- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
Linux (OpenElec) vonalon csak a Raspberry Pi2-vel megy a 3D MVC és az is csak MKV konténerből egyelőre.
Amúgy nagyon jó kis cucc, amióta javítottak a deinterlacingen, azóta csak azt használom lejátszásra (Kodi 16.0 testbuild). -
Froclee
őstag
Az a probléma, hogy a Kodi ffmpeg alapú, annak meg nincsen lincesze a bd3d-re. Szerintem jó ideig nem is nagyon lesz, mert akkor kb minden lejátszó le tudná játszani, abba meg nincs business
Viszont ha esetleg ezt a workaround-ot kipróbálod, amit írtam, írd be hogy működik-e, mert kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
"Esetleg alternatív megoldás van? Azon túl, hogy használjak windowst. Ha külső HDD-re teszem a filmet, akkor vajon a TV le fogja tudni játszani? Bár ez itt kicsit off, tudom..."
Legújabb beta-val asszem, ha iso-t átalakítod mkv-ra (ezzel pl), akkor lejátssza 3d-t is. topik
tv a beépített lejátszójával természetesen nem tudja.
szerk.: makemkv úgy fest linuxra is van
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
Nálam a riser prózai okok miatt kellett: anno vettem egy (cserélhető hátlappal) low profile DVB-T kártyát, amit 1-2 évig, a HTPC megépítéséig az asztali nagy gépemben használtam / teszteltem. A HTPC megépítésekor első körben nem kapott szerepet, mivel ismerkedni akartam a Kodival (előtte nagy gépen XBMC), és hát az asztali gépben sem sikerült működésre bírni - mármint hogy XBMC alatt működni tudjon. Később mindenképpen dűlőre akartam vinni a dolgot, ezért a kártyát megpróbáltam betenni a gépházba, de nem fért bele. Azt hittem a kártya méretét
ba...ákszabták el, de mint kiderült nem azt, hanem a gépház alacsonyabb a low profile szabványnál.No ezért kellett a riser, hogy a már meglévő, használható távirányítóval rendelkező tunert tudjam beüzemelni. Nekem az is elég lett volna, ha távirányítóként tudom használni csak, a driveren keresztül eleve képes csak ezt a funkciót is ellátni. Amíg működött a pár stream adás, addig nem is erőltettem a DVB-T vevő részét, aztán amikor egyik napról a másikra kihullottak a már említett adók linkjei, gondoltam ideje megpróbálni.
Adás minősége: amire HD képes stb ketyerével ( vagy saját DVB-T tunerrel) is képes a tévéd. Nekünk a F1 miatt kell egyedül a TV, azt nyomni tudja az idióta kvázimagyarHD szabvánnyal. Pár kép:
Adók száma: attól függ, előfizetsz e, illetve ha előfizetsz, mire fizetsz elő. Ahhoz azonban, hogy előfizetéses adókat nézz, annak megfelelő (kártyát fogadni tudó) tuner kell, ami eléggé megdobja a költségeket. Amennyiben valamelyik határ közelében élsz, ott tudod fogni még a szomszédok adóit, vagy lehet kombinálni IPTV -s címekkel, nagyjából ennyi.[ Szerkesztve ]
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
Én és pár kolléga használtuk is. Igaz csak pár adásra korlátozódott, jellemzően m1/m2/folyamtévé/világfolyamtévé. Volt még pár városi tévés cím is, de az meg a ki a frászt érdekel kategória.
Működőképes az ötlet, de pont a magyar adásokra használhatatlan, mivel idehaza minden érintett meg akarja akadályozni az ilyenek használatát, még akkor is, ha amúgy van belőle valami http vagy win8 metrós saját sugárzásuk. Ha találsz is nagy nehezen illeszthető stream -et, rövid időn belül letiltják / címet változtatnak, hogy ne tudd használni. Magyar (értelmes) adásokkal tehát használhatatlan. Én is inkább vettem egy risert, és belegyömöszöltem a DVB-T tunert a géptestbe, legalább van távirányítója is a Kodinak.
Tehát a dolog működőképes, de megfelelő stream cím a legtöbb esetben nincs, ha pedig sikerülne is szerezni, túl sokáig nem fog működni. Egyszerűen nem éri meg erőlködni vele...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
devil-k
nagyúr
Szerintem egy kalap hulladék, csak arra jó, hogy a TV hangját kiváltsa. Múltkor az egyik barátom áthívott, hogy milyen jó, micsoda térhatás van a hátuk (!) mögött, hallgassam meg. Nem akartam megbántani, így nem mondtam semmit neki. Egyébként ez a téma itt teljesen OFF.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BullZeye
veterán
Nem vagyok nagy audioguru (kábel és kábel között nem hallom a különbséget), de gyakran szokott zavarni a hang, főleg ha doboz hangja van, vagy ha serceg, vagy akármilyen hallható hibája van. Meg amúgy szeretek odafigyelni a hibákra, és azok általában az őrületbe kergetnek. Itt szerencsére ezek elkerültek, és szeretem
Ahhoz képest, hogy mekkora, nagyon jó hangot biztosít, nem sistereg, nem serceg, nem pattog, nincs doboz hangja, a mélyek teltek, normális magas hangok vannak, nem mosódnak össze a hangok, és szerintem (és menyasszonyom szerint is) kiváló térhatása van ahhoz képest, hogy csak 2.1. (előtte 5.1 volt, és nem hiányzik kicsit sem)
Ebben a szobában még sajnos nem volt alkalmam 300k-s rendszert hallgatni, így sok viszonyítási alapom nincs, de egy 5x4m-es szobába bőven jó és elegendőnek érzem ezt is.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
Mi tavaly TV-hez ajándékba kaptunk egy Samsung F355 hangprojektor-t. Úgy volt, hogy míg nem vesszük meg az 5.1-es hangrendszer-t (Denon erősítő + JBL hangfalak) addig jó lesz átmenetileg pár hónapra. Azóta letettem hangrendszerről, mert tökéletesen jó hangja van ennek is, és semmi értelme nincs 300k-t kiadni érte egyenlőre.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
canniball
nagyúr
Amikor cseréltem működött. Aztán azóta megint lefrissítette magát a YT plugin és azóta nem cseréltem vissza, így épp nemrég futottam bele hogy pár videónál elakadt. Ha eszembe jut majd ismét kicserélem és beszámolok róla.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
Velős és célratörő leszek, az én szememben egyelőre rakás kaki. Nincs optimalizálva minden elérhető új platformra, magyarul éles vagy kényes szemű felhasználók találnak itt-ott kadenciahelytelen (ez de szép szó ) lejátszásra utaló jeleket. Gondolok itt a Kaveri vagy Kabinire, de fórumtársunk Intel esetén is találkozott hasonlóval.
Pozitívum a régi XBMC-hez mért jobb, vagy sokkal jobb hang és képminőség, elérhető dxva hq scaling.
(#29536) windlord
MPC-HC + madVR OK, de ehhez sokkal inkább W8.1, mint 7.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Nincs benne titok. Nagyjából egyetlen lehetőség van, ez: HDMI CEC adapter Gondolom neked is ezt dobta a Google elsőre.
Nem olcsó, de csak egyszer kell kifizetni. A szállítás viszont baráti. Csak 6 USD és egy hét alatt itt van.
Még gondolkodtam, hogy a csupasz verziót veszem, de nem akartam az alaplapon forrasztgatni. Mondjuk csak két szál vezetéket kell a HDMI csatlakozóról elhozni. A másik előnye ennek az, hogy a gép dobozán belül van.[ Szerkesztve ]
-
lord_devil
tag
Stabilitás megmarad, ráadásul az egyes komponenseket frissíteni is tudod, ami az említett stabilitás és a biztonság (pl. ssh) szempontjából előnyös lehet. 6 éve használom XBMC-t Debian alól, soha semmi problémám nem volt vele (M3N78-EM+4850e). Most újítottam AM1-re, a Radeon OSS driver sajnos még nem tökéletes, de majd azt is javítják.
-
lord_devil
tag
Nálam ennyire nincs komplikálva, de a Transmission tud futtatni scriptet, ha kész a torrent, azzal meg sok mindent meg lehet oldani.
Pendrive-ra még nem telepítettem komplett rendszert, nem nagyon látom értelmét. Az enyém kicsit több, mint 3GB-t foglal, de ebben benne van az xbmc mappa, ami maga majdnem 2GB.
-
Dave™
nagyúr
Szia! Nekem is az rtorrent fut Openelec 4.0.7 alatt. Kedvenc funkcióm az rss feed, a megfelelő oldalon hozzáadod a torrentet a könyvjelzőkhöz, az pedig leszinkronizálódik az rtorrent klienssel, amit az rutorrent webes felületéről elindítok és már töltődik is a megfelelő helyre. Szerintem ennél kényelmesebben nem is lehetne.
-
lord_devil
tag
Hi!
Nem tudom mire gondolsz szétválogatás alatt. Én lecseréltem az rtorrent-et Transmission-re. Teljesen jó gui, flexget-tel rss-ből is megy. Jelenleg debian-testing alatt fut am1 platformon. XBMC-hez is van repo, nem kell fordítani, szóval az üdvözlő képernyőig (net és gép sebességének függvényében) szerintem kb. 20 perc. A finombeállítások már igény szerint jóval több időbe kerülhetnek. Openelechez képest full distrib alatt sokkal jobban testreszabható (pl ssh, dlna szerver, sw raid, stb), cserébe több helyet foglal.
-
Xmodule
őstag
Igazabol nalam is teljesen korrektül megy a 350m1 csak gondoltam ha most kellene venni akkor lehet jobban megerne egy AM1. Mivel az arkulönbség szinte nulla.
A Logi Z-5500 pedig eletem egyik legjobb üzlete volt. Már vagy 3-4 éve vettem kb azóta költözött már 3x most egy 40nm-es nappaliban van de eddig felesnél feljebb még nem mertem tekerni a hangeröt egyszerüen olyan brutálul szól, hogy az hihetetlen! Látszik hogy rengeteg kraft van benne. Még amikor ezelötti helyen laktunk ott is ki akartam probálni mit tud de az ablakok már annyira rezegtek hogy nem kockáztattam.
Szerintem nagyon jó kis hangcucc amit viszont sajnálok, hogy nincs rajta HDMI bemenet. Most pl van itthon htpc,ps3,xbox360 mindegyik optikan van rákötve egy optikai spliterre(manuális). Mivel ugye csak optikán megy át rendesen a DTS, Dolby stb... (úgy értem annak semmi értelme, hogy hdmi-n TV -be és akkor TV -böl meg a Z5500 ba mert a TV böl nem jön ki stereon kivul más. Szoval csak emiatt ha most kellene vennem akkor valami erösitös rendszert épitenék ahol van 3-4 HDMI bemenet és 1 hdmi kimenet. (mondjuk egy közép kategoriában lévö BOSE cuccot elfogadnék nyugodt szivvel) Igy nem lenne semmi gond. De amig ez a Z-5500 megy nem veszek mást. ráadásul annak idején egy akcio keretében vettem vagy 60.ezer ft-ért ujan szóval olcso volt.[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Gabesz26
senior tag
Nekem is vannak koncertek (igaz BD50, BD25 formátumban), nálam idáig azokat is kivétel nélkül megtalálta a moviedb (én nem szedtem külön őket, ott vannak a filmek között).
A kép megakadásra nem írtam semmit, mert távolról nehéz azonosítani mi lehet a hiba (és én nem használtam még sohasem az openelec verziót, nem tudom mennyire tér el a win-es verziótól). Ha leírnád, hogy milyen megjelenítőn tapasztalod ezt (24p megjelenítésre alkalmas-e) és csinálnál screenshotot a video beállításokról, akkor kicsit talán könnyebb lenne segíteni.
Nem tudom ezt olvastad-e: [link]? Ha nem akkor mindenképp érdemes, és a többi zsigus által írt logout-os xbmc-s cikket is.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
Én teljesen újraraktam a rendszert (win 8.1 lett win7 helyett), egyúttal feltettem a gotham-et, és nekem sem talált meg mindent a port.hu scraper, még ha egyesével próbáltam rákeresni akkor sem .
Ezután átállítottam the moviedb-re, ott magyar nyelv, és egyből mindent megtalált (magyar borítóval, magyar nyelvű leírással). -
fecus
őstag
Az én Openelec-em nem enged semmit sem telepíteni. Csak ha magadnak fordítod és ott beleteszed.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
slashing
senior tag
Szerintem azzal nem lesz gondod, kiexportálod aztán visszatöltöd ez 100% hogy kompatibilis maradt. Sőt ezt szerintem akkor is érdemes meglépni ha nem vált az ember mert midig közbejöhet egy összeomlás, hardverhiba ami visz mindent és akkor nem mindegy hogy 1 nap mire újra scrappel mindent az ember vagy 1-2 perc nem beszélve arról hogy mindenkinél van olyan film amit kézzel újra be kell lőni mert téveszett stb.... sok időt megspórolhat vele az ember.
Hogy openelec mikor jön azt nem tudom...
-
cekkk
veterán
Ez alapján eltudsz indulni, csak tudni kell, hogy melyik gomb lenyomásakor milyen jelet küld ki a táv.
-
Skuzzy
csendes tag
PVR-hez kell egy backend is, az XBMC csak egy kliens, ami local vagy lan-on kiszolgálóhóz csatlakozik, ami konkrétan kezeli a tunert, EPG-t, felvételeket, csatorna váltást... Backend pl. a TV-Headend. Pár hete használom Frodo RC3-at, meglepően stabil. (TV-Headend nekem külön a NAS-on fut DVB-S krátyával, az STB-t így 'kukázhattam" végre)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest