Hirdetés
-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #3571 üzenetére
Most értem haza és pont a capital ship elleni támadást mutatták be élőben Vajon hányan és milyen hajókkal tudunk majd kilőni egy ilyen nagy dögöt? Még a patch sincs lent nálam, de olvasom az itteni commenteket a nehézkes gamma indulásról. Adjunk egy pár napot nekik, hogy belőhessék a szervereket. Itt van példának a WoW új kiege. Egy jól bejáratott játékról van szó, havi előfizetéssel. Mégis, napokig szívás volt az indulás, azzal is
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #2866 üzenetére
"elromlik a javító droid. vagy a fuel scoop. na, akkor mi van?"
Eddig is lehetett "tartálykocsit" rendelni, ha véletlenül kifogyott a nafta a semmi közepén. Persze borsos árat kérnek érte, de legalább nem kell megölni magad. Kérdés, hogy több száz/ezer fényévnyire, az ismeretlen rendszerek mélyére is kiszállnak-e, hogy feltankoljanak?(#2867) Menthirist
Ravaszul fogalmaztak a fijúgg
"It will take a minimum of two hours for the updates to be put in place, but Beta 3.00 will be with you shortly." Ez lehet 4-5 óra is... Most próbáltam belogolni és mit látok? A jó öreg 2.06-os klienset:
Ez csak azért érdekes, mert két órán keresztül nem is lehetett kapcsolódni a szerverhez.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #2857 üzenetére
Valamilyen határnak tuti kell lennie. Az más kérdés, hogy mennyi idő alatt érünk el odáig. Ha jól emlékszem, akkor az SG fórumon már régebben elkezdtek szervezni egy csapatot, akik az induláskor egyből elindulnak az univerzum középpontja felé. Úgy is hirdették magukat toborzáskor, hogy maximum a játék indulásáig lehet jelentkezni. Utána már nem (vagy nehezen) lehet csatlakozni a flottájukhoz, mivel senkit nem fognak megvárni vagy visszafordulni. Még valós játékidőben is heteket, (hónapokat?) lehet majd utazni egy irányba, ezért annyira eltávolodhatunk egymástól, hogy valóban nem lesz egyszerű a személyes találkozó. Hacsak nem tesznek be ugrókapukat (bár ezt kétlem), amiknek jóval nagyobb a hatósugara mint a hajókon lévő társaiké.
[ Szerkesztve ]
-
Nosam
aktív tag
válasz Malachi #2850 üzenetére
Nem azért lesz a 400 milliárd csillag, hogy benépesítsük mind, hanem azért mert a galaxisunkban is kb ennyi van. Egy amatőr és egy profi csillagász élete abból áll, hogy nézi az eget, és soha el nem juthat egyik csillagra sem. Mi ezt virtuálisan megkapjuk. Már ez is nagy dolog, én imádom már a tudatát is annak, hogy tényleg minden csillag amit látsz a játékban, oda el lehet menni ha van ott valami ha nincs.
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #2850 üzenetére
A lore szerint, ha valaki (100%-ban) felfedez egy teljesen új rendszert, akkor ezt az infót nagyon jó áron tudja értékesíteni. Amennyiben ebben a rendszerben vannak értékes csillagászati objektumok (pl. bányászható aszteroidák), akkor még többet ér ez az infó. Felfedezés után, elkezdődik a benépesítése az adott rendszernek. Elkezdenek állomásokat kiépíteni és beindul a piaci élet is. Mivel az univerzum tényleg iszonyú nagy, ezért sok időbe fog telni, mire benépesítjük az egészet (vagy soha ).
(#2852) [w]
Nem kell kimondott bányászhajó a bányászathoz Elég ha veszel bányász lézereket az aktuális hajódra.(#2851) _Kondor_
Vicces. Ráadásul a STABILITY FIXES szekcióba tették az infót. Mintha már eddig is lett volna drónunk[ Szerkesztve ]
-
Rakamaz
tag
válasz Malachi #2813 üzenetére
1000% biztosan lesz reset.
http://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=41693&p=767491&viewfull=1#post767491 -
Diopapa
addikt
válasz Malachi #2809 üzenetére
Erről jut eszembe, van 2 rejtett naprendszer a galaxy mapon. Nem látszanak, de rákereshetőek. "Destination" és "Training" a nevük.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #2670 üzenetére
Elsőre nekem ez jött le. Persze lehet, hogy tévedek és csak egy beharangozó buli lesz, vagy a Gamma fog akkor startolni. Tartalmilag a Béta3 már késznek mondható. Jön a bányászat és a többhajós rendszer is. A Planetside és az FPS már csak a DLC-kkel jön.
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz Malachi #2526 üzenetére
Elvileg az EDInfo-nak lesz ilyen funkciója. De mivel a piac frissítési hajlandóság is igen alacsony, nem tudom van-e értelme.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
-
Terrorista
senior tag
válasz Malachi #2526 üzenetére
400 milliárd oldallal? EEH, kösz nem.
Amúgy kíváncsi leszek, hogy a személyszállításra kitalált hajók vajon gyorsabbak lesznek e többinél? Elméletileg nincs szükség pajzsra, fegyverekre és ezek energia ellátását kiszolgáló power plantre. Valami kicsi és gyors hajó jó lenne, mert az ASP nem az igazi jump rangeben.
10-15 Ly jumpokkal nem hiszem, hogy élő ember fel tudná térképezni a galaxist, egyszerűen túl monumentális.
-
titán
válasz Malachi #2391 üzenetére
Az történt hogy a desynch miatt gyakorlatilag belefúródtam az állomás falába. Egyáltalán nem közelítettem gyorsan, többszáz dokkolást csináltam végig, ha gyorsan közelítek, az tudom, hogy milyen. Azért robbantam fel, mert a kliens és a szerver együtt és egymás mellett ellenőrzik a pozíciót. A kliens folyamatosan számol, szerver azonban a terhelés csökkentése érdekében csak bizonyos időközönként végez számításokat (1-2-5 mp, nem tudom). A kliens rendben találta, ezért engedte a megközelítést, leadta a mozgási adatokat a szervernek. Mivel a kliensen és a szerveren lévő pozícióm nem volt szinkronban, ezért amikor a szerveren elérkezett a tick, és a mozgási adatokból kiszámolta az új pozíciómat, akkor az jött ki nála, hogy már az állomás falában vagyok, ezért utasította a klienst a robbantásra, és robbanás közben vágott át az egész állomáson "végtelen" sebességgel.
(#2392) tikshow
Egyelőre egy.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Nosam
aktív tag
válasz Malachi #2362 üzenetére
Szerintem ezzel a felfedezéssel az a gond, hogy pl a központi csillagok és úgy általában véve a csillagokat már ismernünk kéne, és a rendszerben az exo és egyéb bolygókat kéne felfedezni. Mert ugye a csillagokat akár a földről is lehet teleszkóppal látni, a bolygókat már nem olyan könnyű észrevenni.
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #2362 üzenetére
Meg is veheted a térképeket és fel is fedezheted az ismeretlen területeket. Elvileg a véglegesben úgy lesz, hogy amit már felfedezett valaki, azt más már nem fedezheti fel újra. Viszont akkor akik 1-2 ... év múlva csatlakoznak a játékhoz, akkor ők hátrányban lesznek a felfedezésekkel. A kezdőhelyen és környékén esélyük se lesz a felfedezésre (tudom, baromi nagy az univerzum, de akkor is). Nemsokára ez is kiderül. Hamar itt lesz az év vége ...
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #2333 üzenetére
Szerintem itt egy Első hozzászólás mindenképpen szükséges lenne. Viszont a rengeteg információ miatt nagyon hosszú lenne végiggörgetni, a több oldalt. Ezért ide elég lenne csak egy pár soros infó a játékról. Műfaj, online, nem havidíjas..., valamint egy részletes FAQ link. A részletes tartalmat pedig egy Logout oldalra kitenni.
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #2297 üzenetére
"ha nem csak soloban megy majd rendesen, akkor simán elrepülnek majd a játékra fordított éjszakák felfedezéssel meg bóklászással"
Ne is mond! Már most is úgy el lehet tölteni az időt (pedig, még mindig csak egy kis bubiban vagyunk), hogy észre se veszi az ember. Vonzzák az embert az ismeretlen rendszerek, csillagok. Csak még ezt megnézem... Na persze! Aztán már az ötödiknél tartunk Egyre inkább látszik, hogy nagyon addiktív játék lesz ebből ! Feküdni kéne, mert mindjárt itt a reggel és szenvedős lesz a kelés -
Diopapa
addikt
válasz Malachi #2280 üzenetére
Eddig sem biztos hogy jó volt a kereskedelem. De most nem életszerű. Értem amit mondasz és van benne ráció, de akkor meg a Sidewinder hatótávját nem értem.
-
Diopapa
addikt
válasz Malachi #2274 üzenetére
Megmondom őszintén, a jelenlegi állapota dühít. Lehet más lenne ha nem beta1-eztem volna. Gyakorlatilag a Sidewindernek olyan kicsi a hatótávja, hogy a legtöbb szomszédos rendszer elérhetetlen. Ennek mi értelme? Szivassanak a nulla fegyverzettel, raktérrel stb, vagy fogyasszon többet de így? Menj felfedezni hülyegyerek de csak egy keskeny ösvényen haladhatsz max mert másképp nem jön ki az útvonal. A markettel amit csináltak egy vicc, de már leírtam párszor. Az, hogy LP 98-198-ban gyakorlatilag EGY tonna gold van akárhányszor dokkolok a szánalom kategória. Az az állomás reprezentálja a naprendszert könyörgöm! Szívesen kipróbálnám a bounty huntingot, most hogy végre lehet követni a frameshit drive nyomait, de kétlem, hogy belerakok annyi időt, hogy legalább egy Cobra-t vegyek megfelelő felszereléssel.
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #2251 üzenetére
Menj el LHS 6309-es rendszerbe és környékére. Folyamatosan vannak egy ugrásos szállítós küldik, 2000-4000 CR között. Van amikor egyszerre kettőt is fel lehet venni ugyan abba a rendszerbe, csak másik állomásra.
(#2252) Viper26
Sorry! Nem bosszantásnak szántam. De ha jól tudom, akkor neked mostanság nem sok időd van játszani[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #2249 üzenetére
schawo kolléga is ezt tapasztalat. Épp ezért ajánlott csak az olyan fuvarokat felvenni, ahol csak szállítani kell az árut vagy a híreket. Amelyiknél beszerzés is van, azt hagyni kell a fenébe... Én is mászkáltam egy darabig az azonosítatlan jelek után, de nagyon nem jövedelmező.
-
Nosam
aktív tag
válasz Malachi #2210 üzenetére
A hajók amúgy egyébként feltehetőleg nem lesznek ilyen drágák, azért tolták fel most az árát a nagy hajóknak, hogy a ranking rendszert teszteljék a kisebb hajókkal. Amennyiben mégis ennyi lesz az áruk, akkor viszont egészen mást fognak tudni mint b1-ben, az képtelenség volna, hogy 30 millát kérjenek egy olyan hajóért (T9) amit egy 100 ezres viper-al és vagy egy cobrával akár másfél perc alatt is cafatokra lehet szedni. Nem volna értelme megvenni. Nem volna arányban azzal, hogy mennyit kockáztat és veszthet egy kalóz egy 250 ezres cobrával és mennyit veszthet egy tisztességes kereskedő T9-en...
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz Malachi #2201 üzenetére
Ha frissen tartjuk az EDInfo-t akkor nem is kell azt nézni, csak beírod hol vagy és kb ennyi, megmondja mit vigyél. Talán az új verzió el is fuvarozza helyetted
-
veterán
válasz Malachi #2122 üzenetére
mész a fenébe a hurráoptimizmusoddal itt kéretik negatív lenni a játék kapcsán, vagy megnézheted magad
Én már holnapra hagyom a kipróbálást, ma nem jött össze hogy belépjek, úgyhogy SC-ztem helyette. Így legalább nem vesztek össze hogy melyikkel játszak
Nekem is úgy tűnt amúgy a leírásokból, hogy olyanokon változtattak, amikkel nekem is voltak némileg gondjaim, úgyhogy remélem ez már hosszabban leköt[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Diopapa
addikt
válasz Malachi #2065 üzenetére
Én pl használtam, sőt toogle-ra tettem. Anaconda max engine setuppal 180-al cammog, szállításkor ha kijöttem sc-ből vagy épp állomásról akartam eltávolodni, akkor megvártam míg beáll irányba a dög, free lookot aktiváltam, majd assist off és afterburner. Ezek után stabilan mentem 240-et a kívánt irányba.
Egyébként tudom, hogy marhaság, de sajnálom, hogy a kis célzó izét megváltoztatták és átrakták a radar bal oldalára. Nagyon jópofa volt, hogy úgy nézett ki mint az ős-Elite-ben. (pixeles meg ilyesmi)
-
Viper26
nagyúr
válasz Malachi #2026 üzenetére
"...FA off állásban kikapcsolt hajtóművel nem repülsz a kezdeti sebességgel, hanem nullára lassulsz. szóval nem lehet sokáig lopakodva sodródni, dobálva a heatshieldeket...."
Akkor ezt lehet ordas módon elb@szták, mármint légellenállás nélkül miért lassulna / állna meg a hajó az űrben?
Személyeskedés törölve.
[ Módosította: philoxenia ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
veterán
-
Diopapa
addikt
válasz Malachi #1924 üzenetére
EDInfo.exe-vel elindítod és használod. Ha rögzíteni is szeretnél árakat (aminek nagyon örülnénk), akkor a beállítások menüben beírsz valami felhasználóneved, majd kér egy jelszót, állíts ami jólesik (md5 hash-ben tárolom), de azért ne legyen ugyan az ami ingame plz. min 5 karakter. Főmenüben "árak rögzítése" itt tudsz felvett állomásokhoz rögzíteni / frissíteni, a térképészet menüpontban új rendszereket / állomásokat / útvonalakat felvenni. Elég egyszerű és egyértelmű. 2 ok miatt nem indul el, vagy nincs 4.5-ös .net frameworkod, vagy nincs internet kapcsolatod. Ha bármi kérdésed van, PM, vagy EDinfo-ban üzenet "Diopapa"-nak.
-
Diopapa
addikt
válasz Malachi #1814 üzenetére
Nézd, csak módszerben meg hatékonyságban más mint az, hogy leírom egy darab papírra, vagy beírom egy excelbe, vagy fejlesztek egy kis toolt hozzá. Itt ami nagy előny, hogy automatikusan történik, nem kell plusz 10 percet eltölteni azzal, hogy rögzíted. Hozzáteszem a rendszerek távolságait kézzel viszem fel egy adatbázisba. Szóval erősen kapják be. Persze nem mondták, hogy csináljam, szóval ha kidobtam "néhány" órát, csak magamnak köszönhetem.
-
Diopapa
addikt
válasz Malachi #1811 üzenetére
Hátőőőőő... Pár hete szerveztem újra a marketes DB-met, most már tudna statisztikát csinálni az árak alakulásáról épp építem bele, hogy x fényév távolságon belül megmondja a legnagyobb profitot jelentő útvonalat stb... Most kicsit elbizonytalanodtam... Az API-t sem tudom hogyan képzelnék, sok jóra nem számítok.
-
Nosam
aktív tag
válasz Malachi #1811 üzenetére
Ha lesz a játékban trade computer akkor oké, ha nem lesz akkor az nagyon gáz.
Képtelenség, hogy 3300-ban ne lenne már trade-szgép amivel lekérhetőek volnának adatok és ami alapján kiszámolható lenne előre, hogy mekkora lesz a profit ha x helyre viszem az árut. Ha nem lesz trade computer az kb olyan lenne, mintha ma egy kamionos cégnél potyára vennének fel árukat majd amikor leszállították csak akkor mondanák meg nekik, hogy mennyit kapnak a fuvarért...
Tuti lesz trade computer a játékban másként nem volna értelme.
-
Nosam
aktív tag
válasz Malachi #1667 üzenetére
Én gyári hajókból szeretnék minél többet. Akár majd egy plusz kieg formájában is. Viszont a festéseket igazán megengedhetnék ED-ben.
Ami a részletességet illeti, nekem nagyon ügy tűnik, hogy egyrészt az oculus másrészt pedig több játékos lehetősége miatt lett valamivel kevesebb a poligon szám, bár pl lakon 9 három emeletes és teljesen bejárható lesz... Szóval van ezekben a hajókban poligon csak még nem járkálhatunk benne...Nekem a hajók külsejével és részletességével nincs problémám, elég megnézni mondjuk ezt:
Vagy mondjuk ezt:
-
Bibgr0
aktív tag
válasz Malachi #1355 üzenetére
Malachi, amikor letöltötted, akkor balra lent megjelenik a fájl és pirosan reklamál a chrome. Ne a discard-ot válaszd, hanem a kis lefelé nyilat és ott van egy keep opció. Azzal már menni fog.
Reméljük nem zombihálózatos-bankkártyamásolós-repülőtávirányítós rejtőzködő trójai kerül a gépre :-)
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #1338 üzenetére
Szűk 4 hónapjuk maradt a hivatalos megjelenésig (ha tartják a kitűzött célt). Amennyiben szeretnék még kihozni a Béta 2-t plusz tartalommal, akkor én max egy hónapot saccolnék rá. Különben nem sok értelme lenne kiadni, mert tesztelésre már nem sok idő maradna. Persze ez csak az én magánvéleményem...
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #1284 üzenetére
Az elején én is úgy szorítottam a botot, mintha az életem múlna rajta . Pedig ettől csak nehezebb az irányítás. Rendszeres gyakorlással belejön az ember. Ha nem is sokat, de próbálj minden nap egy kicsit gyakorolni. A kiosztást, még mindig variálom. Nekem már most kevés a Hotas X gombkészlete, de első hotasnak akkor is bevált. Jól döntöttél, hogy a X-52-t vetted meg . Ha ma kéne döntenem, akkor inkább várnék még és gyűjtenék az X-52-re
-
Nosam
aktív tag
válasz Malachi #1253 üzenetére
"ez kellene majd a megjelenéskor a játékba is, a galaxy mappal kombinálva, útvonaltervezővel. de nagyon."
Hát igen, tehát mint a docking computer, lehetne trade computer és travel planner is, bár utazás tervező elvileg alapból lesz a galaxy mapon. Meg ugye régi elitbe úgy volt, hogy a galaxy mapból megnézhetted a system mapot is (ami most ebben az elitben orrery view néven fut majd) ott pedig meg lehetett nézni az adott rendszerben a coriolis árait is...
Szerintem biztos lesz ilyen ebben is. Kéne.
-
Diopapa
addikt
válasz Malachi #1250 üzenetére
Gondolkodom valamilyen kis sql összeütésén amiben lenne pl market de a távolságokat is le kéne valahogy tárolni, jelenleg csak ilyen nagyon favágó módszer jut az eszembe, hogy minden rendszer táblájába bele lenne írva a szomszédos rendszerek neve / távolsága.
BTW vajon az a marketelős program hogyan tudja kiszedni az árakat a játékból?
-
Nosam
aktív tag
válasz Malachi #1244 üzenetére
A coriolisok tényleg csalókáknak tűnhetnek, de az orbit starportok szerintem hatalmasok. Bár nyilván egy egy bolygó méreteihez képest semmiség az is.
Az érzéki csalódás egyébként abból adódik, hogy nem mindegy milyen égitesthez van közel egy-egy coriolis vagy starport, nem mindegy mekkora a bolygó mérete és az sem mindegy, hogy mennyire közel vannak az adott égitesthez.
-
Terrorista
senior tag
válasz Malachi #1230 üzenetére
Nos az arany amit felszedsz az lopott (stolen) cucc. Ezért írtam LP 98-at mert az anarchy rendszer. Ott nincs security ellenőrzés az űrben és a stationnél sem.
Ezért jó az a rendszer mert nem nézik mit viszel és van fekete piac is ahol eladhatod a talált szajrét.A csillagtérkép nem hiszem, hogy bugos. A hajó max raktere mellett még figyelembe kell venni a hajón lévő cuccokat is. Azoknak is van súlya amik befolyásolják a hajó jump range-ét.
Itt egy táblázat amiben szépen le van vezetve, hogy melyik hajó milyen távolságra tud elugrani és milyen nehezek a hardpointokra rakott cuccok. Az utolsó tabon van a lényeg.
Éppen ezért én transporter hajóra csak heat sinket rakok, fegyvereket teljesen felesleges mert nem tudsz harcképtelenek. A mostani Type 6-on sincs semmi csak 2 heat sink.
[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
válasz Malachi #1222 üzenetére
Grat, nekem nagyon bevált.
Szerintem jó pár évig használni fogom. Az ehhez gyártott pedálon gondolkodom még, rep. szimes köröben agyon dícsérik.
Egy headtrack is jó lenne. A TrackIR 5 kicsit drága, viszont összerakni egyet meg számomra macerás. A FaceTracket próbáltam webkamerával, de nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #1218 üzenetére
Hát Haulerel tényleg nem ajánlott ide benézni . Viszont Sidewinderrel érdemes lehet. Ha ki is lőnek, kapsz egy ugyan olyan Sidewindert Diopapa esetéből okulva, lehet solo játékot is választani. Lehet, hogy gyorsabban összejön egy Haulerre való, mintha kamionoznánk? Azoknak is jó lehet, akit zavar/untat a folyamatos szállítás a játék elején. Lehet felváltva is használni ezt a lehetőséget a szállítással.
Diopapa! Te próbáltad a Farragutot támadni? Ha Eranin oldalán harcolunk, akkor ugye be lehet targetelni. Nálam fix 6%-on volt a Farragut. Hiába lőttem, nem sikerült lejjebb vinnem ezt az értéket. Vajon kevés hozzá egy hajó, vagy egyszerűen sebezhetetlen? -
Nosam
aktív tag
válasz Malachi #1211 üzenetére
Egyébként ezekre a segédprogramokra nem sokáig lesz szükség, ahogy megjelenik a system map is a játékban, már nem igazán lesz rá szükség, mert meg fogod tudni nézni az árakat, mint a régi elitben. Ahol a system mapon kijelölhetted a coriolist és megnézhetted mi újság a bazárban.
Gondolom, hogy így lesz később ebben is.
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #1195 üzenetére
Új állomás külsők, plusz a landing padok sokat dobnak a látványvilágon! Pláne, hogy az outpostokat elfoglalhatják a kalózok is A landing padoknál már most is utalnak a bolygófelszíni használatára... Jó lesz ez! Gondolom ehhez kapcsolódik az atmosphere simulation is, amit nem csak a látványa miatt csinálnak meg ilyen részletesre. Pl. leszálláskor belekerülhetünk egy szép kis homokviharba...
A csempész videóban látott "berepülést" vajon hányszor csinálták meg, mire sikerült is Én tuti nem vállalnám be az Anacondával A Sidewinderrel még csak-csak, mert max. kapok egy újat, ha felkenődök az állomás falára[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Malachi #1161 üzenetére
Megpróbálom összeszedni firegroup témában, ami hasznos lehet...
-Kezdő hajóknál a minimális felfüggesztési pontok száma miatt, nincs túl sok értelme és lehetőség a variálásra. Általában egy fire groupot használunk elsődleges (sárga színnek jelölt) és másodlagos (zöld színnel jelölt) fegyverekkel. Pl. Elsődlegesre betesszük a lézereket, másodlagosra a rakétákat vagy gépágyúkat (ki milyen fegyvert vásárol). Azt érdemes észben tartani, hogy az energiafegyverek nagy hőt fejlesztenek és sok energiát használnak fel a rendszerünkből. A nagyobb hőmérséklet könnyebb észlelhetőséggel és túlmelegedéssel járhat, amit szeretnénk elkerülni. Ezért is jó ha külön groupban vannak az energia és fizikai fegyverek. A váltott tüzeléssel elkerülhetjük a túlhevülést.
-Közepes vagy nagyobb hajóknál már nem úszhatjuk meg a több firegroup létrehozását. Itt már több kisegítő berendezésünk/fegyverünk is lehet, amiket már képtelenség belezsúfolni egy fire groupba. Ilyenek például a heat sink, chaff launcherek, a scannerek. A többlépcsős firegroupok esetében is ajánlott figyelembe venni az előbb említett energiagazdálkodást és hőtermelést! Legyen a példa kedvéért az arzenálunkban 2db lézer + 2db multi-cannon, amik mellé vettünk még heat sink és chaff launchert is.
Az első groupba betesszük a két lézert elsődleges fegyvernek és másodlagosnak a heat sink launchert. Amikor az energiafegyverek folyamatos használatakor túlságosan felmegy a hőmérséklet, akkor csak nyomunk egyet a másodlagos fegyvergombon és a heat sink egyből visszahűti a rendszerünket. Ezáltal folytathatjuk a tüzelést túlmelegedés nélkül.
A második groupba betesszük a 2db multi-cannont és a chaff launchert. Az alacsony hőtermelés és energiahasználat miatt jobb választás az ágyúk mellé a chaff launcher, ami a ránk kilőtt rakétákat téríti el rólunk.
-A fenti példa tovább bonyolítható ha a lézerek és ágyúk mellé veszünk még rakétavetőket is. Itt már sokat lehet variálni, ha nem akarjuk, hogy több fegyverfajtánk egyszerre tüzeljen (persze lehet csinálni ilyen groupot is, amikor bepakolunk minden fegyvert az elsődleges tüzelésre, ami találat esetén iszonyat durván sebezhet). A lézerek és az ágyúk mellé is betehetjük a rakétavetőket másodlagosnak, de itt már legalább három groupot érdemes csinálni.
-Két apróság amik még fontosak a fire groupok szempontjából is. Az egyik a heat sink használata, amit megoldhatunk dedikált gombbal is (alapértelmezésben a "V" gomb), ha éppen nem lesz bugos a fire groupunk A másik a célzás. A lézerekkel pl. mindig az ellenséges hajókra célzunk, míg a gépfegyverekkel, ágyúkkal eléjük kell célozni. Ezért sem túl szerencsés egyazon groupba, ugyan arra a tűzgombra berakni ezeket. A lövéseink fele kapásból mellé mehet, egy gyors mozgású célpont esetében.
-Remélem valamit ki lehet hámozni a leírtakból és segítségedre lehettem Bárkinek van észrevétele, vagy kiegészíteni valója, ne tartsa magában! Minden infó jól jön, és tanulhatunk egymástólSzerk:
Jó sokáig írtam... Látom, hogy Nosam kolléga közben már szolgált egy egyszerűbb válasszal is[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz Malachi #1114 üzenetére
meg ez még dolcsiban is 32k, tehát forintban lenne vagy 40-50 Tényleg nem nagyon akartam az első mecha billért 25k felett költeni, de azért köszi a tippet.
Amúgy az usb-t leszámítva, elég hasonló a feature listája
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Nosam
aktív tag
válasz Malachi #1098 üzenetére
"mert a Elite-ben az volt az alap, hogy minden állomás bejárata a bolygó felé néz, "
Azért ez már más egy kicsit, ugyanis egyszer forog a coriolis a saját tengelye körül, és még forog az égitest körül is, vagyis van amikor a bolygó fele néz a bejárat. De ha mindig a bolygó felé nézne a bejárat, akkor lenne csak igazán egyhangú a dolog. Szerintem marha jó, hogy nem statikus, és mindenhol másként van a bejárat.
A corik forgásából pedig egy fél pillanat alatt tudni lehet hol van.
-
veterán
válasz Malachi #1087 üzenetére
Mindenképp jóval hangosabb mint egy normál billentyűzet (egy noti billtől meg aztán pláne), de szerintem, élőben nem vészes. Persze én egyedül lakom Vannak halkabbak is, a blue a leghangosabb (és annak van erős "click" hangja), illetve tovább halkítható úgynevezett O-gyűrűkkel (125-ös kiszerelés valami 20 dolcsi). De mindenképp célszerű kipróbálni ha csak teheti valaki.
-
veterán
válasz Malachi #1078 üzenetére
"és tudod, hogy unatkozni fogsz, akkor"
Honnan veszed hogy tudtam hogy unatkozni fogok? Tudod ez úgy megy, hogy kicsengettem a pénzt mert szimpi volt a gondolat meg az ötlet, és jelenleg a béta nem köt úgy le. Ezt nem lehetett előre tudni, nem lehetett videókból tudni, ezt tapasztalni kell, megtapasztaltam. Eladni sem fogom, mert meglátjuk mire halad. De tudod ez nem úgy megy, hogy "azt mondták későbbiekben még adódik hozzá tartalom", akkor egyből tudni is fogom ebből hogy most nekem unalmas lesz. Elvégre már most is van benne kereskedelem, némi vadászat, 55 naprendszer. Nem tudhattam hogy az az 55 most sok vagy kevés, hogy milyen változatosság lesz benne SZÁMOMRA vagy sem, hogy 50 oda-vissza út után akarok-e majd egy 51-ediket vagy sem. Ezeket írásos és videós 3rd party véleményekből ugye tudod hogy nem lehet az egyénnek leszűrnie, max következtetnie belőle. A felfedezés is elsőre izgalmasnak tűnik nekem is, de ha végül az lesz belőle hogy elugrok egy ismeretlen csillaghoz, elnevezem, megnézem hogy mit árul (hasonlókat mint egy industrial vagy tech bolygó), aztán megyek tovább, akkor az nekem mondjuk az 50-edik ugrás után már lehet hogy ugyanúgy nem lesz izgalmas. Erről beszéltem, hogy a mennyiség számomra nem egyenlő a minőséggel, és ha nem fog kellő mennyiségű változatosság fogadni, akkor számomra totál felesleges a 400 milliárd bolygó (és felhívnám a figyelmet a számomra szavakra).Szóval köszi de jól tájékozódtam, tisztában voltam azzal hogy nem lesz minden azonnal a kezünk alatt (bár én mondjuk ilyen bányászatot meg hasonlót várnék hogy már az 1.0-ban is meglegyen, de egy bolygóra leszállást nem). Beneveztem mert érdekesnek tűnt az egész, meggyőzött a térugrás meg a dokkolás, meg hogy jajj de jó lesz. Aztán a századik supercruise út után már nem annyira akarózott a 101-ediket is megcsinálni, meg a hatodik ugyanolyan, de más feliratú kocka állomásra leszállni. Ezek nem derülnek ki az embereknek pusztán olvasott infókból. Ezt az embernek tapasztalnia kell. Nem bánom a ráköltött összeget, de jelenleg nem érzem azt sem, hogy ha hazamegyek akkor elő kellene vennem, ahogy tegnap sem éreztem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest