- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz Polllen #32699 üzenetére
OK, köszi. HDMI kimenet mindenképpen kell, az meg nincs a lapon, így nem is gondolkodtam az IGP-vel.
VGA-val leszek bajban, bár ha nem vékony házat választok, akkor ott sem lehet gond szerintem.
Minden esetre meglátom mi lesz a gépfejlesztésből, hogyan alakulnak a bizonyítványok A féléviből kiindulva nem lesz gond az év végivel sem szóval lehet tervezni a fejlesztést. Láttam 10k magasságában win7pro-t aprón, így lehet mégsem linux lesz a cél platformread-only mode on the forum
-
Polllen
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz schferenc77 #32698 üzenetére
Értem, ez esetben nem szóltam!
Milka 78!
Médialejátszó a HTPC mellett?Tamoo!
Celtis kolléga most írta...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
Pár hónapja vettem, cca. 10k-val olcsóbbra jött ki mint az AM1.
Mod. Megnéztem a mostani árakat (nálam annyi volt a kitétel hogy legyen digit. hang kimenet és legalább 4 sata)
1. Asrock Q1900-ITX: 22K
2. Asrock AM1H-ITX + 5350: 31k[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz Polllen #32702 üzenetére
én is így oldottam meg... csak én hiface two-t választottam. ha jól tudom, ebben is xmos van
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
canniball
nagyúr
válasz Milka 78 #32709 üzenetére
Na de ha lesz "erősítés ami elbír az elvetemül kódolású japán cuccokkal" az elbír a gyengébb anyagokkal is, akkor minek mellé a játékos(ok)?
Ha mutatsz valami ingyenesen letölthető trailert akkor kipróbálom. Igaz gatya a rendszerem így ha nem jön össze az sem jelent biztosat, de egy próba semmibe nem kerül.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Milka 78
nagyúr
válasz canniball #32710 üzenetére
Per/pill,lehet,hogy szanálom őket,de ez akkor fog kiderülni ha már megvan az "erősítés". Valószínű az animés motyóimall telibe átköltöznék a htpc-re,ha már külön meghajtón vannak.Valaminő furcsa oknál fogva (nevezzük függőségnek) mindenre külön szecskát használok,tele van PC-vel,lejátszóval,droios motyóval az egész ház
Amint rendes gép előtt leszek tolok valamit és köszönöm -
canniball
nagyúr
válasz Milka 78 #32711 üzenetére
Meglesz a HTPC nem akarsz majd játékost!
Yatse (free) használókhoz egy kérdés. Jön mailben az értesítés: a feliratkozott csatornára új videó került fel. Rábökök a linkre, a menüben kiválasztom a Yatse Play on Media Center opciót, az XBMC 2mp-ig aszongya Dolgozom majd nem történik semmi. Ha a YT kliensre bökök majd onnan a megosztás menüből küldöm (ugyanúgy Play on Media Center-rel) akkor működik. Nálatok is ilyen?[ Szerkesztve ]
-
-
Dave™
nagyúr
válasz Polllen #32713 üzenetére
A pico psu illetve a paneltápok fantasztikus hatásfokánál az adapterekről jótékonyan meg szoktak feledkezni, pedig ott jelentkezik a veszteség. A végeredmény pedig kb. ugyanaz lesz, mint egy jó hatásfokú (85%+) belső táppal. Persze mindkettőnek megvan a létjogosultsága, csak nem szabad a pico 94%-át végeredménynek tekinteni. Illetve a korábbi példában az AMD százalékosan jóval többet is fogyaszt a J1900-nál, tehát duplán sántít a képlet.
-
Polllen
nagyúr
Melyik képlet? Ha veszek egy ilyen lapot meg egy notebook tápot vagy egy picopsu/paneltáp + notebook tápot akkor kb. ugyanott vagyok árban. Sőt még lehet beljebb is az első variációval.
A fogyasztás meg hatásfok más tészta, de arról nem is beszéltem. Nem mintha mindkét konfig két 3,5"-s hdd-vel nem férne bele 80-90W-ba.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Celtis
veterán
Hátha valakit érdekel. Mivel a régi FM2-es alaplapomon nem indult el az újabb Linux, kénytelen voltam lecserélni.
Most van egy AM1-es lapom 5150-es APU-val és egy QC5000-es lap. Na szóval az utóbbi szerintem jobb választásnak tűnik. Kicsit mintha gördülékenyebb lenne. -
R3nts
senior tag
Sziasztok!Androidos Yatse-vel vezérelt Kodi-ban (plugin fenn-rendesen működik), hol/hogyan lehet (lehet-e?)beállitani, hogy a notification plugin-nál az értesítések meddig látsszanak a tv képernyőn, felül...? Notification, és call plugin fenn,csak mindkettőnél nagyon rövid ideig mutatja a bejövő hívásokat,értesítéseket....FB,messenger,Viber,stb.... Más : tudtok valami működő plugint TV csatornákhoz online (pl. MindigTV, vagy zenecsatornák...) ?
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Osynho
addikt
Üdv!
Kodi-ban miért különbözik egy full hd-s film esetében az eredeti méret és a normál? Az eredeti esetében, mintha pár képponttal belezoomolna.
-
Yahhher
aktív tag
válasz MasterMark #32725 üzenetére
Van dvi, sima átalakítóval megy rajt a hang is.
Üdv B.
-
noorbertt
őstag
Valaki tudna segíteni összerakni gépet 40-50ert?
Ami van az a megjelenítő es HDD Eger sincs, de azt veszek olcsón bárhol
bluray 3d esetleg 4k felbontás lenne a cél. Ha a 4k-s felbontás miatt több lenne akkor bluray3d a cél 5.1el nagyon nem értek hozza mar sajnos. Lényegében csak filmezésre, esetleg a későbbiekben tv-rol felvetél, pillanat stop lenne a feladata de azt akadás és barmi fele kompromisszum nélkül. -
rappit4
őstag
Na, megrendeltem a qc5000-et. Köszi a segítséget emberek,remélem jól fog teljesíteni a cuccos. Majd még biztos jövök kérdésekkel!
-
Celtis
veterán
válasz noorbertt #32731 üzenetére
Mivel a lap fogyasztása nagyon kevés max 15-20W, ezért célszerű paneltápot választani hozzá, aminek nincs hangja. A legegyszerűbb talán paneltáppal+adapterrel rendelkező házat venni.
A QC5000 gyári ventillátora silnet módban rendkívül halk. Teljesen csendes környezetben max 30-40 centiről hallom meg, hogy valami "kaparászik"Ha csak HTPC-nek akarod használni és nem kell windows, akkor 1x2G RAM elég bele az Openelecnek.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Be lehet állítani az XBMC GUI-t valahogy 800*480-as felbontásra? Egy olyan kijelzőn menne, ami nem tud fel/leskálázni, és ez a natív felbontása. Ha igen, hogyan? -
rii
nagyúr
sziasztok
tudnátok olcsó de jó HDMI kábel ajánlani?
vagyis jó ár-érték arányút?TV meg a HTPC közé kellene
(nem tudom miben számít a HDMI kábel vastagsága)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
AtHoS
nagyúr
válasz Polllen #32702 üzenetére
Ilyesmire gondoltál? MOS 384K/32bit PCM5102 DAC USB to Fiber Coax RCA Jack LCM Stereo Audio
read-only mode on the forum
-
Polllen
nagyúr
Igen, de ezen már van egy DAC-s is meg doboz, a logouton szerintem van is róla írás. A dac része ezért az árért elméletileg jó.
Én konkrétan ilyet szereztem be.
regger
Látom félrebeszéltem, én is ez alapján állítottam be és a high-t.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Celtis
veterán
Én ezt a HDMI kábelt ajánlom. Kicsit ugyan drága, mert az 1,5méteres 590 forint volt nemrég, de az most nincs. Ez egy százassal több.
Egy rekesz sört fizetek, ha mutatsz jobb kábelt, azaz olyat, amivel jobb képminőséget tudsz produkálni, más szóval vakteszten különbséget vagy képes tenni. -
Mezga Aladár
veterán
Kezdődik.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom, jo topic-ot valasztottam-e. Remelem, utba igazitotok, ha nem.
Szuksegem lennem egy olcso mini PC-re. Max. 160 x 120 x 60 mm.
x86-os gepet szeretnek, mert lenne Win7 / Linux multi boot.Amit eddig nezegettem:
1. Chromebox - Ezek jok lehetnek, elvileg lehet rajuk installalni Win7-et, meg Linuxot is.
ASUS Chromebox Mini Chrome C2955U / 2GB / 16GB / Intel HD
Acer Chromebox CXI (DT.Z04MD.002)2. Barbone PC
Gigabyte Brix GB-BXBT-2807 Celeron N2807
Intel NUC BOXDN2820FYKH- N28203. Intel Atom Z3735F és Z3736F miniPC-k
MEEGOPAD T01 (Igazabol ez lenne a legjobb, amerete alapjan)
Zotac ZBOX
Pipo X7 Windows 8.1
VOYO Mini PC Windows 8.1A kerdesem az lenne, hogy tudtok-e javasolni ennel olcsobbat, vagy ezek kozul mi lenne a jo valasztas.
Jo lenne, ha lenne grafikus gyorsitas is, es mondjuk filmezni is tudnek rola szabadidomben, de nem feltetel.
Az eszkoz headless masinakent, ssh eleressel lesz hasznalva amugy.
Mivel alapjaban veve munkaeszkoz lesz, ezert kinabol rendelni csak akkor eri meg, ha max felebe kerul.Elore is koszonom a segitseget! Udv, Tomi
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Celtis
veterán
válasz noorbertt #32737 üzenetére
Igen, a windowshoz valószínűleg kell a 4giga, de ha nem ragaszkodsz a DB iso fájlokhoz, meg DB menükhöz, akkor bőven elég az OE is.
Passzív 3D TV-d van, ami felezi a felbontást 3D-ben. Eleve hendikeppel indulsz.Ahogy nézem optikai meghajtó nem kell neked. Van itt ez a nagyon puritán ház. Ne tévesszen meg a kép, nincs benne a táp.Mondjuk egy USB aljzat lehetne rajta, ha egy pendriveot akarnál gyorsan rádugni.
-
Celtis
veterán
válasz Mezga Aladár #32746 üzenetére
Amúgy a felajánlásom komoly, sőt akár emelem is a tétet. -
asanotadanob
tag
Ubuntu alá van valami jó zenelejatszo, amit meg lehet hívni external playerként? Úgy értem, ami jobb hangminoseget produkál, mint a kodi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Netfone
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest