Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz defloektor88 #13395 üzenetére
Rossz az a multiméter ill. cserélj benne elemet!
5,2V-ig el sem jutott volna, bőven alatta felrobbanna...[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
defloektor88
csendes tag
Sziasztok.
Nemrég vettem kaptam egy Balder BD4-es lámpát,és rendeltem hozzá akksikat a Fasttechtől amik a mai napon rendben meg is érkeztek.
Sajnos nem figyeltem a rendelésnél és nem védett akksikat rendeltem hanem ezeket:
https://www.fasttech.com/products/1141100
Kibontás után rájuk mértem multiméterrel és 5,2V volt bennük a feszültség.Ez normális?Nem csak 4.2V-nak kéne bennük lennie maximum?Köszi előre is
Üdv(van egy Police lámpám is és az ahhoz kapott tőltő is több mint 6V-ot(pontosan nem emlékszem hogy mennyit)tölt a kék ultrafire akksiba ami a lámpához volt,természetesen nem azzal szeretném tölteni a Panasonic akksikat azokhoz van töltőm modellezésből.)
-
Cyborg
őstag
válasz nagylaci32 #13390 üzenetére
Hát izé, 3 jó minőségű lampa, jó töltő,jó akksi 15ezerért nem fog menni. Normális esetben 1db lámpa lenne annyi, nem pedig egy ilyen szett.
Ha ragaszkodsz az anyagi kerethez, akkor a fasttechen próbálj összevadászni vmi convoy triót, meg kiegészítőket,de szerintem így is esélyes, hogy nem fogsz beleférni. -
tjano8
csendes tag
válasz zoli03 #13392 üzenetére
Bocs, azt nem figyeltem, csak belinkeltem egyet a listából amit az 501B-re dobott...
De elvileg ez már egy 2 mod-os xm-l t6 (előzőt már sajnos nem tudtam szerkeszteni, javítani)Amúgy nem szoktam fasttechről vásárolni, én eBayen vettem eddig az összes lámpám...
[ Szerkesztve ]
-
tjano8
csendes tag
válasz nagylaci32 #13390 üzenetére
Egy másik alternatíva nagyon olcsón:
501B XM-L leddel
Bentre és bringázáshoz (még akár ház körül keresgéléshez is jó).
Kicsit erősebb thrower kültérre C8 XM-L U2-1B leddel(Én egy eBay-es olcsó UF C8at használok kb egy éve egy KD-s driverrel mindenre (Kintre, bringához, meg bent is) lakásba kicsit néha már erős, de a többihez tökéletesen megfelel. Bringára is inkább a 501B-t szokták ajánlani, mert kicsit jobban terít, de ha nem akarsz sok lámpát akkor ez az egy viszonylag univerzális, és azért jön belőle a fény rendesen. De ha ezt a kettőt veszed szerintem teljesen lefedi az igényeidet. Amúgy mostanában a fasttech-ről szokták ajánlani a C8-akat, mert jó driver van bennük és nem kell utólag cserélgetni, majdnem teljesen kihozza a LED-ből a maximumot...)
[ Szerkesztve ]
-
nagylaci32
tag
Sziasztok!
Meguntam a vacak lámpákkal való szórakozást.
Volt egy ilyen 2 téglányi (súlyban és méretben is) áruházi lámpánk, ami mára annyit tud, hogy 2 percig tud világítani. Gondolom az akku kuka benne, de egyébként is egy nehezen használható, batár dög volt, aminek nem használtuk ki a fényerejét. Aztán volt a 3 AAA elemmel működő vásári zseblámpa, stb.
Szóval szeretnék beszerezni pár jól működő, tartós lámpát. Házi, háztáji használatra kellenének. Ebben kérek segítséget tőletek.
Legfeljebb 3 lámpát vennék a következő célokra: Bringázásra, sátorozáshoz, gyalogtúrához, benti használatra (pl. áramszünet esetén), kültéri használathoz (ami azért messzebb világít, de szórtabb, használható fénye van).
Én a következőkre gondoltam: Bringázáshoz ezelőtt egy Convoy S2-t ajánlottatok.
Egy kicsi zseblámpa amit a házban lehet használni, szerintem olyan ami nem túl nagy fényerejű, jól terítő, homogén fényű lámpa. Erre gondoltam.
Egy nagyobb fényerejű lámpa kinti használatra, ami inkább szórt fényt ad, mint erős spot fényt. Ez milyen lehet erre a célra?
A célok adottak, de azt nem tudom mennyire jók az általam linkelt lámpák ezekhez. Ti mit ajánlotok?
Légy szíves ajánljatok akkut és töltőt is hozzájuk.
Árban maximum 15ezerre gondoltam mindennel együtt.[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
Megrendeltem. Vettem még Sanyo 18650-es akkukat is. Ezek jöhetnek regisztrált légipostával? Csak azért kérdem, mert nemrég még volt valami kavar, hogy nem engedik fel a repülőre, de az oldal engedte a rendelést.
Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
Srácok, fasttech-en lehet NiZn töltőt kapni? Akkut találtam, de a töltő nem.
Nick: HE_Storm
-
zoli03
őstag
válasz Vasinger! #13384 üzenetére
Ezzel az elektronikával szinte végig tartja a fényerejét, csak a legvégén csökken le, szóval végig lehet 2,1A-s fogyasztással számolni. Ez a legolcsóbb normális akku, több mint egy órát elmenne vele. Az akkuk valós kapacitásából tudsz számolni egy közelítő értéket. 3,4Ah-s Panasoniccal elmenne több, mint másfél órát.
Amúgy én próbáltam a 2,8A-s verziót, 4 perc után légáramlat nélküli, 25 fokos szobában 45-50 fokra melegedett fel a feje. Kézre eléggé meleg volt, de azt hittem, hogy magasabb a hőmérséklete. Úgyhogy én szerintem magamnak a 2,8A-s verziót veszem majd meg, XM-L U2-1B-vel. A LED-et eladom, aztán veszek bele egy netural XM-L2-t. Olcsóbban kijövök, mintha csak a lámpatestet venném meg. Ha meg nem bírná biciklin, akkor leforrasztok róla annyi 7135-öt, hogy jó legyen.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz M_o_g_y_i #13382 üzenetére
rosszabb esetben "explodál"
Pont ettől félek. Egyáltalán nem játék az ilyen, elég heves kémiai reakcióra képesek ezek.
tjano8:
Amcsi dugó átalakítóm van itthon, tehát azzal nincs baj, láttam, észrevettem
Az lenne a kérdésem, hogy ez a Convoy S2 T4-7C 2100mA 2-Group 3/5-Mode egy feltöltött 18650-es akksival mennyit mehet, mondjuk max fényerőn? Azt írják a honlapon róla egyébként hogy iszonyat forró lesz egy idő után. Mondjuk kerékpáron a menetszél rendesen hűtené, de akkor is.
-
tjano8
csendes tag
válasz Vasinger! #13381 üzenetére
Ez a töltő amcsi dugós, arra figyelj majd, mert csak gyors linkeltem egy példát... kicsit lejjebb a listába tuti van EU plugos is. Am szinte minden laptop 18650-es aksival megy, és nem a cella használódik el, csak van benn egy ciklus számláló áramkör (amibe a töltés vezérlője is van), ebbe be van programozva egy adott élettartam, ami ha lejár (függetlenül a cella állapotától) azt írja, hogy vegyél újat... (am ha mindig adapterről használod ezt laza fél év, egy év alatt le lehet pörgetni, minden töltés elindítás és befejezés ujból elinduló töltés +1 a számlálóba) és a cellának még semmi baja... (ez azért van, mert különben senki nem venne új aksit az alatt a pár év alatt, amíg elavul a laptop amibe benne volt...)
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Vasinger! #13381 üzenetére
Az a töltő...
Abból volt már rossz is, azért is mutattam másikat és olcsóbbat.
A bontott akksival nem nagyon van rizikó, ha egy-két dolgot tudsz! multiméter kelleni fog.
2,8 de inkább 3V alattit már ne tölts, az kuka (legjobb esetben is keveset fog már bírni, rosszabb esetben "explodál"! Ahol használt laptop kereskedésével, bontásával foglalkoznak, tuti adnak olyat, amire azt mondják már nincs szükségük, vagy célozz meg olyan helyeket (ismerős persze nem árt), ahol régi céges laptopok akkuiból kérhetsz.
Szétszedni nem lesz olyan nehéz, műanyag, szóval törik. Feszíteni pl. csavarhúzóval csak óvatosan, nehogy megsértsd az akkut, akkor szintén kuka (illetve gyűjtőhely!).tjano8: ott a pont!
Amiket legutóbb bontottam (pár hónapja kaptam, előtte lettek "leselejtezve") pl. 3,8V körüliek voltak MIND, egytől-egyig jók voltak.
Sony US18650GR típusú, 2550mAh névleges kapacitású akkuk, Lenovo laptopból.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz M_o_g_y_i #13380 üzenetére
Biztos oké ez a bontott akksis dolog?
Ha rossz az akksi, nem azért rossz mert már elhasználódtak benne az akksik?
Egyáltalán hol lehet ilyeneket kapni és honnan tudom, hogy jó nekem az ami benne van? Természetesen játszik ez a dolog is, ha nincs rizikó benne. Akksit könnyű megbontani?
Akkor ennél a kombónál nincs jobb 5k alatt? :
- Convoy S2 T4-7C 2100mA 2-Group 3/5-Mode- Töltő
+ ingyen akksi valahonnan
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Vasinger! #13378 üzenetére
Új akksit akarsz, vagy tudsz bontani laptopból?
Lámpa+töltő+adapter ~19.80$ BLF kuponnal a fasttechről.
Akksit tudsz itthon is szerezni, ha olcsóbban akarod megúszni és jó a bontott. (tökéletes lámpába )4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
tjano8
csendes tag
válasz Vasinger! #13378 üzenetére
Ha nem akarsz aksira költeni veszel vaterán 500Ft-ért egy "rossz" laptop aksit és szétbontod... Így egyből lesz 6db 2600ma-es ipari cellád, vagy 8 darab 2200ma-es. Nekem csak ilyen aksim van, és tökéletesen jó az összes... (dupla oem töltőt meg már feljebb kb $5 vagy lehet venni szimplát is $3,2 ) Így még mindig marad 4500Ft-od lámpára, amiért a fentebb linkeltek közül bőven tudsz válogatni...
-
Vasinger!
nagyúr
Akkor teszem azt, hogy 5-6k-ig egy komplett szettet tudnátok linkelni nekem? Tehát töltő, akksi legalább 2-4 darab és olyan lámpa ami fogad sima AA-t is. Azért lenne fontos, hogy mindkettőt megegye, mert ha lemerül és nincs tartalékba feltöltve ebből a jobbfajtából, akkor is tudjam használni. Egyébként valami olyasmi kéne, ami max fényerőn megy legalább 1 órát 1 18650-es akksival. Vagy ez nagy kérés? Lehet külföldről is, Ebay meg DX is.
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz jada00 #13373 üzenetére
Nem, épp hogy picit drágább!
Pont azért, amiért írtad.
2,8A egyszerűen túl sok ennek a kis lámpatestnek, még egy C8 is 5-10 perc alatt forró lesz, nemhogy egy ilyen "csöppség"!
Amit mutattam, az egy melegebb fehér, bicajozáshoz is tökéletes, természetes fényt ad.
Igazából én még levennék 1-2 7135-öt a driverről, akkor is elég lenne a "maradék", 1,75/1,4A-t generálva (~550/450 lm körül) max. fokozaton.[ Szerkesztve ]
-
jada00
tag
válasz M_o_g_y_i #13370 üzenetére
Miért nem a 2-8A-s változatot ajánlottad neki? Még egy picit olcsóbb is! Talán a hűtés miatt, de hát ha így árulják hagy szóljon!!!
Vasinger Nálam is egy pont a 18650 es aksira! Késöbb ha már az 5.-8. AA-s aksit veszed, már meg is térült az ára, ezt meg kb 1000 szer tudod újra tölteni!
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz jozsi252 #13371 üzenetére
EZ a töltő is tökéletesen megteszi, korrekt az elektronika benne és csak egy 1.23$-os US-EU átalakító kell hozzá (ez mondjuk kettesével kapható), ami máshoz is jó lesz később akár.
Ahogy írták kuponnal olcsóbb szinte minden lámpával kapcsolatos dolog, el is felejtettem az előbb.
BLF a kupon-kód, 5% kedvezményt ad.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Vasinger! #13368 üzenetére
Szia
Ha már veszel, akkor ne AA vagy AAA akksival működő lámpát vegyél, hanem olyat ami li-ion akksival megy. Töltőből illetve akksiból nem fontos a legdrágábbat megvenni. Amit M_o_g_y_i ajánlott S2-es Convoy lámpa, az egy nagyon jó kis szerkezet.
Hozzá töltőnek ezt ajánlanám OEM Charger ez 5.58$ sacc per kb 1300ft. Hozzá veszel egy ilyen Sanyo akksit, ami ugyebár 2db-ot tartalmaz, 10.58$-ért ami saccra 2400ft. Valamint hozzájönne az S2-es ára, ami pedig 17,38 az pedig pont 4000ft-ra jön ki, és van egy nagyon jó kis lámpád, mindennel együtt.
Árba a kereted túllépted mert ez olyan 7300ft-ra jönne ki BLF kuponnal, viszont ha mégis AA akksival működő lámpát választasz, akkor közelébe sem fog érni ennek a lámpának. Nyilván az olcsóbb lesz, de gyengébb is. Bár még ebből az árból tudsz faragni, bár ennél olcsóbb akksit töltőt már tényleg nem érdemes venni.
iPhone 16 Pro Max
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Vasinger! #13368 üzenetére
4000 Ft alatt EZT találtam így elsőre, ami 18650-es, és ILYEN ami AA-s elemel/akkuval és még 14500-as lítiummal is működik. Igaz utóbbi nem OP-s, de a kis foncsor miatt jól terít.
Az első sokkal (kb. 3x) erősebben világít max. fokozaton, egy kategóriával feljebb tartozik minden szempontból (driver, felületkezelés, kidolgozás). Akár külön a lámpatest is megvehető, drivert és LED-et pedig olyat raksz bele, amilyet szeretnél.
Nekem is van belőle, vettek is tőlem már.[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Vasinger! #13366 üzenetére
Akad, szerintem (ha ragaszkodsz az AA-a akkuhoz, ami mondjuk egy erős korlátozó tényező) XP-G2/XM-L2 LED legyen benne és OP-s (narancshéj-felületű) foncsorral legyen szerelve. Kicsit nagyobb méretű lehet azt írtad, tehát emiatt is alternatíva lehetne egy 18650-es lámpa.
Mindjárt keresek egyet, mert emlékszem láttam ilyeneket, bár én a 18650 akkura "esküszöm".
Azt akár ingyen is lehet jót szerezni (laptop-akkuból bontani ), töltőt pedig akár ~1000Ft alatt is kapsz jót.(#13368): hidd el, ha akkut bontasz az még mindig jobb teljesítményű lesz kisebb önkisüléssel, nagyobb árammal való terhelhetőséggel. (a Ni-MH akku ~3Wh-hoz képest olyan 5-8Wh-t fog tudni, attól függ mennyire jót sikerül kaparintani). Szerencsés esetben 2600mAh-s Sanyo lesz benne, ami ha csak 2000-et tud leadni (az még mindig olyan 7-8Wh) már 2X annyi ideig tudod használni.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 3-4k-ig max van e olyan lámpa amire érdemes lenne lecserélni a mostanit: katt
Mindenféleképp sima AA elemmel/akksival működő kéne, egy 2650-es akksival táplálnám, kerékpározáshoz meg úgy általában kéne. A lényeg, hogy erős szórt fénye legyen, ne legyen sokkal nagyobb mint a mostani, lehessen üzemmódot is váltani, nem kell 100-féle, de legalább 2 fokozat legyen rajta.
-
kowik
tag
válasz Auratech #13356 üzenetére
Esetleg ezt nézd meg: SKYRAY KING 4*CREE, XM-L 4*18650 44,45$
-
Zozzant
addikt
válasz Auratech #13357 üzenetére
Ilyenem van, csak nem ultrafire felirattal és ebay-ról, de ugyanez. Jó kis lámpa, csak meg kell nézni a csillag alatt rendesen odaér-e a fém házhoz mert nem adja át a hőt és megpunnyad a led. Tettem alá hővezető zsírt. Q5 kb gyertyafénynek fog tűnni ez mellett.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
jada00
tag
válasz Auratech #13357 üzenetére
Szerintem a fele sem igaz amit írnak róla, de azért én is most rendeltem egyet , csak úgy próba képen! Ha más nincs kicserélem benne az elektronikát! Nagyon régen nem volt zoomos lámpám!
(B)d4d(/B) Egyszer azt írtad, hogy egy-egy fotó elkészítése órákat vesz igénybe, akkor ezeket hány napig csináltad!?
-
Auratech
őstag
mondjuk ez épp megfelelne. Vagyis ebből 3. A mostani Q5-nél biztosan több fényt ad...
zoomos-T6-os
Ez miért olyan olcsó? Fele sem igaz?
Minden további nélkül rendelnék belőle 5-öt...5 percen belül...[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Köszönöm! Az a helyzet, hogy sajnos nincs 100e forintom lámpára. Egy általad ajánlott az 60-70-ezer...
A neten látott 8-900lm körüli egy ledes xml-u2 lámpából is elég lenne 3 a derítésekhez. Azokat jellemzően 20dolcsi környékén látom. Annyim volna rá, mondjuk egy 100-as az akkuval együtt. Amit korábban néztem és kínáltak az jó lehet. Lefejezett kottaálványokra applikálva fognak működni...Auratech Field Recording
-
d4d
tag
válasz Auratech #13353 üzenetére
A kisebbik a Fenix TK75, max. 2600lm/92000cd. Fényképezéshez legtöbbször a neutral ledes (4*XM-L T6 ~5000K) Blackshadow Terminatort használom. Nem tudom pontosan erre a célra mi lenne számodra a legmegfelelőbb, de pl nemsoká érkezik a Fenix TK51, ez egy TK75-höz hasonló három ledes lámpa lesz, kb 1700 lumennel és kedvezőbb árral. Vagy mostanában jelennek meg az MT-G2 ledes lámpák ezek is max 2000-2200 lumen körül vannak akár 4000-5000K színhőmérséklettel is.
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Hi,
Xtar lápmákkal kapcsolatban van vkinek tapasztalata? Árban és minőségben versenyképes lehet a többi brand lámpával szemben?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Auratech
őstag
A kisebbik lámpa az milyen? Vennék hasonlót csak nem érek tá tanulópénzt fizetni. Mit javasolsz? Tulajdonképpen kettő nagyon erős láma lenne az igényem, alkalmi videó-fotó reflexvilágítás megoldására. De nem feltétlenöl 3500lm. "Elég lenne" kettő 2000lm körüli..
Auratech Field Recording
-
-
veterán
Nagyon f*sza lámpa. Megnézném milyen nagy területet képes bevilágítani 3500 lumennal. A beépített 7.8Ah-es akksi mennyire hátrány ennél a lámpánál szerinted? Gondolom, annyiból rossz csak, hogyha lemerül akkor +vagy lőve, nem tudsz akksit cserélni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
d4d
tag
ma tették fel a hkeqhez hátha érdekel valakit
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz kicsiPistike #13330 üzenetére
Gratula!
Az ón is tökéletes, én is azzal csináltam egyszer, talán épp legutoljára.
Ez nem fog mindenfélét villogni ezután!4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
55hunter
csendes tag
válasz kicsiPistike #13330 üzenetére
Egy képet tegyél már fel róla, ha lehet!
-
Magnat
veterán
válasz 55hunter #13329 üzenetére
Egyébként még tudom ajánlani ezt a C8-at, U3-as led van benne és a 4000mAh valós, csak az egy módosra faragást kell megoldani. Mondjuk a rizikója annyi, h nemtom milyen driver van benne (az átalakítás miatt mondom).
Dedómolva és egy módosra alakítva meg is van az ultimate fegyverlámpád[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
jada00
tag
-
kicsiPistike
tag
válasz M_o_g_y_i #13328 üzenetére
Na megcsináltam.
Hiába próbáltam egyszerre melegíteni az egyik oldalon lévő lábakat, nem ment úgy, aztán egyesével szedtem le őket, a másik oldal az majdnem összejött, egy IC láb bánta, pont az utolsó amelyiket nem is nagyon piszkáltam. Az 5-7 összekötését drót helyett, csak forrezüstöt húztam szét a három lábon, gondolom így is jó lesz. Kipróbáltam max fokozat, egy mód, tökéletes.
(Ugyan ebben a C8-ban még csak xm-l led van.)Köszönet mégegyszer is.
[ Szerkesztve ]
-
55hunter
csendes tag
Convoy C8 Cree XM-L U2-1B SMO refis érdekelne, eddig csak OP találtam ! Egy kis segítség rám férne!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz kicsiPistike #13324 üzenetére
Az épp egy "gyári" megoldás, de a mostani driverrel u.ezt meg tudod csinálni.
Ez a megoldás a leggyorsabb/legolcsóbb, az sem utolsó szempont.
A korn által linkelt elektronikát is jónak írják, bár pont a két mód miatt nem ideális számodra.
Majd ha a kezedben lesz, látod nem nehéz kivitelezni.
Az egyik oldalon kell az összes lábat EGYSZERRE melegíteni (270-300 fok legyen kb. a páka-hőmérséklet) végighúzva mindegyiken a pákahegyet, és közben kicsi lapos (pl. órás) csavarhúzóval megpróbálni fölfelé feszíteni. utána ha elvált az egyik oldal, jöhet a másik és már lent is van az IC.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
briko77
csendes tag
üdv!
Van egy c8 lámpám, amiből szeretnék egy spéci fegyverlámpát csinálni.A cél minél messzebb legyen használható.Nem használnám keresésre csak lövésre.Ehhez ti milyen driver és led kombinációt ajánlanátok? -
kicsiPistike
tag
-
korn
aktív tag
válasz kicsiPistike #13319 üzenetére
ez is jó alternatíva:
https://www.fasttech.com/products/1612/10001535/1114500-17mm-2-mode-led-driver-circuit-board-for-flashlighEgy apró módosítással 3.7A körül hajtja az xm-l-t feltöltött jó minőségű cellával.
3.8V -os cellával is 2.8-3A körül megy, 3.6V-os cellával 2.5A-rel. Pont xm-l-hez ideális.
Egy amc driver annyival kultúráltabb, hogy kb 3.7-3.8V-ig fix 2.8 vagy 3A-rel hajtja a ledet, utána viszont annál is csökken az áram és a fényerő. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz kicsiPistike #13321 üzenetére
Már linkeltem a képet, azon látszik a mikrovezérlő hiánya, és hogy mit kell rövidre zárni.
Ahol a sönt van (a 000 értékű ellenállás) ott kell Neked is rövidzárat képezni valamivel.
Egy darab drót, alkatrész-láb (pl. elkó, ellenállás levágott darabja) stb. bármivel csinálhatod, nem kell ilyen "0 értékű" spec. cucc.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
kicsiPistike
tag
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz kicsiPistike #13319 üzenetére
Az a +200mAh már nem számít szerintem, akkor fölöslegesen ne rendelj!
Le kell forrasztani a "csippet", összezárni a lábakat és voilá!
Esetleg dedómolni a LED-et, hogy erősebb legyen a spot.
EZEK most a készen kapható legtutibb XM-L2 ledek neutrál fehérben.[ Szerkesztve ]
-
kicsiPistike
tag
válasz M_o_g_y_i #13318 üzenetére
17mm-es driver kell bele és nem értek hozzá nagyon, de szerintem a neutrál led lenne a jó választás és igen fegyverre kell
Ilyenem az van, picit gyengébb ha jól látom a Te ajánlatodnál, azon majd megnézem a kétmódos változatot (Lo-Hi) azért, de az egymód jobb lenne majd a másikon...
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz kicsiPistike #13317 üzenetére
Melyik változat, 17 v. 20mm-es driver kell bele?
Bár igazából majd' lényegtelen, ILYET vegyél és le kell róla venni az ATMEL mikrovezérlőt, a felső kivezetések közül pedig legalább az 5+7es lábat rövidre zárni.
Ha 20mm-es a hely, akkor kell hozzá egy adapter-gyűrű, vagy egy másik NYÁK, amihez hozzá kell nem túl vékony vezetékkel forrasztani, vagy egy ILYEN cucc is jó lesz.
LED milyen színű (hideg-, neutrál-, melegfehér) legyen?
Sz'al fegyverre kell?[ Szerkesztve ]
-
kicsiPistike
tag
Kérdés mit ajánlotok amit C8-ba be lehet építeni driver 1 módos (max fokozat) és hozzá led, amivel jó thrower lesz.
Rövid ideig lenne csak bekapcsolva, tehát sok Amper, erős fény...
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz jozsi252 #13314 üzenetére
Nem, én már nem igazán így nézem a lámpákat.
Régebben olvastam róla, de nem az alapján döntöttem.
A Convoy L2 és az L1 gyak. "testvérek" az anyaghasználat, kialakítás tehát nagyon jó.
Kb. 35-36mm-es OP foncsor van benne, tehát gyűrűs tuti nem lesz a fénye.
LD-29 driver hajtja a LED-et, ami 2,8A-t tart és nincs PWM a kisebb üzemmódokon sem.
Az pedig, hogy "meddig bírja" 2 akkuval nem igazán perdöntő, kicsit túl van misztifikálva sokak szerint ez az üzemidő-kérdés. Ha lemerül, megy bele a töltött akku és jónapot.
HA 3Ah körüliek az akkuk, max. fokozaton 2 órát tudnia kell, de ugye a hőtermelés miatt ezt folyamatosan nem lehet egyhuzamban "kifogyasztani".
Egy C8-nál kisebb távra világít, a P60-as lámpáknál messzebre.
Az pedig megint más kérdés, hogy idővel cserélek benne LED-et, szintén neutrál XM-L2-re...[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
Asszem úgy lesz, hogy a Convoly lámpa fixen a menetirányba fog teríteni 10-15m-re, a kicsi meg a kormányon messzebbre, mint egy kereső, vagy fordítva...
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Szeretném lecserélni, vagy inkább venni egy, a mostaninál erősebb fényű, de nem sokkal nagyobb és drágább lámpára a Cree Q5-öt használó lámpám, amit bringán használok, de költenék kicsit, ha jobbat találnék.
Az UltraFire C8-ra gondoltam vagy ahhoz hasonlóra. Vagy van olyan, ami 5-7 ezerért tud ilyet? Lehet hülye a kérdés... fontos a fókusz állíthatósága valamilyen szinten...
Töltőm és aksim van már több is.Auratech Field Recording
-
Dongatto01
tag
válasz jozsi252 #13305 üzenetére
Amit eddig le tudtam pontosan mérni az 700 méter volt, de biztosra veszem, hogy messzeb is képes világítani....
M_o_gy_i : bizony van olyan összeálitás amik igénylik a szuflát rendesen.Az én esetemben szerencsère az akuhoz tudom igazítani a készülékem.(itt a hosszra gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Dongatto01 #13303 üzenetére
Az sem mindegy, hogy mekkora hely van az akkunak!
De egyébként ezeknek ilyen nagy áram kell?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egy Convoy L2 Cree XM-L U2-1B lámpa mennyivel világíthat messzebre mint pl egy ZY-T08-as lámpa?
Dongatto01 Látom hogy árulsz egy ilyen lámpát, csak nem a U2-1B verziót. Tiéd kb hány méterre világít el?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Dongatto01
tag
válasz M_o_g_y_i #13301 üzenetére
Nem ide tartozik azért nem akartam ideírni,de így ha már rákérdeztél [elektromos cigarettába] kell.És ebben vagyok tanácstalan hogy melyik is lenne a legmegfelelőbb ami simán kibír egy két napot egy megbízható aksival.
-
d4d
tag
válasz Dongatto01 #13300 üzenetére
A 3400as Panasonicnak hivatalosan "csak" 6.8A mehet, az más kérdés hogy rövid ideig bírhat többet is vagy a védelem többet is enged (nem csak a Keeppowernél).
http://keeppower.en.alibaba.com/productgrouplist-209436111/High_Power_Battery_Cell.html
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Dongatto01 #13300 üzenetére
A benne lévő 3400-as Panasonic cella viszont ettől tudhat kevesebbet is!
Egyáltalán hová kell az akku, ahová a d4d által javasoltak nem megfelelőek?
Azok a "legbrutálabbak", azért ezeket írta.
Erre rákérdezel egy teljesen eltérő típusra, ami ráadásul védett, tehát lényegében még az is befolyásolja mekkora áramot képes leadni.
Panasonic NCR18650PD - szerintem ezt keresd[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest