váltáson. Jelenleg egy helyi szolgáltatónál vagyok 100/50 nettel, tv-t évekkel ezelőtt lemondtam, mert elvették a Discoveryt és barátait, jelenleg Telenor mytv van 50+ csatornával. 2500+3000 a havidíj. Megnéztem a Telekom oldalán, itt valószínűleg koax van. Feltöltés miatt kellene a nagyobb net.
Kérdésem az lenne, hogy kapok e publikus IP-t illetve a jelenlegi routeren (Asus RT-N18U) vpn szerver fut, mert néha a nas-t el kell érni, megoldható a HGW mögül?
-
Roppy
tag
válasz
mbalint987 #463 üzenetére
Csináltam újraindítást és ugyanúgy maradt, mint előtte. Viszont belementem a beállításoknál a csatornalistába és ott nem volt bepipálva minden csatorna, most már minden okés
-
DonLaca@
senior tag
Tegnap bekötötték az Augusztusban megrendelt szolgáltatást. Jobb később mint soha.
Kiderült hogy a diszpécser hölgy elírta a címet az egyeztetéskor. 3 hónapba kellett a technikus kollégának kijavítani. 4x telefonáltam rájuk ez idő alatt és mindig azt mondták legyek türelmes dolgoznak rajta.
Csak azt jegyeztem meg a srácnak hogy negyed éve türelmesen várok már.
Másnap hívtak időpont egyeztetésre, harmadnapra beüzemelték.Net 120/50Mb
(120/20 helyett) Tv minősége ugyan olyan mint az előző Telekomos csomagnál. Szóval tulajdonképpen ugyan azt adja a Telekom Flip néven csak harmad áron.
-
sarkanyolo2
őstag
Sagecom 5GHz 120Mbit. 92,65 Mbit/s-ot mértem október 15-én de akkor asszem 2 fal volt köztem. Sony Z5 compact volt a teszter. Este csekkolok egy frisset.
-
Roppy
tag
Sziasztok!
1 napja erősítem a flip-esek táborát.Minden klappol szépen, csak az imént vettem észre, hogy a 3 beltériből az egyiken nincs meg minden csatorna. Ez miért lehet?
-
hatter
tag
válasz
sarkanyolo2 #455 üzenetére
Erre a tesztre 5GHz-en mindenki kíváncsi volna sztem. Mi Gyöngyösön vagyunk és szintén csak 2,4GHz-es a router-t kaptunk, Huawei-t. Előbb beszéltem a technikussal aki telepített, elvileg hallott valami pletyka félét, hogy lesz router fejlesztés 5-GHz-re, de eddig csak mende monda bár most hogy Szegeden már van remélem frissítenek.
-
yetmanus
tag
válasz
sarkanyolo2 #455 üzenetére
Ahaaaaa, így világos, na akkor ezt gondolom a 2,4essel mérted, kipobálod 5GHz-val? Elvileg annak is ugyanaz a jelszava, csak más a felhasználoneve. Nekem is koaxom van, ugyanez a típus, csak 250es nettel. Nekem okostelon 200+ jön wifin, csak egy falon át már nem annyit tud xD
-
yetmanus
tag
Úgyúgy!
Itt a fórumban Mbps-ként szoktuk leírni
Egyébként egyetlen hátránya, hogy a flip (korábban a telekomnál is) a huawei ONT-t használja még, amiben csak 2,4GHz-es wifi frekvencia sáv van, így az eszköztől függően 20-60Mbps sebességet tud adni, sajna nincs benne 5Ghz-es wifi freki sáv, amivel el tudnád érni a 100-120Mbps-t wifin, vagy a dupláját a gyorsítóval
BTW akkor észrevetted, hogy nem 10Mbps a feltöltés, mivel azt papíron kellett hozzáigazítani a koax feltöltéshez, a valóságban 120/50es, vagy 250/75-ös profil van optikán
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest