Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz MCGaiwer #37224 üzenetére

    Hát, végülis az avatarod szeme színéből meg tudom állapítani, hogy a gondolatmeneted mi a HTPC-vel kapcsolatban. :))

    Csak azért kérdezek ennyit, mert minél több infóm van az elképzelésedről és a kiegészítő hardveres környezetről, annál pontosabb ajánlást tudnék adni.

    Ha az első hsz.-ed (#37206) alapján hűbelebalázs módjára adtam volna ajánlást, akkor egy nagy házat javasoltam volna, amibe elfér jó pár 3,5-es HDD és a többi komponens. Csak éppen a passzív htpc és a fájlok tárolására használatos HDD-k nem igazán férnek meg egy házban, vagy ha igen, akkor elég nagy és szellős házat kell venni az egészhez, hogy ne melegedjen túl egyik komponens sem.
    Vagy el kell felejteni a passzívitást és nagyon halk, de aktív hűtéssel rendelkező gépet kell összerakni.

    Én azt az oldalt képviselem a véleményemmel, hogy a HDD-knek kell az aktív hűtés, mert jelenleg nem tudok olyan lemezről, ami bizonyítottan tartósan bírja a magas hőfokokat.

    Szerencsére ma már megoldható otthoni környezetben is elég könnyen, hogy a médiatárat a lejátszás helyétől távolabb helyezzük el, másik helyiségben, ahol nem gond az aktív hűtés zaja, így maga a lejátszó gép már lehet passzív.

    Ebből a szempontból az én szubjektív véleményem az, hogy még a passzív alaplapoknak sem árt egy kis aktív légmozgatás pl. az élettartam miatt. Nem csak a procinak tesz jót, ha külön hűtjük, hanem az alaplapnak is. Még egyszer írom: szerintem.

    Routerre kötött HDD esetén járj utána, hogy a routered hogyan tudja azt kezelni. Milyen protokollokkal tudja a tartalmát megosztani? Igen, ez sem mindegy. Én inkább egy egyszerű/olcsó NAS-t javasolnék (pl. Zyxel NSA325v2), mert lesz aktív hűtése a lemezeknek, másrészt ismer több megosztási protokollt. Erősebb routerek persze helyettesíthetik a NAS-t, főleg egyéni szoftverrel, de az ilyen routerek (+ külső HDD-k) szvsz. drágábbak, mint a külön gigabites wifi router + NAS + asztali HDD-k.

    Szóval, ha a tárolási megoldásnak (+ lemezeknek) is bele kell férnie a 150-es keretbe, akkor ez sajnos elég karcsú lesz.

    Ezért kérdezek csak ennyit... :B

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák