- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
csmat
senior tag
-
csmat
senior tag
válasz hzsolee #12871 üzenetére
Érdekes elgondolás.. Nem érdemesebb inkább 2 sorba 3.000 mA akkkal megépíteni? Akkor nem lenne ennyire buflák
tudtok ajánlani valakit, kicserél pár cellát egy 2ah parkside akkuba? (2018-as) meg van 4 ah is ott is elcsúsznak a cellák feszültségei. De akkor már bele kéne tenni egy bms-t is.
-
csmat
senior tag
Nekem zöld ps "flexem" van. Ház körül apró dolgokra nekem bevált. (Pl el kell vágni 3-4 rézcsövet, vagy pár szögvasat, betonvasat teljesen jó, hogy nem kell a hosszabítóval szarakodni) nagyobb munkára nyilván nem való. Én is pl fa csiszolásnál veszem le a fordulatot, ha nem akarok egyszerre túl sok amyagot leszedni.
Ha lesz valami olyan munka akkor en is a metabot néztem ki -
csmat
senior tag
Sziasztok!
Szúrófűrész beszerzését húzom egy ideje. Ritkán használom, de ha kell mindig szitkozódom a meglévő parkside miatt.
Dewalt és metabot részesítem előnyben.
Nem tudom a legolcsóbb metabo steb65 esetleg dw 349 vagy ezek még midig gagyik? És inkább steb100/331k irányba kell nézelődnöm?
A legfontosabb, hogy a lapot stabilan vezesse függőlegesen, ne ferdüljön el vágás közben -
csmat
senior tag
Sziasztok!
Magasnyomású mosót keresek ház körüli munkákhoz és autómosáshoz. Mit javasoltok? -
csmat
senior tag
Sziasztok!
A parkside okos (performance )akkut lehet tölteni a régi "buta" töltővel?
És fordítva? Az okos töltővel lehetne szabályozni mennyire és milyen gyorsan töltse fel A régi akkukat?A kicsi 4ah performance akku kb ugyan olyan nehéz mint a buta 2ah vagy inkább mint a buta 4ah? Nem akarok túl nehéz csavarbehajtót.
Köszönöm
-
csmat
senior tag
Sziasztok, van egy DEWALT DCMW564P2-QW fűnyíróm, amivel sikeresen elkaptam egy nagyobb követ. Sajnos azóta üt egy kicsit a tengely. Ki lehet cserélni?
-
csmat
senior tag
Szia!
Nekem 2 éves a DeWalt fűnyíró (sima 2*18v) eddig szeretem, bevált. Nekem az tetszett meg, hogy fém váza van. ellentétben az akkori makival, Meg van még a kicsi láncfűrész. A többi meg Parkside
Amúgy nekem van egy kis Metabo becsípődésem, de 2 éve még nem volt nekik fűnyírójuk -
csmat
senior tag
Sziasztok!
Vett valaki mostanában Parkside 4ah akkut (balance) pap 20 b3?
Én vettem, de itthon elbizonytalanodtam, hogy jó van e a dobozban. Gyártási idő 2021 05
De az akku is kívülről kicsit koszos.Remélem nem cserélte ki valaki a dobozban az akksit.
-
csmat
senior tag
-
csmat
senior tag
válasz f4lcon #11363 üzenetére
Én a múlt héten törtem el egy milwaukie pz2 fejet, pedig a ütvecsvarozóhoz való volt az bit adapter is, ami szintén milwukeee volt.
Ráadásul egy kicsi, 10,8 v metabo ütvecsavarozóval tekertem bele egy kb 80 as csavart ami nem is volt vastag. Fele konyhapultba másik sima fenyőbe ment.
Ettől még szeretem a milwukeet -
csmat
senior tag
Már lesz az okos aksi a lidlben. Mit tudhat a bluetoothos akksi? Van értelme? Ha csak a kapacitást írja pontosabban, annak nincs értelme
-
csmat
senior tag
Sziasztok,
Parkside akkus láncfűrésszel van valakinek tapasztalata? Kandallóba vágnék alaklom adtán néha néha kevés fát. Másik kiszemelt a kicsi dewalt akkus, mindkettőhöz lenne akkum.
Köszönöm -
csmat
senior tag
válasz SPeti1984 #10851 üzenetére
Nem tudom milyen dugókulcsot használsz, de előbb próbáld meg egy minőségivel, ha eddig nem azzal próbálkoztál. Nekem egy 108nm kis ütvecsavarozó, kingtony 6lap 1/2col adapter és egy parkised színes dugókulcs cróm-molibdém (3 v 4 db 4.000 ft) simán leszedi a 110nmre húzott csavarokat. Amit a nyomatékkulcshoz adtak azzal meg meg se moccant.
https://youtu.be/qkadyN_WJj4[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
Ha már átalakító: 9,4 v ni-mh Makita akkus csavarbehejtót szeretnék Li-ion ra alakítani, de a legjobb lenne ha lehetne készen venni belevaló aksit. Látott valaki ilyet?
-
csmat
senior tag
válasz BLUE TORNADO #10780 üzenetére
Próbáld meg ezt.
Nekem parkside akkunál működött. -
csmat
senior tag
4in 1 fűkaszát láttatok valahol? 2 boltban néztem, seholse volt. Egyik eladó szerint hétfőn lesz, de az újság szerint tegnaptól van.
Kompresszort se találtam. -
csmat
senior tag
Sziasztok! Mennyiért szokták adni az akkus parkside orrfűrészt? Simát és a perfomance-t?
-
csmat
senior tag
-
csmat
senior tag
Sziasztok! Lidl akkura (18v 4ah) is 3 év gari van? Ha gond van vele (nem működik a töltöttségjelző és hamar lemerül) a gép blokkja kell, amihez adták?
-
csmat
senior tag
válasz dellfanboy #8941 üzenetére
És kis fordulattal fúrj! Lassan, úgy több anyagot tud kiforgácsolni. (de ha annyira rozsdás inkább vegyél új fémfúrószárat)
-
csmat
senior tag
Magasnyomású mosóból mit ajánlotok? Ház körüli munkákhoz?
Egyszer azt hallottam, hogy a 100bar os kevés -
csmat
senior tag
Sziasztok!
Lesz a lidl-ben fém kereső, távolság mérős kütyü. Mennyire használható a falon belüli fém keresésére? (Ne furjam át a vezetékeket)Lesz / van bontókalapács is. Le kell szedjek 2 fürdőszobányi csempét. Kellenek ezek a nagyok, ha igen melyik, vagy elég az 1050w-s fekvő motoros kistesó is?
-
csmat
senior tag
Jó reggelt!
Szalagcsiszolóból mit érdemes venni?
Jelenlegi favorit a makita 9911 -
csmat
senior tag
Sziasztok!
Ha jól tudom egyes parkside gépek szervizét egy váci cég csinálja. Van valami elérhetőség hozzájuk? 2 napja hívom őket de nem veszik fel.
20v-os akkus dekopírt kéne javítani, de nem tudom hogy kell csinálni.
A masik szervíz egyből felvette és elmondta mi náluk a menet.
Köszönöm, -
csmat
senior tag
-
csmat
senior tag
válasz YAS-dude #7581 üzenetére
Nekem ez a Metobom van 1,5 éve., én nagyon szeretem. Kicsi, könnyű szinte mindenhova odafér, erős, és az aksi is jól bírja. Én kofferben vettem csomó bittel, fúróval kicsivel többért 2 akkuval. Azóta megvettem az ütvecsavarozó testvérét is.
Szimpatikus a sarokfúrós adapter is csak kár hogy az ütvefúróssal nem kompatibilis.
Téglába elég, kis fúrószárral jól megy, de a boltban nem ajánlották hogy éjjel nappal ütvefúrjak vele.
Egy hátrányát tapasztaltam, valóban nehezebb kicsit, jól meghúzni a tokmányt. -
csmat
senior tag
Sziasztok! Van egy 2 éves parkside 12v os csavarbehajóm , aminek elromlott a nyomatékhatárolója. (Vagy könnyedén megfogom 1és 18 között, maxon meg ráadja max nyomatékot.
Hogy működik a gari?
Szerintetek meg lehetne oldani, hogy 12 v helyett kapjak egy 20 vost? Akár rá is fizetnék
[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
Szia,
Szerintem téglába bőségesen elég. Nekem nagy kedvencem az impuls-os, de végül egyel magyobbat vettem, ami 2 sebességes, de néha megbánom, mert a 650-es annyira kicsi, kezes. A gyorstokmánytól meg szerintem nem kell félni, minőségi, fogja bírni. Ha meg nagyon nem, max kicseréled egy kulcsosra. -
csmat
senior tag
-
csmat
senior tag
válasz ecaddsell #6160 üzenetére
Nekem is az a gondom a lidl-ös dekopirral, hogy már az 5cm bükk is úgy elvitte a penge alját, hogy csak na. Igaz aldis penge volt.
Nem tudom az "olcsó" 20e ft-os metabot is elviszi? Egy jó fűrészlappal?Kb mikor lesz megint sines merülőfűrész a lidl/aldiban? A körfűrészek szerintem kevésbé érzékenyek erre.
-
csmat
senior tag
válasz YAS-dude #6091 üzenetére
Tény hogy a praktikeres/ obis csavarokat törtem el colos bükk deszkákban. Amit kicsit komolyabb barkácsboltban vettem csavarok jobban bírták.)
A lidl-ös táska kompresszorról van valakinek tapasztalata? Nem kell nekem nagy, csak prfújásra, tisztogatásra kerékfújásra kéne. Tetszik hogy van tartálya, de a fél l nem tűnik soknak. A 2 l-est láttam már láttam csak az jóval több. A parkside mennyire lehet hangos?
-
csmat
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek mi a jobb.metabo bs ütvefúró 10v
Vagy ugyan ez csak 18 v vagy set vagy sima ütvefúró nélküli fúró+ vezetékes ütvefúró [link] fontos lenne hogy ne legyen túl nagy és nehéz. A vezetékesen azért gondolkozom, mert van egy fúróállványom de abba nem passzolnak az akkusak.
Metabo párti vagyok, de makitához több gép van főleg 18-36 v ra. Amúgy az ütvecsavarozó kíméletesebb a csavarokkal? Sok csavart törtem el a sima kis akkus csavarhúzóval. (Feje alatt 4-5 mm-el). A vezetékes mellett az szólna, hogy amíg van áram, addig azzal nem lesz gond, míg az akkusnál az akku elromlik, más redszerűek lesznek az újak, stb.[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
Igazad van, csak ma barkács címszóval 86 db fa csavart csavartam be, sőt volt jó pár amit többször is. (Tény h nem minden hétvégén teszem ezt) de a "kis" workzonnal csináltam, mert a nagyot nem bírtam volna egész nap szerintem. (Papiron erőben mindkettő megeggyezik)
ph_5.5: én azért szeretem a bit befogású fúrókat, mert egy megfeleő adapterrel pillanatok alatt tudok cserélni csavarhúzó fej és fúrófej között, ami pl előfúráskor jól jön. De az aldis és lidlös fúrószárakkal én sem vagyok megelégedve, 5öst is eltörtem fémfúrás közben, pedig csak nyomtam. Viszont egy 2x db-os bitkészlettel teljesen meg vagyok elégedve, a mai 100 csavart is azzal toltam be, nem látszik rajta.(igaz torx)
[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
Én megvettem, mert tetszett hogy tud ütvefúrni, és az akkus körfűrészgez is jó ha van plusz 1 akku. A fúró erősnek tűnik, csak nagyon nehezen lehet állítani a nyomatékhatárolót és az egész nagyon nehéz és nagy. Van egy 20 v workzone is, igaz az nem tud ütvefúrni, de jelentősen kisebb, könyebb. Azzal jobban odaférek olyan helyekre is, amihez a parkside-al nem. Most ezen agyalok, hogy melyiket tartsam meg.
-
csmat
senior tag
Én nem értem, miért nem lehet itthon is külön megvenni. Tök felesleges szerintem a legtöbb embernek 2-3 akksinál több, és töltőből is elég szerintem egy max 2 otthoni felhasználásra. Akkor érné meg igazán, ha lehetne csak gépet us venni. (De végülis el lehet addni az akksit és a töltőt)
Más:
Merülőfűrész mikorra várható?[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
Sziasztok,
Megéri a lidl-ös elektromos gyalu 10.000 ért vagy inkább 12ért pl einhell? Tudom a lidlire 3 év gari van..
-
csmat
senior tag
válasz Kiscsőke #5637 üzenetére
Szia, az álltalam linkelt metabo nem pont olyan ?
Itt van az impus nélküli, de gyorstokmányos verzió:metabo sbe650 -
csmat
senior tag
Sziasztok,
Nem tzdjátok, a Ryobi világgaranciás? Ha pl megvesz az ember usa-ban egy gépet, annak a garija itthon jó? -
csmat
senior tag
A mostani workzone felsőmarót ki gyártja? Az is einhell? Ha igen melyik típus? Az einhell rt-ro 55 -t amit sok német teszten dícsérnek, nem sokkal drágább, igaz ahhoz nem adnak fejeket, tényleg WZ-hoz adott kések milyen minőségűek lehetnek?
-
csmat
senior tag
einhell asztali körfűrészén ezt néztem
-
csmat
senior tag
Én is keresek asztali körfűrészt. Abból mit ajánlotok? Tudom pont van az aldiban, de én olyat keresek, amit a földre lehet tenni ( nagyobbak a lábai).
A korábban linkelt felsőmaró, biztos profi cucc, de én megelégedtem az aldissal, remélem beválik.
Ryobi akcióval nem találkoztatok? Körfűrész kéne leginkább, meg abból van akkis élmaró is.
metabo inpuls ütvefúróval szemezek. Betonba segíthet az inpuls funkció? Tudom oda inkább fúrókalapács a jobb. De akár a bútorszerelős kollégának is jó lehet szerintem.
-
csmat
senior tag
Sziasztok,
A rezgőcsiszolót megéri megvenni? Tetszik a beépített porgyűjtő, de nem tudom ér e valamit. A másik, miért jó, hogy cserélgethető a "talpa"? Azonkívül, hogy beférjen pl a sarokba? Vagy a köralakuval forog, és úgy hatékonyabb? 200 w se tűnik soknak, de ahogy néztem nem sok erősebb van. Pár ezressel többért láttam einhellt, ryobit, zöld boscht is, illetve 5000 körül, mindenfélefieldmann és társait.
-
-
csmat
senior tag
válasz philoxenia #5002 üzenetére
Sajnos nem ez lehet a gond, mert egy éjszaka után újra rátettem a töltőre ,de semmi. De én is arra gyanakszom, hogy az akksi elektronikája tilt le. Úgy lehet intézni, hogy ne az egész gépet adjam be garina csak az akkut és a töltőt?
-
csmat
senior tag
Sziasztok,
Ugye a parkside akkus gépeinél, ha tölt az akksi, akkor a piros led világít? Mert nekem most sajna villog. Dolgoztam kicsit a géppel, majd egyszer csak megállt. Néuem az akku töltöttségi szintjét, de egyik csík se világít. Bedugtam 2 gémkapcsot az érintkezőkhöz és megmértem egy multiméterrel. A névleges 20v helyett 9,8v ot mutatott a műszer. Még garis, de nem akarnám az egész gépet odaadni, jó lenne ha csak töltőt és akkut adnának. Szerintetek megoldható, mi lehet a gond?
-
csmat
senior tag
válasz DoItYourself #4872 üzenetére
Igen ez volt/van. Ha jól emlékszem 35e.
-
csmat
senior tag
válasz DoItYourself #4869 üzenetére
Engem is érdekelne, volt most az aldiban 6l tartályos de szerintem nekem még az is nagy. Láttam táska formát is, amiben állítólag van 2l-es tartály..
-
csmat
senior tag
válasz Peterhappy #4509 üzenetére
Én inkább valami ilyesmit vennék[link] szerintem akkus csavarhúzóra csak akkor van szükség, ha sokat kell csavarokat ki be tekerned, fúrni szerintem ritkán kell, de végülis nem árthat..
-
csmat
senior tag
Szerintetek a ryobi one+ vagy az einhell power x akkus gépcsaládja a jobb?
-
csmat
senior tag
A hétfői akkus flexről mi a véleményetek? Jelenleg nincs nagy szükségem rá, de valamiért megtetszett, és ki tudja mikor fog jól jönni, pláne ha az akksiját a többi 20v-os géppel is lehet használni. (Bár akksi nélkül még semmilyen gépet nem láttam)
Itt is megkérdezem:
Akkus szegélynyíróval ( fűkaszával) van valakinek tapasztalata? Milyet érdemes? Nem méteres gazt kéne nyírni, csak a azokon a helyeken ahol a rendes fűnyíró nem fér el. Látom van műanyag "késes" az gondolom szegőkő, járólap és egyébb akadály mellett nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
Vannak kézi gőztisztítók és hogy a topic címénél maradjunk van akkus is.pl itt van pár
-
csmat
senior tag
válasz Árpi001 #4048 üzenetére
Én vettem tavaly egy ilyet, de nem voltam teljesen megelégedve vele, 30 éves ház betonfödémébe nagyon szenvedve tudtam egy 6 vagy 8as lukat fúrni, igaz a hozzá adott szárral. Volt ahol elő is kellett fúrjak. Téglába úgy emlékszem ekész jó volt, csak a tokmánya kb az 50. Csere után már nem fugta meg a szárat, így visszavittem és visszaadták az árát.
(Hova kell ezek után az ütvefúró? Hiszen betont fúrni jobb a fúrókalapács nem?)Más: ütvecsavarozóval lehet philips/ csillag csavart behajtani, vagy az csak hatlapfrjűekhez jó?
-
csmat
senior tag
-
csmat
senior tag
Látott valaki akkus kör vagy dekopír fűrészt valahol buda környékén?
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest