Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz racskobalazs #53419 üzenetére

    Ha ezen a gépen fut a plex, akkor először ellenőrizném, hogy a transzkódolást bírja-e (elméletileg kéne neki), de valahol el kell kezdeni a hibakeresést.

    A következő lépés a hálózat, sok esetben itt lesz a szűk keresztmetszet. Szerintem van mobilos app, amivel a TV mellett tartva egy mobilt tudsz mérni átviteli sebességet (nekem sehogy sem jön ki a matek a korábbi hsz-edben írt sebességekből...) Az, hogy a router 300 Mbit-et tud, az csak a max. amire képes lehet(ne), de ugye az elmélet és a gyakorlat nem ugyanaz. Ha van egy betonfal az adó és a vevő között, pláne, ha van benne egy kis vas is, akkor az nagyon tudja árnyékolni a wifit. (pl. ezért szívnak sokan többszintes házban az emeletek között, mert a vasbeton födémszerkezeten már nem megy át a wifi.)

    A TV az utolsó láncszem, annak is megvan minden baja. Olcsó 4K TV-kben a proci is harmatos, persze, hogy nem ismer sokféle kódolást. A másik gyenge pont szokott lenni ott is a wifi, olcsóbbakban még csak N-es van, akkor már inkább kábelezni kellene, még ha csak 100 Mbit, de stabil vezetékes hálózattal azért még ez is elég 1080p-ig.

    Olcsó 4K TV-hez én a djnice által ajánlott AMlogic-os boxokat ajánlanám, elsősorban LAN-kábelre kötve.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák