Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gekkoXT
senior tag
válasz zoli03 #15097 üzenetére
Nyilván nem fotosoppolni gondoltam, csak legutóbbi rendelésemnél pl a küldő webshop írt a dobozra is már más összeget a tudtomon kívül, 110 helyett kb 30 dollárt. Nem tudom hogy megy ez a fasttech-nél, és elég lúzer lenne, ha én elküldöm (elküldtem) az eredeit kivonatokat, a csomagon meg fele annyi van feltüntetve. Na majd kiderül, bár már csak jövőre gondolom.
-
zoli03
őstag
válasz gekkoXT #15096 üzenetére
Hivatalosat kell. Hogy gondoltad a szépítést? Meghamisítod, amiket elküldenél? Az szerintem adócsalásnak minősül. Felesleges bepróbálkozni, a PayPal számlán látszik mit mennyiért vettél. Amúgy 15 USD felett ingyen tracking van, miért nem bontottad szét több csomagra? Én mindig úgy csinálom, ha lehet.
-
gekkoXT
senior tag
Jött levél a posta vámkezelési adat bekérésével a Fastech rendelésemre. Király.
Bekérnek részletes áru megjelölést, mennyiséget, banki átutalási igazolást.
Most a hivatalos, tényleges adatokat kell nekik elküldeni, vagy amolyan kínaias szépítéssel is elég?
50 dollár az összértékem. Be lehet próbálkozni egy olyannal, hogy a töltő az egyik lámpához járt hozzá?
Vagy hagyjam a fenébe, és ne kísérletezzek. -
PHM
addikt
válasz Barret001 #15092 üzenetére
Ezért írtam azt, hogy meg kell mérni a töltő kimeneti feszültségét.
terhelés nélkül természetesen.
Az igazsághoz persze hozzá tartozik az is, hogy személy szerint
láttam olyan márkás töltőt, (Történetesen az is Nokia volt...)
aminek az elektronikája semmivel sem volt jobb a dzsunka töltőkénél.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Barret001
addikt
Az én lámpám gyári töltője megnyomja 4,24 voltra az akksit,ha nem veszem ki korábban.
Látszik a két színű leden,ki lehet tapasztalni.Tudom ez hamarabb leamortizálja az akksit.
A Nokia telefonom töltője megáll 4,05 voltnál,ez a hosszú élet titkaA lényeg,mindkét töltő gyári... Tudom egyik márkás,mésik bóvli. A minőséget legtöbb esetben meg kell fizetni!
-
PHM
addikt
válasz Szakbarbár #15090 üzenetére
A lítium-ion töltők nem töltik túl a cellákat.
Általában egy led zöldre váltásával jelzik a töltés végét.
Ha kész van a töltés, fölösleges a cellákat a töltőben hagyni.
Ha nem ismert, márkás töltőt veszel, nem árt az első használat előtt
ellenőrizni a kimenő feszültségét.
Ha ez meghaladja a 4,2V-ot, másik töltő után kell nézni.
Ez idáig csak olcsó lámpáknál találkoztam "beépített" töltővel.
Ez valójában nem is beépített, csupán a lámpa testén van egy
adapter csatlakozó, amibe a töltőt lehet dugni.
Erre is az vonatkozik, hogy használat előtt érdemes ellenőrizni
a töltő kimeneti feszültségét.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Szakbarbár
aktív tag
-
PHM
addikt
válasz Szakbarbár #15088 üzenetére
Ha a lapos működött velük, simán jók lesznek lámpába is.
Annyi a kikötés, hogy mivel nem védettek, több, sorbakötött
cellát használó lámpában nem javasolt a használatuk.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Van bontot laptop akksiból 8 db cellám. Üresjáratban kb 3.6 V van mindegyiken. Típus és kapacitás nincs feltüntetve, méret alapján 18650-es cellák. A laptop 1-1,5 órát bírt. Használhatóak szerintetek lámpába még, vagy dobjam a hulladékba?
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Wendelke
senior tag
Nekem a 25 dodós csomaghoz most kérte a Posta a számlákat.
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
magedla
tag
Előfordulhat, hogy Szibériában is megálltak rostokolni a hidegben.
(#15082) d4d
Értem, köszönöm az információt.
Aki a review-t írta a wallbuys oldalán, DCV3307-et és ECV3120-at tesztelt, 3,626-ot és 3,623-at mért. Egybecseng az általad említettekkel.
Az enyém ECV3129 batch. Gondolom túl nagy az eltérés ahhoz, hogy egy egész batch-re jellemző legyen. Marad akkor a mérési hiba a részemről.[ Szerkesztve ]
True victory is victory over oneself
-
bul07
nagyúr
válasz magedla #15080 üzenetére
Előfordulhat hogy sokat voltak hidegben és e miatt merültek le
Lehet a reptéren vagy a posta burkain belül pár éjszakát a csillagos ég alatt töltött és ott aztán röpködnek a mínuszok( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
magedla
tag
Most elbizonytalanítottál kicsit, de annyi biztos, hogy nem elírás, 3,44V-ot mértem mind a négyen. A mérést el lehet rontani valahogy? Ugyanezekkel a beállításokkal szoktam megnézni az akksikat töltés előtt és után és valósnak tűnő értékeket kaptam eddig.
Hivatalosan, a gyártósorról levéve 3,7V-nak kellene lennie és ahhoz képest normálisnak számít az általad említett 3,62-3,63V, de a 3,44V már túl alacsony? Jól értelmezem?(#15070) Avicularia
Akár ezt is el tudom képzelni. Wallbuys a levelekben egyértelműen azt írta, hogy svéd postával küldik, a tracking azonosító végén is SE volt. A postai értesítőn az eredetmegjelölés rovatban Hong Kong szerepelt. Nem tudom, mi a módszerük. Valakinek ötlete?True victory is victory over oneself
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz balazs1956 #15076 üzenetére
Ez az info offban is fölösleges lenne ide.
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
balazs1956
senior tag
Vám és áfa szabályok, mai cikk
[link] -
bul07
nagyúr
válasz zoli03 #15074 üzenetére
Igen kicsit elhamarkodtam , nem használtam a keresőt
Örök hibaAhogy nézem korn az általam rendeltet is csinálta [link]
Holnap majd átolvasom az egész fórumot , úgyis munkába leszek lesz időm
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz zoli03 #15072 üzenetére
Tudnál linkelni egy írást erről a dedómolásról.(ha lehet magyar írást mert a Google fordítója nem biztos hogy értelmesen fordít)
Míg megjön a lámpa kiművelem magamat
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
zoli03
őstag
Alapból XM-L T6 van benne, ami maximum 975 lument tud, az XM-L2 T6 pedig 1119 lument. Ha eladod a gyári LED-et, akkor van értelme, 0-ra kijöhetsz vele. Ha dedómolni akarsz, akkor is érdemes lecserélni XM-L2-re és azt dedómolni.
Amúgy az elsődleges a driver tuningolása. Ha nagyobb hatótávot akarsz, akkor dedómolni kell, ha meg a maximumot akarod, akkor XM-L2 (bár ez már olyan sok pluszt nem hoz, mint a első kettő). -
bul07
nagyúr
válasz zoli03 #15068 üzenetére
És van értelme az ilyen led cserének
Hány százalékos nyereség van ilyenből?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
magedla
tag
válasz magedla #14903 üzenetére
Megérkeztek a Wallbuys-féle Panasonic akkuk, ma tudtam elmenni értük. Rendelés: november 23., értesítés: december 16. Valóban svéd postával (vagy csak "Sweden-Malmö" érintésével) küldték.
Mind a négy NCR18650B 3,44V feszültséggel érkezett, kompatibilisek az Intellicharger i4 csatornáival (féltem, hogy hosszúak lesznek) és tudom őket használni mind az 501B-ben, mind a Convoy S2-kben.
Este töltöm őket, boldogság van.[ Szerkesztve ]
True victory is victory over oneself
-
bul07
nagyúr
Nézetek már rá erre és ha lehet írjátok már le hogy mit barkácsol a Small Sun ZY-T08 lámpán
-
Öcsi26
csendes tag
válasz Magnat #15048 üzenetére
Köszi a választ.
Igazból ragaszkodnék a Magliteomhoz, (mert a 18. születésnapomra kaptam) még akkor is ha nem a tuning a legésszerűbb/legolcsóbb megoldás.
Valami ehhez hasonló Cree led-es megoldást kéne csinálni:
http://www.instructables.com/id/LED-Maglite-CREE-XM-L-Modification/?ALLSTEPS
http://www.instructables.com/id/The-10-Watt-LED-Maglite-Cree-XM-L-Edition/?ALLSTEPSVagy az is lehet, hogy elég lenne rendelni egy led-es izzót.
http://www.amazon.co.uk/TTS-3WCR45-Maglite-Torch-Flashlight-Upgrade/dp/B009BVA71G -
gekkoXT
senior tag
Most jelent meg a prohardveren egy cikk az akkukról!
Mindenkinek ajánlom! -
bul07
nagyúr
Megrendeltem a Small Sun ZY-T08-at majd ha megjött jövök tanácsért hogy hova kell forrasztani és milyen ellenállást
-
bul07
nagyúr
válasz zoli03 #15055 üzenetére
Cellát megoldom(tanultam én forrasztást)
Megvan, tehát akkor szerintetek ( vagy szerinted) melyik legyen
UltraFire C8 Deep Reflector XML CREE XM-L T6 800LM $15.50 (nem találtam menyi a szállítás)
Small Sun ZY-T08 Cree XM-L T6 635LM $23.70(kuponnal) FREE SHIPPING Esetleg nagyobb kupon nincs?Megéri a 8$ felárat a Small Sun ZY-T08
Úgy akarom használni ahogy megjön nem fogok rajta változtatni
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz zoli03 #15053 üzenetére
Erre gondolsz
Megéri ez a 10$ feláratMély reflektorosra egy példát linkelnél
-
bul07
nagyúr
válasz Magnat #15051 üzenetére
Amit linkeltél annál nem lenne jobb XML U2-1B ledel
Amúgy van különbség XML U2-1B és XML2 U2-1A közöttAmit te linkeltél ugyan az mint amit én linkeltem?
Három közül melyik legyen?
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
válasz balazs1956 #15046 üzenetére
több mint 4 éves hozzászólás...
-
bul07
nagyúr
Elszántam magamat, és mivel van már bontott aksim is kellene hozzá lámpa is
Hogy milyen is kellene , minél messzebbre vigyen el erősen, megközelítőleg 3-400m-re, túl nagy se legyen egy kézzel kényelmesen használható, egy vagy kettő 18650 menjen bele
És 20$ alatt kellene megoldaniRégebben levélben ezt a kettőt ajánlották
[link] , [link]
Van ettől nekem jobb lámpa , és ha nincs a kettő közül melyik jobb nekem és meg is éri rendelni( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Magnat
veterán
-
Öcsi26
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kb. 10 éves maglite lámpám, még az eredeti nem ledes technológiával kaptam. (A 3 góliát elemes méretű. Asszem 3D a tipusa.)
Nem vagyok túl jó az elektronikában, de szeretnék tuningolni rajta.Kéne nekem egy konkrét, részletes leírás, vagy akár valaki aki csinált már ilyet.
Debrecen környékén van valaki, aki tudna segíteni?Nézegettem a candlepowerforums.com -on is, de őszintén szólva nem nagyon kerültem közelebb.
Köszi
-
kowik
tag
válasz Brekecs #15043 üzenetére
Csak meg kellene mérni őket töltés előtt.
A következmények az alábbiak lehetnek.
http://prohardver.hu/tema/elemlampa_zseblampa/hsz_15032-15032.html -
kowik
tag
Lencsés lámaguruktól kérnék egy kis segítséget.(pl. Korn)
http://kaidomain.com/product/details.S022869
Ez a lencse milyen képet vetíthet??
Projekt:
Tesóm(lány) városi keróján dinamós, izzós lámpa van még. Nem akar olyan lámpát amit külön kell le föl pakolni a bicajra. De mivel az izzós szett fényereje kb. 0,1Lm ezért a meglévő lámpákat akarom ledesre átalakítani. A lényeg, hogy a led-lencse távolságot úgy állítanám be hogy inkább terítsen.(a két szélső állás között kb. középen.
Pont 55.5mm-es lencse kell.
Milyen képet vetíthet ez a lencse? -
Brekecs
aktív tag
Sziasztok !
Hozzám került egy párdarab laptop akku a kérdésem az lenne hogy Xtar VP1 töltővel lehet tölteni az aksikat ? nem tudom kimérni az akkukat előtte, ebben a töltőben van valami védelem ? nem lesz gond ha nagyon sz@r valamelyik akku ?Üdv
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
DrDante666
tag
válasz zoli03 #15041 üzenetére
Elsősorban azért, mert ezt beígértem, hogy lepasszolom a családban fotonágyúzni miután lesz vele némi tapasztalatom és vettem magamnak egy másikat, ami méginkább az én igényeimre lesz kihegyezve. Másodsorban bár nem olyan távol tőlem a szerelgetés, de most szívesebben rendelnék megint egy komplett lámpát, majd pont eleget babrálgatom még őket később.
Már látom ez a T6-4C kell nekem, köszi. Szerintem egy S6 lesz ebből, már csak azt kell eldöntenem, hogy mennyire adjak lejjebb az áramból. De végül is a nagyot sem kötelező maxon használni, ám a lehetőség mégis ott lesz, akku van bőven, szóval lehet maradok a 2.8A-nél, mert gondolom a melegebb szín egyébként is egy kicsit gyengébb fényt fog produkálni.[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz DrDante666 #15039 üzenetére
-
Barret001
addikt
Ha 3,6V-ot mértél,akkor biztos jók a cellák!
A mélykisült cellákat is fel tudtam tölteni,csak annyí a gond velük,hogy hosszú távon (hónapok) nem tartják rendesen a töltést.1-2 hónap alatt lemerülnek 3,8 volt körüli feszültségre.
Vannak újonnan vett duracell 1,2v-os akkujaim, AA -azok 2 hét alatt fullra merülnek!
DE töltés után autót lehetne róluk bikázni A 10 éves fényképezőgépemet csak ezek viszik rendesen...
Érdekes dolgok ezek... -
DrDante666
tag
Sziasztok!
Van most egy Convoy S2 U2-1B 2800mA lámpám. E mellé szeretnék egy másikat (hasonló árban, szintén 1 db 18650 akkus, 1 LED-es verziót a márkán belül S1-S6, M1-M2, C8 stb., rugalmas vagyok).
Kerékpárra, fejlámpának (nem árt, ha lehet kapni ahhoz is fejpántot és tokot) ill. ház körül használom leginkább. Szeretném, ha a jelenleginél minél természetesebb, sőt melegebb színe lenne, fontos még, hogy egyenletesen terítsen ne túl erős közepű a "képe" (az eddig látott fotók alapján ezért az M1 szerintem már ki is lőve) és jó ha ezek után minél nagyobb területet világít be, ezen felül a minél nagyobb "hatótávolság", fényerő még előny, de az már nem feltétel.
Korábban másodiknak már nagyobbat és bordázottat akartam, de végül is az S2-vel is jól megvagyok melegedés szempontjából és alapvetően az akkuidővel sincs gondom (bontott cellákkal használva), de az említett célokra lehet elég, sőt jobb lenne egy gyengébb a még hosszabb üzemidő reményében.Szóval a kérdésem, hogy a fenti igényekkel milyen irányba induljak el, szerintetek melyik lenne a legalkalmasabb a célra és milyen LED-del? Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Én is most szedtem szét egy Dell laptop aksit(ingyen kaptam csak a postát kellet állni)
3db Samsung ICR18650-22F SDI 19B2 cella volt benne . és majd egy évig ha jól tudom nem voltak használatban, megmérve 3,6V van bennük
Kíváncsian várom hogy mit tudnakNem tudom mit kell ennyire félni , szétpukkan töltés közben akkor szétpukkan, vagy talán mindenki a párnája mellet tölti ezeket , hosszabbítón ki a szabadba(folyosóra) és ott azt csinál amit akar
Régen(szakmunkás tanulóként jó régen) de sokat szórakoztunk az elektromossággal, sokkoltuk egymást gyakorlaton
Első nap az oktató azzal kezdte hogy mindenkinek meg kell érezni a az elektromosság erejét, a szekrényből elővet egy sokkolót(ehhez hasonlót) és mindenkinek a kézfején végigment vele, persze utána mindig előkerült a legváratlanabb helyzetekbenEgyik alkalommal a balga osztálytársam úgy gondolta hogy egy drága multiméterrel ampert mér(ekkor még nem tanultuk a menetét), át is dugta majd be a konnektorba elég nagyot csattant, rendesen megolvadt a fém hegye a vezetéknek
Tört ki olyan kapkodás köztünk mert a biztosítékot is lenyomta és gyorsan ki kellet cserélni hogy ne vegyék észre, szétszedtünk két dobozt belül de a 20A és a másik dobozban lévő még nagyon biztosítéknak semmi baja nem volt , rájöttünk hogy a kinti fali dobozban a késes biztosíték ment ki , szépen körbe álltuk mintha cigiznének páran ketten meg takarásban kicserélték[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz jozefgucci1 #15036 üzenetére
Nekem nem működik a link.
"Mi más lehetne mint a led ?" Pl kapcsoló, elektronika, vezeték, meg bárhol lehet kontakthiba.
-
jozefgucci1
addikt
válasz zoli03 #14998 üzenetére
Pontosan ez van nekem .:081533 265 Ez ment nekem tönkre nem világít ? Mi más lehetne mint a led ?
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
ecaddsell
aktív tag
Nem értem miért éri meg kockáztatni néhány ezer Ft-ért.
A legjobb védett Panasonic akku nincs 10 dolcsi ebay-ről (műanyag tartóval).
Ennél persze vannak gyengébb akkuk is kevesebbért.Egyébként nekem úgy tűnik múlóban az akkumizéria. Az augusztus végén/szeptember elején rendelt cuccokból nem sok jött meg, de mostanában 3 hét alatt (közeleg a karácsony, egyébként kb. 2 lenne) megjönnek.
balazs1956 #15027
Az a lámpa vsz. NiMh akkuval megy a Li-ion annyival jobb, hogy nem éri meg mást használni. -
thenorthface
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Fandyfire STL-V6 lámpám meglehet csinálni,hogy csak a max. módot tudja? -
pigsty
aktív tag
kis is fogom dobni őket, nem éri meg kockáztatni.
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
korn
aktív tag
válasz Barret001 #15030 üzenetére
Csak egy példa. Pár éve egy zöld 0.5V-os samu cellát pár tíz mA-rel feltöltöttem 3V-ra, utána beletettem egy oem töltőbe. 1-2perc múlva meghalt az aktuális csatornája a töltőnek. Rövidzárra ment az akksi. Szerencsére csak minimális töltés volt az akksiban így nem történt semmi. Egy fullra töltött akksinál valószínűleg történt volna valami markánsabb dolog. Én ezek után a 2V alatti cellákkat kiselejteztem.
Végülis amíg csak a magad testi épségedet veszélyezteted addig nincs gond. Mélykisütött cellát én nem ajándékoznék senkinek, max az ellenségemnek...
Számít az valamit, hogy van 50 akksid vegyesen jó és mélykisütött, vagy "csak" 30 db jó akksid?
Mondjuk az meg más kérdés, hogy amit te jó akksinak vélsz, biztos vagyok benne, hogy a jelentős része köszönő viszonyban sincs a gyári paramétereknek. Ettől még szuperül használhatóak, csak meglepődnél, ha egy új akksival összehasonlítanád őket. Persze ha "ingyé" volt, akkor megéri így is.csak hogy hozzak pár klasszikus képet:
-
zoli03
őstag
válasz balazs1956 #15029 üzenetére
Hát kintről karácsonyra már nem nagyon fog ideérni. Elemmel biztos nem használnám, vennék hozzá akkumulátort. Lidlben szokott lenni Tronic, 2 db 1000 Ft, néha LSD akku is szokott lenni (legutóbb olyan volt).
Kintről mindig jobbat kapsz azonos áron, de még olcsóbban is jobbat.[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
válasz pigsty #15026 üzenetére
Már vagy 40-50 db cellát megmentettem,mind vette rendesen a töltést.
a nagy részük még fél év után is 4,1 volt felett van!
Csak feltöltöm őket,és félrerakom.Párat elajándékoztam.
Néha rájuk mérek,hogy mi a helyzet.Összehasonlítottam a lámpához
adott gyári akksival egy bontott Fukushimában gyártott zöld színű cellát,
Bődületes a külömbség,a bontott cella javára...Pedig a lámpához adott
új kék cellára 4200 mA-van írva Mégis fele időt bír,mint a bontott cella...
Még valami,kettesével élesztem őket kis amperrel,és mindig szinte század
voltra kiegyenlítődik a feszültségük! Pedig nincs cellafelügyelet...
Ha lenne egy bika töltőm,annak nagyon örülnék,lassan egész jó kis packot
tudnék összerakni a sok cellából.A robbanáshoz ismét hozzászólnék: Vigyázzatok,nehogy a földdel tegyétek egyenlővé a házatokat
Valaki kiszámolhatná,és leírhatná,hogy a cellában tárolt energia mekkora pusztításra képes!
Mert ugye nem atomreaktorról beszélünk...
Persze ha direkt akarok "robbantani" ,az könnyen megoldható.
Pont úgy,mint amikor pl egy citromot robbant fel az ember! -
balazs1956
senior tag
válasz zoli03 #15028 üzenetére
Karácsonyra gondoltam, meg olvasgatva ezt a szállítási mizériákat az akkumulátorokkal, elbizonytalanodtam..
Ez meg kéznél lenne, igaz nem olcsó, meg a baby elem sem 2 fillér manapság, de hagyom magam lebeszélni róla, ha szerintetek ezért az árért egy jobbat is kapok kintről. -
zoli03
őstag
válasz balazs1956 #15027 üzenetére
A 26500-as Li-Ion cella akkora, mint a baby elem (csak az elemek 1,5V-osak, ráadásul ez a méretű Li-Ion cella nemigazán elterjedt).
Fogalmam sincs, melyik Convoynak felel meg, alig látni belőle valamit, meg a méreteit is jó lenne tudni. Amúgy ezeknek az elemeknek/akkuknak már egész nagy a kapacitása, teljesítményfelvételt is ír az Aldi, keresel valamilyen akkut/elemet, hogy mennyi annak a kapacitása, aztán akkor már ki tudod számolni, hogy nagyjából mennyi lesz az üzemideje.
De ennyiért biztos nem venném meg ezt a lámpát. Ha Convoyhoz hasonítod, miért nem veszel inkább azt? -
balazs1956
senior tag
Sziasztok
Erről mi a véleményetek [link]?
Megér ennyit? Ez kb melyik Convoy lámpának felel meg?Mennyi lehet az üzemideje, és a baby elem helyettesíthető-e valamilyen lithiumos akkuva,? -
pigsty
aktív tag
válasz Barret001 #14999 üzenetére
Barret001 , zoli03: a specifikációkból kiindulva, már 2.5V alulról indulva kakis a téma, és a töltőm 1Aval tölt, mélykisült közeli akkukat állítólag 1/10C-vel lehet ébresztgetni; elvben már 2 V alatti hosszas tárolásnál átalakul(hat) az akku szerkezete, anót-katód, 1V-ról való töltéskor lehetséges, belső ellenállás megnő, én is kísérletből próbáltam ki, ha feltölteném teljesre, csak az erkélyen, (ytong)téglákkal körberakva, akár a töltőből vezetéken kivezetve a feszt az akku végéihez, ne a töltőt károsítsa azonnal.
valós tapasztalatokra is kivi voltam,
inkább extra túltöltésnél (vagy már durva, inkább gyártás hibás belső anyaghibák miatt) puffad másodpercek alatt, mint a jó grill-pack, aztán robban, ég.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Myers
senior tag
Meg lehet mérni valahogy, hogy ezekből az Li-ion aksikból hány mAh-t lehet kivenni? Hasonlóra gondolok, mint amit a Voltcraft töltő csinál a Ni-MH aksikkal.
http://www.muszaj.hu/
-
kowik
tag
válasz Barret001 #15012 üzenetére
Fúúú, de elnagyolva számolgattok. Ádyka is.
Tehát:
XM-L T6 led 3A-en 10,011W-ot eszik és 910 (led)Lm-t ad le.
1db Panasonic 3400mAh cella 3,7*3,4=12,58W de mivel 2db van a lámpában 12,58*2=25,16W
25,16/10,011=2,51óra
De mivel csökken a fényerő így a 3 óra, vagy ennél nagyobb üzemidő is simán kihozható maxon.[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
válasz Barret001 #15012 üzenetére
Ha az akku tudná azt amit nem, azaz, hogy folyamatosan adja le az áramát, akkor is elérhető lenne, a 90 perc 10W (azaz kb 3A) + 60 perc (3W azaz max1 A).
A 90 perchez kéne ugye 4500 mAh, a + 60 perchez meg 1000 mAh. Az 5500 mAh, ami 2 akksival már simán hozható. Persze nem számolva a veszteségekkel, mert nyilván van. Ez egy felületes számítás nyers számadatokkal. De nézzünk két profibb akksit, és máris 6800 mAh körül vagyunk.De fényerőben szemre nehéz látni a különbséget, még 3 vs 2A között is. Ezt egy görbével lehetne jól személtetni, de ezt nem áll módomban készíteni. Ezért van úgy írva, hogy 90 percig nem számottevő a fényerő csökkenés.
[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
Teljes mértékben egyetértek avval,amit írtál!
A lámpára ezt írták: 90 perc max fényerőn(10W),és még 60 perc kb 3W teljesítménnyel.
Ekkora mennyiségű energia kinyeréséhez 2 db 18650-es akku nagyon sovány
Egyszerűen ekkora térfogatban ez a technológia MÉG nem tud ennyi energiát tárolni. -
Ádyka
őstag
válasz Barret001 #15008 üzenetére
A gondolatmenet nem rossz, de az eredmény az.
Kapcitás: mAh. Tehát ebből van 4000. De mi óránként 3000-et veszünk ki, ha bírná folyamatosan az akksi, de ugye nem bírja, mert folyamatosan csökken. Azaz kb 1,3333 órát mehet így ha fix 3A-t ki tud venni.
Szemre meg nehéz látni a különbséget, hogy most éppen 3 vagy már csak 2,5A a felvétel.zoli03: Akkor mégegyszer. 2 akkurol beszélünk. És ezt csak neked csak most... ha már mindíg egy akkura gondolsz...a kínaiak megcsinálták: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Barret001
addikt
Tehát van 4,2V 4000mA akkumulátorunk! (Talán lehet még 5000 mA is,a legjobb kapacitású akkukkal)
Ha ezt 1A terheléssel járatjuk,1 óra alatt lead 1000mA töltést!
így ugye elméletileg tudhat 4 óra üzem időt! Elméletileg!
DE ez a lámpa 3A-ral terheli le!
Akkor most ezt elmagyaráznád nekem? Mert szerintem jó ha 1
órát tud így 3A terhelés mellett
Vagy rosszul számoltam?
Minél több a terhelés,annál kevesebb energia vehető ki az akksiból!
Ezért írtam durván 1 óra üzemidőt 3A terhelés mellett... -
zoli03
őstag
válasz Barret001 #15002 üzenetére
Az akkumulátor angolul battery, nem accu. Amúgy olvass utána, pl korn is írt erről: [link].
Amúgy a bátorság meg a felelőtlenség két különböző dolog. Mélykisült Li-Ion cellát használni nem bátorság kérdése. Nekem is volt 1V alatti bontott cellám, feltöltöttem, működött is, de inkább kidobtam, minthogy használjam. -
Ádyka
őstag
Határeset. A led biztos tud annyit, csak a lencse miatt valszeg nem jön ki annyi.
3 wattos lámpánál már 1 A alatti az áramfelvétel, nem 3. Sajnos diagrammot nem tudok felrajzolni, hiszen nem lieáris a 3 A-es áramfelvétel, hanem folyamatosan csökken.
A hűtése egész vállalható, sőt még zsírocskát is kap tőlem. Barret001: Igyexem nem ködösíteni a specifikációt illetően.zoli03: Jogos az üzemidő felvetésed 1 átlagos akku esetén. Ez nem 1, hanem 2 akkus, párhuzamosan kötve. Simán megvan az üzemidő, ha valós 2000 mAh-t tudnak az akksik, márpedig annyit tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
Hát 800 lumenen elég meleg lenne rövid időn belül. Ez a mondat is érdekes:
"Teljes fényerőn kb 90 percig nem észrevehő a fényerő csökkenés, utána még egy órát produkálja azt amit egy 3 wattos lámpa tud."
Ha nem csökken jelentősen a fénye, akkor kb 45-60 percet bírna ki egy átlagos akkuval. Most akkor mégis nagyon csökken a fénye, vagy nem 3A-ről indul.
Amúgy szerintem egy fejlámpára elég 4-500 lumen is. Ha pl valamit szerelsz, akkor még a 4-500 is igen sok. A márkás fejlámpák se nagyon mennek nagyobb fényerővel, ekkora lámpatest nem tud annyi hőt elvezetni jól.
-
Barret001
addikt
-
Kolty
aktív tag
Létezhet szerintetek hogy a topictárs lámpája tud 800lument?
-
Barret001
addikt
válasz zoli03 #15000 üzenetére
Bátraké a feltalálás lehetősége
Aki félős,annak marad a videónézegetés a youtube-on!
Amúgy meg szerintem csont hideg cella nem robban fel.
Kis amperrel töltöm fel 3,6V-ig,utána mehet a gyári töltöbe.
Évek óta csinálom,biztos csak a szerencsémnek köszönhetem,
hogy eddig nem történt haláleset.És a ház is egyben van
Nyírtam már ki cellát túltöltéssel,3 db-ot! Egy sem robbant,
nem értem
Éppen most is töltögetek egy ma bontott packot,ebben is volt
0,3V-os cella... Szépen veszi a töltést,rövidzárban tudja a 20+
Ampert,nem lehet túl rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest