-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
u996
csendes tag
Sziasztok!
Miért bukom az át nem vett nem vett bountyt, ha kilőnek? -
wollnerd
aktív tag
válasz kiskuplung #37048 üzenetére
Dehogyis csak az elite miatt vettem meg! Természetesen sok más is érdekel. Szobámat sikerült is 1.6x2.0 m-re alakítani.
WT-ben külső nézetben is élvezetes. Extra széles, körültekinthető panoráma. ETS2-őt is bekonfiguráltam. Sokkal jobb a VR módja, mint annak idején hittem.
RoomScale játékok közül még nem nagyon tudom mit jászak. Jobs simulator és a Rolling Line is érdekel. Meg a The Forest.
No Man's Sky-hoz is érkezik VR mód.[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
kiskuplung
őstag
válasz wollnerd #37044 üzenetére
Az Elite mindig is ilyen volt VR-ban, sajnos az állomások környéke eszi a gépet.
De ne keseredj el, van még sok szép játék, amik jól futnak. mint az általad említett War Thunder is.
Én mondjuk SS=1.25 alatt nem játszanék Elite-t mert olvashatatlanok a műszerfalon lévő adatok.
Ha kifejezetten Elite miatt vetted a Vive-ot, akkor szerintem rosszul választottál, mert egyrészt nagyjából a room scale képessége az egyetlen előnye a Rifttel szemben (ami egy szimulátornál éppen nem számít), másrészt pedig ott a screen-door effect ami miatt Te is olvashatatlan feliratokat látsz. A Rift-ben egy picit jobb a helyzet: [link]
Természetesen a supersamplinggel érnéd el a kívánt hatást, de ahhoz meg kevés lesz a 970-es, ahogy Te is érzed. -
Cooper911
senior tag
Mi ez a Challanger és hol a Krait? Tényleg szükség volt egy majdnem Chieftan-nak kinéző hajóra?
Értem én hogy kellenek az Alliance ship-ek, de azért ennél kicsit változatosabbak is lehetnének.
Amúgy is zavart érzek az erőben:
"Apparently it would be more agile than the Chieftain, and own more hardpoints & armour."
Szóval egy jobban manőverező de nagyobb páncélú (azaz nehezebb) hajó? És még több hardpoint is? Mi lesz a gyengéje?[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
wollnerd
aktív tag
Az állomások környékét miért nem tudták jobban optimalizálni?
Már meg tudtam nézni a fps értékeket a VR mód közben és azt tapasztaltam hogy 30-40 fps között mozgott és így volt akkor kicsit erősebb suttering/akadozgatás a fejmozgás közben is. Oké, visszább vettem, a SS (1.25x) és a HDM Image size (1.5x) kivételével mindent low-ra állítottam és csak KICSIT lett több az fps...
Azt is észrevettem: Ha HDM Image 1.0x és SS 0.75 akkor megvan a 80-90 fps! De ha SS 0.95x-öt választom akkor csak 45-60 fps... Ekkora a különbség? WTF?! És 0.75x-nél még nehezebben olvashatóak a szövegek...
Oké, a graff csak másodlagos, de az olvashatóság?? Számomra gyakorlatilag ugyanúgy fontos, mint a suttering nélkül vr-ezés. És akkor már csak a két opció maradt...
Most 0.95x SS és HDM Image 1.0x-nél maradtam ha jól emlékszem, ott is van azért mémi stuttering az állomásoknál, de ennyi. (Az aszteroida mezőkről ne is beszéljünk, nem próbáltam még ki azokat.) A vicces az hogy a sötét űrben és a bolygók közt olyan sima a fejforgás, mint a vaj. (persze mert nincsen sok objektum, de ez...)
Még viccesebb pedig az hogy War Thundert is kipróbáltam a vr-ben, ott SEMMIT nem butítottam a grafikáján, MINDEN maradt ultra maxon és vr-ben is nagyon simán ment a fejforgás. A WT optimalizációja nagyon jó, bárhol is vagy, mindig sima a futás. ED-ben miért nem az?
Az nagyon valószínű, ahhoz hogy élesen és jól tudjak olvasni, vennem kell jóval erősebb kártyát.[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
scyllafren
senior tag
válasz haverkulum #37042 üzenetére
Elso es legfontosabb: Driverben kapcsold ki a "Clutch mode"-ot, az a legidiotabb opcio.
En emellett minden gombot atraktam "Unprogrammed"-re az elso oszlopban, jobb, ha a jatekon belul allitod, nem a driverben.
GombokAz, hogy a masodik/harmadik oszlopot hogy hasznalod, az a te dontesed, en toroltem oket
-
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, nagy boldogság van, ha minden igaz akkor a héten kézhez kapom a Saitek x52 Pro hotasomat Esetleg akinek van ilyenje az megosztaná a tapasztalatokat? Mire figyeljek oda, hogy érdemes beállítani?
-
wollnerd
aktív tag
válasz cinemazealot #37039 üzenetére
"Csak" a Nvidia 970-vel. VR topicban azt mondta az egyik fórumtárs hogy kissé kevés a vr-hez az eliteben a ~75-90 fps eléréséhez. Hát muszáj kompromisszumot kötnöm a graff terén.
scyllafren Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok!
Ma este feltelepítettem a htc vive-ot és kipróbáltam. Brutális volt élményfaktor volt cuttert irányítani a Lave rendszer körül.
Kérdés: Még régen, valami vr videóban láttam hogy ki lehet kapcsolni a panelek automatikus felugrását, csak már elfelejtettem hogy lehet. A 4-es panel a gyanús, de az istenért nem jöttem rá...
Igaz, eleve jó 5letnek tartottam hogy a fej odaforgásra automatikusan megjelenik, de miután rájöttem hogy elég ortopéd módon kell a fejemet tartanom hogy ne el és előbukkanjon összevissza, inkább már idegesítő volt.
Persze ha megnyomok 1-4 számot, akkor megjelenik az adott panel, fej ide vagy oda. De akkor inkább minek is az automatikus felbukkanás? Na ezért kapcsolnám ki.PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
summers
tag
Hali!
Energia menedzsmenthez be lehet állítani sémákat? Gondolok itt arra, hogy például egy gombnyomás és 4 pip kerül a system-re és 2 az engine-re, másik gombra meg fordítva.
-
duvi
nagyúr
Friss összefoglaló az érkező újdonságokból:
Lavecon 2018 – News Recap -
wollnerd
aktív tag
6:12-ben látható jelentségről fogalmam se lehet hogy mi ez... Próbáltam utánaguglizni a csillagászattal kapcsolatban, de nem találtam erre nyomot. Villámok a mélyűrben??? Google szinte csak a Föld vilámásait jeleníti meg, amik az űrből lettek örökítve.
[ Szerkesztve ]
-
42861
senior tag
A hangyás embertől egy friss videó sok új infóval a Beyond Chapter 4-ről.
-
krumpLEE71
csendes tag
Köszönöm szépen a Válaszokat !
-
Cooper911
senior tag
válasz privateer2 #37024 üzenetére
Hehe, pont a Socho rendszerben rugdaltuk fenékbe a kis scoutokat a Chieftan-al. Illetve csináltam mentőakciót és szállitottam cargo-t a Pleiades sectorban de már nem emlékszem pontosan hol.
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
Cooper911
senior tag
válasz privateer2 #37023 üzenetére
Az MkIII azért jó mert bárki megveheti. Univerzális, gyors.
Az MKIV-et csak azok vehetik meg akik megvették anno a Horizon-t a megejelenéstől számitott valameddig.
Az MKIV lassabb mint a III, viszont több modul helye van, +1 small hardpoint, jobb elrendezés.Sokáig használtam az MKIV-et a bubi környékén felfedezgetni, bolygót turkálni. Nekem tetszik.
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
CsaBully
tag
Sziasztok!
Végre összegründoltam a Rear Admiral rangot, így megvehettem a corvette-met,felszereltem legjobb tudásom szerint.
A következő célom az un 'engineering" lenne, mert ezt már nem szándékozom eladni(talán majd egy cutter,de az messze van).Ebben tudnátok segíteni? Nincs sok tapasztalatom a témában..előre is köszönöm.Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
CsaBully
tag
válasz privateer2 #37024 üzenetére
Aisling Duval hercegnő a hétvége folyamán találkozott legalább egy vagy két udvarlójával..
imádom a bors magazintReferencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
privateer2
csendes tag
Galnet hírek 3304 június 9.
Itt vannak az e heti jelentős történetek.
- Amaro Hem, az INRA egyik vezető tagjának leszármazottait a Reparációs Liga terrorista csoportja meggyilkolta. A gyilkosság felidézte John Jameson parancsnok halálának a körülményeit, és a Reparációs Liga költői igazságszolgáltatásnak tekinti. Tanya Ramirez ügyvezető igazgató nyilatkozta, hogy a Liga arra használja a színjátszó taktikáját, hogy az üzenete elérhesse a médiákat.
- További hírek alapján: Aisling Duval hercegnő a hétvége folyamán találkozott legalább egy vagy két udvarlójával – többek között Jordan Rochester szövetségi nagykövettel és Caspian Leopold szenátorral. Az előbbi meghívást kapott a hercegnő Smaragd palotájába, amíg a szenátor másnap egy nem hivatalos látogatáson vett részt.
- Eközben a Lave Radio Network bejelentette, hogy éves beszámolóját a Diso rendszerből sugározza. Annak érdekében, hogy az egész galaxisban megoszthassák az eseményt a Network különféle árucikkekért tett egy nyitott rendet. De a Lave Jet család egy olyan versernykampánnyal reagált, amelynek célja, hogy aláássa a Lave Radio kezdeményezést, és felkéri a pilótákat, hogy szabadítsák fel az árukat a Lave Radio kampány támogatóinak.
- Két kezdeményezés zárult sikerrel, melyet a Thargoidok által megrongált csillagportok helyreállítása érdekében kezdeményeztek. Több száz pilóta támogatta a kampányokat azáltal, hogy építési anyagokat kézbesített Dantec Enterprise-nak a Socho rendszerben és The Oracle-nek a Fiastyúkban (Pleiadesben).
- Egy értékes műalkotást lopott el egy titokzatos, és jól képzett tolvaj. A bűntény helyszínén felfedezték a kacsintó macska graffitijét, amely a Garden City Galériában Turner's World-ban volt az Alioth rendszerben. Garden City biztonsági erői nagy erőkkel nyomoznak, de eddig nem akadtak nyomra.
Ez volt a hét főbb híreinek összefoglalója.
AMD Ryzen 7, 2x16 DD3 GB ram, Geforce 2600 Super 8 GB
-
privateer2
csendes tag
válasz krumpLEE71 #37022 üzenetére
Szia!
Lehet több is. Amennyit a vagyonod megenged. Nekem pl van egy trollkodásra szánt harci sidewinder, Cobra 3. is pihen a hangárban, egy futárkodásnak használt ASP-X, Harcra pedig FDL és Cutter. Meg egy halom sidey, mint jelzőbója.
Amúgy állítólag a cobra 3 jobb mint a 4-es. Majd valaki megmondja miért is.
-
krumpLEE71
csendes tag
Sziasztok, érdekelne, lehet több hajója az embernek, mert kellene egy mkIV, de nyilván később szeretnék másikat is! Köszönöm szépen a válaszaitokat!
-
privateer2
csendes tag
Galnet hírek. 3304 június 8.
Egy értékes műalkotást lopott el egy titokzatos, és jól képzett tolvaj.
A lopás a Turner's Garden Garden Gallery-ben történt, az Alioth rendszerben. Femi Abram városi rendőrség őrmestere nyilatkozott az esetről:
Biztonsági szakembereink sajnos teljes mértékben tanácstalanok abban, hogy magyarázzák meg a történteket. A szóban forgó darab titániumfülkében volt elhelyezve. Amelyet plazmarácsok, közelségi riasztók és hőérzékelők vesznek körül. Ma reggel nyitva találták fülkeajtót, valamint az összes biztonsági rendszer deaktiválva volt. A falon a kacsintó macska graffitije volt látható.
A kérdéses darab egy Youscape nevű digitális kép volt. Ez a szokatlan számítógépes grafika magában foglalja az AI csomóponthoz kapcsolt mikrokamerákat, amelyek figyelik a néző reakcióit. Idővel a kép változik a tulajdonos ízlésének megfelelően.
A művet a következő napon akarták árverésre bocsátani. A Barclay Uxor mûvész a következőket nyiltkozta a médiának:
"Néhány alvilági söpredék meglopta a művészi közösséget egy úttörő eredménytől, és ez több millió kreditembe. A közöség területen lévő graffiti számomra a végső sértés!"
Garden City biztonsági erői továbbra is vizsgálják az ügyet, de még nincsenek nyomok.
-EOF-
-
wollnerd
aktív tag
Azt gondoltam 2 napja hogy openben CG-znék... Tegnap este jól ment. Ma viszont visszafele a Lave Station-ba, egyszercsak ki akart rángatni vki, azt hittem hogy egy NPC és jól meglóghatok 480m/s-vel, kiderült hogy igazi player volt vmi Yamato néven... És megsemmisítette a TISZTA 18 millás cutteremet. Ekkora k*cs*göt....
Na EZÉRT maradok megint hónapokig a soloban megint!!!
Igazán megkaphatná a galaxy-wide vérdíját mind a három szuperhatalomtól ha CG-eseket piszkálja csak úgy!PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
duvi
nagyúr
-
CsaBully
tag
válasz gentlelynx #37014 üzenetére
veszel heat sinket és jóccakát
1 a felszálláshoz egy a dokkoláshoz..[ Szerkesztve ]
Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
Cooper911
senior tag
Igazán lehetne valami scaner jammer mint az 5ik elem-ben
Egyébként a dokkolásnál az is segít, ha a bedokkolás előtt kicsivel kéred csak az engedélyt[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
duvi
nagyúr
válasz gentlelynx #37014 üzenetére
De igen . Pont a hajó észlelhetősége csökken a lezárt hőelvezetők miatt.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz gentlelynx #37012 üzenetére
"A silent runningról esetleg van olyan amire érdemes odafigyelni?"
Ahogy bekapcsolod, megszűnik a hőkibocsájtás. Ezzel párhuzamosan nagyon gyorsan túlmelegszik a hajó, ezért folyamatosan figyelni kell a hőmérsékletet! Ha nem kapcsolod ki időben a SR-t, vagy nyomsz el egy heat sinket, akkor simán felrobbanhat a hajó![ Szerkesztve ]
-
gentlelynx
tag
válasz CsaBully #37005 üzenetére
Köszi, a segítséget!
Ez a silent running esetleg segít dokkolás közben azokon a paranoid utasokon is, akik inkább kivetik magukat a grillrácsra, csak nehogy leszkenneljék a vasat?
Épp most jártam így, hogy folyamatosan vegzált 10 rendszeren keresztül egy mókus, aztán amikor úgy dönttötem, hogy ne ugráljon már többet a nyakamba és leszedtem, annyi ideje még volt, hogy rámnyomott egy scant, amitől a turiszt-peszendzser meg egyből nekiment a zsilipkamrának és kivetette magát a semmi közepén...
2,5 millám bánta, pedig már a visszaúton voltunk...A silent runningról esetleg van olyan amire érdemes odafigyelni?
Köszi +1x[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
-
CsaBully
tag
válasz Cooper911 #37008 üzenetére
Én 3 kabinnal, tehát 3 küldetéssel kanyaronként olyan 20millát kb kerestem, plus kanyaronként volt data transfer ami megint csak milla körüli minimum+black box operation, ami megint csak 1.5-2 milla a távolság miatt..egy út kb 30-35 perc volt nekem, 14ly, és 1.600.000ls a belépési csillagtól.
Küldetésenként olyan 4-10 milláig, a 10 persze már secret,volt tehát scan nélkül silent running.A parutis-on van vagy 6 állomás szóval küldetést találni bőven.
[ Szerkesztve ]
Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
CsaBully
tag
válasz gentlelynx #36981 üzenetére
Szia
Trade rank és sok credit kereshető (főleg ha secret az elvárás, akkor silent running)az alábbi módon :
Diamondback Explorer hajó, két vagy három minimum business cabin-nal és űrtaxi a Parutis és a Medb között, én így szereztem Elite trade rank-ot, amin 1.000.000.000 cr bevételt jelent tudomásom szerint(kb fele van most hajóban, de már anaconda)..persze ez csak egy példa.Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
42861
senior tag
-
krumpLEE71
csendes tag
Nem volt egyszerü, nekem steamos verzióm van és ott kelett megkeresni , nem a user lokálban De nagyon nagyon köszönöm a linkeket, segítséget
-
krumpLEE71
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Suzuki topik
- EAFC 25
- Amazon Fire TV stick/box
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s