- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz AMDaZERG_1 #31398 üzenetére
Szia!
Néhány kísérlet:
Ha az adott táblában új munkalapon hasonló jellegű tételt viszel be, ott milyen lesz a formátum? $-os vagy forintos?
Ha új Excelt indítasz és ott csinálsz ilyen jellegű tételeket, ott is $ szerepel?Ha igen, akkor rendszergizdát tetemre kell hívni, tegye rendbe amit elrontott.
Ha nem, akkor egy jól irányzott makróval át lehet írni a $ formátumú cellák formátumát Ft-os formátumúra... segítek benne, ha kell.
Üdv.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Fferi50 #31396 üzenetére
Az a gond, hogy egy archivált változat betöltése rendesen jeleníti meg a táblázatot. Ami a rendszergazda belépése után lett megnyitva az nem jó. Betöltöttem a fájlt egy nem védett számítógépbe, de ott is dollár jeleink meg a forint helyett.
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Fferi50
Topikgazda
válasz Victoryus #31394 üzenetére
Szia!
Mit jelent az, hogy alapállapotba kell állítani a listát? Részleteznéd egy kicsit jobban? Mely cellákba mi kerüljön?
Ha csak a tartalmát kívánod törölni, akkor a kijelölés után a makróban Selection.ClearContents utasítás a formázások érintetlenül hagyásával megteszi.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz AMDaZERG_1 #31393 üzenetére
Szia!
Területi beállításokat nézted már?
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz szőröscica #31383 üzenetére
Szia!
"Autofilter makrót írok, és azt szeretném megoldani, hogy 37 dologra szűrjön rá"
Én a helyedben inkább az AdvancedFilter metódust használnám. Itt összeállíthatsz egy szűrőtartományt - ahová akár kézzel, akár makróval beírhatod a feltételeket, eldöntheted, hogy helyben szűrjön, vagy átmásolja egy másik helyre.
Szerintem nézd meg ezt a lehetőséget - makró rögzítéssel megkaphatod az alapot hozzá.Üdv.
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy excel táblázat, ahol az egyes tanárokhoz lehet tantárgyakat hozzárendelni. Azt szeretném megoldani, hogy ne egyesével kelljen alapállapotba állítani a listát, hanem automatikusan egy makróval is lehessen.
Ha kijelölök egy oszlopot, és duplán kattintok akkor is alapállapotba teszi, csak a szegélyezést is elrontja ezzel együtt.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
AMDaZERG_1
senior tag
Sziasztok!
Tegnap rendszergazdai segítséget kértem a gépemre, amin épp egy excel fájlon dolgoztam.
A rendszergazda átvette a gépet, majd munka végeztével visszakaptam a gépet, amin újra megnyitottam a fájlt, de azt vettem észre, hogy ami eddig "Ft" pénznem végződést tartalmazott már "$" lett, de a gondom, hogy sok munkalap van rengeteg cellával, amin ezek mindenhol megváltoztak. Próbálgattam már a cellaformázást, mint lehetőség, de csak az adott cellára vonatkozóan módosította a formátumot. Olyan megoldást meg nem találtam, mely a teljes munkafüzetre végezné el a Ft-ra váltást. Az egyéni cellaformátumban az adott cellák
_-*# ##0\"$"_-;-* # ##0\"$"_-;_-* "-"??\"$"_-;_-@_-
tartalmazzák.Tud valaki abban segíteni, hogy újra Ft legyen a $ -jel helyett?
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
válasz föccer #31391 üzenetére
thx, holnap próbálom. "kicsit" gyorsítana... van tucatnyi cég és 3-4 év...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
föccer
nagyúr
válasz ViZion #31390 üzenetére
Adatok menü, részösszeg funkciót nézd meg, ezzel összesíthetsz hónapokra amiből már gyorsan megvan a diagramm.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Sziasztok!
Van egy kiexportált vevőforgalmi listám. Sajnos csak számlánkénti bontás van, dátum + érték oszlop van. Frankó is, az a baj, h oszlopdiagramnak kevésbé látványos, mert ugye van kis-nagy számla, össze-vissza.
Azt szeretném, h a számlákat havonta összesítse, és abból csapassak diagramot. Heti is megfelelne. Naptári napból tudok weeknum-ot mondjuk. Az adott hónapok összesítését nehezíti,h egyikben van mondjuk 5 szla, másikban 8, utána 2, majd 10, etc... Tehát a dátumot kellene figyelje szum-nál. Van erre vmi, vagy manuálisan kell összedobnom? ...az eltartana pár órát.
Szánalmas amúgy, h termékre tudja ezt, ügyfélre meg nem a számlázó progink.Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
pomk
őstag
Sziaszttok!
Segítséget szeretnék kérni. Office 2013, Gantt chart template. Lehetséges valahogy, hogy olyan dátumokat is megadjak, ill. olyan diagrammokat is kirajzoltassak vele ami egy naptári éven átível? Pl. 2015.11.02.-től 2016.05.18.-ig tart. Jelenleg úgy látom csak egy adott év 01.01.-től lehet 12.31.-ig használni.
Addig már sikerült eljutnom, hogy a napok helyett hetekben kalkulál és figyeli a kezdeti dátumot és a teljes időtartamot naptári hetekben, azonban ha egyik évről átcsúszik a következő évre az adott folyamat, akkor ezt nem tudom kirajzoltatni vele.Köszi!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz #36268800 #31386 üzenetére
Szia!
A második kritérium tartományod a B2:B20, kritériuma ">2", harmadik kritérium tartományod szintén a B2:B20, kritériuma pedig "<=12".
A függvény ugyanis ÉS logika szerint működik, vagyis csak akkor számolja be a cellát, ha minden feltétel igaz rá.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[MS Office 2007] Sziasztok!
Hogyan lehet két kritériumot összefűzni?
=DARABHATÖBB(A2:A20;"szia";B2:B20;">2 ÉS <=12")
tehát az ÉS helyén szeretnék egy működő "és műveletet", vagyis azokat a cellákat szeretném összeszámolni, ahol az adott sorban a "szia" szó szerepel és a mellette levő B oszlop megfelelő sorában a számérték nagyobb mint 2, valamint kisebb vagy egyenlő mint 12. Esetleg valahogyan össze kellene fűznöm a függvényeket ehhez? Köszi előre is a választ!
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Sziasztok,
Exportált adatok beillesztésekor a dátum formátumom minidig össze-vissza érkezik függetlenül attól, hogy értékként vagy "simán" illesztem be.
Folyamat:
Az adattáblám kiexportálom egy .txt-be, így kapok egy tabulátorokkal elválasztott adattáblát.
Ezt beillesztem excelbe:
Az excelben a dátum forma hol általános, hol egyéni cella kategóriába vált, ez által nem egységes:Adattábla (nyers - txt)
Completion Date
30-MAR-2012 10:47:00
11-SEP-2012 09:16:00
30-OCT-2012 07:43:00
19-NOV-2012 08:11:00
20-DEC-2012 07:43:00Eredmény excelben:
Completion Date
30-MAR-2012 10:47:00
11-SEP-2012 09:16:00
30-OCT-2012 07:43:00
2012.11.19 8:11
2012.12.20 7:43Verzió: Microsoft Office 365 csomag
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Ezt szeretném kivitelezni.
Munka1 A1-be beírok egy évszámot (2016) akkor adja össze a Munka2 G oszlopát azzal a feltétellel, hogy a Munka2 D oszlopában lévő dátumok évei megegyeznek a Munka1 A1-ben lévővel.
Angol Excel 2007 a dátum formátuma dd.mm.yyyyköszi
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Autofilter makrót írok, és azt szeretném megoldani, hogy 37 dologra szűrjön rá. Na most ez xlOr operátorral nem kivitelezhető, ha jól sejtem. Mit írjak be Criteria1-nek, hogy azt a range-et kezelje or-ként, amiben a paramétereim vannak? Tegyük fel, hogy name managerrel elneveztem BÉLA-nak a range-t.
Köszönöm!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz róland #31379 üzenetére
Szia!
Az "üres" cella amiatt keletkezett, mert a beágyazott függvényeid közül valamelyik hibát eredményez, a HAHIBA függvényben pedig hiba esetére "" (üres sztring) van megadva. Ha ide pl. azt írod, hogy "HIBA", akkor nem üres lesz a cella, hanem az jelenik meg, hogy HIBA.
Meg kellene nézned a beágyazott függvényeidet (belülről kifelé haladva), melyiknek az eredménye hiba.
Ezt F2 után a szerkesztőlécen az adott függvényre állva és az fx gombot megnyomva érheted el.Üdv.
-
Ferenc.
tag
válasz Delila_1 #31376 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Ez volt a megoldás! Eltűnt a szaggatott vonal, ezzel azok az objektumok is, miután megcsináltam ezt:
"Ctrl+g-re bejön az Ugrás ablak, ahol rákattintasz az Irányított gombra. A feljövő ablakban bejelölöd az Objektumokat, OK, majd a Delete billentyűvel egyszerre kitörlöd mindet."
Most már minden rendben van! Lényegesen fel is gyorsult az excel, mert annyi objektum volt ebben a táblában, hogy belassult már az office is.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz róland #31377 üzenetére
Szia!
Szerintem csak annyi történt, hogy az INDEX függvényben felcserélted a sor és oszlop paramétereket.
=HAHIBA(INDEX($FA5:$HR5;HOL.VAN(0;DARABTELI($BZ5:BZ5;$FA5:$HR5);0);1);"")
helyett:
=HAHIBA(INDEX($FA5:$HR5;1;HOL.VAN(0;DARABTELI($BZ5:BZ5;$FA5:$HR5);0));"")
képletet kell végighúzni.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Ferenc. #31373 üzenetére
Az a fehér egy beszúrt vonal lehet, a bekeretezettek beszúrt négyszögek, egyéb objektumok
Ctrl+g-re bejön az Ugrás ablak, ahol rákattintasz az Irányított gombra. A feljövő ablakban bejelölöd az Objektumokat, OK, majd a Delete billentyűvel egyszerre kitörlöd mindet.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Ferenc.
tag
Sziasztok! Egy idős ismerősöm kérdezte tőlem, hogy miért van kissé girbe-görbe fehér szaggatott vonal egyes cella soroknál függőlegesen, s én eleve nem is értek annyira az Excel-hez, de mikor megnéztem, én nem is láttam még ilyet. Így ezért jövök ide, hogy aki tud, kérem segítsen. Csináltam print screen-t, hogy minden világos legyen ( a sárga és szürke mezőknél lehet a legjobban látni ezt a szaggatott vonalat a második cellasornál s a 4 buborékot is ami mintha valamilyen kijelölést jelezne). Fogalmam nincs mi ez, s ha ilyen cellába kattintunk akkor nem lehet írni bele hanem ilyen téglalap alakú valami jön be, fent az excel menüsornál pedig "Képeszközök - Formátum" is bejön. Ezt az egészet hogy lehet kikapcsolni, megszüntetni? Mert rettentő zavaró így neki. Office 2010 -ről van szó. Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
válasz huliganboy #31371 üzenetére
Szia!
Először is egy javaslat:
Az időzítőben levő időt érdemes változóba tenni, így egyértelműen meg lehet határozni a leállításnál a paraméterét (a NOW + time... folyamatosan változik, ezért nem biztos, hogy pont annyi lesz leállításkor, mint induláskor volt )
pl
Public ido as date
Sub StartTimer()
ido = Now + TimeValue("00:00:01")
Application.OnTime ido, "Increment_count"
Sub stopTimer()
Application.OnTime ido, "Increment_count", Schedule:=False
End SubSzámláló érték resetelés vagy új érték adása:
Private Sub CommandButton1_Click()
Range("B10").value=0 ' ez reseteli a számlálót, Range("B10").value= 40 ez így 40 másodpercről folytatja a számolást (persze ez utóbbi nem azt jelenti, hogy 40 másodperc telt el az indítástól...)
StartTimer
End SubMiután a számláló a B10 cellában van, ezért a B10 cellaformátumát egyedi számformátumban [pp]:mm ként kell megadni, akkor nem fordul át a perc órára - viszont ekkor a számlálót másként kell állítanod, mert dátumformátum esetén 1 az egy egész napot jelent, a dátumformátumú B10 cella értéket így kell növelni:
Range("B10").value=Range("B10").value + TimeValue('00:00:01")Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
válasz huliganboy #31369 üzenetére
Az előző kérdésem kiegészítéseként:
TimeValue hogy adható úgy meg, hogy csak perc és másodperc kijelzés legyen? PL: 36:46 (perc:másodperc), de 60 perc után ne órára ugorjon hanem folytassa a perc számlálását pl: 74:35(perc:másodperc).
Illetve a ha makróban TimeValue értéket gombbal indítom és állítom, hogy lehet resetelni? Tehát nulla állásba rakni? Valamint hogy lehet belenyúlni esetleg adott időt megadni, hogy onnan induljon a számlálás?
Jelenleg itt tartok:
Private Sub CommandButton1_Click()
StartTimer
End Sub
Private Sub CommandButton2_Click()
stopTimer
End SubSub StartTimer()
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:01"), "Increment_count"
End Sub
Sub Increment_count()
Range("B10").Value = Range("B10") + 1
StartTimer
End Sub
Sub stopTimer()
Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:01"), "Increment_count", Schedule:=False
End SubKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
Sziasztok
Meg lehet azt excelben oldani, hogy egy vezérlő gomb megnyomásakor a munkalap egy adott részén jelenjen meg egy kép 3-4 másodpercre majd tünjön el?
Köszönöm
-
föccer
nagyúr
válasz a.gabriel #31367 üzenetére
Elsőre adatok->érvényesítés, a többire feltételes formázás.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
a.gabriel
tag
Az alábbiakban kérem a segítségeteket:
- azt elérni, hogy egy cellába csak 1 és 0 lehessen írni, más értéket nem
- ha nincs érték vagy szám adna egy cellának, illetve celláknak, akkor jelölje meg piros színnel
- egy adott számérték alatt, legyen piros az a mező, felette legyen zöldSehogy nem tudok erre rájönni, hogyan kell ezt csinálni?
A minőség az nem véletlen!
-
the radish
senior tag
Vagy egyszerűbb talán képlettel megoldani és utána az értékeket átmásolni?
Ebben az esetben a törlést ugyan nem tudom végrehajtani, de az is elég, ha ugyanakkora és nem kisebb az időérték. A sorszámot is egyszerű véghezvinni.
Nahát, hogy erre nem is gondoltam eddig.
De azért ha lenne makrós ötlet, az lenne az igazi.[ Szerkesztve ]
-
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Lehet olyat csinálni, hogy A oszlopba felsorolok egy mappában lévő fájlneveket (mindegyik kép) és automatikusan a mellette lévő cellába beilleszti vagy valami hasonlót csinál. És persze ha átrendezem a táblázatot vagy szűröm akkor is mellette marad. a lényeg hogy automatizált legyen a folyamat. . A hivatkozás megadása egyenként az nagyon lassú több száz képről lenne szó.
Előre is köszi -
Delila_1
veterán
válasz Exportlaptop #31356 üzenetére
Örülök, hogy sikerült.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz tzimash #31353 üzenetére
Szívesen.
Nézd meg a nyilak, és a lakás rajzok megnevezéseit! Azokat kell a saját fájlodban jól megadni.
Tedd modulba a lenti két makrót.
Sub Osszes()
Sheets("Munka1").DrawingObjects.Visible = True
End Sub
Sub EgySem()
Sheets("Munka1").DrawingObjects.Visible = False
Sheets("Munka1").DrawingObjects("Lakás").Visible = True
End Sub[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
-
Delila_1
veterán
válasz Exportlaptop #31351 üzenetére
Az egyszerűség kedvéért vegyük, hogy azonos füzetben van a két lap. Nevük Egyik és Másik.
Az Egyik lapon az M oszlopig vannak adataid. Itt felveszünk egy segédoszlopot, legyen ez az N.
Címsort feltételezve az N2-be írjuk be az első képletet:=HAHIBA(HOL.VAN(I2;Másik!A:A;0);0)
Ezt végig lemásolod az adataid mellé. Autoszűrőt teszel az első sorba, és szűröd az N oszlopot nullára. A látható sorokat törölheted.
-
Delila_1
veterán
válasz Exportlaptop #31347 üzenetére
Mi az, hogy másik excel? Másik lap, vagy másik füzet?
-
Exportlaptop
csendes tag
válasz Delila_1 #31266 üzenetére
Köszönöm a választ és bocsi az amatőr kérdésért.
Lenne itt még egy kérdés ha van időtök.
Van egy hosszú terméklistám A-M oszlopig.
Az "I" oszlopban van a termékkód.
Van egy másik excelem, melyben csak termékkódok vannak A oszlopban. Legtöbbjük megtalálható az első excelben, vannak benne újak is, amelyek nem találhatók meg benne (ezekre nincs szükségem jelenleg), nekem azok az első listában szereplő termékkódok kellenek, melyek hiányoznak a második excel táblázatból.
Tehát tulajdonképpen nekem az első excelből törlendő termékek kódja kellene egy listába.
Hogyan oldhatom meg?
Nem győzöm köszönni az időtök! -
Fferi50
Topikgazda
válasz kopi.dll #31342 üzenetére
Szia!
Az Excelben a cella az alapegység, azt nem tudod tovább osztani - viszont egyesíteni tudsz cellákat soron és oszlopon belül is, anélkül, hogy a többi cella mérete és formázása változna.
A szegély belül csak akkor használható, ha több cellát jelölsz ki egyszerre.
Azaz kicsit "ügyeskedni" kell, hogy a munkalap úgy nézzen ki, ahogyan szeretnéd.Üdv.
-
kopi.dll
tag
Sziasztok.
Már többször fordult elő velem, hogy egy munkalap szerkesztése közben, egy cellát tovább kellett volna osztanom.
Mondjuk a H20-as cellát két felé osztanom,
Cellák formázásában-szegély-belül, nem tudom aktiválni. ( vízszintes és függőleges).
Ezeket munkalapokat, papír alapon töltenék ki, nyomtatás után, nem kellene betűznie az excelnek.
köszönöm a segítséget
kopi.dll
-
tzimash
őstag
Üdv,
Olyat lehet excelben, hogy egy adott táblázatban egy cellára mutatva/kattintva, megjelenik egy nyíl, amely a doksi egy általam kijelölt helyére mutat? Ez a hely egy beillesztett kép lenne, ami történetesen egy gyártócsarnok alaprajza. A cellában meg egy eseményt jegyeznek fel, ezt kellene megmutatni a "térképen".
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
Kicsit bele piszkáltam a fájlba. Az A oszlop számait szöveggé alakítottam mindkét lapon, mert úgy látom, ezek cikkszámok, vagy hasonló adatok, amikkel nem végzel matematikai műveletet. Az első lap B2 cellásának a képletén is módosítottam.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz tgumis #31337 üzenetére
Szia!
Valami hibaüzenetet csak ír ki ugye? Azt kellene ide beírnod.
Elképzelhető, hogy az a probléma, hogy kétszer van benne a
"Dim oszlop As Integer "
sor az "összefűzés" után. Ezért a második ilyen sort ki kell törölni vagy kikommentelni (egy aposztróf az elejére).Én a Data.hu -ra szoktam feltenni a megmutatni szándékozott fájlokat, de rengeteg egyéb lehetőség is van, elég, ha csak végignézed a probléma felvetésekben szereplő linkeket...
Üdv.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok! Van valami megoldás arra, hogy új munkafüzetek esetén a fejléc és lábjegyzet automatikusan kitöltődjön egy sablon szerint? Igen sok kimutatást készítünk excelben és mindig beállítani ugyan azokat igen idegölő. Előre is köszönöm a segítséget.
-
tgumis
tag
válasz Fferi50 #31335 üzenetére
Szia!
Bocs késő volt már. Szóval mindig hibát ír vagyis megáll . Eddig a különböző egyszerű makrókat csak simán egymás után bemásoltam de most nem fut végig. A " Dim oszlop As Integer " résznél akad meg. próbáltam beírni hogy next de nem segített. Van valami általános szabály hogy kell két makrót összefűzni?
Hová tudok feltölteni egy munkafüzetet, hogy esetleg lássátok is a problémát? -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Itt van egy készlet ellenőrző táblázatom, amit az egyik itteni fórumos kolléga készített el nekem.A problémám az lenne, hogy ha a készlet ellenőrzésben a vizsgált adatoknál nem csak számok vannak, akkor már nem működik. Az a végén látható, hogy beszúrtam pár újabb adatok és az ellen oldalon is szerepelnek még sem jelenik meg, hogy van belőle, vagy is 0-t mutat.
Mitől lehet ez? Mit kellene másképpen csinálni?
-
tgumis
tag
Sziasztok
hogy tudom ezt a két vagy esetenként más makrót is egybefűzni. Eddig nem volt ilyen gondom de most mindig hibát ír
Sub Osszesites_M()
Sheets("adat_bekér").Unprotect Password:="tigris98"
Sheets("adat_bekér").Range("$L$1:$L$768").AutoFilter Field:=1
Sheets("összesit1").Unprotect Password:="tigris98" 'felold
Dim oszlop As Integer
oszlop = Sheets("Kezdőlap").Range("C9") + 4 '>>>>>ITT HATÁROZZUK MEG A BEILLESZTÉS OSZLOPÁT Sheets("Kezdőlap")Range("C9") + 4
Sheets("adat_bekér").Range("F456:F461").Copy Sheets("összesit1").Cells(3, oszlop) '>>>>>CELLS (11, =A BEILLESZTÉS HANYADIK SORBAN KEZDŐDJÖN >>>>>Sheets("adat").Range("B2:B5") A MÁSOLANDÓ TERÜLET MEGHATÁROZÁSA
Sheets("összesit1").Select
Range("A1:AJ262").Select
Selection.Locked = True
Selection.FormulaHidden = True
Sheets("összesit1").Protect Password:="tigris98", UserInterfaceOnly:=True _
, AllowFiltering:=True _
, AllowFormattingColumns:=True
Sheets("adat_bekér").Protect Password:="tigris98", UserInterfaceOnly:=True _
, AllowFormattingColumns:=True '>>>>>munkalap lekódolása
Sheets("összesit1").Activate
End Sub
Sub Osszesites_E()
Sheets("adat_bekér").Unprotect Password:="tigris98"
Sheets("adat_bekér").Range("$L$1:$L$768").AutoFilter Field:=1
Sheets("összesit1").Unprotect Password:="tigris98" 'felold
Dim oszlop As Integer
oszlop = Sheets("Kezdőlap").Range("C9") + 4 '>>>>>ITT HATÁROZZUK MEG A BEILLESZTÉS OSZLOPÁT Sheets("Kezdőlap")Range("C9") + 4
Sheets("adat_bekér").Range("F499:F741").Copy Sheets("összesit1").Cells(9, oszlop) '>>>>>CELLS (11, =A BEILLESZTÉS HANYADIK SORBAN KEZDŐDJÖN >>>>>Sheets("adat").Range("B2:B5") A MÁSOLANDÓ TERÜLET MEGHATÁROZÁSA
Sheets("összesit1").Select
Range("A1:AJ262").Select
Selection.Locked = True
Selection.FormulaHidden = True
Sheets("összesit1").Protect Password:="tigris98", UserInterfaceOnly:=True _
, AllowFormattingColumns:=True
Sheets("adat_bekér").Protect Password:="tigris98", UserInterfaceOnly:=True _
, AllowFormattingColumns:=True '>>>>>munkalap lekódolása
Sheets("összesit1").Activate
End Sub -
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz Nowitzki #31330 üzenetére
A pont nem tizedesjegyet jelöl, hanem ezres csoportosítás.
üdv, föccer
-
Nowitzki
csendes tag
válasz nobiand #31329 üzenetére
Vagy pedig ami sokkal egyszerűbb, és minden esetben működik például ez
Sub PONT()
For Each c In Columns("A").Cells 'Itt add meg az érintett tartományt
If InStr(c.Value, ".") > 0 Then c.Value = Left(c.Value, InStr(c.Value, ".") - 1)
Next c
End Sub
Ez pédául az "A" oszlop összes cellájában levágja a pont utáni részt. -
föccer
nagyúr
válasz nobiand #31327 üzenetére
=ÉRTÉK(ÖSSZEFŰZ(BAL(A1;(HOSSZ(A1)-4));JOBB(A1;3)))
A1-be kell a szövetet tenni. Csak akkor működik helyesen, ha a szám 4-5-6 karakter hosszú lesz. Ha vannak rövidebb és hosszabb számok is, akkor írd meg, hogy mi a legrövidebb és a leghosszabb.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz nobiand #31325 üzenetére
Ha számként van formázva, akkor cellaformátum -> szám, 0 tizedesjegy.
Ha szövegként, akkor az macerásabb, de ha kell, akkor megírom hozzá a függvényt.
üdv, föccer
-
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet eltávolítani ebből a számból a pontot.
Pl. 63.154, 7.654
Azt szeretném, hogy csak a számok legyenek, az ezres elválasztó nélkül.
Köszönöm. -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Van egy adatsor. Minden napra azonos számozást kapnak az adatok, általában 1-14-ig. Ez az "A" oszlop.
Néha előfordul, hogy a sorozatban a "C" oszlop időértékei megelőzik az előtte lévő pár időértéket:Szeretném makróval megoldani, hogy ebben az esetben az a pár rekord törlődjön, az "A:D" oszlopok rekordjai kerüljenek feljebb (törlés, cellák eltolása felfelé), ráadásul az azonos dátumokon szereplő rekordok az eredeti számozást kapnák:
Fontos, hogy ha ilyen előfordul, akkor a többi, azonos napon szereplő rekord is ugyanazon sorszámot kapjon és ne legyen köztük kihagyás, azaz 1,2,3,4 és ne 1,2,4.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz nemlehet #31318 üzenetére
Az A oszlopban vannak a dátumok, emelkedő sorrendben, E1-ben a keresendő dátum. A képlet
=FKERES(E1;A:A;1)Ha nem talál azonosat, keresett érték előtti legnagyobb dátumot adja vissza.
Minden cella dátum formátumú.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
nemlehet
őstag
Sziasztok!
Egy tippjátékhoz lenne szükségem egy olyan függvényre vagy megoldásra ami egy adott dátumhoz legközelebbik másik dátumot keresi meg. A legközelebbi megoldás amit eddig találtam, hogy alakítsam számmá és akkor ilyen fkeressel lehet trükközni, de ennél csak van valami értelmesebb megoldás is.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Delila_1
veterán
válasz tgumis #31316 üzenetére
Azt nem írtad, hogy a G15:G423 adatai melyik lapon vannak. Feltételezem, hogy az adat lapon.
Tehát a nap a kezdőlap B1 cellája, a másolandó adatok az adat lap G15:G423 tartománya, és az összesítő lap megfelelő oszlopába, a 2. sortól kezdve kell bemásolni. Az összesítő lapon a H oszlop a hónap első napja.Sub Osszesites()
Dim oszlop As Integer
oszlop = Sheets("kezdőlap").Range("B1") + 7
Sheets("adat").Range("G15:G423").Copy Sheets("összesítő").Cells(2, oszlop)
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
tgumis
tag
Köszi
sziasztok
van arra makróval megoldás hogy van egy táblázatom ami sok sok adatot tartalmaz. A G15:G423 tratomány minden nap végén feltöltésre kerül adatokkal. Szeretnék egy olyan makrót hogy ezt a tartományt kijelölöm és minden nap végén ha lefuttatom egy másik munkalapon ugyanannyi sorból álló táblázat megfelelő oszlopába rakja Ezt az oszlop számot a dátumból határoznám meg. Szóval 31 oszlop lenne és egy kezdőlap munkalapon beállítom a dátumot ekkor a makróm tudja hogy az adatokat tartalmazó táblázat G15:G423 tartományát kimásolás után az összesítő táblázat megfelelő napjának oszlopába rakja.[ Szerkesztve ]
-
PieroPiero
csendes tag
Sziasztok! Szeretném megkérdezni tőletek h lehetséges-e egy excel táblázat adatait makró segítségével egy bizonyos access adatbázisba beírni ugy h az access adatbázis nem nyilik meg?
Segítséget előre is köszi!
-
Delila_1
veterán
válasz bteebi #31313 üzenetére
Az xls kiterjesztésből gondolom, hogy 2007-nél alacsonyabb verziót használsz.
Mikor behívtad a fájlt, a Szerkesztés menüben a Csatolásokat meg tudod nyitni. Kiválasztod a forrásnál az egyik fájlt, amire hivatkozol, majd megnyomod a Váltás gombot, és kitallózod a jelenlegi fájlodat. Így jársz el a többi, behivatkozott fájl esetén is.
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Más fájlokba mutató hivatkozásokat szeretnék megszüntetni. Van például egy ='D:\Minta1\[Minta2.xls]Munka1'!A1 hivatozásom, ebből szeretnék =Munka1!A1-et csinálni. (Persze sok, és sokféle ilyen hivatkozás van, ez csak egy minta.) Van erre valamilyen ötletetek, egyszerű megoldásotok? Ha a hivatkozás végén nem lenne az aposztróf, akkor egy egyszerű cserével meg lehetne oldani, de így sajnos nem, vagy legalábbis (minimum) egy fokkal nehezebb. Előre is köszönöm a javaslataitokat!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
föccer
nagyúr
válasz föccer #31309 üzenetére
És hogy a pékbe tudok adatbázisba visszaírni? Gyanítom sehogy...
üdv föccer
-
föccer
nagyúr
Helló!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban.
Van egy Access adatbázis és benne több tábla (laboratóriumok: megnev, cím, akkrszám, Dolgozók: név, beoszt, jogosultsag) . Van egy excel munkafüzet.
Hogyan tudom megoldani azt, hogy:
- a munkafüzetben egy legördíthető listában jelenjen meg az egyik adatbázis tábla egy bizonyos mezőjéből szett értékek (mondjuk a dolgozok táblából a nevek.
- egy nevet kiválasztva a listából tetszőleges cellába beilleszti nekem a kiválasztott személy beosztását.Az én megoldásom az, hogy amikor megnyitom a munkafüzetet betölti az adatbázis összes tábláját, frissítve, és ezekből érvényesítéssel és FKERES függvénnyel keresem az adatokat. Ez működik, csak 1: nem túl elegens, 2 indokalatlan adatforgalmat okoz.
Esetleg van másik, frappánsabb, lehetőleg makrót nélkülöző megoldása a feladatnak, valamilyen beépített funkció?
Segítségeteket előre is köszönöm.
üdv föccer
-
Delila_1
veterán
válasz sandor111 #31305 üzenetére
Egy új oszlopba kell beírnod a TNÉV függvényt [=tnév(a2)]. Ezt lemásolod, ameddig kell, majd az új oszlopot irányítottan, értékként rámásolod az eredetire. A képletet tartalmazó segédoszlopot törölheted.
-
Delila_1
veterán
Lehet, hogy mégis van közöttük szám, csak a formátum tesz az elejükre vezető nullákat.
Próbáld meg, hogy egy oszlopba beírod: =a1 & ""
Ezzel szöveggé konvertálod a számokat. Persze akkor eltűnnek a szóközök.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Egy üres oszlopba beírhatod a képleteket, majd ezt az oszlopot irányítottan, értékként bemásolod az eredeti helyre.
Sub mm()
Range("L1:L25") = "=SUBSTITUTE(A1,"" "","""")"
Range("L:L").Copy
Range("A1").PasteSpecial xlPasteValues
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
bara17
tag
Sziasztok!
az alábbi feladatom lenne:
hivatkozást vagy linket szeretnék úgy létrehozni, hogy ha rákattintok a linkre, akkor egy másik munkalap celláját átírja pl. a link cellájának sorszámára (valójában sorszám-2-re kéne, hogy átírja, de ez részletkérdés). Hivatkozás létrehozásakor a dokumentum csak egy adott pontjára tudok mutatni sajnos, nem találtam olyan lehetőség, ahol átírható a hivatkozott cella.
köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Projektor topic
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest