Új hozzászólás Aktív témák
-
mijos
senior tag
Segítségetek szeretném kérni. Miért van az, hogy srt-ből konvertálok ssa-ba de valamiért egy egyszerű "ö" betűt egy "Ă" konvertál át ?
-
klaritamas
csendes tag
Kérném szépen tisztelt fórumozó kollégákat segitsenek megkeresni a feliratot a "Csak rá kell nézni" olasz filmhez vagy angol vagy magyar nyelven.Eredeti cim: Basta guardarla /1970/ már az elképzelhető helyeken kerestem-eredmény nélkül.....
KöszönömTamás -
gyiku
nagyúr
eddig avirecomp-pal egettem ra az srt-t az avi-ra, viszont ugy nezem kemenyen 1 szalat hasznal. nincs vmi alternativa, ami tobb szalon szamol, esetleg gpu acceleration?
-
wilburwalsh
tag
Én erre a célra az Avidemux 2.5.4-et használtam. (A 2.5.6-os verzió állandóan összeomlott az SP2-es Vistámon, ezért tértem át a régebbire.)
A dolog menete:
- File > Opennel megnyitod az avi fájlt.
- Ha megjelenik egy párbeszédpanel a Packed Bitstream detected szöveggel, akkor a Yes-re klikkelve a program kibontja azt.
- A Formatnál válaszd az AVI-t.
- A Videónál legyen az MPEG-4 ASP (Xvid).
- Utána a Videónál a Filtersnél a Subtitlest, majd a Subtitlert kell kiválasztani.
A Subtitle file-nál tallózd be az srt-t.
A Font (TTF)-nél add meg pl. a C:\Windows\Fonts\arial.ttf-et.
Az Encodingnál a Latin-2 (Central European) jeleníti meg a magyar ékezetes karaktereket is.
- Az Audio maradjon Copy-n.
-Végül a File > Save > Save video..-val mentsd el a videót pl. video1.avi néven. -
hoffman_
nagyúr
Karakterkódolás nem tudom mibe volt, őszintén szólva átnyálaztam a beállításokat, de nem rémlik olyan, ahol ezt állíthattam volna. Az viszont, hogy kényelmetlen, az halálbiztos.
A cucc(tévé lejáccója) ass-t nem lát semmilyen körülmények között, srt-t szinte mindig látja. Ha az ass-t átnevezem srt-re, akkor se látja sajnos, bár gépen működik
A fájlnév persze ugyanaz volt.
A három folyamat végül nem is három volt amúgy csak kettő, de így is egy óra volt. Mondjuk gyengus már a procim eléggé.
-
F34R
nagyúr
válasz
hoffman_ #305 üzenetére
karakterkódolás utf-8 ba volt ? azért mondtam mert az égetés kényelmetlen nem állíthatsz színt ,betűméretet, helyzetet. Nem azért írtam mert alábecsüllek.
.srt .ass-el is egyébként meg kellene hogy birkózzon. a fájlnév és a felirat ugyanazon nevű ? Azért volt három folyamat mert egyik a videót kódolta a másik a hangot illesztette és a végén bele rakta egy tárolóba : avi vagy mkv -
hoffman_
nagyúr
Te rendre alulértékeled a képességiem
Azért voltam kénytelen ráégetni, mert a tv-m beépített médialejátszója ignorált minden külső feliratot. Gépem természetesen semmi gondom nem volt vele, de muszáj voltam a tévét használni. Közben viszont sikerült ráégetni, de dobtam a kukába, mert a hosszú ékezetes karakterek helyett csak &@#>° volt, tehát nézhetetlen. Bár nem fogok túl sokat égetni, nekem felesleges, azért érdekelne, hogy mi okozhatta ezt.
-
-
hoffman_
nagyúr
Nem túl pörgős a topic, de azért megpróbálom.
Miért van az, hogy egy 90 perces videóra akarok feliratot égetni AVI Recomppal, az adott konfigomon, és lement egy 20 perces etap, most egy 50 perces megy, és elvileg van még egy harmadik lépés is. Mi a francért ilyen hosszú?
-
Archanon
őstag
No, rájöttem a megoldásra. Elég csak megnyitnom az .srt fájlokat, és elmentenem .ass kiterjesztéssel [bár most így belegondolva talán az egyszerű átnevezéssel is működne], s így az AVI Recomp máris tudja a felirat stílusát szerkeszteni. Baró.
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Spórolós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- További aktív témák...
- Starcraft 2 Collector's Edition
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest