Új hozzászólás Aktív témák

  • hm15

    senior tag

    válasz SunMount3r #51206 üzenetére

    Fel nem fogom mit nem értesz, azaz mégis, mert a házimozi topicokban nem látom a hozzászólásaid.

    Szerinted egy több milliós házimozi rendszert ugyanúgy kell kiszolgálni, mint egy monitort PC hangszóróval? Gondolod 90-150 inch méretű vásznon ugyanazt látod, mint 24 inch monitoron vagy egy kisebb tévén? A mozisok nem AMD és GF táborra oszlanak, hanem a médialejátszójukat váltják ki kadenciahelyes és minden hangi normát kiadni képes jó minőségű HTPC-re. Ezért azt a VGA-t választják, ami kiszolgálja az igényeiket.

    Amíg olyan választ kapsz a kérdésedre, hogy: The frame cadence issue is not that important and not really noticeable, addig pontosan tudjuk a felelet melyik táborból érkezik. Ha ezt a választ egy komoly videofil mozisnak mondod, hangosan kiröhög. Viszont a tévés-monitoros, PC-s vagy belépő rendszert használót tényleg nem érdekli a kérdés és megelégszik a válasszal.

    Olvasd végig a HTPC mélyvíz topicot, azzal kezdtem én is. Akik szavai ott súllyal bírtak, egytől egyig "nagymozisok", az ő véleményükre lehetett adni, amit a valóság aztán igazolt. A számítástechnika modernizációt illetően évről évre nagyokat változik, de multimédiát tekintve HTPC szemszögből nem sokat, évek óta AMD-vel építkeznek akikről tudni lehet, hogy értenek a témához vagy házimozira kihegyezett PC-t építenek.

    Többször már nem írom le, én ezek hatására egy RX 560-nal frissítettem a HTPC-m. Kadenciahelyes buhera nélkül, nincs hangja, Atmos és DTS:X is kifogástalan, HDR 60 is jó, SDR is. Csak álmodni lehetne kezesebb médialejátszót. Ha egyszer 1080-ról 2160p vetítőre tudnék cserélni, akkor kellene egy RX 570 vagy 580.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák