Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kecsotam
tag
Képzeljétek máris befutott az Aliról rendelt akciós, kuponos Sofirn SP40. 8 munkanappal a rendelés után a kezemben van. Pedig még EU raktárat sem láttam. Ez így elég gyors volt.
A lámpa rendben van, tetszik. Nekem ez az első fejlámpám. Talán az egyetlen ami nekem fura volt, hogy nem egy vastag anyagból van. Persze ez egy fejlámpánál könnyen lehet, hogy direkt van, hogy minél könnyebb legyen a súlya.. Fényerő, minőség, színhőmérséklet frankó.
-
Kecsotam
tag
A Sofirn hivatalos alis shopjában is 19 dolcsi ha valaki nagyon szeretne. Az nyilván nem ugyanannyi, de jelenleg ott a legolcsóbb szerintem.
De figyelni kell, mert biztosan fognak még bedobni pár darabot a fenti üzletbe is.
[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
válasz ZozzV6 #60641 üzenetére
Az a 3000 lumen körüli érték már nem lenne rossz hosszútávon, ha tartani tudná.
Nekem már nagyon régen a Olight X7 Marauder lámpájába tetszett meg. 5.000 lument tud hosszútávon. Pedig már nem ma jött ki. Csak hát sajnos elég húzós az ára. És ilyen olcsóbb kínai piacokon nem is elérhető.
A nagytesója az X9R pedig egy külön történet.
Persze ezek a lámpák nem hobbilámpák.
[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
válasz ZozzV6 #60622 üzenetére
Szuper! Köszi ZozzV6!
Ebben reménykedtem én is. Hogyha a MF01S gyári csövét - melybe úgy vannak belemarrva az akkuhelyek - kiiktatom és lecserélem egy hosszú cső + 2 db akkutartó + akkutartó közé kerülő összekötő kombójára, akkor az is működni fog.
Jól emlékszem, hogy az MF01S valahogy úgy 2000L környékén tud világítani leszabályzás után ugye?
Amúgy az MF01S mellett a másik MF02 a képen?
Köszi még egyszer!
-
Kecsotam
tag
Van-e esetleg olyan köztetek akinek Astrolux MF01 és MF01S zseblámpája is van?
Létezik egy hosszabbított cső az MF01-es lámpához, melyhez adnak egy plusz akkutartót is és így alkalmassá válik - a lámpához tartozó gyári akkutartóval - a 8 db 18650-es aksi működtetéséhez.
A leírások szerint ez csak az MF01-eshez jó az MF01S-eshez már nem.Viszont kicsit bújtam a fórumokat és ott van ahol azt írták tökéletes az MF01-eshez is csak kell egy plusz akkutartó. Ezt is lehet neten rendelni. ( Link: https://www.banggood.com/4x-18650-Replacement-Battery-Holder-for-Astrolux-MF01-MF02-Spare-Separately-p-1279932.html )
Megtudja nekem valaki mondani, hogy ha van 2 ilyen akkutartó, a közé való összekötő, akkor az MF01S-hez is használható az MF01-hez gyártott hosszabb cső a 8 akkuval? Gondolom csak a cső szélességének és a menetnek kell stimmelni, mert több Astrolux lámpához is használható így a kibővített cső.
-
Kecsotam
tag
válasz gyapo11 #60537 üzenetére
Igen, most a nagyágyú alatt a fizikai nagyobb méretet értettem.
Természetesen látom a számokból, hogy ezek az általam belőtt nagy ágyúk már elmaradnak fényerőben, de nyilván ezen fizikai méretnek köszönhetően bírják tartósabban is kiadni ezt a lument, nem csak 1-2 percig.Hogy őszinte legyek én elsőnek egy Astrolux MF01-ben gondolkodtam. Sőt ennél is arra gondoltam, hogy megrendelem hozzá a hosszabbított nem gyári csövet és gondolom egy minimálisan még ez is rásegít abban, hogy tovább bírja a hőképződést mielőtt visszaszabályoz.
Aztán utána jött, hogy lehet jobb lenne egy ilyen önvédelmi célra is használható nagyágyú, ami tartani is bírja a fényerőt. Jelenleg van egy Imalent DN 70-es zsebrakétám, melyet szinte napi szinten használok és ez is 3800 Lumenes, vagyis gondolom nem lennél elhűlve a 4000-5000 lumentől. De ez a DN 70 is természetesen nagyon-nagyon gyorsan melegszik, nincs tömege, ami leadja a hőt.
Szóval most ebben a két vonalban gondolkodom. Nem mondom, hogy nem tudnék ezek nélkül élni, de így 1-2 évente belefér egy ilyen lámpa. Lehet most maradok az egyiknél, aztán majd egyszer a másik is követi.
-
Kecsotam
tag
válasz ZozzV6 #60525 üzenetére
Persze, hogy segítettetek. Köszönöm. Minden infó jól jön.
Az ár nem mérvadó, mert a Sofirn is csak 40-45 dodó kuponnal. Ne az a 2-3 ezer döntsön egy ilyen lámpánál.
Tudom az L6-os sok mindenkinél ott lapul, akik minden bizonnyal nagyon elégedetten használják, de az SP70 elég ritka madár lehet. És még ritkább az olyan ember, mint te, akik mindkettőt kipróbálhatta.
[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy nagyágyút a meglévő zseblámpáim mellé. Úgy látom mindenki a Convoy L6-osát ajánlja, aminek az újabb verziója ugye elméletileg gyárilag 4300L.
Kinéztem magamnak ezt a Sofirn SP70 lámpáját, mely a tesztek szerint még talán jobb is.
Sok különbség nem lehet a kettő közt, de mégis érdekelne annak a véleménye, akinek mindkettő volt már a kezében.
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Ha a Manker MK34 és az Astrolux MF01 közt kellene választani van, aki az elsőre tenné a voksát? Ha igen miért?
-
Kecsotam
tag
válasz ZozzV6 #59977 üzenetére
És az előd Astrolux MF01 is használható a 8 akus csővel ugye? A leírások úgy írják.
Nekem nagyon tetszik, hogy abban dupla energia elfér. Igaz, gyengébb a sima MF01 teljesítménye, mint a MF01S, de így akkor elgondolkodtató, hogy maradok az eredeti S nélküli verziónál. Árban ugyanannyi. Persze plusz az akku és a hosszított cső. -
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget, véleményeket kérni azoktól, akik jobban otthon vannak-e témában.
Néhány éve van egy Imalent DN70 3800 lumenes zseblámpám, amivel maximálisan elégedett vagyok. Ez az a méret és az a súly, amit bármikor zsebre tudok vágni és ezzel mindent lehet látni a ház körül.Viszont most kedvet kaptam egy nagyobb tesóhoz. Volt már a kezemben egy Convoy L6-os és annyira nem zavart a mérete, súlya. Viszont ez előrelépés csak annyiban lenne, hogy talán hosszabb ideig működne max fényerőn. Na meg kicsit lehet erősebb is, de nem számottevő.
Megláttam Bangoodon tegnap az Astrolux MF01S 18x SST20 15000LM 616M Anduril UI 18650-et 90 dolcsiért EU raktárból. Ez azért úgy látom nagyon jó ár érte.
A kérdésem az lenne, hogy van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Nem nagyon találtam róla semmi tesztet, mennyi ideig mennek rajta a fokozatok, mikor szabályoz le stb. Láttam már extra csövet is lehet ezekhez rendelni lecserélve a gyárit, amiben nem 4 hanem 8 db 18650-es fér. Ezeket érdemes így használni? Azt látom, hogy több, mint egy kilós lámpa lesz így belőle aksikkal.
Mi a véleményetek erről a lámpáról?
-
Kecsotam
tag
Van jó pár régi Ni-Mh akkumulátorom. Úgy döntöttem letesztelem őket az Lii-500-as NOR tesztjével és a rosszaktól megválok. Eddig oké is. De van olyan szett, amiben elsőnek 1200 mAh-t mért, majd másodikra 20 mAh-rát. Tény ez már egy sok-sok éves akkumulátor. A kérdésem, hogy lehetnek ennyire megbízhatatlanok az aksik, vagy a teszt nem ér sok mindent? Mert azért ez nem 10-20 mAh különbség...
-
Kecsotam
tag
válasz atthany #45088 üzenetére
Valóban a szállítás még 5 dolcsi, ezen átsiklottam. 1-2 darab esetén rendesen megdrágítja, de ha valakinek nagyban kell, akkor még lehet így is megéri. Az akció 8 nap múlva kezdődik.
LiitoKala Lii-50A 3.7V 26650 5000mah -
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy lehet-e a fórumba írni árakat/árajánlatokat, de a hivatalos LiitoKala storban AliExpresszen a LiitoKala Lii-50A 3.7V 26650 5.000mah pár nap múlva 4 dollárárt lesz. Nekem ilyen van és bevált. És ezen az áron sztem best buy ha valakinek szüksége van 26650-esre.Ha valakinek link kell szóljon, vagy mondja meg lehet-e kiírni ilyet, mert máskor törlésre került, ezért nem írtam most linket.
[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
válasz kelna91 #44708 üzenetére
Mondjuk ez: Imalent DN70 De Convoynak is biztosan van kisebb, jó fényerővel.
De, mint más is írta, ezek a kislámpák csak kis ideig fogják tudni azt a teljesítményt a melegedés miatt. Ezt el kell fogadni, ez fizika.[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
válasz FBLLMAG #44496 üzenetére
Most akkor az NIMH akkukat ajánlatos a minimális 300 mA-el tölteni?
Annyi mindent olvastam már anno, hogy csak maximum a kapacitás tized részével szabad tölteni, illetve azt is, hogy az ég világon semmi bajuk nem lesz az 1000-2000-3000 mA-es NiMH-knak az 500 mA-es töltő áramtól se, mi több praktikusabb is, mert ugye gyorsabb.
Kinek mi a véleménye? -
Kecsotam
tag
válasz ZolkoW #44325 üzenetére
" ha 3800 helyett 5000 lumen lesz, az szemmel nem is olyan nagy különbség."
Ez igaz. Én konkrétan szinte nem is látok különbséget a lámpa 2500 és 3800 lumenje közt. Ebből kifolyólag már attól is tartok, hogy egy 6000 lumenes lámpa erősségétől sem fogok elájulni, mert nem lesz egyértelműen látható különbség a DN70-ez képest, hiába duplája a lumen.
-
Kecsotam
tag
válasz KawaBazsy #44316 üzenetére
Áhh picinek van régebbről egy Lumintop Torpedo a kulcscsomómon. Ő mindig velem van.
Igaz, hogy éppen múlt héten ejtettem el és törtem ki az üveglapot elölről, de vágtam bele szépen egy plexit és arra amire kell tökéletesen megfelel. Szóval igazából már csak valami nagyágyú hiányzik. Bár nem mintha szükségem lenne rá. -
Kecsotam
tag
Kinek milyen tapasztalatai vannak a Trustfire lámpákkal?
Igazából két zseblámpát szerettem volna vásárolni, egy kicsit, amit zsebre tudok dugni, bárhova magammal tudok vinni. És egy másik nagyot, aminek a fényereje is nagyobb és a méretéből adódóan tovább is bírja mind fényerővel, mind akkumulátorral.
A kisebb zseblámpa kipipálva, megvásároltam az Imalent DN70-esét 50 dodóért leakciózva. Ez ha kell tud több, mint 3.000 Lument rövidebb időre, de közel 1.000 lumenen hosszabb távon is elmegy, amíg az akksi bírja. Mivel ez 26650-es akksival működik így szeretném ha a nagytesó is azzal menne.
Kinéztem a Convoy L6-át. Ebben biztos vagyok, hogy jó minőség és jó fény, de a másikhoz képest annyival nem több a fényerő. Nézegettem az Imalent DT70-et, de az megint nem bírná sokáig, illetve még kuponnal is 150 dolcsi. Annyiért nem szeretnék.Még ha 16.000 Lument is tud.
Viszont találtam egy TrustFire TR-J18 lámpát 40-50 dolcsiért. Elméletileg ebbe 3 db 26650-es akku is belemegy és 6.000-8.000 Lument írnak rá, ami ha valóban megvan, akkor azért komolyabb.
Viszont nem igazán találtam róla se tesztet, se részletesebb infókat. Nem tudom meddig bírja, semmi.Valakinek vannak ilyen Trustfire lámpái?
Esetleg még másik lámpa, amit javasolnátok?
-
Kecsotam
tag
Köszi a választ. Neeem szándékoztam egyből az esztergályos haveromhoz rohanni egy új lámpatest ügyében! Csak úgy maga az elmélet érdekel. Igazából, akkor egy kicsit vastagabb csővel megoldható. Elszigetelni, kábelekkel összekötni. És a töltés? Ugyanúgy megoldaná a lámpa töltője?
Fura nekem, hogy erre nem igazán gondolnak a gyártók. Mármint nem arra, hogy valaki fogja magát és nagyon nem rendeltetésszerűen használja a lámpát, hanem, hogy gyárilag tudnának adni egy kis helyen elférő, nagy fényű, de gyorsan lemerülő lámpát és egy fizikailag nagy lámpát, de az sokkal tovább bírná és a felhasználó eldönthetné, melyik markolatot csavarja fel.
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Igazából egy elvi kérdésem lenne. Nem régen rendeltem egy Imalent DN70-es kis lámpácskát és egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy miért nem kínálnak a gyártók az elemlámpákhoz kiegészítő csöveket, amikben több aksi elfér?!
Hogy mire gondolok: Van nekem ez az DN70. Ennek a teste egy 26650-es aksi hossza ugye. Miért nem csinált még senki egy olyan csövet, amibe 3 db 26650-es aksit lehetne tenni. És akkor ha csak elugrok valahova és zsebre akarom tenni megy rá a pici cső, de ha tudom, hogy nagyobb bevetésre kell, akkor átcsavarom a hosszú csövet.
Bár ez a kérdés gondolom a legtöbb zseblámpánál felmerülhetne.
Magában a aksitartó csőben gondolom semmi elektronika nincs. Ha kicserélem egy ugyanilyen hosszúra amiben 3 aksi elfér egymás után, akkor már változnak az aksi értékei is és nem csak annyi történik, hogy a kapacitás háromszor annyi ideig bírja? Illetve a hőleadás is drasztikusan javulna gondolom.Erre tényleg kíváncsi vagyok! Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Egy ideje követem már a fórumot és be is álltam közétek egy Imalent DN70-el.
Mivel ebben gyárilag van egy védett 26650-es aksi, szeretnék hozzá egy pótot is, mert bár pompás a fényerő, de szívja az aksit rendesen.
Kicsit olvasgattam a Li-Ion-os aksik körében, mit is jelent ha egy ilyen aksi védett. Értelmezésem szerint ez annyit jelent, hogy mivel ezek az aksik károsodnak ha egy bizonyos feszültség alá csökkenne, így a plusz áramkör nem engedi ezt meg. Illetve több biztonsági funkció is van benne, ami esetén szintén lekapcsol.Az lenne a kérdésem, hogy ha az olcsóbb védelem nélküli 26650-es aksikat vásárolom, akkor nekem kell figyelni, hogy ne menjen 2,7 V feszültség alá az aksi, mert különben romlik/tönkre megy? Tehát nem szabad addig használni, amíg ki nem kapcsol?
És akkor a fentiek igazak a 18650-es aksikra is? Azokból sem szabad a védelem nélkülieket addig járatni amíg ki nem kapcsol, mert akkor sérül?
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne 1-2 védett 26650-es aksira. Esetleg valaki tud valami jó ajánlatot?
Én ezt néztem ki: [link] -
Kecsotam
tag
válasz WestBam #33713 üzenetére
Igen, nekem is ilyesmik a tünetek. Köszi a reagálást. Akkor majd lehet beszerzek valami másik aksit.
Ha már itt tartunk. Valaki megtudja nekem mondani mire jók ezek a különböző fix töltőáram értékek a Liitokala Li 500-ason? (300/500/700/1000 mAh) Mitől függ, hogy mekkorával kell tölteni? Elméletileg meg lenne adva az aksik gyártója által? Illetve valaki megtudja mondani a töltő normal tesztje és fast tesztje között mi a különbség?
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Sikerült akciósan hozzájutnom egy Lumintop Torpedo 007-eshez.
Elég érdekes dolgokat csinál. A 4 fokozat helyett gyakran csak a van és a legnagyobb fokozat 1-2 másodperc után kikapcsol és akkor a lámpa semmire nem reagál. Szétcsavar és vissza, majd ugyanez.
Most kicseréltem benne az aksit és minden jó. De már máskor is volt, amikor jó volt, majd újra rossz....
Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával?
Az aksik is Kínából vannak (link) és azt mondta valaki ezek a jó fajták, de a ráírt 880 MAh helyett csak kb. 600-at tesz bele a Litokala i500.
Ha az aksik lennének valami gagyik, akkor csinálhatná ezt a lámpa szerintetek? Bár nem értem mi köze az aksinak ahhoz, hogy éppen hány fokozat működik..... -
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Még 2 kérdésem lenne hozzátok. Az egyik ismerősömnek kellene rendelni CR123A-s aksikat. Nézegettem Alin, de nem tudom eldönteni, hogy egy jó minőségű, mondjuk Nitecore 650 mA-es aksi ér többet, vagy egy annyira nem ismert márka 2300 mA-es terméke. Nem igazán értem ezt, de gondolom ezek az olcsóbb több ezer mA-as aksik általában kevesebbek. Szóval megéri kifizetni a márkát, vagy inkább egy olcsóbb és nagyobb mA számú?
Esetleg konkrét linkeket is szívesen fogadok.Másik dolog a töltő, a kérdés ugyanaz. Megéri a Nitecore D4, vagy felesleges kifizetni a márkát, mert egy másik fele olyan árú is ér annyit? Esetleg kuponokat nem tudtok aksikhoz és töltőhöz?
Kösziiiiii!
-
Kecsotam
tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és tapasztalatokat.
Végül azt hiszem maradok a Nitecore TIP-nél, mivel ez Lumenban is elég jó és lapos is, zsebben jól elfér a kulcsokkal.
Nagyon tetszik még dizájnra a LUMINTOP Torpedo is. Nem is a karcoktól félek, hanem ott még plusz aksi, illetve töltő is kell. És a méret is határeset.
Illetve itt volt még az ajánlott CooYoo Quantum TiS is, amihez bár aksit is adnak, nem kell töltő és a méret is nagyon jó. Viszont ehhez képest már fényerőre talán jobb a TIP ha a számokat nézem.
A TIP Ebayen már 6-8 ezerért rendelhető. Szerintetek várjak még lesz olcsóbban is akcióban, vagy ennél nem sokkal kapnám meg úgy se?
-
Kecsotam
tag
Még egy kicsit nézegettem az este ezeket a kulcstartós lámpákat és ezek is látótérbe kerültek:
ON THE ROAD M3 920Lm Cree L2 U2 1A 16340
Ezeknek tényleg ennyivel nagyobb lenne a fénye, vagy ez csak kínai üres duma és jobban járok valami márkással?
-
Kecsotam
tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni egy fém, prémium minőségű pici "zseblámpát", amit rátudok rakni a kulcscsomómra.
Tudom egy rendes zseblámpával sokkal jobban járnék, de úgy gondolom egy zseblámpa sokszor pont akkor kell, amikor nincs velünk.A Nitecore SENS CR -el, illetve a Nitecore TIP modelljével szemezgetek. Esetleg tudtok ezekről véleményt mondani? Vagy esetleg tudtok ajánlani valami ehhez hasonló jó minőségű kütyüt?
Ezek a beépített aksik amúgy várhatóan meddig bírják?Köszi előre is a tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest