Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
rokefeller #2799 üzenetére
köszi a segitseget, fedoraban nincs valami csomagkezelö, mint pl. a synaptic ubuntu-ban?
talaltam egy olyat, hogy szoftverek telepitese/eltavolitasa, de üres az egesz es ezt az üzenetet dobja ki: [link]
-
rokefeller
senior tag
válasz
audi100td #2798 üzenetére
A szebb betűkhöz érdemes feltenni a freetype-freeworl csomagot.
A gnome-shellben alapvetően nem lehetne állítani azokat amiket írtál, de van a gnome-tweak-tool, azt felteszed, és azzal tudod variálni a betűket, élsimítást, hintinget.A rendszerbeállításoknál ennyi van, amit látsz, mert ez is új a gnome3-ban, viszont a fedorában vannak a system-config-* csomagok, azokat fel lehet tenni, és azokkal lehet értelmes dolgokat művelni (services, firewall pl elengedhetetlen)
A fejlécet alapból nem lehet beledolgozni a felső panelba, de itt egy link, ahol össze van szedve az összes gnome-shell extension ami eddig létezik, és azok között, ha jól tudom, van ilyen. [link]
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
feldobtam fedora 15-öt, eddig csak ubuntu-t es mint-et hasznaltam, szoval sok mindenbe bele kell jönnöm.
A betütipusokat nem lehet valahogy allitani? Az alapbeallitas 11.04-es ubi utan nem valami mutatos, az elsimitast sem talalom. Azt vettem eszre, hogy a rendszerbeallitasoknal eleg keves az opcio, ezen lehet valahogy valtoztatni?
Olyat nem lehet esetleg allitani, hogy az ablakok fejlece kinagyitott allapotban beleintegralodjanak a talcaba mint pl. unity-nel? ha ezt nem lehet, esetleg kisebbra lehet venni venni a betüket vagy magat a fejlecet, hogy ne foglaljon el annyi felesleges helyet, 12"-os a notim kijelzöje, szeretnek ott soprolni ahol csak lehet.
-
Elkezdtem kísérletezni az fglrx-el HD4850-en (f15, gnome3). Itt egy hótú ami szerint csináltam. Kipróbáltam az akmod és a kmod-ot is. Rendszer feláll de a vesa drivert használja (ezt a rendszer információs ablakba írja: VESA: RV770) és gfx bug-os a felső panel... Képet nem tudok csinálni mert se a felső panelt se a terminált nem "veszi fel" a képernyőkép készítő
[body@fedorka ~]$ lsmod | grep radeon
radeon 688160 0
ttm 55120 1 radeon
drm_kms_helper 27515 1 radeon
drm 187984 3 radeon,ttm,drm_kms_helper
i2c_algo_bit 5014 1 radeon
i2c_core 25468 5 i2c_piix4,radeon,drm_kms_helper,drm,i2c_algo_bit
[body@fedorka ~]$ lsmod | grep vesa
[body@fedorka ~]$ lsmod | grep mesa
[body@fedorka ~]$ lsmod | grep fglrx
fglrx 2727589 72
[body@fedorka ~]$ glxgears
13378 frames in 5.0 seconds = 2675.450 FPS
13222 frames in 5.0 seconds = 2644.233 FPS
[body@fedorka ~]$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
GL_EXT_copy_buffer, GL_EXT_copy_texture, GL_EXT_direct_state_access,
[body@fedorka ~]$ -
bpx
őstag
ma is tanultam egy hasznos dolgot:
mount -o remount,rw /
előzmény: sikerült a /etc/fstab-ban az egyik sorban az első két oszlopot felcserélni -
válasz
szaszayanou #2787 üzenetére
Igen LCD (igaz tv), újraindításra nem emlékszem...
[body@fedorka ~]$ time mc
real 0m5.642s
user 0m0.046s
sys 0m0.052sNekem gyorsan indul
-
Vladi
nagyúr
Na mi ez a tunyaság? Mindenkinek megy minden?
Ehhez szóljatok:
[oleg@f15desk /]$ time mc
real 1m3.102s
user 0m0.062s
sys 0m0.057s
[oleg@f15desk /]$ -
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2782 üzenetére
nem tudom pontosan mire gondolsz, de a packagekitd fut, azt hiszem ő csekkolja hogy van-e update, de szerintem nem érdemes (talán nem is lehet gui-ról) kilőni, hanem a software updates vagy update software (ami a frissítési beállításokat tartalmazza és nem a frissítést magát csinálja) ott ki lehet kapcsolni az automatikust, ha azt szeretnéd
-
Mr X
veterán
Nincs meg valakinek véletlen az autoten rpm-je? Nem tudom letölteni, mert az oldal karbantartás alatt van, de viszont kellene.
-
válasz
szaszayanou #2758 üzenetére
Na én kiprószáltam az elsimítás dolgot, de vagy én vagyok vak de semmi "érdekeset" nem látni...
szerk.: az indítópultot hova varázsolták f15be? az autómatice induló progikra gondolok
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
rokefeller #2781 üzenetére
Köszi, azt hiszem megvan.
A frissítéskezelő szolgáltatásnak mi a neve?
-
rokefeller
senior tag
válasz
szaszayanou #2779 üzenetére
fel kell tenni a system-config-services-t, és azzal megy.
-
csendes
addikt
válasz
szaszayanou #2779 üzenetére
"a feleslegesen futó programok indítását, hogy lehet kikapcsolni?"
[link] -
szaszayanou
aktív tag
válasz
szaszayanou #2776 üzenetére
Sikerült megoldanom a felcsatolást, a jogosultságkezelést még szoknom kell.
A másik kérdésem viszont még áll, a feleslegesen futó programok indítását, hogy lehet kikapcsolni? -
Mr X
veterán
válasz
szaszayanou #2776 üzenetére
gksu?
-
kovaax
őstag
válasz
szaszayanou #2774 üzenetére
Pedig tartok tőle, hogy itt is az fstab-ot kell megszerkeszteni... A másikra nem tudom a klikkelgetős választ.
-
szaszayanou
aktív tag
Sziasztok!
Fedora 15 alatt miképp lehet belőni, hogy magától csatolja az ntfs partíciót? Ubuntu alatt az fstab-ot kellett szerkeszteni, de itt nem tűnik ismerősnek a tartalma. A másik, hogy az automatikusan induló szolgáltatásokat hol lehet megritkítani? Gnome2 alatt ott volt az Indítópult, de itt nem találom.
-
Hokoyumi
tag
megvan a hardverhiba
2 külön kábelen volt a vinyó meg a dvd
kivettem mind2-t és tettem be 1 sajátot
most azon az 1en lóg mind2, de nem fagy, épp ubi 10.10 települ
bár csak kíváncsiságból hogy jó-e
de úgy néz ki fain^^
xp alól már dvd-t is tdtam írni velemostmár csak vennem kéne új rw lemezeket mert ami itthon van öreg és karcos...
meg író se ártana.. de sajnálok érte pénzt adniéreztem én hogy vmi nemjó
vagy a 2-es ide port szar vagy a kábelek...
bár létezik az hogy azonos vezérlőn lévő 2 kivezetés közül az 1ik szar? -
kovaax
őstag
Most nézem csak, hogy ráadásul nem is igaz amit ír:
bash-4.2$ ls -l /etc/mtab /proc/mounts /proc/self/mounts
lrwxrwxrwx. 1 root root 17 máj 25 21.34 /etc/mtab -> /proc/self/mounts
lrwxrwxrwx. 1 root root 11 máj 30 21.23 /proc/mounts -> self/mounts
-r--r--r--. 1 peter peter 0 máj 30 21.23 /proc/self/mounts
bash-4.2$ -
Hokoyumi
tag
artam hogy toltam rajta ramtesztet, de nem volt vele hiba
am 256 ddr abból 32 az igp-nek
de az a szar gép mindíg lefagy... xp van még rajta az dvd írás közben is lefagy
mármint poweriso-val, a néróval megírja csak a nérő cd képet nem hajlandó dvd-re írni
sztem vmi más baja van annak...
de nemtudom, bár most kotrok 1 xp cd-t vhonnan és megpróbálom azt felrakni
ha az is fagy a gépnek kuka
sztem a lappal nincs vmi rendben...alaplapom lenne amibe a ram belemegy csak vga nincs hozzá:S
ill lenne csak ki kéne szedni ebből.. -
Vladi
nagyúr
off: Csajom rálépett a helyes útra. Elkérte a w7-re a madaras hátteret.
-
Vladi
nagyúr
válasz
szaszayanou #2758 üzenetére
Köszi a cikket, lesz időm kipróbálom.
Elvileg az energiatakarékosságot már csinálja a radeon driver is, vagyis leveszi az órajelet terhelés függően. Hogy jó -e vagy sem, egy fogyasztásmérővel kellene megnézni a különbséget.
Jah és szolgálati közlemény: van a 6.27 végű kernelhez kmod csomag catalyst driverhez!
Lehet próbálkozni atisok, hogy megy a gyári driver. -
Vladi
nagyúr
válasz
csendes #2753 üzenetére
Próbáltam. De egy lebutított gnome3-at kaptam.
Most lxde van.
Viszont nemrég próbálgattuk itta fórumon, hogy lehet elfordítani a képet. Jelentem belépek lxde-be és elfogatja.
Elvileg nem shelles desktopon megy az fglrx. Illetve nem tudom, hogy kész -e a kmod csomag, ha igen érdemes megnézni. Többi atis fedórás?
(#2755) Hokoyumi:
Mennyi ram van benne? Meg kéne nézni, hogy hibásak -e!
Van a telepítőben memteszt. Illetve egy lxde spint javasolnék régi gépre. Arra tuti fel kell mennie!(#2757) kovaax:
Ennek már még értelme is van. Mostmár megnyugodtál, hogy nem vágta szét baltával a vinyód?
-
Hokoyumi
tag
válasz
csendes #2756 üzenetére
van rendesen kép, csak nemtudom.. nem olyan mintha menne
itt a xorg.conf
# Xorg configuration created by livna-config-display
Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen 0 "Screen0" 0 0
EndSection
Section "Files"
ModulePath "/usr/lib64/xorg/modules/extensions/catalyst"
ModulePath "/usr/lib64/xorg/modules"
EndSection
Section "ServerFlags"
Option "AIGLX" "on"
EndSection
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "fglrx"
Option "OpenGLOverlay" "off"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
DefaultDepth 24
EndSection
Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSectionmásik:
[xxxxxxx@localhost ~]$ aticonfig --initial
Found fglrx primary device section
Fail to link to fglrx-libglx.so, please check whether driver is installed correctly
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-0
aticonfig: Writing to '/etc/X11/xorg.conf' failed. Permission denied.root-ként ugyan ez
am leszedtem az antix linuxot
3 féle asztalkezelővel próbáltam telepíteni mind megfagy
vicc ez a gép, de sztem vmi hw hiba lehet
memtesztet sikerült rajta futtatnom, abban nem talált hibát, viszont eléggé melegedik a proci meg az északi híd is, nem bírom megfogni a bordát kézzelam még 1 kérdés
fedorán a hálózati beállításokat hogy tudom resetelni?
lent a beállítások gomb el van szürkülve
elnyomkodtam nagyon sztem és most nem lát kapcsolatot, azt észreveszi ha kihúzom a kábelt, de ha visszadugom nem tud csatlakozni
am a megosztott vinyó miatt próbáltam ott álligatni csak nagyon nem jött össze -
szaszayanou
aktív tag
Feltettem az új fedora-t és hát le a kalappal. Sikerült valami egyedit összehozni a gnome-os srácoknak, nem csak innen onnan ollózták össze az új felületet. Nagyon intuitív, hamar meg lehet tanulni.
Itt van egy jó cikk arról, hogyan lehet bekapcsolni az élsímítást. Ha jól láttam még senki sem linkelte, pedig látványos a javulás.
Szerintetek érdemes feltenni a zárt drivert az ATI hd3470-hez? Főleg energiagazdálkodási szempontok miatt.
-
csendes
addikt
válasz
Hokoyumi #2755 üzenetére
"mellesleg feltettem brazosra az amd zárt drivert"
Hogy érted, hogy nem működik a driver? Csak konzol van? Mi van az xorg.conf-ban? A gnome-shell-hez egyelőre nem ajánlják a Catalyst-ot, Gnome3-hoz inkább a fallback interfészt érdemes használni.
3 féle rendszert próbáltam mind3 fagyott rajta fedoránál még a telepítő se indult el és már fagyott
A normál Fedora telepítőhöz 512 MB kell. Próbáld meg az Antix Linux-ot, az kifejezetten régi gépekre van kitalálva: [link] -
Hokoyumi
tag
megpróbáltam linuxot rakni a duronos gépre
de nem akarja az igazságot...
mindentől lefagy az a szar...
3 féle rendszert próbáltam mind3 fagyott rajta fedoránál még a telepítő se indult el és már fagyott
debian telepítés közbe
vicces ez a gép
az xp ami rajta van úgy-ahogy műxik...mellesleg feltettem brazosra az amd zárt drivert
most nem halt be a rendszer tőle, meg nem is frissítettem előtte kernelt
viszont a rendszerinfóknál ezt írja: Grafika WESA: WRESTLER
catalyst van fent de sztem nem műxik a drivermeg ami érdekes hogy a másik gépen van megosztva 1 vinyó, de nem tudom elérni fedora alól
10.10-es ubival megy rendesen, az látja, a fedora csak vmi windóz hálózatot mutat nekem de ahoz se tud kapcsolódnimellesleg ha van itt hozzáértő szaki aki közvetlenebbül is hajlandó lenne segíteni az msn címem az adatlapomon megtalálható, örülnék neki
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #2732 üzenetére
Nekem ez nem vált be. Csak keresgélek folyton, meg időnként eldobja magát és újraindul.
Megy fel az lxde.
-
sztikac
őstag
Ez vajon miért nem működik?
Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
REJECT tcp -- anywhere www-11-01-snc2.facebook.com reject-with icmp-port-unreachable
REJECT tcp -- anywhere www-10-01-ash2.facebook.com reject-with icmp-port-unreachable
REJECT tcp -- anywhere www-11-01-ash2.facebook.com reject-with icmp-port-unreachable -
Mr X
veterán
válasz
rokefeller #2740 üzenetére
Én szeretem látni ezeket, de annyira azért nem,hogy széthekkeljem a gnome3-at. Majd megszokom.
Viszont új kérdés is van.
Felraktam a Deluge torrent klienst, de nem tudom beállítani a .torrent fájlokhoz alapértelmezettként. Egyszerűen nincs a listában, és a program beállításai között sem találtam fájltársítási lehetőséget. Hogy lehetne ezt megoldani?
-
törölt tag
válasz
rokefeller #2740 üzenetére
ráadásul ha jól veszem ki abból a buglistából, akkor az is az alapelveik közé tartozik, hogy ezek az alkalmazások nem is kellene egyáltalán megjelenjenek sehol, csak ablakként. ami alapvetően nem is olyan probléma manapság, hogy nincs taskbar, ami túlságosan zsúfolttá válhatna a sok megnyitott dologtól.
-
csendes
addikt
A Gnome3 fallback interfésszel nincs ilyen gond, ott van tálca. A gnome-shell-nél nem a felső panelen jelennek meg az IM-ek, hanem alul a "messaging area"-ban (egér jobb alsó sarok), kivéve azokat amik még a régi notification area-t, tray-t használják. A Skype kliens és ha jól emlékszem az "emesene" is megjelenik rajta. Az amsn nem jelenik meg, csak egy ablak marad a desktopon ha lecsukom. Itt van felsorolva, hogy milyen programokkal vannak "tálca" kompatibilitási hibák:[link]
-
Mr X
veterán
válasz
rokefeller #2736 üzenetére
Köszönöm, akkor nekiesek. Az NTFS meghajtó befogása majd később esedékes, csak szerettem volna tájékozódni a lehetőségekről.
Még egy kérdés. Gnome3-hoz milyen IM kliens létezik az Empathy-n kívül, ami képes integrálódni az indikátorok közé? Pidgint próbáltam, de nem tud bemászni oda, így ha becsukom a főablakot, nem látszik sehol.
-
Mr X
veterán
Üdv!
Lenne egy -gondolom elég kezdő- kérdésem. Jelenleg Win7 van fent, plusz egy adat partíció. Arra gondoltam, hogy ebből lecsípek egy darabot és feldobom az F15-öt. Eddig nincs is gond. a Kérdésem, hogy meg tudom-e majd oldani később, hogy a win és adat partíciót törlöm, és a területet felcsatolom Fedora alá, mondjuk /home-ként? Nem fog ez gondot okozni?
-
-
csendes
addikt
válasz
Hokoyumi #2716 üzenetére
"su
yum update kernel
azután pakolta fel."
He tényleg 2.6.39-es kernelt pakolt fel azt vagy a Rawhide-ból vagy más, nem hivatalos repo-ból tette fel. És valószínűleg a kernel miatt fagyott le az indításnál, nem a videodriver miatt. Érdemes a hivatalos kernellel megpróbálni (2.6.38.6) újra a Catalyst telepítését. -
A zárt amd drivert érdemes megpróbálni feltenni f15-re? Vagy milyen driver-el tudnék vbox alatt 3D-t előcsalni? Meg linux alá se lenne rossz...
Most ha jól gondolom a "sima" radeon van rajt:
[root@fedorka body]# lsmod | grep radeon
radeon 688160 4
... -
rokefeller
senior tag
válasz
Hokoyumi #2716 üzenetére
Hát... ez a duron ma már eléggé sovány:-)
Nekem is van egy, pont 1100-es, 512 ramot valahogy vadásztam bele, és amit sikerült kihozni belőle, az egy minimál arch openbox-szal, meg chromium.Megyeget, filmet játszik le mint a szélvész, de ha 3-4 alkalmazást megnyitok, akkor már recseg, flash lejátszás meg ugye hehe youtube-hoz, nem tudom a HTML5-ös verzió jobb-e, amikor használtam a youtube-without-flash script még ment, és azzal egész jól használható volt.
Egyébként nem értem hogy annak idején rendszeresen használt, jó gépeket manapság miért nem lehet használni még ezekkel a kicsontozott könnyű OS-ekkel sem... Öregszem
-
kovaax
őstag
Továbbra is faszságot mond a df:
bash-4.2$ df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 9610592 2418352 7094624 26% /
udev 505808 0 505808 0% /dev
tmpfs 512916 272 512644 1% /dev/shm
tmpfs 512916 648 512268 1% /run
/dev/sda1 9610592 2418352 7094624 26% /
tmpfs 512916 0 512916 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 512916 0 512916 0% /media
/dev/sda5 96120588 6196780 88849608 7% /home
/dev/sda1 9610592 2418352 7094624 26% /tmp
/dev/sda1 9610592 2418352 7094624 26% /var/tmp
/dev/sda5 96120588 6196780 88849608 7% /home
bash-4.2$ -
bpx
őstag
jelentem megtörtént a váltás fedora 15-re, teljesen friss install
egyelőre nem találok semmit ezen az új felületen... -
Hokoyumi
tag
válasz
csendes #2715 üzenetére
su
yum update kernelazután pakolta fel.
este egész tűrhetőre sikerült összerakni a brazoson a fedorát
pörög mint a veszettdisznó^^
az amd drivernek meg majd 1szer nekiállok...kollégámnál voltam ma t60-asára is feltoltam
neki csak arra kell a gép hogy internetezzen, youtube megy meg van ofisz, ez őt bőven kielégíti
viszont vmiért a gnome 3 nem indult be, sztem vga driverrel lehet probléma
bár ez neki nem akkora gond de majd ha lesz rá alkalom meg akarom csinálni neki rendesen. idő hiányában ott kellett hagynom szóval most csak megy...
xp volt neki a gépen és kb leesett az álla hogy milyen gyors a linux
viszont meglehetősen sokáig települt
dvd-s telepítőről ment 1223 csomagot pakolt fel (asziszem) de vagy másfél óráig szenvedett vele...
am pendriveról telepítttem csak a dvd-s kiadástill elhoztam a régi asztali gépét
asus a7n266-vm lap 1100-as duron proci, gef2-es igp-vel, 256mb ddr1 abból kap 32mb-ot az igp
erre mit kéne feltenni sztetek?
f15 kde felülettel azé má mégse
xfce vagy lxde jó neki?
vagy bányásszak vmi öregebb linuxot? -
csendes
addikt
válasz
Hokoyumi #2709 üzenetére
"a nyílt driver nem kezeli az uvd motort"
Egy darabig még nem is fogja, a CPU meg nem elég erős a HD MPEG4 dekódoláshoz, szóval a nyílt driver kiesett.
kernel update után felpakolta magának a 2.6.39-etValamiről lemaradtam? Honnan pakolta fel a 2.6.39-es kernelt? Ha a Rawhide-ból, akkor ne csodálkozz semmin
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #2698 üzenetére
Személyes tapasztalatom egyébként egy ősrégi ATI kártyával, hogy az Ubuntu egy klikkes fglrx-ével is használhatatlan (...) míg a fedora az open driverrel ment szépen
A mostani Catalyst a régi kártyákat nem támogatja (R600-nál régebbi), ezekre jobb a nyílt driver, mert ha van is régi fglrx hozzá valahol, az csak a korábbi Xorg verziókkal megy. Erről nem tehet az Ubuntu.
Érdekes, hogy pár perc különbséggel ugyanazt a linket raktuk fel az E-350-re. Lehet, hogy mégis a Mátrixban élünk? -
törölt tag
válasz
Hokoyumi #2711 üzenetére
fogalmam sincs, nem használtam már ezer éve ati(amd) kártyát, nem követem a fejlesztést sem. előbb utóbb illene megcsinálják, de nem tudom, hogy ez mikorra várható.
én egyébként a fenti okokból eleve nem vennék sem amd, sem nvidia gpu-val érkező gépet, mert jelenleg problémás a meghajtó linux alatt. videólejátszásnál a gyorsítást az intel gpu is tudja, játékra meg inkább konzol akkor márde ezt csak zárójelben jegyzem meg.
-
törölt tag
válasz
Hokoyumi #2709 üzenetére
a unetbootin nem képes rendesen feltenni usb-re a susét, inkább próbálkozz valami mással, mint például az innen letölthető (lap alja) usb-stick-creator. nekem ezzel ment.
egyébként korábban íta itt valaki, hogy az uvd amúgy sem megy, mindegy milyen drivert teszel fel.
-
Hokoyumi
tag
na szépen sorban
(#2695) csendes: kernel update után felpakolta magának a 2.6.39-et
szóval az megfelelően friss
a nem indult el azt jelenti bootnál beállt
hagytan 20 percet állni meg se nyikkant a cucc, nem tudom mi volt az utolsó aminél beállt de ati driver meg az X dolgait töltögette volna be
am a nyílt drivert alapból tartalmazza a telepítés vagy külön kell felpakolni?
am meg ahogy tudom a nyílt driver nem kezeli az uvd motort, ill nincs gpu gyorsítása, vagy legalábbis nem úgy mint a zártnak
fullhd filmet meg 1080-as jútúb videót nem igazán szereti a kicsike...#2696) rokefeller: tegnap kifelejtettem, suse-ra is gondoltam őt elvileg támogatja is az amd drivere, meg úgy a novell-t is támogatja az amd szóval szorosabb lehet a kapcsolat
suse-t próbálni akartam, de nem igazán akart menni
pendriveról telepítek, UNetbootin nevű progival fel is tette látszólag csak nem indult róla a rendszer:S ubi 10.10 van a nagygépen és az alá nem találtam másik boot pendrive készítő progit -
kovaax
őstag
Tegnap előtt felraktam amúgy az F15 xfce spint a fujitsura. Felment rendben, gyorsan, csak nem tud magyarul. Mintha ez az F14-ben ment volna simán (bár ebben bizonytalan vagyok). Meg Firefoxból nem tudta feltelepíteni a Kugli Chrome-ot, de ha letöltöttem, és felraktam kézzel, akkor ment lazán. Majd előkeresem, hogy miket fikáztam a béta próbálkozásomkor, és végigfutok rajta, hogy minden pöpec lett-e. Ja, az fstab-ot meg kellett persze patkolni, hogy ne rakja ki a többi particiót az asztalra, de ez xfce "újdonság", és már kiveséztük a múltkor (vagy itt, vagy az uborkában).
Gondolkodom rajta, hogy fel kéne rakni az éles gépemre is a régi vinyóra, hogy megnézhessem a gnome3-at, csak előbb le kéne takarítani róla a cuccaimat (vagyis ki kéne válogatni, hogy mi kellhet még róla)...
-
törölt tag
igen, ez így van. az első a 2.6.34-es kernel volt, ami normálisan kezelte az (új) intel gpu-kat. ez nagyjából 2010 június-július táján történt meg, azelőtt kb egy hónapig én is szívtam az újonnan vett laptopommal.
de viszont úgy emlékszem, hogy a szüleim gépében levő x3100 vagy gma950 (nem emlékszem fejből melyik van benne) már régebben is meng, igaz hogy ők semmire nem használják, de a compiz megy vele rendesen már 9.10 óta. -
kovaax
őstag
válasz
#16820480 #2699 üzenetére
"nekem szerencsére integrált vga-m van, és az intel ilyen szempontból a legjobb linux alatt"
Hát, ez azért így ebben a formában nem volt mindig igaz. Bő egy éve azért raktam egy régi nvidia kártyát a játszós gépembe (a fujitsu, ami az adatlapomon szerepel), mert ubuntu, opensuse és fedora alatt is fagyott rendesen az intel driver. Aztán egyszer csak ráfeküdtek rendesen, és sorban x kernel verzióban is volt intel driver javítás, elképzelhető, hogy akkor szépen rendberakták.
-
Én is feltettem az f15-öt, elég pofás (és fura az lxde f14 után...). Hol/hogy tudok a felső panelra (vagy bárhova) applet-eket kitenni? Kellene olyan pl., h proci órajel figyelő, hőmérséklet, hőmérő, etc...
-
törölt tag
válasz
rokefeller #2702 üzenetére
igen, éppen azon vagyok. a presto alapértelmezetten ott figyel, a fastestmirror-t majd megnézem, mert most néha azért belassul. inkább amúgy szerintem azért lassú érzésre, mert mindig betölti az összes repó adatait minden parancs előtt (ami például egy sima remove esetén felesleges, ráadásul ha éppen offline a gép, akkor itt el is hal). ha nem frissíést keresek, vagy valamilyen csomagot a search segítségével, akkor szerintem felesleges frissígetni mindig. mondjuk fel akarom tenni az easytag-et, akkor úgyis kidobja a kérést a repó felé, és megkapja a legfrissebb verzió rpm-jét, a függőségekkel együtt, nem érdekel engem olyankor, hogy az rpmfusion másik 17 ezer csomagja éppen hogy érzi magát
-
törölt tag
válasz
rokefeller #2700 üzenetére
köszi, majd kipróbálom
a yumexben láttam, hogy van history, de azt csak mostanában tettem fel, meg nem is azt használom csomagkezelésre, mert valahogy jobban megszerettem a parancssort
kicsit még hozzá kell szokjak a kapcsolók halmozásához, hogy pontosan hogy megy, ubi alatt annyira kézreállt a synaptic, hogy szinte csak azt használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen processzort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óvodások homokozója
- Tesla topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Garmin Fenix 8 51 mm Használt, karcmentes állapot
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest