-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salvador20
őstag
-
slashing
senior tag
1080p youtube Apró módosítással...
-
zsigus
őstag
Egy HDD-vel esetleg elmenne. Csak a proci 65W-os, ezen kívül még fogyaszt a lap, a HDD az USB-s eszközök stb., és az LC-Power tápokat egyébként sem erőltetnem, ha nem muszáj.
Fesz és órajel csökkentéssel még jó is lehetne, de ennyi erővel felesleges ez a teljesítmény. Én a helyedben várnék a következő APU-kra (elméletileg lesz belőlük 35 W-os is), vagy vennék egy ION, Fusion lapot. (én a képméret helytelenség miatt - amivel szívtam egy csomót, de még mindig nem jó - inkább az ION-t javasolnám, az nV-nek jobb a linux támogatása.)
[ Szerkesztve ]
-
ZsZso
Közösségépítő
96 Wattnak elégnek kellene lennie, nem? Hány Wattot érdemes számolni (kis ráhagyással) egy miniITX alaplapnak, SSDnek (illetve 2,5'' Winchesternek) és egy slim optikai meghajtónak? Sajnos erről nekem dunsztom sincs .
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
törölt tag
Nézegesd az ionos lapokat, nekem bevált, bár a 24p-t nem nevezném 1000 ezrelékesnek, igaz, ebben a TV is lehet ludas, érdekes mód 50 Hz-en szépen fut. Én AT3IONT-I deluxe-t használok, ha nem kell a WI-FI, Bluetooth, akkor a sima is jó. Passzív hűtés, sok USB, táp adott, néhány százasért vehetsz valami kiszuperált erősítő, cd lejátszó, stb házat, némi barkácsolással szuper HTPC-t építhetsz. A slim ODD nekem nem szimpi...
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz #03969024 #11957 üzenetére
Furcsa. Az eddig összegyűjtött információk alapján azt hittem, hogy érdemes az AMDt preferálni az Intellel szemben, ezért az IONt élből elutasítottam. Miután már az zsigus is ezt ajánlotta ki fogom nyitni az INTEL táblával ellátott képzeletbeli ajtót is, s körbenézek mi van a szobában.
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz #03969024 #11960 üzenetére
Igen, én is Inteles voltam, de egy 5-6 éve (finoman szólva) már nem vagyok naprakész a hardware témában, így csak a hallott/olvasott információra hagyatkozhatom. Mindenképpen átnyálazom az Inteles teszteket, aztán lehet pár nap múlva újra jövök a kérdéseimmel .
Mindenesetre Neked is köszönöm a segítséget!
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz buca84 #11961 üzenetére
Köszi, ezt a cikket pont tegnap olvastam. Igazándiból egyáltalán nem fontos, hogy beleférjek 75 Watt/96 Watt -ba, csak - ha egy mód van rá - mellőzni szeretném a ventis tápokat (nem találtam bizonyítottan csendes/megbízható és olcsó tápot az MX31-A2 -be). Azok a számomra szép és olcsóbb HTPC házak amiket felleltem ilyen szolidabb paneltápokkal rendelkeztek, ezért állt elő ez a patthelyzet.
[ Szerkesztve ]
-
buca84
őstag
-
canniball
nagyúr
válasz zsigus #11954 üzenetére
"...az LC-Power tápokat egyébként sem erőltetnem, ha nem muszáj."
Ezeknél a külső tápoknál sajna közel sem olyan rózsás a helyzet választék terén mint ATX fronton, talán egyedül az FSP szállt be erre a piacra is és ennyi.
Btw kb. 2 éve használok ilyen külső LC Power bricket illetve fél éve már kettőt, valamint más itteni kollégák is vásároltak ilyet, amellett hogy olcsó egyik fórumtárs mérése szerint még valamivel energiatakarékosabb is mint társai, probléma pedig semmi.ZsZso!
"Az eddig összegyűjtött információk alapján azt hittem, hogy érdemes az AMDt preferálni az Intellel szemben..."
Ha Win lesz akkor jó az AMD ami újabb, ha Linux akkor jobb az ION támogatottsága (még ha kicsit öregebb is).https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz buca84 #11964 üzenetére
Láttam, hogy kaphatóak 120 Wattos tápok is, de az kicsit költségesnek látszódik. FSPről eddig nem hallottam, megnézem majd mi fán terem.
Kolléga közben felvilágosított, hogy figyeljek oda arra, hogy mATX != mITX, s ez a lap bele se férne a házba - ebből is látszódik milyen diletáns vagyok.
Nem győzöm megköszönni a sok segítséget! Ígérem, hogy amint összeáll a rendszer posztolom .
-
buca84
őstag
Ha Brazos lesz vagy ION, akkor egy 120Wos bricket és egy 90W-os paneltáp is bőven elég kell, hogy legyen. Ez a kombó még halk is.
Ha nagyobb teljesítmény kell, akkor az alábbi a javallott. Ez se hangos táp. Eléggé megbízható márka. Viszont ha erre esik a választásod és a Codegen házikóra,akkor kell egy SFX-ATX átalakító.
Pl itt egy 300Wos FSP.mATX lapnál én a Cooler Master Elite 360as házát javallom.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
Ha viszonylag olcsó házat keresel táppal együtt akkor javaslom a Gigabyte féle T5140-et. Én nyár végén durván 15 ezerért vettem.
Nekem is ez van, és adnak mellé egy FSP gyártmányú 60 W-os adapter+paneltápot (az FSP-k eddig még elég megbízhatónak bizonyultak a tesztekben, és a közvéleményben is, sőt rengeteg gyártónak is ők szállítanak be, pl. Gigabyte), a legtöbb képen rajta van a monitortartó állvány is, de nem kötelező feltenni rá.Van hely benne 2 HDD-nek gyárilag + egy normál méretű (5,25") DVD/BD-nek is. De az 5,25-ös keretet ki is lehet szedni belőle, és csavarozás nélkül ugyan, de beletehetsz még 2 HDD-t is (egy kis módosítás a házon, és a csavarozás is megoldható).
Lehet, hogy a 60 W kevésnek tűnik, de nálam az AMD E-350-el gond nélkül ment 4 HDD-vel is, szóval egy ION-hoz vagy Fusion-höz bőven elég kell hogy legyen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most látom csak, tavaly óta szépen elszállt az Asus ára...
-
slashing
senior tag
be kell másolni a teljes sort, általában van hasonló parancs bennük én az elé másoltam
az </allowoverlay> alá
zeix, köszi a tippet én is gondoltam a kitörlésen de nem jutottam el odáig hogy megkeressem
A hangal kapcsolatban gondoltam már rá de mivel 2.1 van csak, így tesztelni sem tudom sajnos, amúgy már próbálkoztam egy jobb hang készítésével de egyenlőre maradni fog, de amint lesz eszköz amivel tesztelhetem akár 7.1-be is megcsinálom
-
szabi__memo
nagyúr
-
nagash
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam, hogy építenék magamnak egy régebbi HP vagy NEC lapos ház felhasználásával egy HTPC-t. AMD fronton gondolkodom és két lap juott eszembe:
E35M1-I DELUXE vagy
E45M1-M PRO
Mindkettő beférne a nagyobbik házba, de nem tudom, hogy ha a kisebbel akarnék menni, akkor a mini-ITX-es lap megfelelő lehet?
DVD-t, BD-t és digitális TV adást vennék fel, valamint képeket és zenéket tárolnék rajta, valamint kapna egyéb (FTP, NAS, bárakármi) funkciókat is esetleg.Tehát elég erős az E350 ehhez és menjek azzal, vagy inkább az E450, mert abba tudok tunert, stb belepakolni...
Előre is köszönöm!
Üdv,
NagashKnoblauch macht einsam.
-
slashing
senior tag
Lejátszás terén nagyon nem lőhetsz mellé egyikkel sem, a kisebbiket sokan használják xbmc-el szerintem(youtube-on tuti van is vele videó)... ha elég az egy slot a tv kártyának akkor elég a kisebb is bár a foglalatát nem tudom milyen de tuti jó tv kártyának is...
lejátszó terén az xbmc nem éppen a legjobb tv kártyás párosítás bár meg lehet oldani de ez egy gyenge pontja a lejátszónak a többi terén odaver a többi médialejátszó programnak.
Trónok Harca és Született szinglik, banner, poster, feltéve a thetvdb-re, a trónok harcához évad borítót is felraktam
[ Szerkesztve ]
-
nagash
senior tag
Szia!
Akkor is, ha amolyan set-top-box-ként is használnám?
tigipuf: Köszi wifi-t max megoldom külső egységgel, félnék, hogy az integrált bekrepál. Bluetooth is van külső egységként, USB-ből meg annyi van ezeken... Egyelőre egy régi NEC Powermate ML250 Slim házat fogok felhasználni, mert abba a kártyaolvasó és a BluRay is belemegy szépen.
Lehet, hogy Live USB-ről kipróbálom mindet, aztán meglátjuk.
Köszi mindenkinek, még jelentkezem.
Üdv,
NagashKnoblauch macht einsam.
-
slashing
senior tag
----szerkesztve----
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv szaktársak.
Nvidia vga, 23,976 lejátszási problémára, van valakinek megoldása? -
Joshi
titán
válasz Mezga Aladár #11985 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz Salvador20 #11987 üzenetére
Ahogy nézem nem is esett le hogy miért.
-
Mezga Aladár
veterán
Jó reggelt.
Rosszul kérdeztem,a szabvány 23,976, az nvidia vga kiad magából 23,98-at.
Erre kérdezném, tud-e valaki rá megoldást? -
zsigus
őstag
válasz Mezga Aladár #11989 üzenetére
Erre nincs megoldás, XBMC-vel ennyi lehetséges.
De sztem nem fogsz semmi hibával találkozni, mert ez csak azt jelenti, hogy bizonyos időközönként egy-egy képet dupláz a lejátszáskor (ha jól emlékszem Intelnél 40 másodpercenként duplázott egyet, és ott 24 képkockával ment csak a lejátszás (23,976 helyett), tehát itt - az elhanyagolható különbség miatt - több perc is lehet mire dupláz egyet (bocsi, nincs kedvem kiszámolni ).
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Adott egy pc, gtx 460 kártyával,usb-s dac-al. Sikerült egy plazma tv-t vásárolni, gondoltam összelövöm az xbmc 11.3 beta progival. Na itt jöttek a problémák.
A beállítások: vasapi usb dac, valós teljes képernyő, a képernyő szinkronizálása a filmhez,dxva, dxva2 be.Elindítom a lejátszást, a tv átkapcsol a megfelelő frekire, látszólag minden jó, de idönként mikró lagolás, illetve elcsúszik a kép/hang szinkron és elkezd recsegni,pattogni a hang, ilyenkor pause/play majd egy darabig jó, utána ugyan ez.
Ha az O billentyüvel megnézem a lejátszást akkor azt látom hogy, folyamatosan potyogtatja a képkockákat, minden formátummal.(24p 25p 50i)
A prociterhelés alacsony, nem értem.
A hang beállításoknál igazán nem értem mit kapcsol a hdmi/optical,koax/analóg funkció, hiszen alatta ott van minden beállítás.(#11990) zsigus: valahol olvastam hogy, valaki ion-on megoldotta a problémát csak nem találom
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz Mezga Aladár #11991 üzenetére
Nem kell a képernyő szinkronizálása sztem.
Ha csak a 24p számít akkor kapcsold be a "Képfrissitésfrekvencia igazítása a film képkockasebességéhez" opciót, és automatikusan váltja a frekit.
-
zsigus
őstag
válasz Mezga Aladár #11993 üzenetére
Akkor bocsi, én a "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz" (kép-órajel, hang-órajel stb.) opcióra gondoltam, amikor azt írtad, hogy "képernyő szinkronizálása a filmhez". Én erre mondtam azt, hogy nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
Hello,
Van egy Avermedia Volar HX-em, MediaPortal feltettem, a TV Server Config-ban meg is keresi a csatornákat, a XBMC plugint is bemásoltam neki, látja is. Viszont elvileg az XBMC alá is be kellene tenni valami media portal TVServer plugint.
Kérdésem, hová, hogyan és mit? (SQL servert beállítottam a Gentle.config-ban)
Ezek alapján próbáltam:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=65488Kifejezetten Plugin\Video foldert nem találtam, ezért több helyre próbáltam betolni a letölthető v0.0.1-es plugint, de semmi. Az xbmc-ben nem jelenik meg.
Live TV-re lépve, pedig azt mondja az XBMC, hogy "Még nem volt PVR kliens elindítva", várjak és csekkoljam a beállításokat... (De mit és hol? főleg, hogy nem is biztos jók a beállítások és megfelelő helyen vannak a bemásolt dll-ek)
Tudna valaki a legutolsó xbmc buildhez(11 eden) és mediaportalhoz (1.2.2) egy korrekt beállítást útmutatót prezentálni? (Jó szájbarágósan).
Köszi
DR
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Én használok. Ubuntu+xbmc+TVheadend.
Erről tudok valamit. A Médiaportálos tv szervert nem használtam."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
tomy_cz
senior tag
Nemtudom, nem próbáltam ezt a felállást, én linux alatt használom (xbmc-pvr+vdr), de ezt találtam. Hátha segít valamit...
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Android szakmai topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest