Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz bajnokpityu #42060 üzenetére

    Nem tudom milyen tápod van, de nem biztos, hogy 90% 120W-nál is.
    A lap többet eszik, 5-10W legalább megvan, de lehet több is. Ram 2-3W-ból megvan ahogy az SSD is.

    De amúgy nyilván csak akkor van értelme ennek a számolgatásnak, ha 95W-ra volt belőve. Ha 45/65 akkor baromi messze volt tőle akárhogy számoljuk. Ez mondjuk fura, mert a tesztekben szépen visszaesik a teljesítmény a TDP lecsavarásával és a fogyasztás is csökkent, tehát működni látszik az egész.

    @Plasticbomb
    Nem írtam, hogy gpu-t izmosítanának és elvileg nem is fognak. Pont ellenkezőleg: a ramot írtam én is. Nyilván a ram sávszélességhez megfelelő busz is kell, nem hiszem, hogy ezzel gond lesz.

    Akinek a fogyasztás is számít az sajnos ezek miatt jobban jár a dvga-val, mindig ezt írtam és még ma is áll. AMD oldalon a cpu-nak nagyon gyenge a teljesítmény/fogyasztás mutatója és a gpu is gyengébb a ram-limit miatt mint egy GDDR5-ös dvga. Szóval ha ez kell akkor Intel+dvga a megoldás.
    Mondjuk HTPC célokra általában a töredéke is elég ennek a kraftnak, lásd az Atomos kollégákat...
    én meg valahol a kettő között vagyok. 5-10W TDP-ért nem küzdök, de 65W sok. 25-35W, esetleg 45W között hoznám ki a legtöbbet a konfigból. Így jóval erősebb, mint az Atom (de minek? :D) viszont kényelmesen hűthető és lazán befér a paneltáp- limitembe (plusz nincs nagy villanyszámla, de ez már másodlagos).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák