Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
válasz Zoli-bácsi #8099 üzenetére
Valóban, 18900 volt, de nem mondtam egy szóval sem, hogy árban ugyanaz... De ígéretesebbnek tűnik. Úgy látszik 8000-ből ennyire futotta. Hoztam volna egy másikat, mert volt egy raklappal, de nem akarom magamat szopatni. Meg a fészen van egy parkside oldal. Ott kb ugyanilyen hibával videóztak le egy másik delikvenst. Szóval nem egyedi a gebasz....
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #8091 üzenetére
Bréking nyúz:
Tegnap egy kis csiszolás után behalt. Lidlibe visszavittem. Volt még belőle, de inkább ne feszegessük, az árát visszakértem és hazafelé vettem egy Einhell-t. Kicsit masszívabbnak tűnik. Ugyanúgy fordszabályzós plusz konstans, meg még lágy indítás is van. Ja meg szintén 3 év gari (2+1).A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
wep
tag
Egy kis érdekesség a különféle márkákról:
[link] -
wep
tag
Veheted a Bosch-t nyugodtan, az tulajdonképpen Freud lap.
[link] -
-
hzsolee
őstag
Aki vett a múltkori 8 ezres sarokcsiszolóból, szerintem ízlés szerint adagoljon hozzá egy csapot ev.kanál zsírt, mert minőségre/mennyiségre elég sovány....
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
bango
tag
Lidl-s sarokcsiszolón 2-es fokozat után hirtelen megugrik a fordulatszám. Ez ilyen? 1-2 között szabályoz majd 2-esen kb. 70%-ra ugrik legalább a fordulatszám.
[ Szerkesztve ]
-
bango
tag
Persze valamennyi hajlékonyság biztos kell. De egy praktikeres (widenta) 115mm-es hez képest nekem szembetűnő a különbség.
Sőt, a 11db-os Parkside csomagban lévő korongok (Commetall Meister Gmbh, Wuppertal), egyértelműen hajlékonyabbak mint a Lidl sarokcsiszolóhoz adott (1db) szintén Parkside korong (Kompernass H. Gmbh, Bochum) és még a belső kör is pontatlan elsőre nem megy fel a tárcsára.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ecaddsell #8086 üzenetére
szerintem is, a hajlékonyság alapfeltétele szerintem annak, hogy valami nem törik
sokkal ijesztőbb lenne, ha rideg lenne - ott jobban félnék, hogy egy ferde vágásnál megszorul és atomjaira szakad.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ecaddsell
aktív tag
Nem tudom a mostani milyen, de amit régebben vettem (és mindig van belőle, szóval elég tartós is) teljesen jó.
Egy azt hiszem 1400W-os Makitával használom.
A korong nálam egyszer robbant amikor valamilyen lehetetlen helyzetben (plafon és fal találkozásánál) kellet csövet vágjak, nem láttam mit csinálok és jó eséllyel megszorult. Szerencsére rajtam volt a teljesen zárt szemüveg, szóval semmi nem történt.Megjegyezném, hogy az azért elég gáz lenne, ha a vágókorong totál mereve lenne, szóval még jó, hogy egy kicsit hajlik.
-
emre
veterán
-
bango
tag
Lidl-s sarokcsiszoló vágókorongot (125x1,2mm) használt már valaki? El nem tudom képzelni hogy ezzel dolgozni lehessen. Az ujjaim közé fogva simán produkál sok mm-es elhajlást, annyira gyér hajlékony anyagból van. Most van ez is akcióban.
-
jeni
félisten
válasz Nixon18 #8080 üzenetére
Hello!
Feltétel volt a körfűrész esetében az aksi mód?
Vezetékes Makita. -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Végül kiderült, hogy senki nem foglalkozik Vác környékén akkumulátoros gépek bérbeadásával, az érdit pedig nem kérdeztem meg, mert teljesen gazdaságtalan lett volna annyit utazni.
Végül vettem egy Einhell TE-CS 18/165 Li akkus körfűrészt és ütvefúróból a Makita HR2470-re esett a választás.
Aztán meglátjuk, mire is elég. A Makita kiszolgál életem végéig valószínűleg, az Einhell is, de remélem, hogy szépen vágja majd az 5 cm-es pallót... -
hzsolee
őstag
válasz SeatZola #8076 üzenetére
Az említett típus a képen a jobb oldali igaz? Mert abban nem lehet simán utántölteni. A másik fajtánál a jelölt helyen lehet kenőanyagot bejutattni. Amúgy csak sds szár kenésre való.
-
SeatZola
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy Parkside PBH1050 B2 pneumatikus fúró kalapácshoz a kapott kenőanyagot mikor kell felhasználni, illetve érdemes-e azt használni vagy vegyek jobbat?
Rappi
-
jeriko2
tag
válasz hzsolee #8074 üzenetére
"Ja, meg vettem egy érintés nélküli feszvizsgálót. "
Zseniális találmány, hogy nem kell megbontani a burkolatot a méréshez. 2006-ban kaptam egyet egy ismerős villanyszerelőtől, azóta azzal az elemmel működik, nem kell bekapcsolni se. Csak végighúzom a kábel mentén, és egyből megvan, hol van szakadás.
-
hzsolee
őstag
Ja, meg vettem egy érintés nélküli feszvizsgálót. Jópofa, műxik. Ilyet még nem láttam parksideban, nem is volt belőle sok.
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #8067 üzenetére
A kapcsoló benn marad jelentem Egy csavar kiesett az első kapcsoláskor , meg a takarólemez megoldás okádék, de nekem ez a része úgysem kell. Amúgy oké...
-
csapee
őstag
-
jeriko2
tag
válasz domerator #8068 üzenetére
"Megnéztem egy halom videót róla (istenem, olyan dilettáns barmok is csináltak "tesztvideót" róla, hogy csak fogtam a fejem, "
Ne is mondd! Sírva tudnék fakadni, amikor elővesznek két csavarozót, és stopperrel mérik, hogy 10 csavart az egyik 11,7 a másik 12,1 másodperc alatt teker be, tehát az első a "jobb". -
DonThomasino
veterán
A német walter kéziszerszámok profi minőségűek?
[link][ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Findzs
addikt
"A rezgés - mind a hagyományos vibrációs, mind az excenteres csiszolóknál - tulajdonképpen a csiszolótalp kisméretű körkörös mozgását jelenti. Minél kisebb ennek a körnek az átmérője, annál "finomabb" a csiszolás, és fordítva: nagyobb rezgőkör-átmérő durvább, nagyoló csiszolást, viszont nagy anyaglehordási teljesítményt eredményez. A hagyományos vibrációs csiszolók általában 2,5 - 3 mm, az excentercsiszolók pedig 5-6 mm rezgőkör-átmérővel üzemelnek. "
A te esetedben szerintem az lehet a gond, hogy gyenge a gép és mikor rányomod akkor belassul. Meg kell találni azt a nyomási pontot ahol még nem áll le de még csiszol rendesen.
Ha sok anyagot kell lecsiszolni mondjuk zománcfestéket vagy magából az anyagból is kell valamennyit én nem szórakoznék excenter meg rezgő csiszolóval a helyedben. Állítható fordulatszámú (lehetőleg konstans elektronikás legolcsóbb pl.: [link] ) sarokcsiszoló meg egy tépőzáras 125 ös tányér hozzá ehhez anyagtól függően mondjuk 80 as papír és olcsón gyorsan elvégezheted a munkát. Kell egy kis rutin a gép tartásához az anyagon de megtanulható. Ha újra valamilyen vastag festék kerül a felületre mondjuk zománc akkor a csiszolókorong okozta nyomokkal sem kell törődni úgyis elfedi.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
domerator
veterán
válasz domerator #8044 üzenetére
Na csak nem hagyott nyugodni a dolog, megvettem (azzal, hogy ha nem válik be visszaadom), de nagyon tetszik. Megnéztem egy halom videót róla (istenem, olyan dilettáns barmok is csináltak "tesztvideót" róla, hogy csak fogtam a fejem, van olyan "tesztelő", aki a rögzítőgyűrűt fordítva tette rá és lötyögött!!! a korong), sajnos szinte mindegyikben nyomják az anyagnak mint a barom, pedig ennek a kis szerszámnak is megvan a maga feladatkategóriája. Azt hiszem megtartom olyan vágásokhoz, sorjázáshoz stb. ahol egy flex el sem férne, a fűrész, vagy reszelő meg kevés.
(egyébként így voltam az ütvecsavarozóval is... MINDEN tesztvideó arról szól, hogy vajon mennyire kemény munkát bír az ütvecsavarozó, tolják annak is mint állat, pedig amióta megvan, sok olyan tulajdonsága lett hasznos, amiről egy szó sincs a neten, pl. lemezt fúrni, beszorult csavart kilazítani, stb. és ezeknél a feladatoknál egyáltalán nem az számít, hogy csillió Nm legyen a nyomatéka)
Úgyhogy köszönöm mindenki hozzászólását, nekem szerintem jópárszor megfelelő eszközöm lesz.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
hzsolee
őstag
A markolatból a kulcstartó lóg ki. A kapcsolót nem tudom, majd elmondom jövő héten Amúgy kicsit más a fogantyú a korábbi linkelt képemhez képest. Ez a "valyon" kicsit fájt....
[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
Ha sok anyagot kell leszedni (márpedig a kerítés vélhetőleg ilyen) akkor a rezgő szóba sem jöhet. Én a szalagot javasolnám, de esetleg az excenter is jó lehet, ha megtanulsz vele bánni (mikor felpörög akkor ha hirtelen oda tolod olyan hibákat tudsz vele csinálni amit utána nehéz kijavítani). Síkra vsz. legjobb a szalag.
emre
Kontakt nélküli feszültségkeresőből még jót nem láttam (még ipariból sem). A multi detektor fémkereső része jó, VB gerendákat az alsó vasalás miatt hibátlanul meg lehet vele keresni. Erre az egyre tökéletes, a többi funkció mintha ott sem lenne.A horonymaró (valójában csak vágó) tényleg csak a porelszívás miatt jó, rövid szakaszokra (mert messze nem ipari), akkor ha nem tudsz kicuccolni és e-miatt számít a por.
Nem tudom a multiméter milyen, ha nem 230V-ra kell akkor az ANENG AN8008 (direktben pl. banggood akcióban) ár értékben verhetetlen (már a vezetékek miatt amit vele adnak is megérte), egyébként meg UNI-T UT18C (lehet vele fázis sorrended nézni, terhelve feszültséget, Fi relét lehúzni fázis és föld közzé tett terheléssel, szóval igazi dedikált villanyos cucc még éppen ÁFA határ alatt).
-
canniball
nagyúr
"...inkább ezt a 125 csiszolót használják falhoronyhoz, mert nem tart semeddig két vágást csinálni, csakhogy a sarokcsiszolóra nem megy fel az elszívó."
És ez a nem mindegy! Igaz csak a saját házam felújítása során látottak alapján szerzett tapasztalatból kiindulva tudok nyilatkozni, de volt szerencsém látni mindkét módszert és azt kell mondjam ég és föld a kettő, én semmi pénzért nem állnék neki sarokcsiszolóval falat vágni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
hzsolee
őstag
-
emre
veterán
válasz hzsolee #8061 üzenetére
Már gondolkodok.
Letöltöttem én is az akciós újságot, asszem az összes megvan másfél évre visszamenőleg.Szóval hallottam olyan érvet is, hogy inkább ezt a 125 csiszolót használják falhoronyhoz, mert nem tart semeddig két vágást csinálni, csakhogy a sarokcsiszolóra nem megy fel az elszívó. (amit nemrég meg is vettem a siófoki újranyitási akcióban )
Infrás hőmérő, meg távolságmérőm van már Kínából kb. fele ennyibe került, mert akkor még jóval 300Ft alatt volt a dollár. A multi detektor / nedvességmérő sokak szerint semmit sem ér (összevissza jelez, pontatlan), viszont a kontakt nélküli feszültségérzékelő jó cucc, egyet biztos veszek. A lakatfogóval kapcsolatban meg bizonytalan vagyok, jelenleg ezt sem biztos hogy kihasználnám. De ha megint egy évet kell rá várni......
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
hzsolee
őstag
Akkor gondolkodj, mert most lesz falhorony maró is. Meg egy halom cucc ami még nem volt. Multiméter, lakatfogó, hangszintmérő, műholdkereső.
-
emre
veterán
Tavaly 25-ik héten volt 06.20-tól ha ez segít valamit.
Nekem még vissza van a kerékpár szerelő állvány, (ami hamarosan várható) meg egy gőzölős felmosó (ez jóval később június végén vagy július elején várható), de erősen gondolkodok a falhorony marón is, bár ez utóbbit még nem biztos hogy kihasználnám.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
st6969
őstag
Nekem van egy Parkside excenter csiszolóm. Nem vágom pontosan, hogy működik...olyan, mintha pont fordítva lenne, mint ahogy írod: ha épp csak kicsit érek hozzá, akkor belekap a fába, úgy viszi. De ha teljes felületével felfekszik, és még rá is nyomom, akkor meg alig halad...olyan, mintha a forgás megállna, vagy legalábbis belassulna, és csak az excenteres rezgés marad, és alig viszi. Persze, ha nagyon rányomom, akkor azért jobban viszi, de a forgás szerintem akkor is leáll. Gondolom ez a normális működése, nem igazán értek ehhez
-
zoli03
őstag
-
csudri
őstag
Sziasztok! Az asztalos klub topikbol irányítottak ide, csiszologepekkel kapcsolatos tapasztalatok erdekelnek. Most elsosorban kerites deszkak csiszolasahoz keresek gépet. Asztalos ismerős a sima rezgőt ajanlja, az asztalos topikban inkabb az excenterest.
Néztem olcsóbb Makitat
(BO3710) es Metabot(FSX 200), a topikban inkabb kozepes Makita (BO5041) és Bosch Dex felé próbálnak iranyitani.Itt mik a tapasztalatok ezekkel vagy mas gepekkel? Tenyleg hagyjam a rezgőt (olyannal már dolgoztam)?
-
emre
veterán
válasz hzsolee #8050 üzenetére
Idén nem volt.
Tavaly a 18-ik héten volt 2kW-os 15k-é, aztán október végén (43-ik hét) is volt 2kW-os 16k-ért.
Az áprilisi akción kívül még a harmadik héten volt 2019 január 17-től ez az 1200 wattos.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Üdv!
Volt mostanában az lidliben kisflex? Ez a verzió:Tavaly áprilisi akciót találtam, de azóta nem emlékszem. A hasonló ferrex meg októberben volt talán, így nem hiszem, hogy az egyhamar újra lenne.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Nem használtam még ilyen multifunkciós gépet, ezért tőletek kérdezném, hogy alkalmas fém vágására is?
Pontosabban betonfödémhez rögzített gipszkarton fal profiljának vágásához? Azaz a profilt kellene elvágnom úgy, hogy elkerülhetetlen, hogy a betont is érje a vágóél. -
wep
tag
A kábeles, imbuszkulcsos Workzone-ra rámegy a Makita, a nekem lévő Akkus Parkside-ra szintén.
A gyorszár kioldása után a tengely végén lévő csavar kézzel letekerhető, szerszám felhelyez, csavar vissza, Gyorszár rögzít. A kivágott szerszámokkal csak a gyorszárat kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
A videó alapján a Makita betétjeik nem kompatibilis a Parkside gépre,mivel oda betolósak a betétek,a vágószerszámok. A Parkside gépre csak a kivágásos vágóbetétek mehetnek fel rá,ha jól értelmezem a videót. Nekem a Makita esetén egy rögzítő csap is van amit alulról rá kell tolni lezárás előtt.
Fordítva lehet,hogy rátehetőek a Parkside betétjeik a Makita gépre,ha a pöckök elhelyezése egyformák.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
Nekem is ilyen aldis imbuszkulcsos van. [link]
Tényleg hajlamos kioldani rá kell húzni rendesen a csavart. Az oldalsó markolatot sok gépről lespórolják pedig nagyon hasznos tud lenni.
Ablakcserénél jól jött már párszor mert a nehezen hozzáférhető szegletekben is jól használható. Kardfűrészem meg nincsen.
Én vettem hozzá jóféle lapot ami fémet és fát egyaránt vág. Régi ablakoknál nagy segítség mikor kivágja az ember és a rögzítő 100 as szegeket is elvágja.
Itt egy hasznos videó a használható pengékről. [link] Ezek a boschok rámennek a wokzonosra.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz macera2 #8033 üzenetére
Ez igaz, valahogy mindjárt megmérem. Gondolom minél nagyobb a fordulat annál jobban "kileng".
Szerk:
Van egy fűrészlap ahol a motor tengelytől a fogak 8 centire vannak. Itt full gázon a fogaknál 6 milli a kilengés. Minimumon sem sokkal kisebb ez az érték.
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Nos, vettem. A súlyát nem tudom, ha gondolod megmérem. Inkább nekem kicsit dönci, vaskos, bár elég kis kezem van (7-es kesztyű ) Rezgést nem tudom mihez hasonlítani, nem volt ilyen gépem, de nem vészes. Fém, fa fűrész, valami kaparó lap szerűség jár hozzá, valamint egy apró fogas majdnem teljes kör fűrészlap. Továbbá egy tépőzáras csiszolótalp különböző vásznakkal (60-120) A vásznak elég kukaérettek szerintem, mert pikk-pakk lejön róla a bolyhos bevonat ami aztán a tépőzárba tapad. Szerintem ez azért orvosolható, mert láttam bosch-hoz tépőzár 2 darabos javító szettet, és nem is kokain áron. Körülnézek hozzá csiszolópapír témában is, biztos van valami tuti cucc. Amúgy masszív, szerethető. Pár napot gyilkolom, ha nem tetszik visszaviszem.
-
jeni
félisten
válasz hzsolee #8023 üzenetére
9000Ft -ért bagó.
Lehet bevállalok mindenesre egy ilyet,hogy a Makitát kíméljem.
Kérdés mi a súlya ennek?
Mennyire rezeg-vibrál a kézben?Parkside nem kár érte ennyi összegért.
Nekem a Makita van 4x áron. Ehhez képet több mint bevállalható.
A betétekkel szerintem azzal semmi gond nincs. Más gépre is rátehető. A Makitán is hasonló kialakulású a csatlakoztatása,mely különböző szögekben állítható,felhelyezhető.. A gyorsbefogás megoldás nagyon jó és stabil. -
st6969
őstag
Enyém ilyen Parkside, imbuszkulcsos, meg kell tépni, hogy ne rezegjen le. Egy "apró" probléma van vele: én egyetlen darab fa fűrészelését sem tudtam úgy végigcsinálni, hogy ne égett volna szénné a munkadarab. Nem tudom, hogy mi lehetett a gond: befogom a lapot, és vágok. Nem egy ördöglakat. Hacsak nem az, hogy már az első használatnál életlen lett a kezeletlen fűrészlap, onnantól meg már adja magát. Talán majd megpróbálom márkás lapokkal.
-
hzsolee
őstag
-
wep
tag
válasz hzsolee #8025 üzenetére
A B&D/Stanley/DeWalt + Makita cuccok rámennek. Starlock-os Bosch/Metabo-t nem próbáltam. Nekem évente 4-5 alkalommal kell, de akkor nagyon örülök neki, hogy van. Cégnél Makita a rendszeresített gép, az halkabb, erősebb és sokkal kevésbé vibrál. Használtam már az olcsókat sok mindenre, ha nem kell rendszeresen, elégedett leszel vele.
-
hzsolee
őstag
Nem Fein/Makita nyilvánvaló, de az ára sem. A 3 év gari alatt meg csak kiforja magát No igen, ez a lényeg, hogy valami márkás cuccal kompatibilis legyen. Mert lehet, hogy olcsó hozzá a kiegészítő, de egy komolyabb melóra elmegy belőle több. Arról nem beszélve, hogy ami készlet volt hozzá, 3-4 darab volt benne de mondjuk csak egy kimondott darab kell belőle. Néztem több videót is róla, úgy néz ki bosch b&d kompatibilis.
Kipróbálom, max visszaviszem....A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
wep
tag
válasz hzsolee #8023 üzenetére
Nekem van egy hasonló Workzone az Aldiból, illetve egy akkus Parkside. Alkalmi munkára mindkettő használható, de azért nem egy Fein vagy Makita...amikor kapni hozzá szerszámokat, akkor érdemes bevásárolni belőlük, mert a márkás fejekből 2-3 darab kerül annyiba, mint ez az egész gép.
A hozzájuk kapható szerszámok minősége egyébként elég gyenge, de jóval olcsóbbak is mint a márkás megfelelőik[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Urak!
A lidliben van még egy rahedli multigép 9-ért. Ennyire kacat, vagy vállalható? A csiszolófejhez nem fűzök nagy reményeket, de néha jól jönne valami ilyesmi a fűrészelés miatt mondjuk. Milyen komolyabb márkával kompatibilis?A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
addikt
válasz macera2 #8021 üzenetére
a balanszhoz cellánként csatlakozó is kell, legalábbis az airsoftos li-po akkujaimnál igen.
azt még nem tudom, hogy ezen pcb-k kiváltják-e a balance csatlakozót, ennek azért járj utána elektronikában képzett embernél.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
macera2
aktív tag
válasz macera2 #8020 üzenetére
Hátha ez sikeresebb. Nekem valahogy 600 Ft körülre jött ki.
[link]
(L:http://https://www.ebay.co.uk/itm/XTAR-VC4-USB-LCD-Vape-Battery-Charger-For-Li-ion-Ni-MH-18350-CR123A-18650/312839226884?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20131003132420%26meid%3D8b61b481ea3c4f1292bdb93cfd95b74c%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D12%26mehot%3Dsb%26sd%3D332883695467%26itm%3D312839226884%26pmt%3D1%26noa%3D0%26pg%3D2047675%26algv%3DSimplAMLv5PairwiseWeb&_trksid=p2047675.c100005.m1851)[link](/L)[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
addikt
válasz macera2 #8016 üzenetére
az a baj, hogy a li-ion cellákat balanszírozni is kell töltés közben
tehát egy ilyen vagy ehhez hasonló biztos kelleni fog: [link]
és ne kukázott laptopokból kiszedett akkukat használj, hanem olyat aminek magas a discharge értéke (legalább 15C de inkább 30-50) és ha elfér, használj 26650-es cellákat (mint az 5000-es Liitokala INR26650-50A például) de 18650 is jó, csak rendes legyen
ez sem árthat ha már barkácsolsz: [link] töltöttség kijelző 3 cellához.és a töltésére is figyelned kell, mert a ni-cd töltőd egyáltalán nem biztos, hogy tudni fogja majd tölteni a li-ion celláidat... imax B6 lesz a barátod, vagy fabrikálsz valamit PC tápegységből
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
macera2
aktív tag
válasz sanzi89 #8017 üzenetére
Ez a túltölts és a túlzott kisütés ellen is védene? Ha így van, akkor megfontolandó, még a várható magasabb ár esetén is. Tudnál javasolni v.milyen típust és beszerzési forrást? Pár napja vettem az Ázsia Centerbe 2 db.-ot 1100 Ft-ért. Az biztos nem ilyen.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
macera2
aktív tag
A mellékelt figyelőre gondoltam. Battery Voltage Meter Tester Battery Monitor Buzzer Alarm For... Banggood - 600 Ft darabja.
Cellánként figyeli az akupakkot, és fütyül ha baj van. Remélem nem utólag. Használtatok már ilyet?
(más: hogy lehet betűszint váltani?)A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
hzsolee
őstag
válasz ahenobarbus #8014 üzenetére
Fú, már m@rha régen volt, de azóta jó. Emlékeim szerint egy kis nagyon finom csiszolópapír is bejátszot. Meg zsír... A lényeg szerintem, hogy könnyen járjon és jól tömítsen. Egy légpárnának kell lenni, mert ha "ereszt" a tömítés, vagy szorul a dugattyú akkor leül az aljára és nem üti a fúrószárat.
-
ahenobarbus
tag
üdv,
> Nos, ennek a dugattyúnak kell könnyen járnia, ettől pneumatikus ütvefúró....
Rendben, kipucoltad és az összerakásnál olajjal kented meg a hengert és a dugattyút?
Mert lehet nekiugrok a hétvégén még egyszer szétszedni...uff, ocs.
-
addikt
-
jeriko2
tag
válasz macera2 #7997 üzenetére
Annyira nem egyszerű, mert Li akksis gépeknél ezt a gépbe épített elektronika figyeli, és letilt, de korábbi NiMh vagy NiCd akksis gépeknél erre nem volt szükség, és nincs is a gépben.
A megoldás az lehet, hogy te építesz akkupackot, amibe építesz ilyen elektronikát, vagy olyan akkucellákat használsz, amelyekbe van építve ilyen (18650-es "protected" cellák).
Illetve vállalod a rizikót, és folyamatosan figyeled, hogy áll az akksi, és töltöd, sose használod lemerülésig.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Tök nem ilyen gépem van, de a mechanizmus stimmel. Az a dugattyú tapad le a henger aljára. Nekem annyira beleszorult, hogy ki kellett fúrnom, majd egy hernyócsavarral ledugóznom az így készített "szerelőnyílást". Így tudtam kiütni a dugattyút. Nos, ennek a dugattyúnak kell könnyen járnia, ettől pneumatikus ütvefúró....
-
st6969
őstag
válasz ahenobarbus #8009 üzenetére
üdv,
szerintem nekem ugyanez a problémám van. Aránylag új volt (pár hónapos, alig használt), amikor kölcsönadtam egy panel felújításhoz. Miután visszakaptam, az volt, hogy ha csak úgy a levegőbe működtetem, akkor ütvefúr (hallom is). De ha odanyomom a falhoz (nem erőből, csak épphogy, de ha erőből, akkor is) csak fúr, nem üt. Nagy ritkán "elkapja", és akkor random ideig jól megy (néha még be is sikerül fejezni azt az adott lyukat), de újbóli próbálkozásra megint csak fúr. Darabokra szedtem, semmi gyanúsat nem találtam, majd zsírozva összeraktam. Semmi változás, se jobb, se rosszabb.
Jó lenne, ha valakinek lenne valami tippje (igaz, már befogtam festékkeverőnek, annak elmegy...) -
ahenobarbus
tag
üdv,
Pár éve vettem egy parkside fúrókalapácsot, már rég nem garanciális, sajnos.
Azt csinálja hogy terhelés nélkül szépen működik, üt a mechanizmusa, de ha erőt kellene kifejteni csak néha koppant egyet.
A belseje hasonló ehhez a DeWalthoz, (youtube videó a működéséről), vagy Makitához, ([link])
Szétszedtem, összeraktam, de nem lett jobb, igaz rosszabb sem
Semmi gyanús nem látszik az alkatrészeken, így elsőre talán az ütőnek a o-gyűrűjére tippelnék, (35-s alkatrész a Makita robbantott rajzán), hogy cserélni kellene, de hátha valaki már javított ilyet és ért is hozzá...uff, ocs.
[ Szerkesztve ]
-
lacib
tag
válasz macera2 #8007 üzenetére
Nekem 6223D meg 6270D van. PA12 meg 1220, 1222 akksi. Anno még csináltam olyat, hogy szétszedtem az akksikat és a még működő cellákat használtam csak (figyelve az Ah számra). Most megszámoltam, 8 db akksi van. 2 nagyjából használható. Gondolkodtam én is az átalakításon, de inkább vettem Parkside-ot. Makita még jó itthon, csak előre kell gondolkodni ha akarom használni.
Nokia1611- Nokia3330- Sie Me45- Sie M65- SE C702- ZTE Blade- ZTE GrandXIn-Huawei G620s-Lumia 735-Xiaomi RN4
-
Findzs
addikt
válasz DonThomasino #8002 üzenetére
Recézett: [link]
Akkor vagy az előző tulaj recementesítette vagy gagyi anyagból van és nem bírta a strapát
[ Szerkesztve ]
-
macera2
aktív tag
-
addikt
válasz DonThomasino #7994 üzenetére
kombinált fogó nincs, ilyen munkákra nekem vagy egy 150-es meg egy 250-es Knipex fogóm:
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest