- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Windows 10
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Crypto Trade
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz bot1978 #39099 üzenetére
A claims fülön találod azokat az összegeket, amiket különféle címen kifizetnek neked. Ilyen például a bounty, amikor kilősz egy wanted hajót, vagy az általad említett összeg, amit power playért kaphatsz, ha elszegődsz valamelyik powerhez.
Gondolom elkötelezted magad valamelyik powerhez (hatalmassághoz), ezért kaptad az ellenséges power hajójának a kilövéséért a jutalmat. Powerplayről leírások: link1 és link2, illetve Pitya feliratozta a hivatalos PP tutorialt.
-
Laby
őstag
Van olyan vállalkozó szellemű srác akivel tudnék picit Discord-on/TS-en dumálni és tanácsokat kérni?
2-3 hete játszok, de a passenger és az áruszállítás küldiken kívül nem merek mást próbálni, kicsit csokis a bugyi az ismeretlentől.Illetve a hajóra rakható dolgok 90%-át nem is tudom, hogy mire jó.
Angol nyelvtudás nélkül meg nem nagyon tudtam utánaolvasni sem ezeknek a dolgoknak.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
bencze
senior tag
válasz idt103 #39088 üzenetére
ja nem, a nem fontos az ami nálam optional angolul az nem hiszem...
úgy értettem, hogy pl win 10nél már a verziózás is más és ha elmarad több évvel lehet hogy nem támogatott lesz. vagy win7 sp nélkül ilyenek. de ha ez oké akkor bocs...-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
-
bencze
senior tag
válasz idt103 #39085 üzenetére
Nem tudom mit tartasz fontosnak, de windows frissítéseket sokáig kihagysz okozhat problémát, így kb lehetetlen megmondani de inkább gondolom windows hibának mint Elite hibának... támogatott az oprendszered még? utolsó verzió minden ami nem optional? gondolok az ilyen tudomisén, dotnetes meg mindenféle dolgokra...
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
idt103
csendes tag
Sziasztok!
Ma megvettem a nagy leárazásban a játékot, hosszú szemezés után! Letöltöttem, telepítettem, de mikor indítom bedob egy hibát és nincs tovább! "Probléma esemény neve: CLR20r3"
Olvastam egy két blogot, hogy Media Center hiba, meg lehet valami kártevő! Frissen letöltve telepítettem a Media Centert, víruskeresővel és az ajánlott Emsisoft AntiMalware progival átnézettem a gépet! Semmi változás! Kaptam tippet, hogy a win frissítések közül töröljem a KB4038788 frissítést, mert az állítólag okozhat ilyen hibát! Nekem Win7 Ultimate SP1 64bit-es rendszerem van! A frissítést nem tudtam törölni, szintén valami hiba miatt! Gondoltam töltök le a win-hez frissítéseket, mert telepítés után én kikapcsoltam az automata frissítést és hátha úgy majd megoldódik egyik vagy másik gond! Frissítések letöltve (csak a fontosak), telepítve, de semmi változás! A játék ugyan azt a hibát dobja, és a megadott win frissítést se tudom törölni, amit csökkentett módban is próbáltam! Valaki tud segíteni mi a lópikulát csináljak, mit próbáljak?
Előre is köszönöm!
-
gentlelynx
tag
válasz Cooper911 #39083 üzenetére
Igen, most ezt tettem, a gyakorlati része a kérdésnek inkább az, hogy érdemes-e így gondolkodni, vagy inkább az 'átpakolom' technika a bejövősebb...
Azért egy 7-es 8-as cucc nem piskóta, de nem is szeretném még 4 hetet várni, ha mégis kéne...
Még nincs sok hajóm (10), de nagyon nem szoktam átpakoltgatni, mert valamit mindig elfelejtenék..
Viszont kérdés, hogy például a prismatic-ra milyen fejlesztést érdemes rátenni? (Itt jön be a nyersanyag is a képbe...) -
Cooper911
senior tag
válasz gentlelynx #39078 üzenetére
Pénz, idő és nyersanyag kérdése.
Addig tudsz ilyet venni amíg megvan a rangod Aisling Duvalnál. Tehát célszerű bespájzolni belőle. A mérnökölés ráér később is. Viszont érdemes gondolni a tervezett jövőbeni hajókra is és azokhoz is megvenni, (ami akár nagyobb kategória is lehet) hogy később ne kelljen a kisasszonynak udvarolni.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
duvi
nagyúr
válasz CactuS #39080 üzenetére
Utóbbi, tehát accounton van és annyiszor használod fel, ahányszor akarod. Hajófestéseknél és kiteknél csak típus korlát van. Pl. egy Anaconda festés/kit, csak Anacondára tehető fel. Ha van 20db Anacondád, akkor egyszerre mind a 20-ra felteheted ezeket. Hajtómű és fegyverszíneknél még ilyen korlátozás sincs. Minden hajóra és SRV-re használhatod ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
A fegyver és hajtómű festés 1 alkalmas? Tehát 1 festés 1 hajó és annyi vagy vásárlástól az accounton van és onnantól akárhányszor felhasználható?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
gentlelynx
tag
Elég új matinak tűnik, 3.3-al került be, ha jól olvasom. Sajnos én sem találtam használható infót róla... Lehet, hogy érdemes még várni vele, hogy eddb esetleg ismerje. Az biztos, hogy ritkának írja a wiki is, így előfordulhat, hogy nehezen lehet ráakadni még akkor is, ha tudod, hogy hol keresd...
-
gentlelynx
tag
Szerintetek van értelme barbipajzsból egy méretből többet is venni és mindegyiket felmérnökölni, vagy inkább pakolgatni érdemes egyik járgányból a másikba?
-
mrzed
senior tag
A gugli nem akar a barátom lenni, segítsetek légyszi:
Benitoite -t milyen típusú ringekben lehet bányászni? -
duvi
nagyúr
25%-os akció egyes festésekre és kitekre az online storeban!
-
Peppo
őstag
válasz wollnerd #39074 üzenetére
A könyvtár nem írásvédett, mert a single módban ír bele a játék. Ott ha állítok valamit, és kilépek (ott ki tudok), akkor szépen bele is írja a configba. És következő indításkor onnan is olvassa ki.
Csak a normál mód nem akar működni, mert ott sem billentyűzettel, sem egérrel nem tudom a menüt kezelni.
Próbáltam már rendszergazda módot is, de megnézem még egyszer, hátha valamit nem jól csináltam. -
wollnerd
aktív tag
A legjobb, ha egy rendszergazdai fiókkal vagy bejelentkezve a Windowsba.
ha még nem elég, egy fent említett rendszergazdai fiókkal ellenőrzöd az akár egész users/[ aktuális fiókneved] könyvtár hogy nem írásvédett-e!! és a jogosultságait, sőt talán még a tulajonjogokat is (bár ez elég érdekesen hangzik user mappa révén...)
Én majdnemhogy biztos vagyok benne hogy csak 1. lépés bőven elég, mivel igen snasszos hogy ED-nek a teljes működéséhez rendszergazdai jogosultság kell.
Azt vedd figyelembe, hogy új fiók létrehozása, majd ezzel belépsz a Win-be és ezalatt indítod a játékot, szintén új, alapértelmezett beállításokkal indul, de akkor már sikeresnek kell lennie a config mentéseknek...PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
Peppo
őstag
Közben legalább már eljutottam odáig, hogy megvan, mi is lehet a probléma. A legfontosabb nyilván az, hogy az egér nem klikkel. Ezért aztán a menüben nem tudok semmit állítani.
Próbáltam a bindings állítgatását is kívülről a fájlok módosításával, de bármit is csinálok, a játékot nem érdekli. Igazából ha a fájlokat törlöm a könyvtárból, az sem érdekli. Gyanús is lett a dolog, ezért próbáltam a grafikai beállításokat tároló xml-ben változtatni dolgokat, de a játékot ez sem érdekli.
Ebből az alábbi következtetésre jutottam: A users mappában található dolgok ezen részét (bindings, grafika, stb.) a játék nem nézi az első indításakor. Ami érthető is, hiszen ilyenkor hozza létre ezt a könyvtárat. És mivel mindig csak feladatkezelővel tudok kilépni, és sosem tudok neki save and exit-et nyomni, ezért mindig azt hiszi, ez az első indítás. Így ragadok benne egy ördögi körben. -
mrzed
senior tag
válasz K.Andras.Vfx #39071 üzenetére
Reggel 9 körül jöttem el az állomásról, 1,6M volt az opal ára, délután kettőig gyűjtögettem, persze közben voltak megszakítások is, ki-kiléptem, amikor visszaértem már csak 850e-t fizettek érte. Ekkor keresgéltem az inar adatbázisában, de jobbnak láttam az utóbbi árért odaadni, mert a környéken ez volt a legjobb.
-
K.Andras.Vfx
tag
Érdemes a bookmarkba betenni ezeket a helyeket valamilyen jelzéssel, mondjuk egy példa:
.: VO De Kamp Orbital :.
.: VO BLABLA Orbital :.
Stbstb.
És akkor ahol már egyszer jártál és vagy adtál el Void opal-t egyrészt egymás alatt jelenik majd meg a bookmark felsorolásban, és ott már meg tudod nézni a csillagtérképről is a helyi árakat anélkül, hogy odarepülnél.
Szóval érdemes a fent említett módon csoportosítva elmenteni ezeket a helyeket, mert akkor nem kell neten megnézni hogy mennyi jelenleg az ár, hanem a térképről is látod, hol zuhant be és vagy hol lett megint magasabb az ár.
-
K.Andras.Vfx
tag
A frontier oldalon is tuti van kulcs. Tegnap tettem át steam-re a játékot, az elit-nek és a horizontnak is külön külön adott egy kulcsot.
6 eurót meg játszva megér a horizons, így már le tudsz szállni bolygó felszínekre is, meg egy rakás egyéb dologgal bővíti a játékot.
Amúgy azt kell mondjam, hogy a Steam-VR szoftvere is sokkal jobb mint az oculusé, többször megnéztem és egyrészt szebb is, másrészt meg az SS-t is jóval nagyobbra lehet tenni kevesebb erőforrás igénnyel a steam-vr szoftverével...
-
a2d2
addikt
válasz K.Andras.Vfx #39067 üzenetére
Na megvettem, de biztos ami biztos humble store-on keresztül mert úgy tuti van steam kulcs.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
jhonnycorvo
csendes újonc
-
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Frontier oldalán levan árazva a Horizon DLC:
[link]Ha itt megveszem, azt tudom aktiválni steam-ben, ugye?
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz K.Andras.Vfx #39056 üzenetére
Nem, többször váltottam oda-vissza, semmi. Így is megtalálható a hotspot, csak az látványosabb volt.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
orientcx
őstag
válasz lajos0328 #39036 üzenetére
Esetleg nem lehet, hogy úgy jártál, mint én, az ED megjelenésekor? ... őőő ... akarom mondani, nem is velem történt, hanem csak a haverom húgának a nővérének a szomszédja hallotta valakitől, hogy annak a sógora járt így, Isten bizi, meg minden...
Az első bejelentkezésnél kérte a launcher azt az öt jegyű kódot, amit az ED állítása szerint e-mailben már elküldött, de az a kód csak nem volt sehol. Úgy tűnt, hogy valamiért valahol megakadt, így hát kértem egy újabb kódot ... akarom mondani, az az illető kért ... a manóba, mindig elrontom ... Meg is jött, be is ütöttem, de hiába, a progi csak nem fogadta el, ezért újabb kód kérés, az sem volt jó, majd újabb kód kérés, de az sem.
Kb az ötödiknél jöttem rá, hogy amikor az első kód késett, és ezért újat kértem, akkor jött ugyan egy mail, de az nem az újonnan kért kódot tartalmazta, hanem az egyel régebbit, amit még eredetileg elsőnek küldött az ED, és ami persze már nem volt érvényben, mert én közben másikat kértem. És mivel természetesen azt a launcher már nem fogadta el, ezért megint újat kértem, de megint a közben épp megérkező, egyel régebbi kódot ütöttem be, és így tovább, és így tovább...
És így esett gyerekek, hogy a bugris Fed szájharcos még az első kidokk előtt teljes jogú IPSZ taggá avanzsált, remélem ágyban vagytok már, jó éjszakát, a villamos is aluszik, stb, stb......mármint hogy ez nem én vagyok, tudjátok, hanem az az ismerősöm sógora, vagy ki is az, akire próbálom már a komment kezdete óta rákenni ezt a bénázást. Most mit szóltok, hogy ez a valaki mekkora egy sutyerák! Még jó, hogy nekem több eszem van...
Komolyra fordítva nem lehet, hogy te is mindig egyel el voltál csúszva?
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
CactuS
Arcképgyáros
KATTAban ma sikerült valakinek robbantható aszteroidát találnia? Kb. 25 percet megyek, lassan ellőttem vagy 70-80 limpetet, de még 1 sincsen (VO spot KATTA2nél).
(Ja igen a spotokat nem mutatja patch óta, csak a középpontokat, mint régen pl: a RESeknél).
[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Igazából amúgy azért akarom feltenni steam-en inkább mert van ez az OVRDrop nevü prg és csak steam-vr-on keresztül megy és bármilyen progit és vagy akár a böngészőt vagy akár filmet is lehet nézni a hajók kockpitjében vr-en keresztül mikor játszol.
Feltelepítettem, megy ma már nincs kedvem nekiállni, de holnap megveszem felrakom az OVRDrop-ot is.
-
duvi
nagyúr
Sajna kifogytam az ötletekből Csak egy dolog maradt, a teljes reinstall (Win10+ED).
(#39050) K.Andras.Vfx
Ez csak egy tipp, mivel soha nem használtam steamen az ED-t. Vagy telepíted steamen is, vagy megpróbálod a Nem steames játék hozzáadása opciót (gyanítom, hogy ez nem az igazi megoldás).[ Szerkesztve ]
-
K.Andras.Vfx
tag
Srácok hogyan tudom a steam-en is láthatóvá tenni a játékot? Eddig simán a letöltött verzióval nyomtam, újra kell telepíteni ha steam VR-en keresztül akarok játszani vele? Kódot ugye kértem a frontier oldalon, összekötöttem a steam fiokomat a frontier fiókkal, viszont nem látom hogyan kerülhetne be a már létező egyéb steam-es játékaim közé az elite.
-
duvi
nagyúr
Nemrégiben jött ki egy Win10 frissítés is. Lehet, hogy azzal akadt össze a mostani ED patch. Ez már tényleg csak ötletelés az eddig összegyűjtött megoldások közül. Telepítsd fel/újra a Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 -öt.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz Cooper911 #39045 üzenetére
Igen, ezt már olvastam itt, de az előző hajóm egy cobra 3-as volt és nem vettem rá a fáradtságot hogy kb 50e + kreditért végigzongorázzak rajta mindent. Majd a következőnél figyelek rá.
Az A moduloknál még az is gáz lehet hogy tényleg pár százalékos javulás miatt nagyon megnő a biztosítási díj.
Most a fent linkelt összeállításomban próbaképp átállítottam 4 modult B-ről A-ra és pontosan duplájára ugrott a díj is. Most még nem mindegy hogy 600e-et vagy 1,2 milliót kell fizetnem ha esetleg kilőnek.[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
Közben megvolt az újratelepítés is. Nem segített. Előtte usersből is mindent töröltem.
Az a fura, hogy ha a launcherből a single player combat training opciót választom, akkor ha betölt, működik az egér. Ez egyébként működött a reinstall előtt is. De ha rendesen indítom a játékot, akkor nem megy. Két egérrel is próbáltam.
-
Cooper911
senior tag
Mielőtt eladsz egy hajót, add el a modulokat róla, a core internal modulokat meg cseréld ki a legrosszabbra amit találsz. Ugyanis a modulok árát eladáskor 100%-ban visszakapod, a hajó árának viszont csak 90%-át.
Tehát nyugodtan vehetsz A-s modulokat ha lesz rá pénz, csak a hajó csere előtt add el őket.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
a2d2
addikt
Igazából ezek közül ami jól fizet bármit megcsinálok most: Kalózok kilövése, áru és adatszállítás, taxizás. Bár a legutóbbit mostanában hanyagoltam mert egyszerűen nem adott jó küldit, meg kicsi a választék is ilyenekből aminek megfelelek.
Bányászattal még nem foglalkoztam de érdekel az is és úgy hallottam az ASP megfelelő erre is. Csak ahhoz erőt kell vennem és leülni pár órára a fórumok és youtube elé kitanulni[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz K.Andras.Vfx #39040 üzenetére
Nagyon jó ez a hajótervező, én most vittem fel a jelenlegi ASP explorert: [link]
Most látom csak a profiles fülön hogy közelre milyen jó a HULL-ra is a lézer. Mondjuk pajzs leszedése után is nyomva tartottam a gombot mert azon van a kill warant scanner is így egyszerre megy az a lézerrel.
Viszont A-s cuccokra nem megyek már rá mert aránytalanul drága, már a következő hajóra spórolok inkább.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
K.Andras.Vfx
tag
-
a2d2
addikt
válasz K.Andras.Vfx #39038 üzenetére
Annyiba kerül a powerplant mint a hajó maga, az szép
-
K.Andras.Vfx
tag
Mint lentebb írtam, szerintem Krait MKII a legjobb bányászatra, sokkal jobb mint a python, jobban manőverezhető és sokkal nagyobb a kilátás is belőle...
[ Szerkesztve ]
-
lajos0328
újonc
válasz cinemazealot #39035 üzenetére
azzal az őt karakteres kodal van gondom beirom és azt irja ki hogy invalid és kűld egy ujat amit szinén nem akar el fogadni és ez igy megy már legaláb ötven kodot irtam be és mindig ezt csináklja
-
cinemazealot
addikt
válasz lajos0328 #39031 üzenetére
Én is külön vettem meg őket Steam-ről, és nekem nincs semmi gondom velük.
Először megvettem az alapjátékot. A Steam-ben ekkor kaptam egy sok karakteres termékkódot, amit vágólapra másolva be kellett írni a játékba az első indításkor (vagy telepítéskor, már nem is emlékszem). Aztán regisztrálni kellett a Frontiernél, amire kaptam egy "Authenticate With Elite: Dangerous" levelet, benne egy 5 karakteres kóddal. Ezzel a felhasználómmal lépek be a játékba minden alkalommal, amikor játszani kezdek.
Amikor megvettem a Horizons-t, szerintem nagyjából ugyanez zajlott le, kivéve, hogy akkor nem kellett újra regisztrálnom. De ugyanúgy kaptam egy sok karakteres termékkódot (ez már egy másik kód volt, kifejezetten a Horizons-hoz), de arra nem emlékszem, valaha is kellett-e használnom. Mert bár minden indításkor kiírja a Steam mindkét játékot és mindkettő kódját, már csak a Horizons-t indítom. Ekkor megjelenik baloldalon alul a nagy sárga "Log In" gomb, belépek, majd a nagy kék "Play" gomb. Rábökök és jön a Frontier intro.
-
mrzed
senior tag
válasz K.Andras.Vfx #38968 üzenetére
Közben sikerült találnom hs-ben void opalos helyet... max 10 percet kell bolyongani a robbantások között. Össze is lapátoltam gyorsan az asp utódjára 300 milkát... Én Python-ra gondoltam...
Vagy gyűjtögessek még, tudtok ajánlani jobb lehetőséget amolyan multifunkciós hajóra? -
CactuS
Arcképgyáros
válasz cabala1 #39021 üzenetére
Én a koca játékos skillemmel azt vettem észre, hogy sokat számít a joy. Alapesetben a sima thrustmaster hotas x nálam kevés volt az FA OFFozáshoz, mert túl érzékeny és túl pontatlan hozzá. A TM 16 000 + hotas viszont már alakul, azzal nem mondom, hogy körbe driftelek egy bázist 10x, de sokkal könnyebb mozogni és egyenesbe hozni/tartani.
Van valami software, amivel lehet finomítani a joy érzékenységén, de az se volt az igazi. TM 16knál viszont nekem már nem kellett.
Lassan annyit beszéltek a neutron highwayről, hogy nekem is ki kell próbálni. Bár most a bányászattal elvagyok, ha éppen van időm egy kis repülésre.
-
-ZeeZee-
senior tag
Ha már egyszer bemappelted a bolygóhoz tartozó ringet, akkor hogyan lehet újra megtalálni a hotspotot? Mert én hiába lőttem újra probe-ot a ringbe, nem csinált semmit. Olyan volt, mintha el sem találtam volna a ringet. Csak a RES-eket mutatja, hotspot nem villan fel.
-
nak0n
aktív tag
Guardian FSD booster receptet meg az ehhez szükséges, guardian structure-nél kiszedhető alapanyagokat ugye nem tart sokáig kifarmolni? Most villant be az ötlet, hogy DW2 első waypointjáról még aránylag kevés utat kellene megtennem visszafelé, ha össze akarnám szedni. Elvileg nem fog kelleni az Abyss-on való átkeléshez sem (33.4ly az elméleti minimum, ami kelleni fog, a hajóm meg 45-öt tud), de ártani nem árt, ha van.
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
Megcsináltam ezt is. Volt ott két könyvtár is, mindkettőt átmozgattam. Belépéskor tényleg kérte a bejelentkezést, amit megcsináltam, és ugyanúgy csak a főmenüig jutok vele. Ott az egér, mozog is, de nem kattint. Két egérrel is kipróbáltam, nem megy. Joyra szintén nem reagál.
Csak ezen a helyen vannak config file-ok, vagy lehetnek még máshol is? -
Peppo
őstag
válasz kiskuplung #39020 üzenetére
Alt-Tabot próbáltam, nem segít. Ott van az egér, mozog is, de nem veszi be a kattintást. És most már a joy gombjaival sem működik, így csak a főmenüig tudok eljutni, és feladatkezelővel kilépni. Már állítani sem tudom a kontrollereket, mert nem jutok el addig a menüig sem.
-
cabala1
tag
@duvi
Köszi a tippet, néztem én ilyen faoff-os cuccot, de én ehhez nagyon kicsi vagyok A C-64-es Elite-ben erről szó sem volt!
Chaff: a fix fegyvereket azért nem szeretem, mert nem egyszer volt, hogy harc közben odatévedt a lővonalba egy civil hajó, véletlen eltaláltam, erre utána mindenki engem lőtt, majd mehettem a böribe. A 3. ilyen dolog után hagytam a picsába. Maradok a tökautomata fegyvernél, elég dologra kell így is közben figyelni.
A Reboot+Repair tippet köszi!@K.Andras.Vfx
Neked biztos olyan monitorod van, ami szűrés után felhozza alapból azokat a csillagokat... Nos nekem nem ilyen Baromi pontosan kell ránagyítani, hogy kiválaszthatóak/láthatóak legyenek. Legalábbis nálam
Eleve kiváncsi voltam, hogy kb. milyen távolságra vannak egymástól a neutronok (tapasztalatom szerint kb ~130-140 ly) meg meg akartam tanulni a galaxistérkép kezelését jobban.
Ja és tudom-tudom van neutron highway tervező.@wollnerd
Ilyen beltes most nekem is volt, vagy 10 percig tolta az újabb és újabb üzeneteket, de aztán egyszer csak elfogytak. Azt mondjuk nem tudom, hogy javították-e a végtelen ciklusos bolygókat, ahol bármeddig nagyíthattál, hiába....o7
-
duvi
nagyúr
Frontieres kliensnél működik a config "reset". Mozgasd át a teljes Frontier Developments könyvtárat a Users alól és indítsd el az ED-t. Ilyenkor újra be kell jelentkezni és minden beállítás alapértelmezett lesz. Itt találod: C:\Users\user név\AppData\Local\Frontier Developments\ Mivel az AppData hidden, ezért először engedélyezni kell a rejtett fileok mutatását. Ha így helyreállna az egér+bill működése, akkor visszamásolhatod (felülírod) az eredeti config fileodat: C:\Users\user név\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings\Costum.binds
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Ma délután volt egy frissítés. Valószínűleg az ütötte ki az eddig configodat. Ha eddig nem csináltál mentést róla, akkor sajnos mindent újra be kell állítanod
(#39008) lajos0328
Külön-külön, vagy egyben (Deluxe Edition) vetted meg a játékot? Mindkettő steames verzió?[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
Sajnos bekerült egy nagy, idegesítő bug...
https://youtu.be/XoZ-DLHEBJE
A "Discovered [sysname] belt" üzenetek örökké tartanak...
Pont jókor jött elő ez a jelentség. Úton vagyok BP felé. És akkor DW2-t ne is említsük...
Már reportoltam.[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz cabala1 #39005 üzenetére
"megtanultam a galaxis térképen megtalálni a neutron csillagokat kézzel"
Braille írással is jelölve vannak? Elég kikapcsolni a star type-oknál az összes típust kivéve a non-sequence stars-okat, és akkor csak a fekete lukak meg a neutron sztárok lesznek aktívak a mapon, és akkor szemmel is megtalálhatod őket nem kell tapogatni a képernyőt.
-
lajos0328
újonc
kéne egy kis segitség megvettem az alapjátékot plusz a dlct regisztráltam a cd kulcsot elfogadta de a megerósitó kodot nem akarja elfogadni beirom és invaliddal vissza léptet az elózó kéréshez és kúld egy uj kodot amivel ugyanugy járok valaki tudna segiteni egy hete szenvedek vele ja igen a steamen vettem me
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
Üdv!
Még csak pár napja tolom a játékot, de gyorsan elő is jött egy technikai probléma, amit nem tudok megoldani. A játékot egy hotas által irányítom, de a menükben egérrel kattintgatok. Illetve csak kattintgattam, mert ez a mai naptól valamiért nem működik. Az egérkurzor mozog rendesen, de egyetlen gombnyomást sem érzékel a játék. Tegnap még semmi baja nem volt, azóta nem változtattam semmin.
Az escape gomb sem megy, így a kilépéssel is trükközni kell. Ezzel sem volt baj tegnap.
Ha valakinek van ötlete, hogy lehetne ezt megoldani, az nagy segítség lenne. Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz cabala1 #39005 üzenetére
Gratula a 10%-hoz!
Ha kiugrasz SC-be, akkor egy kicsit gyorsabban tölt a pajzs (régen fullra is töltött, csak ezt nerfelték). Magában a tolatós techika, nem valami hatékony. Érdemes kombinálni a következőkkel: pip kezeléssel + FAO + kék tartomány + thrusterek+booster+rammolás. Chaff ellen vagy megtanulsz fix fegyverekkel harcolni, vagy ilyenkor eldobod a targetet és szabad szemmel célzol. Mivel nincs targetelve az ellenfél, ezért nem is zavarja össze a gimball fegyókat. Az FSD subtargetelés teljesen rendben van. Ha gyorsan szeretnéd visszakapni a pajzsodat és már nem vagy combatban, akkor indíts el egy Reboot and Repairt. Miután újraindul a rendszer, kapásból fél pajzson leszel. Teljesen mindegy, hogy aktívak-e a SB-k. -
cabala1
tag
Durva pár napon vagyok túl, 1 perc és vége a DW2, Operation Mining Combat Missionnak, ahol az első 10%-ban vagyok
Egész büszke vagyok magamra ahhoz képest, hogy itt kezdtem el csak a lövöldözést - eddig csak bányásztam meg exploztam, néztem szép tájakat, neutron highway, fekete lyukak, megtanultam a galaxis térképen megtalálni a neutron csillagokat kézzelKérdéseim:
- ha jól vettem észre, akkor picit gyorsabban tölt vissza a pajzs, ha haladok is a hajóval? Vagy ez csak SC-ban van így?
- Nekem most az a jól bevált taktikám, hogy mivel Corvettel vagyok 3 km-ről picit megperzselem az ellent, hátramenetbe váltok azonnal - és tolatva lövöm szemből, amíg el nem fogy a pajzsa, majd utána mehet az MC is, ha meg egész közel ér, akkor kap egy kicsit a cannonból is. Sajnos itt elég szűkös a választék fegyverből, csak ezt hoztam át ide.
- Chaff ellen ti mit csináltok? Amíg nem találnak a fegyverek én addig pl. inkább átpipelek pajzsra...
- én FSD-t szoktam elkezdeni lőni, hogy lehetőleg ne ugorjon el, ha már csak pár % van neki. Van érzékenyebb pontjuk?De hihetetlen mennyi kis apró trükk van:
- pl. ha gyorsan szeretnék pajzsot, akkor ki kell kapcsolni a shield boostereket
- nem mindegy hol vannak a fegyverek, egy ekkora hajónál nem középre kell az ellent belőni, hanem oda, ahol rá is látnakPiszok jó kis játék ez, már várom a vasárnapot, amikor kihirdetik a következő úticélt
o7
-
a2d2
addikt
Akkor megkockáztatok egy összeveszést az asszonnyal és melóból hazatérve egyből bevágódok a pilótafülkébe egy fél órára.
Én nem vettem észre az előző patchet sem (főleg nem töltöttem le), de megjavult az assaultos küldetés. gondolom Steam kliens intézi magának majd automatikusan.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
duvi
nagyúr
válasz K.Andras.Vfx #39000 üzenetére
Még nincs konkrét időpont a jeges bolygókhoz és a Fleet Carrierekhez Csak annyit tudunk, hogy ezeket áttolták az idei évre. Csupán feltételezés, de remélhetőleg még az első negyedévben megkapjuk ezeket, az idei DLC bejelentéssel egyetemben!
(#39001) a2d2
Tudtommal nem adnak bónusz időt a folyamatban lévő küldetésekhez. Főleg, hogy a mostani leállás csak 30 perces volt. Már lehet tölteni a patchet és mennek a szerverek.(#38999) 42861
Xbox javítás is érkezett. Reméljük, hogy megoldódik a ti problémátok is!
"Network:
Fixed network disconnect that could occur after suspending the game on XB1
Fixed connection issues for players using IPV6"[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OpenMediaVault
- Tőzsde és gazdaság
- Interactive Brokers társalgó
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Elitebook 640 G11 14" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155U 32GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest