Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Mlnr To'm #8491 üzenetére

    Szia!

    Majdnem ugyanilyet raktam most én is össze. Annyi különbséggel, hogy Sempron proci van benne kétmagosítva. :)

    Szerintem bőven jó arra amit leírtál, sőt, mivel én csak HTPC célokra akarom használni, arra még túl erős is. (Ezért fordult meg a fejemben, hogy talán másikat rakok össze ha ezt elviszik. :) ).

    Más: A linkelt konfignál mértem fogyasztást. Ahogy már korábban is írtam, idle 40-41W, load 80-81W körül. Ha minden csontra van hajtva prime95+furmark a vga-nak) akkor 91W.
    Ezt a 350Wos TFX táppal mértem, nem ismerem a hatásfokút, de kiindulva a hasonló méretű ATX tápokból úgy tippelem, hogy 40-90W között nem lehet jobb 65-70%-nál.

    Találtam közben egy kisebb, szép, de még mATX-es paneltápos házat - igaz slim dvd-vel, de valamit fel is kell adni. :) Szóval a paneltáp 120W-os, ami bőven elég. Külső tápnak viszont valami kisebb/olcsóbbat néztem volna, ha felesleges egy drága 120W-os.

    Szóval azt számolgattam, hogy a 90W 70%-os hatásfokkal 63W, ami egy vélhetően sokkal jobb, 90% vagy afeletti paneltáppal konnektorból "csak" 70W. tehát egy 75-90W-os táp is elég lenne. Ill. még lehetne húzni a fogyasztáson, visszavenni 2.7GHz-ről a procit 2.4 körülre, feszt is tovább csökkenteni. Plussz ez a max load volt, 100% prociterhelés mellett csak 80W-ot evett, HD film közben 50-60W-ot, tehát így kihajtva sem lenne, lehet, hogy a 75W is bőven elég lenne.

    80-90W-ossal nem kellene sakkozni, azokat 6-8k között látok, 75W-ost viszont 3k-ért is találtam...

    Vélemény? Ill. egy amiben nem vagyok biztos: a külső tápon is van gondolom veszteség... csak nem tudom mennyi. (mivel általában passzívak gondolom sok nem lehet...)

Új hozzászólás Aktív témák