Új hozzászólás Aktív témák

  • GerykO

    aktív tag

    válasz sb #8448 üzenetére

    Akkor megpróbálom értelmesen leírni. A konfig ide vágó részei:

    2500+ Barton @ 3200+
    2x1 GB Infineon DDR400
    Gainward 6600/128M @ AGP //DVI, D-SUB, TV-out, van egy DVI-->D-SUB átalakító és a két
    kijelző analóg módon van rákötve(DVI-HDMI, 2x30Hz
    váltottsoros megjelenítést produkált egyedül is, ami
    használhatatlan)
    LG L1740BQ //1280x1024, ezt használom főként, leginkább már csak
    munkára
    Sharp LC-32SA1EA //1366x768, ha ügyfél/munkatárs jön, prezentációs céllal
    használom, vagy filmet nézek rajta

    Na mármost, ha film megy a tv-n, és mellette dolgozok, az nem nyerő, mert akad emelt órajelekkel is (GPU/MEM: 300/500@450/675). A következő problémáim vannak extended tesktop mellett, ha a kijelzők natív felbontását használom, akkor az egyik, vagy a másik kijelzőn torzult képarány fogad/mintha ugyanazt a felbontást kapná mégiscsak/. Ha felcserélem a kijelzőket/másik kimenetre kötöm/, akkor pedig torzulás mentes a kép, csak a másodlagos kijelzőn nem jelenik meg a teljes kép/értsd úgy, hogy jobbra/balra csúszik a kép ha az asztal szélére huzom az egeret, vagy fel/le csúszik a kép, mintha itt is ugyanazt a felbontást eröltetné/. Egy esetben működik okésan a dolog, ha mindkét kijelző 1024x768as felbontást kap, viszont ebben az esetben ugye a két fekete függőleges csík ott figyel a tv-n. Kipróbáltam a gyári drivert, kipróbáltam a legújabbat, kipróbáltam melette ~8 másikat amit az elmúlt években töltöttem le, még a legújabb a leghasználhatóbb. Egyik sem nyújt megoldást erre. Kínomban kipróbáltam egy ATI 9600as kártyával is, azzal semmi gond nem volt. Az ATI-t mindenki szídja, hogy nem tudnak drivert írni, az nVidia a király. Kérdem én, akkor ez most miért van fordítva? Valószínű az a progi segíteni fog amit linkeltek, meg az is tetszik, hogy programozható, hogy melyik progi melyik kijelzőre nyíljon, de miért nem megy ez alapból, ha a konkurencia meg tudja oldani?
    Ja hardvert nem fogok cserélni, mert a nemsoká egy laptop/tablet lesz az új fejlesztésem, ami egyező felbontás miatt már tuti nem akadékoskodik majd.
    Csak kíváncsi voltam, hogy egyedi eset-e, vagyis csak ezek a hardverek nem szeretik egymást, vagy más is szív-e vele, mert úgy választok majd mGPU-t.

    [ Szerkesztve ]

    Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

Új hozzászólás Aktív témák