Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeronimoTama
tag
válasz Winnie The P #3887 üzenetére
Én leginkább fához vettem pánthely fúrás, körkivágó, vasalatok felcsavarozása, előfúrás, klímatartó konzoloknál tiplibe csavart tekerni használom és a ~15cm-es csavart 1-es fokozaton szépen beletekeri.
Szerintem csak szénkefe, cégnél dewalt hálózati fúrógépeket használunk pánt behajtásra és mikor végét járja a szénkefe akkor szaglik, szikrázik és még enyhén füstöl is. Kaptunk év elején új makita behajtót és abból csak úgy repkednek ki a szikrák de a mai napig jól működik.GTAO: tamadotcom
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz gyenesmartin #3897 üzenetére
Valaki valamelyik piacon, pont hogy fillérekért látott parkside cuccokat, de hogy honnan szedték azt passz.
Valamelyik ócskapiacon van egy ember, az mindenféle gépeket árul, de jó márkákat. Ugye legtöbbször szénkefe csapágy kapcsoló, tök egyszerű hibákkal kidobálnak mindent, amit javíttatni nem érné meg, de javítani saját célra meg igen. Attól félek a piaci parkside is hasonló, garis gépek javítva, persze mivel hamar visszaviszik, gyakorlatilag eredeti a csomagolása.
Mint a szépséghibás boltok ott ia vadászni kell a tényleg sérült termékekre."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz gyenesmartin #3895 üzenetére
eszedbe ne jusson megvenni
jó eséllyel, ez is egy parkside huszár, megvesz 10-20darabot, árulja jódrágán, blokkot meg nem tud adni, mert cégesre vette, ahol amugy se él a 3év garisűrűn van akció, ha nem sürgős kivárnám
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
veterán
-
gyuszmó
őstag
válasz gyenesmartin #3892 üzenetére
Ez már gyenge?
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
gyuszmó
őstag
-
gyenesmartin
őstag
válasz gyuszmó #3889 üzenetére
A 18V-os Einhell jó lesz.
Mivel Lithiumos így ha használni szeretnéd nem kell előtte feltölteni. Minősége nem a legjobb, de nem is annyira rossz (ha már a Parkside-okat is az Einhell gyártja). Nyomatékból meg szerintem kell a 30Nm-től több.
Egyszer akartam egy 10.8V-os Parkside-al becsavarni egy 8-as facsavart sikertelenül, pedig az elvileg 20Nm-es volt. -
veterán
válasz gyuszmó #3884 üzenetére
Nem leszólni szeretném, de a márkás gépek nem a Black Bosch Einhell gépekkel kezdődnek. Az hogy ne hagyjon cserben mikor használni szeretnéd, ezek a gépek tuti nem teljesítik ezt a célt. A 15k környéki áron kapható gépek ezen kritériumokat nem tudják teljesíteni.
METABO PowerMaxx BS Basic Fúró-csavarozó kofferben (34Nm/2x2.0Ah/10,8V)
Ha normálisat akarsz "olcsón", akkor ez a minimum sajnos amit meg kell venned. Ennél olcsóbb megbízható erős gép nem tudom hogy van-e egyáltalán.
Ezt szerintem mások is nyugodt szívvel fogják ajánlani, nem csalódnál benne. Igaz hogy nem 15k, de minőség meg erő terén ég és föld azok között mint amiket linkeltél.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Winnie The P
őstag
válasz GeronimoTama #3876 üzenetére
30*30-as zártszelvényre csavaroztam fel 6 mm-es osb lapokat. Az az érdekes, hogy ha ennyit nem bír, akkor mire van kitalálva az ilyen paraméterekkel rendelkező gép? Nem volt erőltetve, a csavarozások között volt üres idő (osb lap mérés, vágás, stb).
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
nahrok
csendes tag
válasz gyuszmó #3880 üzenetére
Szia!
Nekem volt már több akkus fúróm alsó kategóriában, így van összehasonlitási alapom.
Jelenleg egy Emag által forgalmazott steinhaus 14,4v lion akksis gépem van 2 akkuval.
http://www.emag.hu/steinhaus-pro-cd144-li-ion-akkumulatoros-furogep-14-4v-1350-f-p-gyorstokmanyos-10-mm-muanyag-hordtaska-6426228023494/pd/DPPWY7BBM/
Szerintem otthoni használatra jó. Meglepő módon a tokmánya nem üt a tengely nem lögyög.
Az előző tipusok mind kovályograk ( walter, bosch, maktec, skil, güde, workzone 2, parkside )
Kapcsolók precízen járnak. Egy órás gyorstöltő jár hozzá. A koffer elég maszív van hely tartalék akkunak.
22nm a max nyomatéka.
A bitek, fűrószárak nem hosszú életüek, cserélni kell.
Ha nem sürgős egy jó akcióval megéri.
Én a fúrót 10490, a pót akkut 4990 foritért vettem, és ingyenesen kiszállították 24 hónap garanciával.
Ennek az elődje, ami ugyan ez "Mastery" néven forgalmazták, érdemes a hozzászólásokat elolvasni, szinte csak jókat irnak róla.
http://www.emag.hu/li-ion-mastery-pro-cd144-akkumulatoros-furo-csavarozo-14-4v-1350-fordulat-perc-18-n-m-10-mm-es-gyorsbefogo-tokmany-muanyag-doboz-6426228006732-ma/pd/DNS0Z3BBM/
A Lidl-Aldi saját márkásgépei semmivel sem jobbak kivéve az akkuk.
De 1,3A akkuk is nagyon sokat bírnak
Nekem ez a személyes tapasztalatom.
Még egy mondat.
Az einhell is nagyon jó áron van, kár a lassú töltésért.
Üdv. Attila -
gyuszmó
őstag
Black & Decker EPC12CA akkumulátoros fúró/csavarozó 16 e ft , ez is szimpi, csak nagyon kevének tűnik a 11NM,
Hány NM, ami már nem gagyi , erős ? 20,30......
Megvenném szívesen a nevesebb márka képviselőjét, de olvastam több helyen , hogy a hiába Bosch, Blacki, nem garantált, hogy jobb mint a kevésbé ismert márka.
Esetleg ez is elegendő ? Megbízható
[ Szerkesztve ]
-
gyuszmó
őstag
Esetleg ebből ?Best Buy ? Vagy más típusok ? Tényleg ritkán használnám, de akkor azért ne hagyjon cserben, ha kicsit komolyabb feladat van. Mi a lényeg : hány voltos , mah , Nm, ? Melyik típus a megbízhatóbb ?
-
gyuszmó
őstag
Ez ajánlott? Jónak tűnik
-
q1w21
csendes tag
Szia! Had ne mondjam, megint ittam mert akartam, de nem szoktam. És a fórumolvasóknak, tapasztalatgyűjtőknek, tanulóknak is üdvözletem. Szóval három lyuk zenkolás fába és a zenkoló élén már látható a kopás. Korábbról gyakorlati tapasztalatod van, azonban a jelenleg használt szerszám anyaga a megszokotthoz képest sokkal rosszabb tulajdonságokkal bír. Had osszam meg a fórum olvasókkal a saját tapasztalatomat az anyag minőség, tulajdonság, és az ár/érték arány jellemzőivel kapcsolatban. Volt nekem egy főnököm aki egy tokmánykulcsot vásárolt olcsón egy itthoni nagyméretű áruházban, ami kínából még olcsóbb lett volna, fele annyi vagy harmad annyi. Link, csak hogy lássátok miről van szó és az árát is. Négy fejű, nagyon gagyi anyagból készült tokmánykulcs. Még a sz.rt is lehet trágyázásra használni, (na jó pl. a csibetrágya nem ajánlott, de értitek) de ezt a feketére festett fémtárgyat még nézni is értelmetlen dolog, nemhogy rendeltetésszerűen használni. Használat közben letörtek a fogai. Puszta kézzel szétzúztam, azóta nagyon erős vagyok (elméletileg XD).
Szóval a zenkoló esetében is előfordulhat hasonló anyagminőségi dolog, gondolom. Hazai piacon az ár/érték arányra nagyon oda kel figyelni. (Az ár nem minden esetben tükrözi a minőséget) Ja és az üregelőspray valóban fémhez ajánlott. Esetleg sima vízbe mártogatni a szerszámot nagy hülyeség lenne, hogy a gagyi anyag lehűljön?[ Szerkesztve ]
-
gyuszmó
őstag
Üdvözlet uraim
Akkus csavarhúzó, furot vennék barkács célra. Egész este olvastam rengeteg dologot, volt, nm, ma li ion, stb. Már zúg a fejem. 15 alatt gondolom az árát. Leginkább csavar, néha tégla, csempe fúrás. Estleg fém. Láttam több blakit, de 10 volt alatt, 10 nm körül gondolom az gyenge. Milyet érdemes venni? Hogy ha néha kicsit komolyabb fúrás van, vagy keményebb csavar, ne hagyjon cserben? Azt tudom pl, hogy csak li ion ajánlott, ha ritkán használom. Köszönöm a segítséget
Einhell, skill? Tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Mennyire lenne bátor húzás gyorsvágónak is használni a lidl-s gérvágót?
Felmenne rá vajon egyáltalán a nagyflex korong átmérő 230mm. ?
GÉRVÁGÓ -
GeronimoTama
tag
válasz Winnie The P #3875 üzenetére
Szia!
Mibe hajtottad azokat a csavarokat? Nekem is van ilyen gépem és zártszelvénybe próbáltam önmetszős csavar behajtani de mikor elkapta a menet nagyon fogott a gépen, még 1-es fokozaton is le-le kapcsolta a biztonsági elektronika, nem éppen erre van kitalálva. Az enyém eleve büdös mikor használomNyugodtan vidd vissza garanciába, de szerintem szénkefe lesz a ludas, persze attől függően hogy mit értettél füstölni alatt
[ Szerkesztve ]
GTAO: tamadotcom
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Tegnap érdekes dolog történt a 10 hónapja vásárolt AEG BS 12C2 Li-202C gépemmel. Kb. 35 darab 28 mm-es önmetsző csavar behajtása után (nem folyamatos munka volt) elkezdett a gép felső részén lévő (gondolom hűtőrácsnál) füstölni, és szaga is volt neki. Tudom, hogy ez így nem sok infó lehet valaki számára, de mi lehet a baj? Esetleg javítható (gari persze van hozzá)? Vagy kezdjek el keresgetni valami mást helyette?Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Findzs
addikt
(#3870) GeronimoTama
Köszi
Biztos jó minőségű az ára sincs elszállva de csak egyélű, nem is írják, hogy fához jó lenne.
Ezek inkább lassú fordulaton jók fémekhez.(#3871) xxxjjjkkk
Na igen ezzel én is gyakran szembesülök
Rá fogok áldozni egy kis pénzmagot egy jobb zenkolóra az már biztos.
Ez a készlet nem tűnik rossznak: [link](#3872) q1w21
Köszi a levezetéstNem hiszem, hogy az üregelő jól működne fánál.
Nem is írják hogy jó lenne hozzá:
pl.:
"Felhasználható minden acélfajtához, öntvényhez, nemesacélokhoz, vörösrézhez, sárgarézhez, alumíniumhoz és azok ötvözeteihez."
"Kiválóan alkalmas szénacélok, hőálló és rozsdamentes acélok forgácsolási megmunkálásához."Csak hirtelen 2 fajtára rákerestem de egyiknél sem írják, hogy fához is alkalmazható.
Mikor asztalos voltam napokat dolgoztam egyhuzamban hosszlyukfúróval de sosem használtunk semmilyen üregelő spray -t.
Egyszerű a helyzet; meg kell fizetni egy jobb szerszámotJó a vers
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
q1w21
csendes tag
Szia! Nem vagyok szakmabéli, sem gyakorlattal rendelkező, csak egy épp enyhén ittas lelkes olvasó akinek az ünnepek alatt unalmas percei adódtak, és elméletei születtek. Írtad, hogy a 3. lyuk süllyesztésnél már látható az él kopása. Amit linkeltél 7 vágóélű süllyesztő aminek az élei vékonyak. Elméletem szerint a vékony élek hamarabb felhevülnek és így hamar ki is csorbulnak. Tehát kevesebb, de vastagabb élek jobban elvezetik a hőt. Előnyösebb a 3 vagy 4 élű szerszám mert a megmunkáló élekhez tartozó felületek vastagabbak, így nagyobb felületen oszlik el a keletkező hő és valamivel több súrlódást viselnek el. Az anyag minőség is sokat számít, a neten keresgéltem és találtam néhány leírást ami fontos lehet.
[link] Itt azt írják "Megnövelt élettartam és vágási teljesítmény (fúró-vágó kenőanyag alkalmazásával)"
A zárójelben írja, hogy fúró-vágó kenőanyag, gondolom üregelő spray.
Majd itt [link] "A felületi kezelés titán-nitrid (TIN), ami azt eredményezi, hogy jelentősen csökkenti forgácsolási erőket, növeli az éltartósságot, csökkenti a hő fejlődést." Szóval a hőfejlődést csökkenti.
[link]
"4. a nyersanyag: eredeti volfrám-karbid"
"14. vezérlő mód: CNC, malomipari gép"
Tudomásom szerint ez nagyon kemény és nehezen kopó fém, gondolom drága is.Elméletem szerint több olcsóbb szerszámot vegyél amit gyakran cserélsz a gépben és így elkerülheted a túlzott hőtermelődést, és lassú fordulatszámon használd vagy használj üregelő sprayt, ami hűti a szerszámot, akár fa, akár fémfelület megmunkálásakor. Ezeket a szerszámokat könnyen lehet élezni, és kell is megfelelő köszörűvel. Mint a fúrószárakat is.
Vagy veszel (a gatyád rámegy szerszámot) amit szintén előbb-utóbb élezni kel és veszel hozzá (a gatyád rámegy gyémánt élezőt) amivel az edzett kemény fémet élezni tudod.Ki kell ezt tapasztalni a gyakorlatban. Mert elmélkedni fantáziálni könnyű, de gyakorlatban adódnak nem gondolt tényezők is. Gondolom.
Ha már így részegen végig írtam ezt, kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves olvasónak!
Prohardveren jártam,
Hozzászólást írtam,
Nem voltam józan,
De azért megmondtam.
Szabad-e locsolni?
Üregelő spray-el? XDMeg hát!
-
Findzs
addikt
Sehol sem találtam pedig bejártam pár boltot.
Olyan lett volna hss -be ami nem hatlap befogású. azzal meg szaporátlan lett volna a munka.Elkeseredésemben vettem az obiban egy ilyet:
[link]
Egy ping pong asztalt csinálok mondom hátha kibírja azt a kb 30-40 zenkolást forgácslapban.
3 lyuk után már látható a kopás az éleken.
Hülye voltam soha többet nem veszek nem hss zenkolót, se fúrószárat.
Így majd még drágább lesz egy normális"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszi, szerintem benevezek erre a zsinóros fúrókalapácsra, 15k-ért ilyen felszereltséggel 3 év garral szerintem nincs jobb ajánlat. Itthonra bőven jó.
Mondjuk múltkori akksis ütvefúrót kihagytam, mert van itthon az előző verziós ütve nélküli akksisból.. De így már talán megéri.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Árpi001
senior tag
Én alapból az ütve fúrós verzióba szerettem bele!
Voltam is a Szerszám Outletben,meg is fogdostam,tetszik is nagyon.
Kéne is otthonra egy jó behajtó,de ez akcióban is majd 40000ft...
A józan eszem azt mondja várjak egy Lidl-s akcióra .Valami jó kis parkside 14.4 V olyan 13-15000 ért elég lehetne arra a mire szükségem lehet egy panelben,de nagy a kísértés.Fúrókalapács a múlthéten jött meg.Ezt redneltem[link]
Eddig egy lyukat fúrtam vele,de észre sem vettem hogy kifúrta.Bivaly kis gép.
Arra az évi 10-20 fúrásra nem akartam komolyabbat venni.És elég jól felszerelten adták. Benne volt a hagyományosra átalakító,sds-ről tokmány,és nem volt 20000ft szállítással.[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Findzs
addikt
Kellene nekem valamilyen zenkoló hatlap befogással
Van egy bosch de nem bírja a gyűrődést a forgácslapok kikészítették.Csakis hss érdekelne. ezzel pl van esetleg valakinek tapasztalata:
[link]Jobb lenne ilyen több élű mert szebben dolgozik a bosch is ilyen de ebből nem találtam hss -t erre sem írják hogy az lenne:
[link]
Meg nem is hatlap befogású mondjuk[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Atomgeszi #3856 üzenetére
az feltehetően még jobb. kicsit nehezebb egyébként, meg már milwaukee árban van, arról meg még rosszat nem hallottam. bár az megint nem üt, ha jól rémlik.
fúrókalapács: valamikor vettem egy einhellt, 1500 watt, 4 joule ütőerő. de azt tudd, hogy ez fúrókalapács, nem vésőgép, hiába írják rá. egy rendes vésőgép egész más liga és más ár, erő, súly. azt kölcsönözni kell, ezzel a parkside-dal/einhellel sosem állnék neki teraszt vagy alapot, lábazatot vésni. azt egy 20 kilós makitával toltuk napokig.
de mint fúró, brutális, bestiális
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
xxxjjjkkk
senior tag
A neos S2 bitek nagyon jók.
Bitnél az a baj, hogyha lágy elnyalod, ha túledzett, törik.
A boscht én is kerülöm, úgylátszik, a fém műanyag kombot erőltetik még mindig. De van amibe jókat gyárt, de 5x meg kell nézni.
Nekem abszolut tiltolista a stanleyre van, a mérőszalagon kívül mindennel volt valami gondom eddig."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Atomgeszi
nagyúr
Kíváncsi lennék a 7 ezerrel drágább verzió, ami már tud ütvefúrni is, hogyan dolgozik.
Más:
Lesz zsínóros fúró és vésőkalapács a LIDL-ben, 15k.
Vélemény? [link]Ja Parci: Megvettem Én is a morzsaporszívót, nagyon király, csak kicsit hangos, a macska riadva menekül előle.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
veterán
-
-
veterán
-
HÁZIGAZDA
na, a múltkor feltöltött 2 Ah-s aksival nyomtam tovább ma a kis Metabóval, pazar holmi ez. 10-es fokozaton a 80 mm-es csavar legvégét már nem bírta behajtani, felraktam 12-re, úgy igen, 15-ön meg azonnal beleforgatta a fába. egy szavam sincs, egyszerűen álom vele dolgozni.
az aksi pedig két meló után van a 3 rubrikából 2 rubrikán, azaz még >50%-ig tele
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Findzs
addikt
válasz sityupityu #3846 üzenetére
Fentebb már tárgyalták a srácok
-
veterán
Erről mi a véleményetek, használható darab lehet?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Myers
senior tag
Nagyon köszönöm.
Akkor ez enyém halmozottan hátrányos helyzetű:
- gombot csak félig lehet benyomni
- az akksinak is van valami baja. Vagy lehet, hogy a töltő érzékel rosszul.Ha 16,8 akkor pont ki is jön a 4*4,2. Ettől az enyém 12,5 voltja nagyon messze van.
Akkor azt hiszem, hogy viszem vissza.
http://www.muszaj.hu/
-
veterán
Hogyha beregisztrálsz akkor fog árat kiadni az oldal. Megnéztem neked, és 1930 ft az 1 literes verzió. Az 5 literes pedig 8382 ft. Én úgy csinálom hogy a MJJC-s flakonba ami 1 literes, 900ml meleg vízhez adok 100ml-t habsampont. Ez így jól bevált nálam azért.
Ha jól emlékszem akkor 2 év a szavatossága a szernek, szóval ha úgy használod ahogy én, akkor az 5 liter 50 mosásra elég ami 2 év alatt szépen el is fogy.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
zsiz
őstag
válasz jozsi252 #3840 üzenetére
Bocsi, nem írtam. Itthoni beszerzésre gondoltam, bár kintről is sokat szoktam rendelni. A shop.wolf.hu-t megtaláltam, de nincs ára a habsamponnak. Ezért kérdeztem tőled az árat, mert írtad, hogy te használod.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
veterán
Attól függ hol veszed és milyen márkát. A Wolfosat a shop.wolf.hu-n lehet, Sonaxokat sok cég árul, valetpro-t meg külföldi oldalakon, de mondom sok lehetőség van még, csak keress rá gugliba hogy snow foam, és ki fogja dobálni a külföldi oldalakat is. Mint pl. a cleanyourcar.co.uk vagy a slimsdetailing.co.uk.
Kint a választék sokkal nagyobb mint itthon, kint jobban el vannak terjedve ezek a szerek.
Jar-t meg ilyen mosogatószereket ne használj mert lúgos a kémhatása hogy oldja a zsírt. Zsírtalanításra tökéletes, viszont leoldja a waxot is pl. meg egyéb ápolószereket a műanyagokról is, illetve szélvédőről ha védve van az is valamilyen szerrel. Szóval az inkább felejtős, inkább PH semleges sampont használj.
iPhone 16 Pro Max
-
XtremLor
őstag
válasz xxxjjjkkk #3829 üzenetére
Nekem a nagyobb Parkside(Lavor) gepem van, ugyan ezzel a habositoval, kocsit takaritani kell ez a teljesitemeny tehat pl a k2 basic-el nem igazan lehet ennyire alaposan dolgozni. Sonax samponnal is szepen lejon a kosz, a kezi torolgetes, es szarazolast nem lehet kihagyni persze egyikbol se.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Vetten nem rég a Lidlben egy akksis csavarbehajtót/fúrót, a PABS 16 A2-t.
Működik, csak furcsa volt, hogy lassabb fokozatban (csavarbehajtás) rém lassúnak tűnt, és a gyors fokozat is lassú. Azt írják 400/1300-as fordulatszámot tud. Annyira lassú a kisebb fokozat, hogy meg lehet számolni, kb 150/perc-re jött ki.
Aztán arra gondoltam, hogy le van merülve az akksi, mert töltve még sosem volt. Megmértem multiméterrel és 11,9 V-ot mutatott. Ez elvileg egy ??? 4 cellás ??? akku, és ekkor cellánként ez 2,9 V-ot jelent, ami rendesen lemerült szint.
Ennek ellenére a gépen a töltöttségjelzés magasat mutat: mind a 3 led ég.Gondoltam töltőre rá: 10 perc múlva fel van töltve! Mi van? Újra megmértem multival: 12,5V
És még egy érdekesség: megnéztem egy orosz videót erről a gépről. Feltűnt, hogy az ember teljesen be tudja nyomni a fordulatszámszabályzó gombot. Én az enyémen kb a 1/2-ed 2/3-ig tudom benyomni. Lehet, hogy ez (is) a baj? Nem lehet teljesen benyomni a gombot?
Kérdések:
Most akkor 3 vagy 4 cellás az akksi? A 16 V az gondolom 14,4 lenne (akkor viszont 4 cellás), csak kicsit kozmetikázzák.
Valaki meg tudná mérni, hogy a "16V"-os akksija feltöltve hány voltos?
Miért csak 12,5-ig tölt a töltő?
A gombot mennyire lehet benyomni?http://www.muszaj.hu/
-
YAS-dude
őstag
Azt olvastam valahol, hogy ezek a mosogatószerek nem jók, mert zsíroldók, ami az edénynek szuper, de az autóban ha bejut valami kenést igénylő helyre (akár csak zsanér, ablaktörlő mechanika, futómű, stb.) akkor onnan apránként leoldja a kenőanyagot. Meg lehet, hogy a viasznak sem használ.
-
veze
őstag
válasz jozsi252 #3833 üzenetére
meg a sima mosogatószer is kiváló csak ne teszkógazdaságos legyen, mert abból kifelejtették a habot
nem csak a parasztvakítással beharangozott -egyébként nem rossz- de emiatt tulárazott mosószerek a jók.
Én ilyet öntök a magasnyomásu mosó tartályába és még nem rohadt le az autónak a fénye
Viszont azt észrevettem, hogyha esős idöben betakar egy kamion szutykos lével ugyanugy mehetek mosni , mert nem marad patyolat, bármilyen is volt a samponom :-) -
veterán
Én Wolf Yellow Snow Foam-ot használok, direkt erre a célra van. Külföldön amit előszeretettel használnak, és nagyon jól bevált az a Valet Pro, szintén erre a célra. Nagyon jó szer, de sajnos csak kintről lehet hozzájutni, itthon nincs aki forgalmazná. Tudsz rendelni idehaza, csak a szállítási díj ugye elég húzós.
De amúgy van aki pl. sima Sonax autómosó sampont használ, szóval van pár lehetőség azért. Ja meg a Chemical Guys-nak is jó a Honeydew Snow Foam, van nekik akkor citromos előmosó szer is.iPhone 16 Pro Max
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
-
veterán
válasz xxxjjjkkk #3829 üzenetére
Sok gyártó van, fölösleges lenne mindegyiket felsorolni, nekem a Karcher vált be így akinek tudom ezt ajánlom. Ha valaki komolyabb gépet akarna venni akkor véleményem szerint a Kränzle a legprofibb ezen a téren, csak sajnos nem épp pénztárcabarát megoldás otthonra.
iPhone 16 Pro Max
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz jozsi252 #3827 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, nem ismerem ezt a részét, de a nilfisk is komoly gyártó, gyárt autómosókat, utcai takarítógépeket(lásd V. ker), magasnyomású mosókat, baráti(bb) áron, csak nincs akkora hypeja mint a karchernek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #27813376 #3826 üzenetére
Nekem van olyan szerkezetem ami direkt arra a célra van hogy habot juttasson ki, jelen esetben a kocsira. Egy jó habosító szer a kosznak a nagyon nagy részét le tudja hozni a kocsiról, de amint említettem is, vödrös mosás mindenképp kell a tökéletes eredmény eléréséhez.
Így néz ki az enyém
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
válasz #27813376 #3824 üzenetére
Itt most nem teljesen tiszta a kép nekem. Vannak magasnyomású mosók amik pl. 80-90 fok környékén is tudnak üzemelni, nyilván az jobban tisztítja a kocsit mint a hideg vizes mosó.
A beállásos mosók úgy működnek hogy van bennük egy szer ami feltudja oldani a koszt, ezért is hívják sok helyen érintés nélküli mosónak, nem kell sikálnod a kocsit semmivel sem. De ugye ez nem hoz 100%-os eredményt.Egyszóval attól nem lesz tiszta a kocsid hogy egy magasnyomású mosóval nekiesel és lemosod. A legjobb eredményt még mindig úgy tudod elérni ha kézzel megmosod utána. A telepített mosók viszont sok százezres gépek, vagy mondhatjuk inkább milliós gépeknek is.
iPhone 16 Pro Max
-
törölt tag
válasz jozsi252 #3813 üzenetére
Ha gőzborotvával lemosom, elvileg nem látok koszt rajta. Nyilván a mikroszálas cucctól lesz igazán tiszta, ami évente párszor nekem is megvan, de minden mosásnál nem szoktam. Magyarul a beállásos borotva lehozza úgy a koszt, hogy szemmel nem látni rajta. Erre alkalmas ez a gép vagy azért kell megmosni kézzel, ruhával, mert látni, hogy nem lett tiszta?
zsolt19900: Nekem ipari van, és festéshez szinte folyamatosan megy. 14 bar-os. Ez itt szerintem max kereket fujkászolni, meg lefujni egy-egy felnit véletlenül, az ok, de többre nem alkalmas.
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz zsolt19900 #3819 üzenetére
Én is akartam venni kompresszort, de addig nézegettem, hogy 60ezer lenne egy jó, ami biztos mindent tud, és nem hitvány minőség.
Ez alatt valami kompromisszumot kell kötni.
Na most a minőségen spórolni az drága dolog.Én inkább hagytam a francba, ha egyszer lesz egy jó akció, vagy használtan, vagy leesik egy valami teherautóról, stb akkor majd veszek.
Évi 1 levegő spray olcsóbb, a többi meg megoldható hagyományosan."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
veze
őstag
válasz zsolt19900 #3821 üzenetére
tzartályossal mindenképp. de ne 25 literest, 50literrel talán már tudsz felnit festeni, mert nem nagy felületről van szó , Azt is nézni kell mennyi a levegős szerszám percenkénti igénye. pl egy lemezolló nem kér annyit, és még közben igazgatja az ember az anyagot alatt szóval meg meg áll közben tölt. Egy homokfúvó meg zabálja a levegőt. Viszont a tartályost nehezebb mozgatni hiába van kereke, nem kapod fel ugy mint ezt, hogy körbe járd vele az autót kerékfujáskor, kell elegendő hosszuságu tömlö is mellé
-
zsolt19900
őstag
válasz jozsi252 #3820 üzenetére
oksi szóval ha vennék egy puffertartályosat akkor azzal mindenképpen beljebb lennék?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
veterán
válasz zsolt19900 #3819 üzenetére
Ahogy mondtam nem a nyomás a lényeg, a nyomás eléréséhez egy 5-10 000 ft-os kompresszor is elég lenne. Itt a lényeg a folyamatos levegő utánpótlás hogy meglegyen. Pl egy Sata szórópisztoly 2.0 bar környékével elégszik meg. Persze ez függ attól hogy milyen pisztoly pontosan, de a 2 bar semmiség egy kompresszornak. Az már nagyobb falat hogy percenként 4-500l/min-es utánpótlást tudjon.
Az a baj hogy ezek a kis kompresszorok folyamatos fogyasztás mellett nem hiszem hogy tudják tartani pár másodpercnél tovább az adott nyomást. Márpedig fújásnál, mindegy hogy mit fújsz, legyen az egy felni, vagy egy ajtó, kell az hogy folyamatosan tudj fújni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
zsolt19900
őstag
köszönöm mindhármótoknak, akkor nem veszem meg most sem
jozsi252: fújásra azt értettem, hogy pl felnit lefújni talán jobb mint hogy sprés festékkel kezeljem le nem? vagy tévedek? ahogy láttam csak az 50x kategória fölötti gép tud már 8 helyett 10 et, erre a dologra is kevés lenne a 8bar? nem komplett autófényezésre gondoltam természetesen
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
veze
őstag
válasz xxxjjjkkk #3816 üzenetére
festeni se ésmás levegős szerszámot se..
biciklit pumpálni, kereket fujni , matracot fujni, szgépházból port kifujni..
De így puffertartaly nélkül főképp sovány.. én még az ötven literes kerekes kompresszor mellé is bekötöttem pluszba egy nyolcvan literest. De nem csak kerékfujásra használom.. -
veterán
válasz zsolt19900 #3815 üzenetére
Kerékfújás illetve kisebb dolgokhoz bőven elég, de hogy te azzal fényezni fogsz az kizárt dolog. Fújáshoz elég nagy levegő mennyiség is kell, nem elég hogy tud 8 bar-t pl.
iPhone 16 Pro Max
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz zsolt19900 #3815 üzenetére
nagy, valaki itt beszélt le róla engem is.
egy kis fujas, aztan varni kell
talan valami elektronika fujkálásra jó, de festeni biztos nem fogsz vele"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
zsolt19900
őstag
ha már a 18ás lidis újságnál tartunk.... az a kompresszor mennyire használható mindennapi dolgokra otthon? kerékfújás, tisztogatás itt ott ahol jól jön a levegő, esetleg fényezéses munkákhoz?
nagyon nagy hátrány, hogy nincsen puffertartálya, vagy elhanyagolható különbség? mert ahogy láttam a tartályos is és ez is 8-8 bar max nyomásra képes pl. és valahogy ez a táskás megoldás nekem jobban be is jönne
-
xxxjjjkkk
senior tag
igen, nekünk is meg volt követelve
3 vágáshoz én sem tekerem le, de amúgy kéne.Valami olyasmi a lényege, hogy mivel tekercsként viselkedik, a tekercs induktív reaktanciája, csak tovább rontja a cos fi értéket. Az meg ugye az álmoskönyv szerint sem jó.
Ezeket kondikkal szokták javítani, ami pont az ellenkező irányba dolgozik.
Magyarán a tekercs még b*szogatja is pluszba a motort.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #27813376 #3812 üzenetére
Én kezdésnek a száraz kocsit be szoktam habosítani, 5 percet várok vele, majd akkor csapatom le elsőnek. Ez szépen fellazítja a koszt a kocsin, és a nagy része le is jön. Aztán jöhet a viaszos vödrös mosás mikroszálas mosókesztyűvel. (kefe felejtős teljes mértékben).
Szóval megbánni tuti nem fogod a vásárlását a gépnek.
iPhone 16 Pro Max
-
törölt tag
válasz jozsi252 #3811 üzenetére
Rendben, ez jól hangzik. Köszi
A technikával nem sok gond lesz, van több kocsi itthon, kisebb, nagyobb, teherautó is. Pont ez a gondom, h vidéken nincs mosó, így van amikor direkt ezért megyek városba mert nem akarom kefézgetni télen itthon az autót. Nem mertem venni még mosót itthonra. -
veterán
válasz #27813376 #3810 üzenetére
Attól ne aggódj, semmi koszt nem hagy rajta. Lényeg hogy kocsihoz ne a szennymaró fejet használj, mert a fényezésnek odab@sz rendesen. A sima állítható fej tökéletesen jó hozzá. Bár a markolaton van jelölés hogy melyikkel érdemes a kocsit mosni, de az hülyeség, mert ott nem elég nagy a nyomás. Én azt a fejet a legerősebbre szoktam tekerni, azon nagyon szépen le lehet mosni a kocsit.
Szóval a magasnyomásún nem fog múlni a kocsi tisztaság az egyszer biztos, inkább a technikádon múlik hogy mosod le.
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
válasz rasotamas #3780 üzenetére
Igaz hogy már válaszoltak, de azért leírom az én álláspontomat is magasnyomásúval kapcsolatban. Régebben már volt itthon magasnyomású, tavaly rászántam magam és vettem egy K2 gépet. Minden szép minden jó volt, de amikor odakerült a sor hogy a betonfalról/kerítésről kellett lemosni a rárakódott zöldes egyéb mohás dolgokat, iszonyú több órás szívás volt mire végeztem.
Rá jó pár hónapra vettem egy K7 Premium Full Controll gépet, és ezzel már álom dolgozni! Igaz hogy árba többszöröse a K2-nek, de a munka sebessége is kb. K5-től felfele öntött réz a szivattyú ha jól tudom, ez a súlyon is meglátszik mondjuk.
Szerintem azért van külön kategória a kisebb gépeknek meg a nagyobbaknak kiegészítők terén, mert egy egy fej csak az adott nyomástartományba működik jól, úgy van kiképezve pl. a szennymaró fej is.A K2-nek a tömlője egyenlő a katasztrófával kb. tekeredik minden fele, meg rövid is. A K7-nek van kábeltartó dobja amire egyszerűen fel lehet tekerni, és sokkal jobb anyagból van mint a K2 tömlője, nem tekeredik közel sem annyira.
Homokszóró meg jó, le is van írva a leírásnál, de nyilván nagyobb nyomásnál nagyobb a hatékonyság. Illetve az egy dolog hogy megveszed hozzá a dolgokat, de a szóróanyag elég húzós áron van szintén, bár azt nem tudom hogy 25kg anyag mire lehet elég (1zsák).
Ja és mind a 2 specet nézni kell, mert fontos a nyomás meg a vízmennyiség adata is. 160bar 600l/h tud a K7 ami itthoni szinten kb. mindenre elég. Elég gyorsan lehet vele haladni mindenhol.
iPhone 16 Pro Max
-
veze
őstag
válasz xxxjjjkkk #3807 üzenetére
Biztos hogy induláskor többet kér, külön van biztosítéka annak a körnek (konnektornak) amibe az ilyesmiket dugdosom, és a 16A ost induláskor leverte, 20A -re lett cserélve, azt már nem (500mm a tárcsa, tömegre sem kevés, de ha egyszer felveszi a háromezres fordulatot..
Én is ugy voltam a hosszabítóval.. van 2x10méter 2,5mm2-es ( ha elég a 10 méter feleslegesen nem kergetem az áramot 20 méteren) nem könnyű darabok, nem fűnyíráshoz való, de amíg élek megteszi szeritem, ha vigyázok rá. Én mindig letekerve használom őket, valahogy így maradt meg bennem.. régen dolgoztam villanyszerelő szaki mellett és ő megkövetelte hogy terítsük ki, ne legyen tekercs.. -
xxxjjjkkk
senior tag
érdekes, mert 18méteren a kalkulátor szerint el kéne bírnia a 12A-t(2800W)
vagy a kalkulátor rossz, nem számolom most ki
vagy a kábel nem, 1,5es, elvileg 1,26mm2elég lenne nekide alapvetően a hosszabítót csak egyszer kell. megvenni, érdemes a jót akkor már
szerk: vagy a rönkvágó indítóárama nem túl baráti
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz xxxjjjkkk #3805 üzenetére
Nekem 3x1,5mm2es, gumikábel, 18 méter hosszú, nem gyári, (1x volt lehetőséem alkami áron hozzájutni 50 méter másfeles háromeres gumikábelhez, abból csináltam) szóval úgy tapasztaltam hogy betokeverő, láncfűrész ( 1800Watt) inverter 140A -al, ezeket simán viszi (mindig letekerve és kihuzva) és kb 1,8-2KW -ig jó. A 2,8KW-os rönkvágót már nem birta ( azonnal el kezdett melegedni letekert állapota ellenére és a motor fel se bírta venni a névleges fordulatát, nem is erőltettem, gyorsan lekapcsoltam ) két és feles keresztmetszetű tíz méteres hosszabítóval már okés neki
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz canniball #3801 üzenetére
Előttem leírták kb, 1,5 hez a 16A hez kevés lesz, olyan 10fele ok.
Egy egyszerűbb fúrógép, fűnyíró elmegy róla simán, egy inverteres hegesztő is elmegy még 100A alatt. Persze külön külön.
Egy komolyabb munkához már kelleni fog a nagyobb keresztmetszet, mittudomén vésőgép, hegesztés, betonkeverő akármi.
A feltekert hosszabító tekercsként viselkedik, több okból sem jó feltekerve használni, ha nincs rajta védelem, akkor elolvad a hosszabító, ha van akkor csak lekapcsolgat, másrészt a gépnek sem tesz jót.
A védő kültéri használatnál hasznos lehet meg valamennyire a minőségre utalhat, hogy nem spórolták le, de szerintem nem élet halál kérdés."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
veze
őstag
Lidl 04.18 tól (kedd)
[nagyflex][ Szerkesztve ]
-
Nudlee
aktív tag
válasz canniball #3801 üzenetére
Általában 3x1 v. 3x1,5 v. 3x2,5 -es kábellal árulják őket, én 3x1,5 alá nem adnám (ez letekerve! kiszolgál kb. +3000W -ot).
A kábel külső borítása lehet műanyag vagy gumi (H05RR v. H07RR jelölés). Gumis drágább, jobb, munkavédelmis pl. csak azt fogadja el. Otthonra jó a műanyag is.
Termokapcsoló szinte mindegyik dobon van (pici piros gomb). Kb. 60C körül leold, megvárod amíg lehűl, benyomod, mehet tovább.
Használhatod feltekerve a leírása alapján (minél többet tekersz le belőle, annál jobban terhelheted).[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #3798 üzenetére
Semmi különleges, itthon a ház körüli fúrás-faragáshoz kéne hogy ne kelljen a dob nélküli hosszabbítóval szenvedni. 25-30 méter elég lenne. Ez esetben mire figyeljek? Mi van a dugalj-védővel, tényleg hasznos dolog mint gondolom vagy nem olyan fontos az? Nem sok dobon találni ilyet az egyszerűbb-olcsóbb példányok között.
Illetve lehet-e ezeket feltekert állapotban használni? Csak mert az egyiknél olvastam, hogy feltekerve 1000W, letekerve 2300W a terhelhetősége, nekem meg ugye az lenne a(z egyik) lényeg, hogy csak annyit tekerek le amennyire épp szükség van.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest