-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz darthsith #3648 üzenetére
Hülye egy ötlet a táp borítását leszedni. Már elnézést.
Mennyire tudsz rugalmasan pakolászni a gépben? Mert érdemesebb lenne a hdd és odd-t egy kupacba. Az alaplapot meg minél közelebb a ventilátorhoz. Esetleg mondhatnál pár szót a belekerülő vasról, mert akkor könnyebb elképzelni és véleményezni.
il sole non sorge più ad Est!
-
LordAndrew
tag
Sziasztok, korábban már beszélgettünk a HTPC-be elégséges procikról. Abban maradtunk, hogy az AMD 4850e tökéletesen képes kiszolgálni a full HD lejátszást ffdshow és postprocessing mellett. Az lenne a kérdésem, hogy ugyanezt tudná-e a proci "kistestvére" a 4450e jelű csoda? Mostanában nem nagyon látok sehol sem 4850e -t.
-Van esetleg még valami, amit tudnom kéne a 4450e-ről, ami miatt más, mint a 4850e? (Az órajelen kívül, ami 2300 MHz 2500 helyett)
-Ha esetleg tudtok 4850e lelőhelyet, ahol tényleg kapható ilyen, megköszönném -
Vladi
nagyúr
válasz LordAndrew #3652 üzenetére
Mutassatok már valami durva full hd trailert, mert szerintem ezek a vasak max lötyögnek velük.
-
Vladi
nagyúr
válasz LordAndrew #3654 üzenetére
Ez az én meglátásom szerint két dologtól függ:
- Használt szoftverek
- A videó kódolásaFentebb nemrég már írtam, hogy egy amd sa 2500+ procin is játszottam már le 720p-t.
De számomra még mindig rejtély, hogy pontosan mennyi gép kell neki.
Az is szempont lehet, hogy egy erősebb hardver kevésbé dolgozik - pl: proci csak 30%-on - így elvileg kevesebb a fogyasztása gyengébb társánál 90%-al.Erről mi a véleményetek?
-
róland
veterán
Lehet választani: Big Buck Bunny
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Az én gépem sajnos elvérzik a FullHD legtöbbjénél. Egyedül az MSMP4 sztereót tudja lejátszani FullHD-ben.
Konfig, az adatlapomon, annyi módosítással, hogy 2*1GB Kingmax DDr400-as memóriamodulra váltottam.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
-
Vladi
nagyúr
válasz darthsith #3660 üzenetére
Ja hogy ez a ház még "él". Ebből építesz saját házat?
Mert akkor sokkal nagyobb szabadsággal rendelkezel mint eddig gondoltad.Pl: lehetne egy "cső" elrendezés. Nyitható doboz két végébe rakod a tápot és a ventit. Így gyakorlatilag egy szélcsatorna jön létre. Két oldalt meg az alaplap és a hdd.
De számos más variáns lehetséges. Nem kell leragadni a hagyományos, álló/fekvő elrendezésnél.il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz darthsith #3662 üzenetére
Öööö nem vagyok tervrajzolgatós.
A lényeg az, hogy a táp ventilátora által keltett levetőt is felhasználhatod. Az fúj befelé ugye, a másik venti meg szívja ki a levegőt. Így középen elvileg állandó a légáramlat és ez a lényeg. Persze kell néhány nyílás is.
Aztán ennek a csatornának az oldalaira teszed az alkatrészeket.il sole non sorge più ad Est!
-
canniball
nagyúr
válasz darthsith #3648 üzenetére
A befújó ventinél szvsz sokkal nagyobb szerepe van egy kiszívó ventinek.
"Hova rakod be a kiszívó ventit, mikor a gép teteje a gép segge, ahol az alaplap csatijai vannak?"
Nálad 8,6cm (táp magassága)+4cm (ODD magassága)+5cm (a kettő közti távolság)=17,6cm, ha jól számolom ilyen magas lesz a ház belülről.
Az én gépem belseje 20cm mély, az alaplapi csatik fölött van egy 12cm-s venti és mellette még 1cm hely, tehát 19cm mélységnél már befér egy 12-es venti...nem sokkal (egész pontosan 1,4cm-rel) kéne magasabbra tervezned.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
zodo
nagyúr
válasz darthsith #3662 üzenetére
Itt-ott beleolvastam a tervedbe , táp ügyben azt hiszem valami ilyesmit keresel !?
Sok sikert! -
Magnat
veterán
Sziasztok,
asszem htpc építésre adom a fejem, mert lusta vagyok állandóan a notebookot dugdosni a projektorra ... 780g platformra gondoltam külön vga nélkül egy 4850e-s professzorral. Tudnátok vmi félmagas házikót ajánlani óccsóért, amibe be lehet passzírozni egy Imon távirányító modult (lcd nélkülit)?
Nézem a Foxconn DH153B-t (kicsit keveslem a 200wattos tápot) és a Foxconn DH839-t, de külsőre annyira nem vagyok tőlük elájulva ... haesetleg tuda vki egy ehhez hasonló designt mutatni slim verzióban, azt megköszönném.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
micro
addikt
Sziasztok,
Pinnacle PCTV 310i-t érdemes venni?
Nem túl drága.Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
Gabbana
aktív tag
URAIM!
A segítségeteket szeretném kérni. A családi házunk emeletén van egy pc, amit most fogok megvenni 300.000HUF értékben, el van látva tárhellyel, jó videokarival, hangkarival, mindennel. A földszinten található egy majd 1 milliós házimozi, ami jó minőségű hangot és képet igényelne, de nem akarom bekábelezni a házat. Hogyan lehet a legegyszerűbben, leggazdaságosabban kapcsolatot teremteni a cuccok között? wifi van a lakásban.
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
darthsith
tag
válasz canniball #3669 üzenetére
Felhívtam őket telefonon...2 floppy csatlakozó és 1 PATA csati van rajta...ez baj..
de a legnagyobb, hogy nincs és nem is lesz nekik
Viszont kb 1 hónap és lesz másfajta hasonló tápuk...
Marad egyenlőre az eredeti terv..vagy a németből rendelés...http://sandinaploja.blogspot.com/
-
zodo
nagyúr
válasz darthsith #3674 üzenetére
Itt még probálkozhatsz táp ügyben!
Én most találtam ezt a boltot. Lehet, hogy találsz házat is megfelelőt, táppal!
Nem tudom ajánlott-e már valaki ezt az oldalt, de mint ha a belinkelt alaplap ilyen lenne.
-
Magnat
veterán
Jah, ebben igazad van, nem tettem hozzá, h fenn akarom tartani a lehetőségét annak, h betoljak egy az alaplapinál izmosabb vga-t és legyen belőle egy közepes játékgép... akkor meg már nem baj, ha kicsit erősebb a tápiója. Meg amúgy sem tetszik külsőre :-)
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Gabbana #3673 üzenetére
Szia!
Azt hiszem valami ilyesmivel szokták megoldani.
Netgear oldalain kínálnak az egész házat lefedő kapcsolatot a különböző eszközök
között. -
Magnat
veterán
válasz Enszuke #3682 üzenetére
1ébként még ha megoldja is a jelátvitelt ... utána az 1 gurigás házimozit úgy fogja irányítani, h minden alkalommal felrohangál vki, ha indítani/megállítani kell a filmet? Amikor lent filmet néz valaki, fent tuti senki nem akar más csinálni a gépen?
-
mr_ricsi
veterán
válasz Gabbana #3680 üzenetére
"nem tudom miért gondoltam, hogy értelmes segítséget kapok.."
Nem tudom, miért gondolod hogy megoldható amit akarsz?- Hiába van wifi a számítógépedben, ha a TV-dben nincs, akkor hogyan veszi a TV a jelet?
- A PC-d videókimenetén megjelenő jelet semmilyen szokásos módon nem lehet drót nélkül továbbítani, mert minden átviteli módnak túl kicsi hozzá az átviteli sebessége. (Vagy HD TV-adót akarsz telepíteni a PC-d mellé még pármillióért ) Az egyetlen jó minőségű átviteli mód a 2m DVI kábel. Ahhoz pedig vagy a PC-t viszed a TV-hez, vagy a TV-t a PC-hez.
- A wifit akkor tudod használni, ha egy másik, videólejátszásra kihegyezett PC-t veszel a TV-d mellé, ami wifin keresztül a 300k-s PC merevlemezéről játsza le a filmeket.
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Komplikato
veterán
válasz mr_ricsi #3689 üzenetére
Hát vagy vesz valami olcsó bigyót, ami kemény "minőségi" Composit jelet átviszi, ezek ilyen 15-20K körüli motyók, felveszi a kapcsolatot a céggel, aki kifejlesztetette a Wireless HDMI prototípúst 2 éve, és cseszik gyártani vagy kipróbálja, hogy a kapható Ethernetes video átvívő egységek képesek e, együttműködni Wirelesen keresztül, pláne, hogy akkor kell legalább 2db Wlan Router ... Mert olyan kütyü van, ami etherneten átnyomja a képet. Csak ugye oda-vissza Mpeg4-be tömöríti, ezért pöttyet romlik, meg max. sztereo.
Esetleg vannak ilyen hálózati videolejátszó kütyük, ami picit jobb, azok akár H.264-et is nyomják séróból, ezeket szintén két routeren keresztül lehetne használni (szigorúan videózásra), oly módon, hogy hálózaton keresztül streamelni a videot és maga a berendezés játszaná le igazából.Jobb ötletem nincs. A tévedés, elírás vagy hülyeség jogát meg fentartom.
A legtutibb még is egy kábeles megoldás lenne, rendes ethernet hálózat és egy UTP/HDMI átalakító, csak az meg vagy 30 ropi.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Don1Vito
csendes tag
Taviranyitoval torteno PC bekapcsolassal kapcsoladban kernem segitsegeteket.
Az Antec Fusion haz tartalmaz egy iMON egyseget, mely az RC6 kodolasu infra jelek vetelere alkalmas. Az IMON alkalmas arra, hogy a PC-t felelessze teljesen kikapcsolt allapotbol, ha megfelelo jelet kap a taviranyitorol.
Ahogy latom, legtobben erre az MS MCE taviranyitojat hasznaljak.Azonban: a Hauppage TV tuner kartyakhoz szinten MCE kompatibilis taviranyito jar (azaz RC6 kodolasu, azaz az iMON kezeli). Ugy latom viszont, hogy az MS taviranyiton van kulon gomb a kikapcsolasnak, es van kulon gomb a bekapcsolasnak. A legtobb MCE taviranyiton azonban csak 1 power gomb van, pl. a Hauppage TV tunerhez adott taviranyiton is.
Kerdes: szukseges-e a taviranyiton kulon be es kikapcsologomb, vagy be lehet kapcsolni a PC-t pl. ugyanazzal a gombbal, mint amivel ki lehet kapcsolni, vagy akar barmelyik gombbal, vagy esetleg ez konfiguralhato?
Udv:
DV -
micro
addikt
Sziasztok,
Kicsit leült a topic.
Remélem azért kapok választ.
Olyan hybrid tunert keresek, ami megy Vista MCE alatt és tudja az itthoni DVB-T adást fogni.
Lehetöleg USB-set, de igazábol PCI vagy PCI-E is jöhet.Üdv, m
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
micro
addikt
Esetleg ez: [Aver DVB-T Hybrid TV+FM Volar USB] ?
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek